Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Kínai mobilok (replika, klón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz lord_devil #3899 üzenetére
A szaktopikban nagyob eséllyel kapsz választ.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
A legokosabb amit tehetsz, hogy mentesz. Mindenképpen, Összefoglalót olvasd el!
Ebben egy MT6572 van (factory mode alapján), ha gyorsnak érzed, akkor még az is lehet, hogy jól rakták össze a szoftverét.Ha nincs settings, akkor a képernyő felső részét le tudod húzni az értesítési sávnál? Ott kellene, hogy legyen.
Úgy tűnik, 4.4.4-es Android van rajta (szintén a factory mode képernyőkép alapján).
Az ilyen jellegű telefonoknál, ahol csak 1 középső gomb van, ott a különböző gomb-funkciókat többszöri megnyomással szokták helyettesíteni. "duplaklikk" vagy "triplaklikk" is akár.
-
nagyúr
-
nagyúr
A kimerül a lemerül-t jelenti?
Ez gondolom logikus, mert lehet benne egy 1,5Ah-s akku, bármit is szitáztak rá.Összefoglaló elolvasása javasolt.
Vélhetően csak sufni szervizt találsz hozzá, vagy elhajtanak onnan is.
De azért a hardveraprón körülnéznék, hátha van szerviz mégiscsak.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-
nagyúr
Értem.
Csak ugye milyen biztosíték van arra, hogy a tiéd az ilyen, és cserélhető?
Persze ettől még lehet, hogy igen.
Elméleti síkon gondolkodva megállapítható lenne, hogy van-e ilyen.A
cat /proc/partitions
és
cat /proc/emmc
és
cat /proc/dumchar_info
parancs kimenete megmondja, hogy milyen partíciók vannak benne, valamint a
mount
parancs is jó támpont ebben.
Ezek nem kérnek root jogot, csak egy terminal emulator-t.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Mivel nincs ilyen telefonom, ezért nem tudom megmondani kapásból, hogy jó-e.
Ezért linkeltem a topikját. Ha ott kérdezed, akkor nagyobb eséllyel kapsz megfelelő választ.
Érdemes egyébként másik sd kártyával is megpróbálni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fricibácsi #4018 üzenetére
Találtam egyet neked itt az aprón, hátha... [link].
Ha a linket mellőzni kell, akkor megkérjük Topkikgazdánka, hogy törölje.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Az alkalmazásokat nem a tel.memojára pakolja, hanem a belső tárhelyet terheli túl !
Nem túlterheli, hanem a belső tárhere telepít. Ha elfogy a hely, akkor elfogy. Ez olyan, mint egy HDD (wichester). Ha elfogy, akkor elfogy, nincs szó túlterhelésről.
Az Android így működik.
Vannak partíciók, amik adott méretűek (természetesen telefononként, gyártónként eltérőek, sőt azonos típus esetén akár android-verzió esetén is más méretűek!)
Tehát:
system
cache
data
fat
csak hogy a főbb partíciókat említsük.
A data partíció lesz az, ahova a személyes adatok kerülnek. Nem a fényképek, hanem a telepített alkalmazások, és azok adatai (eltekintve a kiegészítő fájloktól). Ide települnek, és pont. Innen már lehet áthelyezni (ha az alkalmazás engedi) SD kártyára.
A gyártó az, aki meghatározza, hogy egy adott telefon teljes tárhelyéből (amit ROM-nak szoktak nevezni a köznyelvben) melyik partíciót mekkorára választja. Tehát a hiba az ön készülékgyártójában van, vagy a készülékében.
Az alapértelmezett íráslemez : sd kártya pedig azt jelenti, hogy a letöltött fájlok, fényképezővel készült képek melyik SD kártyára (belső vagy fizikai) kerüljenek.
Még szokott lenni olyan lehetőségek, hogy előnyben részesített telepítési hely, itt megadható, hogy a rendszer döntse el, vagy belső memória (data partíció), vagy SD kártya. Ez azonban nem azonos az alapértelmezett íráslemez beállítással.Remélem, hogy így már jobban érthető, hogy mi merre meddig.
Az Android nem windows logikát követ, sokkal inkább Linux alapokon nyugszik. Ezért sokszor elsőre nem érthető, mit és hogyan csinál. De megszokható, és megtanulható.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dexter68 #4055 üzenetére
Ez a factory mode fordítása:
Ez alapvetően tesztelésre jó.
Azonban legtöbb esetben van adb is, és akár root-olható is.
A klónok lelkivilága kb. kifürkészhetetlen.
Az biztos, hogy flashtool mentés nélkül nem állnék neki babráni semmiféle módon.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Dexter68 #4068 üzenetére
Ha 4.4 van rajta, akkor meg kell nézni, hogy nem kér-e a telefonon hozzáférési jogot.
Csatlakozz a telefonnal a sztgéphez.n
kapcsold ki az usb hibakeresést a telefonon.
kapcsold be az usb hibakeresést a telefonon.
figyeld a kijelzőt a telefonon, nincs-e felugró ablak az usb hibakereséhez, valami ilyesmi:Ez lehet egy potenciális ok, ami miatt eddig nem látta az MTKDT.
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Dexter68 #4094 üzenetére
Elméletileg ok a kezdő és vég-hex kód, azonban a mentési opció PageSpare-re van állítva. Ezt állítsd át Page only-ra, mert nem lesz jó a mentés! Nagyobban fog menteni, mint amekkora valójában. Lásd eme bejegyzésem.
Persze root-olni másképp is lehet, mert pl. egy insecure kernelt belőve már adb oldalról root elérét kapsz. Insecure kernelt pedig mentés után az MTKDT is tud csinálni (csak még nem írtam le sehova, hogy hogyan...)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Dexter68 #4096 üzenetére
Sajnos nem is egy.
Az egyikben 6572 volt, a másikban 6589, a harmadikban 6582...
És teljesen ugyanúgy néztek ki.
Ja, és factory reset után eltűnik a S**sung logo és felirat és minden ilyesmi. Szóval factory resetet ne nagyon csinálj tényleges mentés nélkül.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Dexter68 #4099 üzenetére
Lehet, hogy nincs fent az usb vcom driver (preloader kapcsolathoz kell, különben fel-le csatlakozik: ez teljesen normális viselkedés MTK alapú telefonoknál). w7-ig van egy auto driver installer csomag, az az utáni windows-os telepítésről nincs fogalmam.
szerk.: Ja, azért akkuval is próbáld meg. Hol így működik, hol úgy...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dexter68 #4102 üzenetére
Nekem is w7/64 van, és az auto driver installer csomaggal tettem fel, és működik.
Akkuval is próbáltad a telefont csatlakoztatni?
(Mióta van linuxos változat, azóta nem vettem igénybe a drágalátos redmondi "operációs rendszer"-t)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz feltamadas #4124 üzenetére
En csinalnek eloszorcegy mentest.
De utana mehet a factory reset.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz feltamadas #4126 üzenetére
Olvasd el az osszefoglalot. Benne van.
-
nagyúr
válasz kenyocsaba23 #4132 üzenetére
Peeeerrsze ... Gyarilag rua1 autogen cwm.
-
nagyúr
válasz kenyocsaba23 #4144 üzenetére
Aaaaz igen! Köszi az infót!
-
nagyúr
-
nagyúr
Ha már egyáltalán lehet tölteni, és a logo-ig eljut - egyáltalán a "van kép is nagy szó"! -, akkor azt a preloader-t mentsd el jól, mert vélhetően nagyon hasonló telefonról van szó.
Ettől még lehetnek különbségek!A google dob néhány találatot...
Sajnos 0,1% a garancia, hogy pontosan olyan...
De azért néhány link:
[link1]
Ez is lehetséges bejegyzés: [link2]
Vagy ez: [link3]
A fenti romokat csak akkor tedd fel, ha a kép hasonlít a te telefonodra.Az említett működő preloader-t használd minden esetben (amit a Jiake romból szedtél), így is akkora mákod van, hogy HÜ!
-
nagyúr
Legtöbbször a boot.img és a system.img tartozik szorosan össze. Csak hát ha nincs meg a saját boot.img, amiben az összetevők információi vannak, akkor lehet jó a system, nem fog menni. És fordítva is igaz.
Elég tág határok között mozog innentől a megoldás...
Nekem is volt már mákom, neked miért ne lehetne?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Samsung LCD és LED TV-k
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Horgász topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- BMW topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest