Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itt a topikban nem egyszer szó volt róla, hogy eltörött a kijelzője a Kindle-nek (nyilván nem a külső réteg), mert megnyomódott valamitől. Akkor már kitárgyaltuk, hogy célszerű kemény tokba tenni. De nem muszáj rám hallgatni, ez csak egy javaslat.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Geripapa
aktív tag
Sötétben melyik ökör veszi le a minimumra a fényerőt?
pl:én is leveszem, mert mig nappal jobb a 15 addig este sötétben kisüti a szemem, igy leveszem 7-8-9 környékére....
Szóval azért van úgy mert úgy van értelme.
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
HuMarc
veterán
Nem tudom, milyen lehet PW-n olvasni, mert még sose próbáltam, Kindle 5-öm van (előtte Kindle 3-on olvastam). Most már egyre kíváncsibb vagyok a PW-re, tekintve hogy több tízezer oldalt olvastam már ebookon, alacsonyabb felbontással, rosszabb kontraszttal és háttérvilágítás nélkül, ráadásul tipikusan olvasólámpánál, éjszaka, azaz félhomályban és legkisebb betűmérettel.
A sötétben kevés - világosban sok fényerő meg teljesen érthető, sötétben a magas fényerő süti a retinádat (telefonon is az automatikus leveszi a fényerőt sötétben, világosban meg feltolja).
-
DQ
tag
Este megnéztem. Teljesen sötét szobában bekapcsolva úgy jelenik meg, ahogy ki lett kapcsolva.
Ezt egyébként már korábban is észrevettem: mintha lenne benne valami "intelligencia", vagy figyelné a használatot. Értem ez alatt azt, hogy nem mindig változtat fényerőt a szenzort érő fény szerint: ha én felülbírálom, akkor azt elfogadja és nem is változtat rajta. Ha 12-esen kapcsolom ki majd be, akkor azon is marad, ha hasonló a fényviszony. Ha nagyobb a változás (>5), akkor már reagál. Ha ki-bekapcsolom az automatikát akkor is korrigál. Ha normál fénynél letakarom, akkor 30-40 mp-en belül leköveti a változást.
Tegnap tök sötétben 12-es szinten indult (azon volt becsukva) és úgy is maradt. Ha kikapcsoltam az érzékelőt, majd vissza, akkor állt be arra, amit kérdeztél: tök sötétben 4-es szint - ami olvashatatlanul sötét volt a sötétben, tehát bekapcsolás után helyesen maradt 12-esen.
Én szeretem, ahogy működik... -
DQ
tag
Ezért is jó a voyage. Én szinte alig érek a kijelzőhöz: szótár, lábjegyzet, könyvválasztás. Lapozni ott a jól bevált lapozó sáv. Nem maszatos a kijelző, havonta egyszer, ha letörlöm. Tudom, nem egy tab-szerű ujjnyom-gyűjtő eszköz, de akkor is! Nekem szempont volt az, hogy nem akartam tapizni.
Az érzékenységgel sincs bajom. Enyhén megérintem (hogy ne hagyjak egy pici lenyomatot sem :-)) és reagál. -
DQ
tag
Most megint megnéztem.
4-es szinten (az enyém) olvashatatlanul (olvasható, de nagyon zavaró) sötét a teljesen sötét szobában. 6-7-es szinten már jó, 10 fölött már zavaróan világos. Persze nem normális dolog teljes sötétben semmi világítót nézni, mert ... de erről már írtam.
(Mások arra céloztak, hogy sötétben kisebb fényerő is elég, mint lámpafénynél.)Másrészt egy sima nyomtatott papírlapon is szokás legalább 0.5 centi margót hagyni.
Igen, de a könyvek nem éppen 6"-osak, továbbá azt írod, hogy
Az zavar, hogy kevés karakter van egy sorban. Természetellenes.
És akkor ez nem függ össze a margóval? Ha kisebb a margó, akkor nem több hely marad a betveknek? Ugye, hogy ugye?
Az amazon miért biztosítja azt, hogy a 6"-os kijelzőn lévő értékes területet csökkentsem, de ne közelítsem a fizikai méretet? És ezzel nagyon sokunknak van problémája! És ezt az alternatív megoldások biztosítják is! Aztán mindenki eldönti, neki mi a szimpatikus.Van egy régebbi képen, amikor még meg volt a 4-esem is.
Csupán ennyi a különbség:
A voyage a gyári normál megjelenítés (nincs buherálás, csak elválasztás), a 4-es mérete (és az elválasztás) a duokan-nak köszönhető.
(persze lehet azt mondani, hogy más a betűméret, más a font, de a kisebb margó több karaktert eredményez, s ezen nem lehet vitatkozni)A voyage ára. Persze annyit nem ér meg, amennyiért itthon vesztegetik (az oasis-ról meg jobb nem is beszélni). Ergo: kint kell venni, s az sem árt, ha van ismerős hozzá.
Az ujjnyom-gyűjtésen meg én azt értem, hogy össze sem lehet hasonlítani egy okostelefon, vagy tab kijelzőjével. Sőt, ezt, ahogy írod, forgathatom a fény felé, max. porszemeket fogok rajta látni, mert pont az az egyik nagy előnye, hogy nem tapizva lapozok, így csak elvétve nyúlok a kijelzőhöz.
A táblagép meg táblagép. Ez meg e-könyv. Én kizárólag könyv olvasásra használom.
[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
"A zoomolás és görgetés viszont elég borzalmas egy okostelefonhoz vagy táblagéphez képest."
Ennek viszont semmi köze az érintőképernyő érzékenységéhez. Ez szimplán az e-ink technológiából adódik. Magas a válaszidő (a pigmenteknek mozogniuk kell).
Énnekem meg pont a szótárazással és a jegyzeteléssel voltak problémáim, de ötből legalább kétszer biztos alá vagy fölé jelöltem. Piszok idegesítő volt.
-
hampidampi
senior tag
"Na várjál.. az azért érdekes kérdés, hogy zoomolásnál miért kell kínosan ügyelni arra, hogy mondjuk max. 1 centi (lehet sokat írtam, akkor úgy írom hogy 0.5 és 1 közt) legyen a két ujjad közt, mert ellenkező esetben úgy bezoomolja neked a cuccot, hogy utána nem győzöl kizoomolni."
Ezt nem tudom, én nekem még soha eszembe nem jutott zoomolni. Egyfajta betűméretet szoktam használni."Ez azért egy okostelefonnál nincs így. "
Hát persze, az e-könyv olvasóktól hiába vársz olyan dolgokat, mint egy telefontól. Teljesen más technológia."Néha nagyon jól jönne a zoomolás egyébként,"
Hát nem tudom, nekem még sosem volt rá szükségem.(#19010) Degeczi
"Ez egyéni is:"
Persze, elég tömpék az ujjaim, és valószínűleg a két plusz rétegből adódó parallaxis hiba is jobban megtéveszt."Másrészt régebben elő-előfordult, h hüvelykujjal érintéses lapozásnál néha a betűméret változott meg,"
Engem az zavart nagyon, hogy mivel bal kézben szoktam fogni, a hüvelyk ujjammal lapozáskor át kellett nyújtóztatni a visszaléptető területen, aztán vagy sikerült vagy nem. Simításos lapozás dettó. -
donjohnson
addikt
igen, írtad hogy a Manage Your Content and Devices menüben kell. én délután be szerettem volna kapcsolni kindle keyboard-on, és nem működött. rákattintok a subscribe gombra és azt írja, hogy "There was an error processing your request. Please try again.
If you have recently removed this item, please refresh the page."
utána chateltem egy supportossal, azt mondta US account kell hozzá, hogy be tudja kapcsolni nekem. (ez tényleg így van? nálad is US?)hazajöttem, csináltam egy másik accountot US beállítással, beléptem a kindle-ön meg pc-n és is továbbra se engedi. ugyanaz a hibaüzenet. következő support-os ember se tudta megoldani. megkérdeztem, hogy miért nem tudja, aztán arra hivatkozott, hogy "not eligible on my device" és felsorolta az újabb típusokat, hogy azokon menne.
kíváncsiságból érdekelt, illetve ismerősnél láttam, hogy ezáltal egy másik gombbal is feléled a kijelző, nem csak a power switch-re, ami hasznos lenne. de akkor marad így.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
-
Hmm, most tényleg szállítanak. Pár hónapja néztem, és akkor a címemre kiírta, hogy nem szállítanak hozzám. Azt azért megjegyezném, hogy a 140 eurós ár 10-zel nőtt, mikor kiválasztottam a címet, de tény, hogy így is innen éri meg a legjobban a rendelés.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Degeczi
nagyúr
Halkan megsúgom, nagyon régóta (talán az EU kezdete?) így van...
A célországba irányuló bizonyos forgalom fölött (amit az Amazon valószínűleg tényleg bőven elért) köteles erre az eladó.
Ez az EU részéről érthető - és a vevők többségének semleges, vagy gyakran akár kedvező is. Az pedig már valóban a mi felelősségünk ilyen kúrmánnyal, h még az áfánk is világrekorder. -
hampidampi
senior tag
"a paperwhite 3 még kikapcsolt világítás mellett is JÓVAL kontrasztosabb és szebb fekete-fehér képet ad, mint a Keyboard. A Keyboardon a fehér inkább világosszürke és a fekete is kevésbé erős, inkább egy nagyon sötét szürkének mondanám."
A saját tapasztalatom ennek pont az ellenkezője. Három Keyboardom is volt, plusz a feleségemnek egy pw2, anyósomnak pw3. A keyboard feketéje mint papíron a tus, ezzel szemben a pw-oké mint egy üveglap mögé helyezett szürke haloványság. A világítás fehéríti a hátterét, de a karakterek akkori is szürkék. Ez valószínűleg a két plusz rétegtől van, mert az új sima kindle (touch) is sokkal kontrasztosabb, mint a pw.+1: A keyboardon lapozó gomb van, a pw-okon a képernyő tapizásával/simításával lehet lapozni.
+2: Margó. Ezerszer kibeszélt téma."a Keyboardon fizikai gombok is vannak, sokkal egyszerűbb egy már begépelt szövegben a kurzort visszaléptetni mondjuk egy szó közepére és ott egy esetleges elgépelést javítani. "
Jegyzetelés/megjelölés keyboardon amúgy is könnyebb, csak oda navigálsz és elkezdesz írni. Pw-on még egy csomót kérdezget, mire elkezdhetnél gépelni. Ráadásul pw-on a jegyzetek/megjelölések törlése is rémálom.+3: A keyboardon vannak fejezetjelölő pöttyök a progrees baron.
"Viszont paperwhite-nál annak ellenére tudsz magyar ékezekes karaktereket bevinni, hogy a felület magát a magyar nyelvet nem támogatja."
Kivéve persze: ű, í és talán az ő is. -
Dottore
addikt
Nagyon szépen összeszedted, de ne ess abba a hibába, hogy ami szerinted nem kell az hülyeség. Mást ne mondjak ott a screensaver hack. Nekem egy kis állványon van az íróasztalon, kvázi mint digitális képkeret működik mikor nem használom és akkor már miért ne azt a képet nézzem ami jelent valamit számomra. Vagy a magyarítás. Anyám közel 60 éves, odaadtam neki a régi könyvolvasóm. Tudja kezelni, de sokkal könnyebb lett volna az ismerkedés, ha magyar nyelven kommunikálna. Persze ettől még eshetsz, de ez nagyban rontja a dicsérendő segítőkészséged.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Degeczi
nagyúr
Tehát eleve reklámmentes példányon bekapcsoltad a reklámokat - majd utána ingyen le tudtad kapcsolni? Nyilvánvaló, hiszen nincs miért pénzt kérniük, egyszer már megfizetted a teljes vételárat...
De USA-ban mindig ilyen nettó $20 körüil összeggel volt olcsóbb a KSO, ezt pedig érthető módon el is kérték a reklámtalanításkor.
Az egész "chat-tel ingyen reklámtalaníthatunk itteni példányt" onnan bukott ki, h vki pár éve megpróbálta volna fizetős módon reklámtalanítani, de a support váratlanul azt mondta neki, h a policy szerint magyarországi tulajra ilyet nem terhelhetnek - és ingyen megcsinálta. Az illető ezt megírta egy fórumon, és azóta rengetegen reklámtalanítottunk így, ingyen. Nem "mák": kimondottan ritka, h vkinek ne sikerüljön.
-
Degeczi
nagyúr
Pontosan ez volt a helyzet: pl. hirdettek vmi "$1-ért két e-könyvet" vagy hasonló saját akciót - de amikor beléptem, nekem már db-ja $4-5 körül lett volna, mert USA-n kívül más ár volt érvényes...
Ez sajnos forgalmazási sajátosság, nem feltétlenül az Amazon sara.Akkoriban (ennek már pár éve) néha hirdettek mást is, kozmetikumokat. Akkor lekapcsoltattam, azóta nem tudom, mik szoktak lenni - de logikus, h külső cégekkel is kapcsolatban legyenek, akár az olvasott tartalmak alapján célzottan is.
-
LittleBiG007
aktív tag
jobb nyíl = ugrás következő fejezetre
bal nyíl = ugrás a megelőző fejezetre
Na ez az, ami szintén nem érhető el paperwhite-on. Ha fejezetet akarsz ugrani, kénytelen vagy a go to-nál a konkrét címhez ugrani, ami terjedelmesebb művek esetén sajnos görgetéssel is jár.Helyreigazítás:A Kindle Page Flip opciónál van lehetőséged fejezetet ugrani. Meg kell érinteni a felső részt, előugrik a menü, az alsó részen pedig megjelenik egy lap ikon. Ezt megérintve lehet könnyen navigálni a könyvben: csúszkával változtatni a pozíciót, a mellette lévő nyilakkal pedig fejezetenként lehet haladni előre vagy vissza.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Degeczi
nagyúr
A töltésvezérlés mindig az adott készülékban van!
(legyen az egy telefon, táblagép, e-book olvasó)A fali adapter pusztán áramforrás, aminek van egy maximális terhelhetősége, amennyit le tud adni, ha a rácsatlakoztatott eszköz igényel annyit.
A Kindle Keyboard 3 pedig max. 850 mA-t vesz föl - akkor is, ha 10A leadására képes tápra kötöd rá... Tehát egy régi, csak 500 mA-re képes USB portnál (régen ennyi volt az előírás) valamivel gyorsabb lesz a töltés 2A-es áramforrással, de csak a 850/500 hányadossal.
(a merülés viszont ennyitől nem változik)
Az újabb Kindle típusok pedig eleve nem vesznek föl többet 500 mA-nál, így azokat tökmindegy, milyen tápra kötöd (csak persze tudjon min. ennyit)
[ Szerkesztve ]
-
-
alexw801
senior tag
27% áfa neked van.
Nekem a kolléga vette kiküldetés során német MM-ben 120 EUR kp.-ért, reklámosan. (Német multinál dolgozom.)
Semmi áfa ügy, semmi posta ktg.
Nem szoktam baromságokat írni.
De nagyon eltér a gondolkodásmódom az átlagtól.
Az Amazont drágállom, esetleg fiam Angliából vehet ottani címére ezt-azt.
Pl. a Yi 4K az Amazonnál bátor áron virít, én egy repedt példányt vettem itthon egy GoPro hívő kollégától jelentős engedménnyel, nekem szuper módon működik.
De az azóta vett EKEN H8 Pro talán még ütősebb 4K videókat készít. Még olcsóbban.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Degeczi
nagyúr
A logika hagyján, de pl. a Kindle 4 az Amazon szerint "4. generációs", míg a tökugyanaz, csak fekete kávával szerelt "frissítés"-t már "5. generációs"-nak sorolja be = innentől kezdve értelmét vesztette a kifejezés...
Ha vmi egyértelmű típusszámot adtak volna ("Kindle 5200") az egyértelmű lenne - de a "PW3" is az, mindegy hányadik "generáció"-t említ az Amazon.
Ugyanakkor pl. a "PW2" már nem teljesen az, mert eredetileg 2 GB háttértárral jött ki, az életciklusa végén pedig már 4 GB-al szerelték, de bármilyen "generáció"-s megkülönböztetés nélkül...
Egyébként persze érthető, mert egy típusváltás után nekik a rengeteg régi változatot is el kell adniuk, ezért számukra szerencsésebb, ha nincs ilyen egyértelmű megkülönböztetés, reklamálnia sincs miért az ügyfélnek: megkapta a megrendelt Kindle-jét, arra ráfér "1000-nél is több könyv" (szándékosan csak ennyit állít a hivatalos specifikáció) - az pedig mindkét változattal teljesül...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest