Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3851) Kovbob


Kovbob
senior tag

Sziasztok!
Nem vagyok még olyan régóta kontaktlencse használó (3 hónap). Air Optix Night & Day lencsét használok, ezt ajánlotta az optikus, valamint mellé az Opti-Free PureMoist folyadékot. A következő adagot már netről szeretném rendelni, mert olcsóbban jönne ki. A kérdésem az lenne, hogy a folyadék az mennyire számít? Clean Active Premium folyadékot néztem most ki, mert nagyon jó árban van. Van valakinek valami tapasztalata vele, lehet gondom belőle, ha most inkább ilyet vennék a lencsékhez? Előre is köszönöm :R

(#3852) n00n válasza Kovbob (#3851) üzenetére


n00n
őstag

Nagyon is számít a folyadék. Azon sem szabad spórolni. A PureMoist az egyik legjobb folyadék szerintem.

(#3853) Kovbob válasza n00n (#3852) üzenetére


Kovbob
senior tag

Hát elhiszem, hogy az a legjobb, csak az árán is meglátszik erősen. De azért, attól még az én szememnek lehet jó az olcsóbb folyadék is nem? Végül is kipróbálom és, ha mégse olyan jó hát, visszaváltok a régire. Így is drágállom a lencsét, de abból most nem szeretnék újat kipróbálni. Nem is értem miért ezt kaptam, éjszaka nem hordom, csak napközben, még ha olyankor néha elég sokáig is, de azért azt csak bírná más lencse is tán, na mindegy, abból most marad ez.

(#3854) #41635072 válasza Kovbob (#3853) üzenetére


#41635072
törölt tag

Nem, nem lehet jó nagyon röviden...Azért kaptad ezt, mert ha egész nap hordod nem célszerű olyan lencsét hordani amiben alig kap a szemed oxigént, függetlenül attól hogy éjszaka is hordod e vagy sem. Már annyiszor leírtam, hogy ha nincs pénzügyi keret megfelelő minőségi kontaktlencse és kiegészítők megfinanszírozására, akkor nem kell hordani, mert csak baj lesz belőle. Persze nem 3 hónap múlva. De ugye mindenki ott teszi tönkre magát ahol akarja, csak akkor kár kérdezni.

[ Szerkesztve ]

(#3855) Kovbob válasza #41635072 (#3854) üzenetére


Kovbob
senior tag

Jó egyébként egyet értek veled, azért is, maradok inkább ennél a lencsénél, mert ez tudom, hogy jó és inkább kifizetem. Csak az nekem kicsit furcsa, hogy ez, hogy az ember egész nap hordani akarja a lencsét ez olyan speciális igény, hogy a legdrágább 24 órára tervezett lencse kell hozzá és az a rengeteg lencse ami még van, az egy se alkalmas erre. De nem akarok itt vitát gerjeszteni nem azért jöttem a topikba, csak arra voltam kíváncsi, hogy folyadékot viszont lehet-e másikat kipróbálni. Azzal is egyet értek veled, hogy ha nincs rá pénz ne hordja az ember, persze ez igaz, de azért ha egy olcsóbb folyadék is tökéletesen jó valaki szemének, akkor annyit azért csak meglehet tán engedni. Persze ha nem jó valaki szemének, akkor már nyilván nem azt kell használni.

(#3856) #41635072 válasza Kovbob (#3855) üzenetére


#41635072
törölt tag

Korábban többször volt linkelve egy régebbi teszt, amiből lejött:
Az olcsó folyadék nem távolítja el olyan mértékben a megtapadt szennyeződéseket a lencséről, mint a drágább, bevált változatok. Ettől kezdetekben semmi bajod nem lesz, nem is érzel majd különbséget. Azonban az évek alatt egyre jobban intoleráns lesz a szemed, és kevesebb ideig fogod tudni hordani a lencsét.

(#3857) Kovbob válasza #41635072 (#3856) üzenetére


Kovbob
senior tag

Na ez így egy érthető és meggyőző magyarázat volt, köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#3858) Lackooo84 válasza Kovbob (#3853) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nem tudom, de ~2700Ft 360ml, ami nekem bőven kiszolgál 3-4 pár havi lencsét, nem éri meg a szemed világát?? :U

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#3859) Kovbob válasza Lackooo84 (#3858) üzenetére


Kovbob
senior tag

360ml? Az biztos a puremoist, szerintem abból 300ml a legnagyobb, legalábbis nagyobbat nem találtam. És hogy csinálod, hogy az kibír 3-4 havi lencsét? Nekem a 300ml, olyan 1,5 hónapot bírt, de inkább kevesebbet. :F

[ Szerkesztve ]

(#3860) Lackooo84 válasza Kovbob (#3859) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Igen 300ml elnéztem. Úgy elég, hogy én csak sportoláshoz használom heti 3-4nap.

The Truth is out there...

(#3861) Kovbob válasza Lackooo84 (#3860) üzenetére


Kovbob
senior tag

Ja. Mondjuk nekem szerintem még úgy se lenne elég 4 hónapra. Úgy én se spórolnék rajta, de azért ha havonta vennem kell, úgy már máshogy jön ki. De lehet inkább maradok ennél a szemem érdekében, még ha drágább is.

(#3862) veze válasza Kovbob (#3857) üzenetére


veze
őstag

Azt nem értem , ha a pure moist folyadék a jó folyadék akkor miért van forgalomban( engedélyezik?) még vagy húsz féle más, hogy szépen lassan megvakuljanak az embrek majd? nem három hónap mulva hanem egy két év múlva. vagy mégse lesz azok szemével se semmi egy két év mulva sem?
Azt nem tudom mi történik majd az ilyen emberekkel két három év mulva? komolyan érdekelne, de senki nem mondta ezt még el nekem. Mert én napi 10-15 órát hordom ezt a tipusu lencsét, pure moist folyadékot használva. De mi lesz a "büntetésem" emiatt a napi sok órás hordásnak majd , nem három hónap mulva( mert annyit már hordtam) hanem egy két év mulva?
Rohamosan romlik majd a látás és 5x 10x nagyobb dioptria kell majd emiatt? ( mi a garancia, hogy enélkül is nem romlana?) vagy szürkehályog meg egyéb mittudomén milyen szembetegségek gombás betegségek, deformációk keletleznek szép lassan? vagy mit okoz? azon kívűl ,hogy lehet "intoleráns " lesz a szem a lencsére ( amire egyébként pure moist esetén sincs garancia hogy nem, de lehet hogy nem, ahogy esetleg más folyadéknál is)
egyébként ősszel elmegyek majd kontrollra, de nem ahhoz az illesztőhöz ( aki mellesleg szemorvos nyugdijas volt) akinél elsőre voltam, mert a vizsgalat dija egy pár próbalencsét is tartalmazott, biofinity lencsét "ajánlott" de mivel nem talált azegyik szememre olyan dioptriában ( mert nem egformák) rőgtön nézett a kinálatábol egy másikat és a másik szememre azt tette ( meg azt irta be a kartonomra. De vajon ha abbol se talál akkor egy harmadikbol tesz ami éppen van és akkor az az "ajánlott" Ez nekem majdnem ugy tünik igy utolag visszagondolva, hogy az lett az "ajánlott" amit éppen talált a készletében megfelelő dioptriában ( mert kellett adni, benne volt az árban) szóval akármi jó lett volna...? akkor milyen az ilyen illesztő? ( szakmailag)
Igaz feltette és 10 percig viseltem, olvastatta a táblát is velem és megkérdezte milyen.. Hát honnan tudjam hogy milyen.. nem égette ki a szemem, nem szúrta, nem fájt 10 perc után és láttam. ennyi erővel bármelyik "márka" jo lett volna 10 perc viselés után,és akkor az lesz a kartonomra írva, főleg olyan embert kérdezve 10 perc után a viselés komfortjáról, aki életében nem viselt még akkor lencsét , fogalma sincs mihez tudná viszonyítani.
Ezért megyek máshoz legközelebb kontrollra

(#3863) ferkoboy válasza veze (#3862) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Röviden? Nem csak a legjobbat készítik a piacgazdaságban, hanem mindent gyártanak, amit el tudnak adni. Legyen szó autóról, pohárról, székről, bármiről...
Az hogy valóban szükséges e mindenkinek mindenből a legjobb...az egy másik okfejtést megérdemel.
Nem mindenkinek ugyanaz az 1 termék lesz a legjobb.

Üdv: Ferkó

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#3864) ferkoboy válasza Kovbob (#3851) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Lehet nem véletlen kaptad a N&Day-t. Az is lehet hogy nem okvetlen kellene ez. Erősen függ a szaruhártyád jellemzőitől (is), hogy jogos vagy felesleges számodra ez a típusú lencse.

Üdv: Ferkó

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#3865) CyberPunk666


CyberPunk666
senior tag

beleestem a balatonba kontaktlencsében, kuka a lencse?
Nem szoktam beletenni a fejem, de beborultam.
Ki kéne dobom? Még lenne belőle vagy 10 nap. :/

(#3866) dnelb válasza CyberPunk666 (#3865) üzenetére


dnelb
veterán

Természetesen kuka, ez ne is legyen kérdés.. Máskor ilyen helyekre vigyél napi lencsét :)

(#3867) thomasrc


thomasrc
tag

Sziasztok,

Valaki tudja lehet-e még venni sima Aosept Plus-t Magyarországon? Eddig ezt használtam, de most helyette mindenki a HydraGlyde-osat árulja, amivel valamiért ködös a látásom. Utánaolvasva kiderült, hogy ez nem csak nálam van így és elvileg az új nedvesítő mátrix (HydraGlyde) okozza ezt, viszont már mindenhol ezt a terméket látom csak. A régi megszűnt vagy mi lett vele? :F

(#3868) VIBO


VIBO
őstag

Sziasztok

Ha Biofinity lencsét használok, de most megyünk nyaralni és szeretnék napi lencsét akkor mit ajánlanátok?

S21 Ultra, Buds Pro, WatchActive 2, MK7 GTI, Zenbook i7

(#3869) Lackooo84 válasza VIBO (#3868) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Amit az illesztőnél jónak találtok. :U

The Truth is out there...

(#3870) VIBO válasza Lackooo84 (#3869) üzenetére


VIBO
őstag

gondoltam, hogy ezt kapok. Igaz is :R

S21 Ultra, Buds Pro, WatchActive 2, MK7 GTI, Zenbook i7

(#3871) tabletina


tabletina
újonc

Sziasztok! Két hónapja használok kontaktlencsét. Az illesztő műkönnyet javasolt. Vettem is az Ofo-nál, nagyon jó volt. Most Vision-t vettem. Ez nem annyira jó érzés, mint a korábbi, de most már elhasználom. Két után viszont ma este csípte a szememet. Mi lehet vele?
Esetleg valaki tudja milyen márkát árul az Ofo?

[ Szerkesztve ]

(#3872) Rimuru válasza tabletina (#3871) üzenetére


Rimuru
veterán

Esetleg? ocutears (kep)

Vigyázat, csalok!

(#3873) Tomi229


Tomi229
tag

Sziasztok!

Eladó néhány kontaktlencse dioptria változás miatt. Mindegyik -4.75-ös.

- 1 pár Biofinity

- 2 pár Biomedics

- 2 pár Air Oprix Day & Night

- 1 pár Avaira Vitality

- 1x 360ml ápolófolyadék

Ha érdekel valakit, mindent harmadáron adok.

(#3874) veze válasza Tomi229 (#3873) üzenetére


veze
őstag

más dioptriához más folyadék kell?
ezt nem is tudtam hogy dioptria függő :)

(#3875) Tomi229 válasza veze (#3874) üzenetére


Tomi229
tag

Visszatértem szemüvegre :)

(#3876) turistakolbi


turistakolbi
aktív tag

Sziasztok!
Nos, nem tudtam hogy PH-n van kontaklencse topik is :P szóval.
~4 éve hordok 24/7 kontaktlencsét.
Édes testvérem lézeres szem műtétet akar csináltani, és ment a BP-i szem klinikára, ahol majd leszedték a fejét, hogy 24/7 ben kontaklencsézik ő is . És el lett mondva neki, hogy tönkreteszi a szemét, stb stb. és hogy max 6 hónapig szabad hordani a lencsét, utána pihenő idő.

Kérdem én. Igaz ez?

Minden előírást betartok, teljesen higénikusan szedem ki /teszem be a lencséket.
Soha még csak gyulladás sem volt.

Ha igaz hogy hosszú távon károsít, akkor csináltatok szemüveget... De nem szívesen adok ki 50-60 ezret a szemüvegre, amivel 10x annyi macera van mint a lencsével :(
Értem én hogy orvos, meg hogy lediplomázott 30 éve... De akármikor mentem orvoshoz, sosincs semmihez fingjuk se.. talán ez talán az... de a 4-5 féle "gyógyszert" felírják... És sajnos családba többször kezelték félre szülőm kemény milliókat költve ezáltal a " spéci" gyógyszerra... USa-ban már miliárdosok lennénk az ilyen orvosi műhibákból.

Válaszotok előre is köszönöm.
Kövezzetek meg :P de nem olvastam vissza a topikot :)

[ Szerkesztve ]

https://www.twitch.tv/muerte188

(#3877) JDMKid válasza turistakolbi (#3876) üzenetére


JDMKid
tag

ha ő lézeres szemműtétet végző cégnél dolgozik valószínűleg az az érdeke, hogy minél több páciense legyen.

engem egy szemész pont lebeszélt a dologról. annyit kérdezett, hogy láttam-e már olyan szemész dokit, aki nem hord szemüveget, mert meg van műtve a szeme... hirtelen nem jutott eszembe egy sem :)

[ Szerkesztve ]

Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.

(#3878) Lackooo84 válasza JDMKid (#3877) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hmm mondjuk ez érdekes ja... :U

The Truth is out there...

(#3879) turistakolbi válasza JDMKid (#3877) üzenetére


turistakolbi
aktív tag

Engem csak a kontaktlencsés rész érdekel. hogy baj-e ha 24/7 ben 30 éven keresztül kontaklencsézek. (természetesen jó minőségű légáteresztő lencséket hordok. 30-35 napos kihordással. de van hogy annyise, van hogy több.. azonnal érzem ha szar.

https://www.twitch.tv/muerte188

(#3880) JDMKid válasza turistakolbi (#3879) üzenetére


JDMKid
tag

a 24/7 azt jelenti, hogy alváshoz sem veszed ki?

olyat sem hallottam még eddig, hogy a kontaktlencse káros lenne. ha létezne ilyen szerintem illesztéskor felhívnák rá a figyelmet, hogy x havonta szünetet kell tartani, vagy ilyesmi.

Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.

(#3881) turistakolbi válasza JDMKid (#3880) üzenetére


turistakolbi
aktív tag

természetesen kiveszem. alváshoz / fürdéshez.
de -2 es látásom van. lencsék nélkül nem látok semmit :(
És szemüvegem nincs

https://www.twitch.tv/muerte188

(#3882) nOvOp


nOvOp
senior tag

Sziasztok!
Árpa jött az egyik szememre. Az fertőző, ilyenkor nem lehet hordani kontaktlencsét? Illetve amit hordtam, azt le kell cserélni? Köszi!

(#3883) Lackooo84 válasza nOvOp (#3882) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Én tuti nem hordanám, mert alatta felhalmozódhatnak a kórokozók, és biztos nem szeretné a szaruhártya.

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#3884) ferkoboy válasza nOvOp (#3882) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Pihi, majd gyógyulás után lencse és tok cseréje is!

A KL-mentes időszak/kényszerpihenő során azért nem árt egy szakorvost felkeresni, aki antibiotikumot lokálisan fog is javasolni csepp/kenőcs formájában.

Üdv: Ferkó

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#3885) sza.sa


sza.sa
tag

Sziasztok!
Nyáron voltam Ofotértban próba lencséért, meg régebben is lencséztem alkalmanként egy nyáron.

Az adataim megvannak, szeretnék kipróbálni más márkájú, meg napi lencséket is akár.
Mennyire lehet eltérni a mért adatoktól? (BC: 8,7, Átmérő 14,4) Van hogy minden adat stimmel, de átmérő 14,00 mm. Vagy a görbület egy lencsénél csak 8,5 vagy 9,0 létezik...

sza.sa

(#3886) sza.sa válasza sza.sa (#3885) üzenetére


sza.sa
tag

Közben találtam infókat, hogy a BC-nek egyeznie kell...

sza.sa

(#3887) nOvOp válasza Lackooo84 (#3883) üzenetére


nOvOp
senior tag

@Lackooo84, @ferkoboy: köszi!

(#3888) ferkoboy válasza sza.sa (#3885) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Még mindig igaz az, hogy illesztővel lehet lencsét váltani.
Lévén két azonos paraméterekkel rendelkező lencse nem fog okvetlen azonosképpen - jól - illeszkedni a szaruhártyádon.

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#3889) sza.sa válasza ferkoboy (#3888) üzenetére


sza.sa
tag

Köszi, konzultálok akor előtte, az a biztos..

sza.sa

(#3890) bbsofficial


bbsofficial
tag

Sziasztok!
Kb. 5 éve hordok kontaktlencsét (Air optix aqua), nyaranta szoktam vele strandra is menni. 1 éve voltam orvosnál, minden ok volt, most megyek megint. Viszont kb fél éve az a problémám, hogy a bal szememen pislogáskor felcsúszott a lencse a szemhéjammal együtt, amit végülis az Optifree pro nagyjából meg tudott oldani. Váltottam az új Hydraglidera, eddig nincs vele probléma, azon kívül, hogy kivétel után a bal szemem tiszta könny lesz, éjszaka pedig néha össze is ragad. Azthittem ez a pollen miatti allergia, de még minsig tart. Erre egy szemcsepp megoldás lehet?

(#3891) ferkoboy válasza bbsofficial (#3890) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Szemész szakorvost keress fel a problémáddal. Ő fog tudni célirányosan cseppet írni. Erre vény nélkül kapható cseppek nem jelentenek gyógyírt! (Remélem van a lencse mellé szemüveged! Mert a lencséket bizony nélkülöznöd kell majd kicsit.)

Üdv: Ferkó

[ Szerkesztve ]

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#3892) bbsofficial válasza ferkoboy (#3891) üzenetére


bbsofficial
tag

Köszi, igen van szemüvegem, lencsekivétel után cseppentek egy műkönnyet,így már ok a szemem éjszaka, viszont a csuszkálós problema megint előjött az újabb fajta lencsével is... Idegesít,mert a jobb szememnek semmi baja. szemorvoshoz menjek vagy ahova szoktam járni a szemüvegek.hu kontaktlencsekontrollra?

(#3893) moma


moma
őstag

Kicsit hülye kérdés. Az volt, hogy egyszer csak tompábban láttam az egyik szememre és azt hittem elcsúszott kicsit a lencse vagy valami. Próbáltam kicsit megmozdítani de semmi. Cseppentés se segített. Aztán otthon jöttem vettem észre, hogy nincs is azon a szememen lencse. Az a legvalószínűbb, hogy kieshetett és nem vettem észre, bár soha nem történt még velem ilyen. De amit kérdezni akarok, hogy olyan nincs esetleg, hogy alulra vagy oldalra annyira becsúszik a lencse, hogy aztán nem venni észre, hogy ott van valahogy?

Arra gondolok, hogy ugye tuti kiesett ne becsúszott valahova ott? :)

we all deserve a bit of luck.

(#3894) Lackooo84 válasza moma (#3893) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Szerintem ha elcsúszna valahová azt bizony éreznéd.

The Truth is out there...

(#3895) veze válasza moma (#3893) üzenetére


veze
őstag

én már jártam ugy hogy kiesett, mivel nem magas számú dioptriás, ezért nem tűnt fel abban a pillanatban ahogy kiesett,( hogy volt kép nincs kép), csak annyi, hogy valami nem az igazi :D
aztán később megtaláltam kiszáradva , nem tünt már használhatónak :DDD

(#3896) Lackooo84 válasza veze (#3895) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Egyszer egy régi lencsémmel kipróbáltam, hogy hagytam napokig száradni, már teljesen kemény lett. Aztán beáztattam folyadékba, és 1-2 nap után mikor ránéztem teljesen jó lett, kíváncsiságból betettem egy pár percre, és nem éreztem, hogy rossz lenne. :D

The Truth is out there...

(#3897) veze válasza Lackooo84 (#3896) üzenetére


veze
őstag

hihetetlen, mit kibírnak a mai lencsék :D

(#3898) moma válasza Lackooo84 (#3896) üzenetére


moma
őstag

ugh basszus, állat vagy, hogy még beraktad így :DDD na kíváncsi vagyok mit szólnak a szakemberek, ha ezt olvassák haha

Mindenesetre köszi, akkor megnyugtattatok, hogy csak nem kallódik ott bent valahol :N

we all deserve a bit of luck.

(#3899) Lackooo84 válasza moma (#3898) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nem használatra, csak kb. egy percre, hogy milyen érzés. :D

The Truth is out there...

(#3900) scorpy02


scorpy02
aktív tag

Semennyire nem értek hozzá, szóval elnézést a hülye kérdésért. :B Ha valakinek cilinderes kontaktlencsére van szüksége, akkor ennek vizsgálatakor használnak valamilyen kifejezetten erre specializált műszert is, vagy mondjuk szemüveghez már mért adatokból minden kalkulálható?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.