Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz ---Lasali--- #14162 üzenetére
Akkor gyorsan eladom tavasszal és veszek egy másik bicót..
undefined
-
veterán
válasz ---Lasali--- #14152 üzenetére
tudod, az az igazság, hogy most már egy hónapja itt vagyok, és kezdem átértékelni ezt a drága-nemdrága dolgot.
szóval a dolog ott kezdődik, és talán ott is ér véget, hogy azért a bicóért amit vettem, itt egy (azaz egy darab) hétig dolgozik valaki egy átlagos (vagy kicsivel az alatti) munkahelyen. 40 órát... nem százat.
de ha csak minimálbét kapsz, akkor is két hét alatt megvan az ára. 40 órával.
otthon minimálbérrel mennyit kellene dolgoznod érte? heti 70-80 órával három-négy hónapig?te is tudod, hogy a magyar piac nem piac, és a magyar vásárló-réteg lófasz... ráadásul az áfa, béfa, tréfa... ennyi
már ausztriában is leszarják, hogy egy komplett shimano szett felment 500euróról 700-ra, vagy 700ról ezerre, hát még németben, franciában, angol-szászról ne is beszéljünk.
ja, és ők piacnak számítanak.[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
veterán
válasz ---Lasali--- #14169 üzenetére
Értem én is
Az a baj, hogy erről se mi (ti), se a gyártó nem tehet. Bár a gyártó talán kicsit.
Ez egy-az-egyben "az elmúlt 30év' ", és a "Lehúzom bt." nagykerek.Itt olcsók az alkatrészek, kell valami?
[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zola007
veterán
Nekem is jött egy mondta egy barátom nyáron mikor szóba került a téma, hogy majd s3ggre ült mert a 3 éves - egyébként napi szinten nyúzott - bringáján elkopott a sor és lánc, ezért cserélni kellett, szerviz cakkom puder megcsinálta 15-ért + átnézés, szokásos karbantartás.
Mondtam neki, hogy örülj hogy csak ennyi volt, pislogott is nagyokatPedig nem keres rosszul debreceni viszonylatban (170 nettó tája), bár ezzel már Nyugat-Mo-n is kiröhögik, nemhogy Ausztriában
(#14172) Tüzi: meg tudnám szokni
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Runner_fxr
Ármester
Tudom, hogy a véleményem sokaknak nem szimpatikus, ám én még is úgy gondolom, hogy ahelyett, hogy az ember azon rágódik, teljesen fölöslegesen, hogy ejj de rossz itt az élet, inkább szedje a sátorfáját és menjen gazdagabb országokba munkát vállalni, amennyiben neki ez az életszínvonal nem kielégítő. Régen gépfegyverrel őrizték a határt, akkor ez valóban nem volt egy könnyű alternatíva, de manapság az Unióban csupán nyelvtudás kérdése az egész és a kutya nem akadályozza meg, hogy bárki (18-50 között) elinduljon valamerre munka vállalás céljából.
Persze én megértem azokat akik úgy gondolkodnak, hogy sok minden ide köti őket és nem akarnak máshova menni, de akkor el kell fogadni a helyzetet, mivel az itteni helyzeten változtatni úgy sem lehet. El kell fogadni, hogy gyarmat vagyunk, nem véletlenül nincs itt is euro, így lehet egy országot kifosztani, játszani a pénzükkel ahogy másnak tetszik. Bár egy afrikai országhoz képest még mindig sokkal jobban élünk, vagy háborús övezetekhez képest. Tudom, hogy ez sovány vigasz, de ez van.Én is voltam külföldön dolgozni, még is hazajöttem 2 okból, kaptam itthon egy jól fizető állás ajánlatot, ezenkívül valóban hiányzott is ez az ország, meg az ismerősök. Viszont most megint úgy néz ki, hogy dobbantanom kell, mert gondok vannak, de ez esetben már úgy indulok el, hogy véglegesen, mert abban a korban vagyok, hogy komoly döntéseket kell hozni.
Nálam egyébként kizárólag Ausztria és Németország jöhet szóba hosszútávon, máshova nem mennék.
Talán még Franciaország, de franciául nem tudok és nincs is türelmem neki állni franciát tanulni.Azzal egyébként nem értek egyet, hogy a kerékpárok túl drágák lennének, szerintem rendben van az áruk. Régen, a 90-es években sokkal drágább volt a jó kerékpár mint manapság. persze akinek csúcs gépek és alkatrészek kellenek, az ne csodálkozzon, hogy drága.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz ---Lasali--- #14146 üzenetére
A hajtóművet mindenképpen kompletten lecserélem 9-esre. Pénzem a teljes hajtás-váltás cserére most nincs, de mondjuk ha a többi alkarészt nem cserélném (CS-HG20 11-34 fogaskoszorú CN-HG53 lánccal, SL-M430-as váltókarok) és vennék valami komolyabb hátsó váltót is (pl. RD-M772), elviselnék egymást a cuccok, vagy inkább gyűjtögessem a lóvét és cseréljem egyszerre majd az egészet?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #14196 üzenetére
Épp ezért jobb ötlet a tárcsafék rögzítés a láncvillán.
Mintha a tárcsafék rögzítésnél az alsó csavar alatt is lenne egy lyuk.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #14196 üzenetére
Milyen belevágott menet? A gyári felfogatások is csak egy sima furat, aztán anyás csavarral odafogatod.
Én fúrás helyett vagy beérném nyeregcsöves csomagtartóval, vagy kentácsolnék valami bilincset, amivel a támvillára lehet erősíteni a csomagtartót.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
lsebestyen
addikt
válasz ---Lasali--- #14255 üzenetére
Kónuszos, átraktam másik gyorszárat amit a cucchoz adtak, szerintem nagyjából eltaláltam...
rétisün: Nekem meg az a bajom, ha filmet nézek nem tudok magammal mit kezdeni, így meg tudok közbe tekerni Illetve én télen nem merészkedek ki, nagyon sokba lenne olyan cucc amibe kimennék, sajnálom a térdemet...
[ Szerkesztve ]
-
stracker06
aktív tag
válasz ---Lasali--- #14254 üzenetére
Elvetted a kedvem egy kicsit tőle.....
Amilyen retró (manapság speciális?) méretben nekem kell, nem sok típus közül lehet választani és általában az árak is hasonlóak.
SFm™
-
fireproof
őstag
válasz ---Lasali--- #14296 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Köszi.
-
ludsimon
veterán
válasz ---Lasali--- #14305 üzenetére
Vagy ha azt akarja, hogy normálisan kikerüljék, mert azt hiszik valami UFO akkor ilyet: [link]
Magicshine "csak" 85 lumenes.
Nekem Radbot 1000 van, amiben 1 W-os led van, ez is kb 80-100 lumennek felel meg. Prizma bele van építve a lámpába, így egy esetleges ellenőrzésnél még az is meg van a bringán.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz ---Lasali--- #14310 üzenetére
Nekem az 1000Ft-os tartalék lámpa mondta fel a szolgálatot 50 méteres látótávolságban a ködben. Lemerült a Radbot...
Azóta minden 4 órás edzés után töltöm, mert múltkor az edzés közepénél merült le az elem, tehát kb. 6 órát bír a 2xAAA-val így hát mindig töltöm mikor hazajövök.[ Szerkesztve ]
undefined
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #14310 üzenetére
nekem is hasonló cateye van, elég jól bírja ami azt illeti. Elől pedig kettő cateye hl el 135 van, igaz egyik ragasztott már mert letörött a pöcök a tartójáról (típushiba)
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #14315 üzenetére
jópénzér' mindent!
még hurkatöltő kiigazítást is!egyébként nem értem hogy egy ekkora cég miért nem bír megfizetni egy angol szakos egyetemistát 500 ft-os órabérrel, hogy ferdítse már le nekik az oldalt és a termékek leírását
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #14317 üzenetére
"Nemesített fő várólista "
egyébként cipőt akartam venni korábban a debreceni üzletben, beszéltem az egyik eladóval és mondta hogy ide hozzánk a B-grade cuccok és azok jönnek amik túlraktásokat angliában
/pólót, stb vettem mert tényleg olcsó volt, de egy adidas edzőcipőért mentem eredetileg és több mint furán állt, a jobbos olyan volt mintha lúdtalpbetét lett volna benne
végül egy kisebb cipőboltban megvettem totál ugyanazt a típust és méretet, 2 ezer forinttal drágább volt ugyan, de nem nyom sehol. érdekes....[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz ---Lasali--- #14568 üzenetére
Rosszat linkeltem, na mindegy
Akkor kövi kérdés, hogyan tudm meghatározni pontosan a lyukkört? Megvenném ezt, és átraknám a tányérokat a jelenlegi Miche hajtásra, csak biztos szeretnék lenni benne, h rá is tudom csavarozni. -
nagyúr
válasz ---Lasali--- #14569 üzenetére
Á, Arninak sosem volt izmos lába. Akkoriban, amikor ő versenyzett, Tom Platz volt a láb-mester.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
lsebestyen
addikt
válasz ---Lasali--- #14578 üzenetére
Aha, sejtettem h vlmi bökkenő lesz...És ha azt csinálnám, hogy lecserélném az egész hajtást esetleg, akkor abból lehet valami problémám, h a fékváltókar 3 állású, viszont én előre csak két tányéros rendszert szeretnék? Hátul 7 sebességem van...Monoblokk van itthon másik, ami két tányéroshoz való az nem is probléma. Gondolom az h olasz menetes nem üti h négyszögtengelyes kell nekem...Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de ehhez sajnos nem értek.
-
Moric
aktív tag
válasz ---Lasali--- #14598 üzenetére
Azt még én se tudom hol fogok ilyet találni használtban, főleg a megadott ársávban.
Itthon nem is, talán olaszban vagy németből esetleg. Az egyik barátom decemberi készletkisöprésnél németből hozott magának bringát félár alatt.Ez sokkal rosszabb?
Nem ragaszkodom a Cube-hoz ez csak amolyan első találat. -
Moric
aktív tag
válasz ---Lasali--- #14607 üzenetére
Nem feltétlenül hátrány ha valami egyszerűbb szerkezet. Nem értek hozzá, ha túl sok az állítási lehetőség, az engem csak összezavar, behangolni nem tudnám.
Nézegettem hirdetéseket az egyik bringás oldalon. Ezek közül érdemes valamelyikkel foglalkoznom?
Cannondale
Cube
Rockrider
GiantEzek olyan árban vannak, ha egy-egy alkatrész nagyon lepusztult vagy gyenge rajta azt tudom cserélni, elbírja a büdzsé.
-
Moric
aktív tag
válasz ---Lasali--- #14630 üzenetére
Mikor olvastam az volt a benyomásom, hogy ezen aztán van minden. Nem túl egységes a felszerelése.
A következő meg az, miért kell 4500km alatt kereket cserélni?Nem tudom milyen környéken lakik, aszfaltra én biztos cseréltem volna a bütykös gumit simára, ha terepen nem használta.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz ---Lasali--- #14724 üzenetére
Kryptolok annyival jobb a Keepernél? Pedig eléggé egyvágásúnak nézem őket, csak máshol van a zárszerkezet. A Krypto hogy viszonyul a Facilohoz? Kryptoniteot tartója nem túl jó, ahogy hallom. Az Abussal mi a helyzet?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #14728 üzenetére
Ezért nem zárom le, de ott sem hagyom sehol sem a paripát. Minthogy azon izguljak melyik kisebbségi akarja elrabolni egy erővágóval.
-
superecneB
őstag
válasz ---Lasali--- #14676 üzenetére
Minden fajta gumit nehézkes az ilyen felnire felrakni? Úgy értem ha elmegyek egy Balatonkörre és kapok egy defektet akkor eléggé szopcsi, hogy szappanos vizezzek meg fújkáljam 4 barra (a kis minipumpámmal) 3-4 alkalommal, hogy normálisan fenn legyen rajta a gumi. Itthon nem gond, meg kb. 1.5 éve van meg ez a gumi és nem volt defektem, de az ördög sosem alszik.
-
superecneB
őstag
válasz ---Lasali--- #14890 üzenetére
Most 1.75ös gumik vannak fenn. Elképzelhető, hogy a 2.2-es Race King könyebben felpattintható és könyebben bemasszírozható, vagy az összes drótperemes gumival játszani kell?
-
superecneB
őstag
válasz ---Lasali--- #14895 üzenetére
Végülis UST-s gumit is vennék, csak annyi bajom van vele, ha kivágja valami, akkor most csak kiszedem a belsőt bepattintok egy új belsőt és megyünk tovább.
Continental Race King: Bruttó: 5.832 Ft
Continental Race King: Hajtogatós: Bruttó: 9.245 Ft
Continental Race King: UST Bruttó: 15.590 FtAz a helyzet, hogy kicsit sokallom a közel 2.5x-.es felárat az UST-re.
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #14910 üzenetére
akkor nem kell olyat forgalmazni vagy bele kell kalkulálni az árba.
tudtommal nem kötött áras a kerékpár bizniszMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
syberia
veterán
válasz ---Lasali--- #13994 üzenetére
"Az én suntour ncx trekking telóm 9600 at ment el úgy, hogy nem kopott ki a persely és a fekete becsúszó sem kopott meg, és egész szépen mozgott."
Honnan tudjam hogy mikor kell szervizelni, nekem is Suntour NCX Lockout trekking telóm van, kb 5000km ment bele főleg száraz időben használva, hidegben kicsit nehezebben mozog de ha kenek a szárára-alapos áttörlés után-egy kis Rohloff láncolajat már jobban veszi az úthibákat.
https://howbad.info/
-
hoffman_
nagyúr
válasz ---Lasali--- #15054 üzenetére
na igen, hiába csili vili, mögé nem látok be. de nekem is csak a becsúszó tűnt fel. viszont most a napokban megint sokat nézegettem az aprót, és azt vettem észre, hogy kevés az átfedés a bolha és a bikemag között, illetve az előbbin jobb vételek vannak, nem is kevés.
én nem érzem annyira nyomottnak az árakat, néha olyan gépeket és árazásokat látok, hajam égnek áll. csak azért nem linkelem be ide, mert 1. minek 2. nem akarok ijesztgetni senkit
mod@ kérdés, pont Hozzád:
manitou telók mennyire futnak át a kezed alatt? főleg az újabbakra gondolnék, azokon belül is: minute, marvel, r7 érdekelne, kb ilyen sorrendben. mármint, hogy mi a véleményed róluk nem kell bőven, elég annyi, hogy fassza - nem fassza.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz ---Lasali--- #15056 üzenetére
hínnye, azt hittem jobb a vélemény róluk, ez így első blikkre elég lesújtó az új r7 is nagyon tetszik, csak arról az él a fejemben, hogy könnyű ridereknek van, hasonlóképp, mint a sid, és hiába jó, ha nehéz vagyok. bár 85-90kg szerintem egyáltalán nem sok köszi a "rövid" véleményt
ha egy ilyen kaliberű gép 160k, és rá kell költeni még 30 ezret + egy spd-t, és utána patent lesz, hát lelkem rajta, az már nem oszt, nem szoroz.
-
hoffman_
nagyúr
válasz ---Lasali--- #15061 üzenetére
fene tudja mit akarok nem tudom még azt se, hogy az xc gép marad-e, vagy tényleg am-et szeretnék. persze előbb egyáltalán legyen valami (csak azért merült fel, mert manitou-khoz lehet, hogy jobb áron tudok hozzájutni)
x fusion telók jók? semmit nem tudok a márkáról, nem jött még szembe velem cikk sajna.
bakker nem lesz ez így jó, ma aludtam reggel 5-8, között, előző nap is max 4 órát, de most sem vagyok álmos. megkergültem már a vizsgáktól.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #15335 üzenetére
Én a héten szabin vagyok, edzésen kívül más dolgom most nincs.
Tavalyról maradt szabikat ki kell vennem.Ha valaki 120mm rugóúttal akarna építeni fully-t akkor ez a váz remek alap lehet, elég jó áron.
-
ludsimon
veterán
válasz ---Lasali--- #15627 üzenetére
Én full meglepődtem, mikor ismerősöm mondta, hogy nincs olyan fékváltókar, hogy "hármas".
Csak több fokozat van, így sokkal finomabban emgedhető pl kistányérnál be lehet tenni kistányér-nagytányér közzé mikor alapozó tempó van 32-33-as tempóban és nem fog beleérni az első váltó a láncba.
Tök fasza. Úúúúúúú de várom már végre jöjjön az év első versenye. Meg akarom már nagyon rideolni a Scottot, de úgy rendesen megrakni #HTFUundefined
-
anorche1
őstag
válasz ---Lasali--- #15627 üzenetére
és (#15629) Solad
KirályMás:
A decathlonba 120000 Ft után kaptam 2000Ft kupont. Ti mit vennétek belőle?Más2:
Erre a versenyre gondolom rajtam kivűl fog menni más kezdő is. Vagy tévedek? Nem szeretnék a végén kullogni."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
nagyúr
válasz ---Lasali--- #15783 üzenetére
Én hetente forgatom a gépet, hogy ne száradjanak ki a szimmeringek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz ---Lasali--- #15785 üzenetére
No jó-jó, de én azért forgatom, mert télen az előszobában áll és unatkozik.
-
Valkűr
addikt
válasz ---Lasali--- #15791 üzenetére
Kinek mi a normális, nekem Suntour Raidon P-LO van és teljesen elégedett vagyok vele. Ebben az árszegmensben az egyik legjobb telónak tartom. Nyilván DH-ra 10 méteres ugrásokhoz alkalmatlan, de XC, Dirt, FR használható. 32mm -es becsúszó szár és maga a villa sem nehéz darab..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz ---Lasali--- #15793 üzenetére
45? Én 26 ezerben vettem annó újan ..
-
Valkűr
addikt
válasz ---Lasali--- #15796 üzenetére
Mert ebben az árszegmensben , illetve a 40-50 ezres sem jobb. De nem ezt ajánlottam, ez csak egy tipp volt. Igazából arra reagáltam, h azt irtad ebben az árszegmensben nincs normális teló...Csak a véleményem irtam le, h ki mit nevez normálisnak.
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #15791 üzenetére
azért tartanám továbbra is az 50k-s limitet, nem kötelező az sem hogy Mo-ról legyen
nem követem a telópiacot egy ideje, de azért az únióban és itthon is azért lehetett használható telókat kapni ennyiért.
Tényleg nincs semmi extra igény, 10 centis bakkanókat bírjon és gödröt, vízmosást, gyökereket jól vegye. Keményebb terepen én már a térden miatt nem nagyon fogok menniNe állítódjon el folyton, tárcsa ne csavarja és bírjon ki 4-5 évet évi 2000-3000km futással, ebből mondjuk fele/harmada terep.
ezt 50k-ért már elvárhatom, úgy gondolomMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fireproof
őstag
válasz ---Lasali--- #15842 üzenetére
Ami a képen van az nem az enyém. Csak ugyan ez a típus. De ha jól emlékszem én jelenlegimen sem állítható a dőlésszög.
De ismeri valaki ezt a fékpofát? Jó minőségű? (1500 ft ért eltudnám hozni haveromtól)
Vagy jobban megérné venni egy ilyet?
Vagy esetleg ezek?[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
válasz ---Lasali--- #15877 üzenetére
Outis szemmel nézve talán igazad van, másfelől viszont - montisként - ha nem akarsz országúti bringát, mert nem akarsz se olyan nagyon gyorsan menni, se "hatékonyan" görnyedni, se nagyokat sprintelni, csak mondjuk egy egynapos laza aszfaltos kirándulásra mennél ahová nem kell se teleszkóp, se a trekking csomagtartója (meg 18 kilója), és nem kell a monti széles gumija vagy tárcsafékei sem, akkor vígan jó egy fitness bringa. (Nekem, ilyen napokon a monti helyett )
Innen nézve pont azoktól van megfosztva ami fölösleges.
Persze csak akkor fölösleges, ha arra használják amire való. Ezért is mondtam azt, hogy szerintem ez nem egy egyeneskormányos outi. Aki outizni akar az országúti bringát vegyen.
A felnije pedig nem gyengébb, hanem pont olyan silány/vagy jó amilyet teszel bele. Nem ultralight outi felnit kell beletenni és akkor nem lesz gyenge.
Az én szememben a cross/trekking az értelmetlen, de csak azért mert számomra teljesen haszontalan kategória, nem gondolom azt, hogy hülye aki ilyet választ.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
deicide
veterán
válasz ---Lasali--- #15877 üzenetére
De furcsa, én pont azt érzem, hogy alsó fogáskor a leginstabilabb a bringa, sokkal biztonságosabbnak érzem 50-60km/h-nál ha a fékkar felett fogom a kormányt. A sprint meg erő kérdése inkább, persze nyilván egy könnyebb bringával gyorsabb az ember, de pl az én 90 kilómnál indifferens a súly, nem érzek különbséget, ha meg kell indulni. Mivel kezdő outis vagyok, így nekem még a váltó is jobban fekszik a fitnessen, mert jobban kézre áll, gyorsabban tudok kapcsolni, de ez gondolom idővel kiegyenlítődik. Amit mondani akarok, hogy nem érzek a kettő között semmi különbséget, előnyt, hátrányt, annyival gyorsabb, amennyivel a vékonyabb kerék és a légellenállás miatti különbség miatt logikus.
Ha nincs kedvem a stoplis cipőhöz, de élvezni akarom a lobogó haj érzést, nekem tökéletes alternatíva.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Moric
aktív tag
válasz ---Lasali--- #15977 üzenetére
Rendben, rendeljek egy fémes és egy műgyantás fékbetétet?
Állítólag tárcsához választunk fékbetétet, az első tárcsa márkáját megtaláltam, de a hátsóét nem.
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #15998 üzenetére
Nekem Connex 908-as volt/van fent és 6500-at bírt, ugyan nem nyúlt még le de már érett a cserére. El nem hiszem hogy 6000km után még újszerű állapotú lenne egy lánc..
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #15998 üzenetére
2db van és 2000 km után cserélem őket. Nem vettem észre jelentős nyúlást. Esőben nem szoktam tekerni, poros utakat kerülöm amennyire lehet, nagyobb túra előtt rendszeresen takarítom, kenem a láncot.
Szerk:
Másik dolog, hogy nem szoktam kiállva tekerni.
Ha gondolod leviszem hozzátok megnézheted, szezon előtt úgy is át akarom nézetni.[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #16003 üzenetére
Oké én ezt értem, de mint említettem 2 láncot cserélgetek és a két láncba van 6000 km. Meg, mint írtam igen kíméletesen voltak tartva. Meg én azt írtam, hogy a soron nem látszik kopás.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #16003 üzenetére
nekem így 750km után esik bele a nyúlásmérő, meg már kezd szalajtani :S
Lehet, hogy a 110 kilót (+bringa ) meg a sok hegyet nem szereti?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #16007 üzenetére
őőő....
mivel balga módon nem kértem el a teljes alkatrész listát az üzletben, ezért csak tippelem, hogy Shimano Deore hátsó sor (nemtommelyik), Shimano Mega első sor, a láncról meg aztán végképp nem tudom.Mosogatni szoktam, egyrészt mert mielőtt megvettem, mondták, hogy kell, másrészt rossz hallgatni, mikor a por recseg. Amúgy szeretek homokos földutakon is előfordulni, gondolom ez sem tesz jót az élettartamnak :}
Majd ha kegyeskednek meghozni az SRAM láncomat (kb 1 hónap), arra megpróbálok jobban figyelni.
És remélem, hogy nem a váltó mászott el, vagy raktam én vissza rosszul a kereket, ha csak a három legnagyobb keréken szalajt...gat hátul (ha egyszer feljut a kerékre, akkor onnantól nagyon nem ugrál). Viszont a láncmérő már úgy esik a láncba, hogy az egyik görgőnek ellen tartok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elite: Dangerous
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest