Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikemend
senior tag
Ha jól értelek titeket, az amazonos account miatt lett reklámos a PW3-am? Ugyanis korábban nem volt az, felengedtem a netre, megfrissítette magát, miután beléptem az amazonos accountommal. Onnantól reklám van csak képernyővédő helyett... Olyan lehetőség nincs, hogy maradok a mostani accounttal, de reklám nélkül?
-
Mikemend
senior tag
válasz donjohnson #20554 üzenetére
Oké, csak csodálkoztam, hogy korábban nem volt, update után meg megjelent. A reklámmentesítős cikkben foglaltak elavultak, olyan menüpont már nincs, ahol online chatelni lehetne és reklámmentesíteni. Ezért fura, hogy miért került rá.
-
Mikemend
senior tag
No ez azért érdekes, mert kezdjük az elején:
- kolléganőtől vettem meg a Kindle PW3-ját, amit itthon vett a kindleshopban.
- az eszköz resetelve volt, amikor átvettem, ergo se könyv, se fiók, se wifi és se reklám, mert képernyővédő volt rajta.
- feltettem wifire és bejelentkeztem az amazon fiókomra. Ekkor az eszköz nekiállt, és megfrissítette magát. Azóta reklám van a nyitóképernyőn képernyővédő helyett.Tehát láttam előtte és utána is, és a reklám akkor került rá, amint felengedtem és beléptem a fiókba, majd frissített.
Amerikai fiókban van beregisztrálva a Kindle, és ott nincs olyan opció, mint ami a képen volt nálad. Még angol címet is felvettem, alapra állítottam, de semmi.
-
Mikemend
senior tag
válasz Oldman2 #20559 üzenetére
No ezzel a leírással sikerült elérnem a chatet és persze elmondták a kötelező 15-20 dolláros szöveget, aztán ki is kapcsolta a hölgy. Köszi a segítséget srácok! Viszont annyit még hozzáfűznék: lekérte a fiókomból a Kindle adatokat és valószínűleg mégis fióknál kapcsolta ki
-
Mikemend
senior tag
Jövök mea culpázni. Ugyanis az előbb megkérdeztem a kolléganőt, és azt mondta, ő reklámosan vette, ami felvetett bennem egy költői kérdést, miután pár nappal ezelőtt, eme topikot végigböngészve úgy értettem, hogy kis hazánkban CSAK reklámmenteset lehet kapni. Ezt párosítottam azzal, hogy amikor én átvettem, nem volt reklámos, hiszen resetelve volt.
E kettőből összeraktam, hogy akkor reklámmentes volt a Kindle, hiszen itthon nem lehet kapni ilyet és én sem láttam rajta. Viszont a login és frissítés után az lett.
Persze az is elgondolkodtatott, hogy ha elvileg tényleg csak reklámmenteseket lehetne kapni itthon, minek kellett ennyi embernek a trükk?
A fő, hogy végül egy rendes hölgy mentesített (fiók vagy sorszám alapján, ezt nem tudni), valószínűleg egy pipa kiütésével/bejelölésével, távolról. Mindenesetre érdekes kör volt, és pár dologban tapasztaltabb lettem.Az amerikai fiókhoz annyit, hogy nem vettem fel még amerikai címet a fiókomhoz, csak angol volt, de az nem volt elég. Viszont nem akarok ezzel egyelőre trükközni, mert a végén még visszakapcsolódik nekem a reklám.
[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz Mela Kehes #20600 üzenetére
-
Mikemend
senior tag
Én ezt a kétféle tokot vettem hozzá:
- elegáns, és a mágnes is jól működik kinyitáskor, becsukáskor, a fedele műanyag, de belül szép az a bőr(szerűség). Elvileg több színben is van.
- bőr, viszont emiatt a mágnes sem mindig fekszik fel, ezért itt inkább csak kinyitáskor működik a feloldás, célszerű gombbal "altatni".Mindkettőt szeretem, most az utóbbi van fent. Mindkettőről tettem fel képeket is a termékek alá
[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz Degeczi #22362 üzenetére
Egyszerű: feltöltöttem pár könyvet a készülékre USB-vel. Viszont a telefonra is feltettem a Kindle-t, és jó lenne, ha szinkronban maradnának akár asztali gép nélkül is. Ergo: a Kindle PW3 feltolná a felhőbe a rá feltett könyveket, amik megjelennek mobilon is és fordítva.
Ezért kérdeztem, hogy a készülék maga nem tölti fel a felhőbe? -
Mikemend
senior tag
válasz Degeczi #22367 üzenetére
Azt értem, hogy olvasóeszköz, de ha már van net, akkor az ne csak egy irányú legyen, főleg, hogy felhő. A felhő lényege a szinkronizáció, az aktualizálás, adattárolás. Oké, hogy gépről feltölthetem, de épp a felhőnek kellene központi szerepet betöltenie, mint könyvtár, ahonnan lehívhatom a könyveimet, akár PC nélkül is...
-
Mikemend
senior tag
válasz matti70 #23444 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy egy Mobiban mindkettő benne van-e, ha a Kindlegennel készítek fájlt? Ugyanis pl. Sigil pluginnel szoktam Mobit készíteni, de ha ott bepipálom az AZW3-at, külön hozza létre, nem a Mobiban.
Vagy van parancs a Kindlegenhez, hogy egybe csomagolja?[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz matti70 #23448 üzenetére
Olvasgattam, de nem jutottam még előrébb, és egyre rejtélyesebb a dolog. Ugyanis ha az epubot behúzom a Kindle previewerbe, majd exportálom, akkor jelzi, hogy a mentett mobiban lesz Enchanced Typesettings, ami szuper. Viszont Sigil alá is tehető egy Kindlegen, plugin, amivel ha exportálok, a fájl mérete a fele lesz, és a previewer közli, hogy ebben bizony nincs Enchanced Typesettings, és valószínűleg valami őskori Kindlegennel készült. Aham, csak ennél újabb Kindlegen nincs...
Úgyhogy érdekes ez a kettő az egyben dolog, hogyan is varázsolható elő pl. Sigil alól, mert tényleg érdekelne, és erre vonatkozó leírás a Kindlegen súgójában sincs...Update: ah, megtaláltam a megoldást! A Sigil pluginjében nem szabad bepipálni semmit, és akkor készít ET-s fájlt! Nálam meg be volt pipálva a Mbi7 formátum, mert azt hittem, választani kell, hogy Mobi vagy AZW vagy mi. Erre kiderült, hogy ha semmit nem csekkelek be, akkor lesz duál. Áh.......
[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz Mikemend #23451 üzenetére
Mindenesetre furcsa nekem, hogy ugyanabból az epubból Sigilből Kindlegennel exportált fájl mérete 2361 KB, addig a previewerrel exportált verzió 1720 KB, és elvileg mindkettő ugyanazt a Kindlegent használja...
Másik különbség: ha a Sigil exportnál letiltom az eredeti fájl beágyazását, és azt nyitom meg a Previewerrel, akkor máris sikít, hogy ez valami régi Kindlegennel készül, míg a previewerrel exportált fájlnál nem reklamál, viszont ha az eredeti epub is be lett ágyazva a Sigil export során, akkor a previewer elkezd konvertálni... És még egy csavar: viszont a Book Information alakban azt írja mindhárom esetben, hogy nincs Enchanced Typesettings...
Szóval ezért is érdekel, hogyan lehet ellenőrizni egy mobi fájlt, mi van benne, és miért ezek a különbségek...[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz Mikemend #23452 üzenetére
Fain. A Kindlegenből ha akarok sem préselhetem ki az Enhanced Typesettings dolgot, ezt olvasom a FAQ-ban:
Q9. My book is not compatible with Enhanced Typesetting. What should I do to make it compatible with Enhanced Typesetting?
A9. We are actively working to provide guidance so that you can ensure that your book supports Enhanced Typesetting. Meanwhile, we continue to expand the capabilities of Enhanced Typesetting and we will automatically enable it for your book on the store when possible. You need not resubmit your book. When Enhanced Typesetting is enabled for your book, you will see "Enhanced Typesetting: Enabled" on that book’s detail page.Gratulálok. Ergo hiába küzdök, ha ezt csak központilag csapják hozzá... Néztem a KPF és KFX megoldásokat is, de az már nekem magas volt, és nem segített
-
Mikemend
senior tag
válasz Mikemend #23453 üzenetére
Küzdök továbbra is A Kindle Create-tel már sikerült KPF-et létrehozni, bár elég szegényes a kínálat, és szomorú, hogy epubot nem fogad, csak docx-et, plusz stílusra sem tud formázni, de így már van Enhanced Typesettings. Úgy tűnik, akkor a MOBI formátum nem támogatja csak a KPF...
-
Mikemend
senior tag
Úgy gondolom, erről jobb tudni minden Kindle tulajnak...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad Air 5 M1 64GB Wifi+Cellular + Magic keyboard
- Onyx Boox Max Lumi 13,3 e-ink tablet és e-book olvasó, teljeskörű androiddal, alig használt eladó
- Eladó Gyári Apple Ipad Mini Smart Folio tok
- Kindle Touch
- Microsoft Surface Pro 5 12.3" 2K Windows tablet i5-7.gen 8G/256GB, 4G/LTE - Üzletből, garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest