Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
En ha jovore eljutok oda hogy kiallok a Royalban P&Y kaveval kave bazaron, most hivatalosan megigerem, hogy a Catlerrel fogok daralni is meg fozni is. /vagy azzal is :-)))/
Ha masert nem, akkor mar csak azert is, hogy maskepp csinaljam, mint barki mas!:-)[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
én már eldöntöttem, meg is írtam e-mailben a véleményem Paljocnak. a tartóssággal kapcsolatos aggályaimat mindig is emlegettem, a többi viszont ott van a szeren.
A Brasiliához alkatrészeket expolygon és danetti, de előbb bevárok mindent (pidek, fűtőpatron, kávékazán fejcsavar + váz, borítás rendbetétele stb.) és utána tervezem meg, h mit is kell rendelni pontosan. mondjuk a szép az egészben megint az, h olcsó az nem lesz. pl: Gicar átfolyásmérő van benne, aminek a tetején lévő csatlakozó/jeladó részre vszeg csöpögött a víz (gondolom a légtelenítő szelepből - szilikoncsöveset kell majd beletennem) és ettől összerohadt. egy ilyen felsőrész magában 5000 pénz. első számolásra alkatrészek, pid stb. sztem 50 körül áll majd meg. meg a rengeteg idő.... viszont ha elkészül és úgy teszi a dolgát, ahogy én gondolom, akkor aztán!!!!!!!!!!!!!!!!!!
elektronikához én sem értek, de fogtam, kiszedtem az összes kábelt, vezérlést, kapcsoló dobozt, kitettem az asztalra és elkezdtem logikusan végigmenni rajta. na meg ott van a külső segítség is
jó móka ez!!!!
Paljoc: igen, arról beszéltem. nekem az volt a furcsa, h hidegen szinte rácsúszott a kar a fejre, melegen meg néha szorult. meg egyébként is, egy fejben ne legyen műanyag )
-
lagoon79
tag
ettől azért ne félj, néha max leengeded a vízcsapon (ha van rajta). meg egyébként is, a csapvízben sztem van elég biocid
de ahogy néztem, elég jól hozzáférhető a kazán, ha lekerül a burkolat. ha van rajta leeresztő dugózott idom, akkor néha megejted (persze ez már macerásabb).Paljoc a Catlerre gondolt.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
ha nincs külön leengedő szelep, akkor nem, hiszen ott is ua az elv mint a HX gőzbojlerénél, csak ott nem fut rajta keresztül a hőcserélő (persze van ahol igen). nem pumpa nyomja ki a vizet, hanem egy bizonyos hőmérséklet/nyomás felépülése után tudsz vizet engedni a vízcsapon.
-
tariattila
veterán
nincs egy 'kicsit' "vízparád"?
a hálózatban vagy egy pet palackban nem áll eleget az a víz?
inkább álljon egy jóféle bojlerben mint a mérgező műanyagban vagy a retek hálózatban szerintem...vagy az alpok érintetlen gleccsereiből hozatod a vizet üvegpalacbkan?
nem akarok víz-hit vitát nyitni mert ehhez SE értek.... csak mást még nem hallottam ilyen miatt aggódni...
főleg, hogy ha csak gőz kell, annak mennyi a valós vízmennyisége? vagy beleoldódik a réz a vízbe amit Te kiérzel a kávé és tej mellett?
ezesetben irígy vagyok a mirigyeidre -
soldier2
őstag
Csak egy bajom van vele otthonra (na jó, az árán kívül), hogy akkora mint egy mosógép. És amint írtad reggel kávéfőző témában, ezek az ipari vasak elég hülyén néznek ki egy átlag konyhában. Nehéz a nőknek megmagyarázni, hogy miérzt is kell egy ekkora vas az Ő felségterületükre.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
Ez ugy vedheto ki pl. hogy nem folyamatosan iszol Malbec-et csak neha!:-)
Az mondjuk jo benne, hogy a szolot a hegyrol levezetett holevel ontozik es abban a magassagban a klima is elegge kiegyensulyozott, igy az egyes evjaratok kozott nem nagyon van minosegi anomalia, folyamatosan jok. De innek egyet, most mig ez megsul a kemenceben!:-))) -
HÁZIGAZDA
de egyébként kicsit túl szigorú vagyok: a bortársaságos kaiken borok korrektek, jól ihatók, abszolút nem a full mű/gagyi műfajba tartoznak. csak jelezni akartam, hogy azért - és nem feltétlenül az árral korrelálva - van izgalmasabb versenyző náluk bőven.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
zolnagy
őstag
Hát nem tom. Elképzelhető persze, nem zörög a haraszt... De, én gyak. házi tejen nőttem fel. Amikor sok éve felkerültem városba (ez még a tejautomaták előtt volt), alig ittam "bolti" tejet, mert annyira különbözött az igazitól. Na és akkor kezdett felénk is elterjedni a cserpes tej. Na annak akkor tényleg olyan íze volt, mint otthon a házinak. Azóta is olyat iszunk és lehet, hogy időközben változott, de még mindig sokkal jobb, mint bármelyik esl sztem.
Az igaz, hogy nehezebb szép tejhabot készíteni belőle, de kávés hasonlattal élve én az alig crema, de finom kávét választanám, mint a csupa crema, de rossz ízűt (ugye mindenki számára ismert, amikor ránézésre nem sikerült a kávé, de az íze mégis mennyei, máskor meg pont fordítva) -
soldier2
őstag
Ezt akár el is lehet hinni, de azt te sem gondolod, hogy a többi másképp csinálja. K..rva banda mind. Addig orüljön az ember míg nem tudja mit eszik.
Zolnagy: nem a tejbe megy a növényi zsír, azt a sajtkrémbe teszik.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
Hát nem lehet azt mondani, hogy ez a Malbec (Kaiken) a világ legjobb vörösbora, de testes, mégis egyensúlyban lévő, valóban kiszámíthatóan jó bor. Kicsit egysíkú, dehát ilyen a fajta. Az újvilágiakra jellemző vasúti talpfa íz pedig nyomokban sincs benne. Efféle testes vöröset hasonló árban nem tucc mondani bótba...
A Gilvesy meg jószerivel az egyetlen iható pincészet Badacsony környékéről...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vendingo
veterán
Ahhh somló...
Jó pár generációra visszamenőleg a hegy felét az egyik ősöm birtokolta. Nagyobb területünk volt, mint a helyi bárónak.
Családon belül 2 pincénk van jelenleg a hegyen..
A vicc az, hogy utálom a bortAmúgy nem somlói, hanem somlai. Mi helyiek így mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zolnagy
őstag
Hát igen ebben lehet vmi, de akkor mi lehet a többi dobozos tejben, amivel tényleg tele van minden bolt. (Itt Győrben legalábbis a Cserpest nem kapni a nagy élelmiszer boltokban, csak a saját kisboltjukban, ill. a piacon heti kétszer. Meg pár pékségben.)
Én ellenőrizni persze nem tudom egyik gyártónak a technológiáját sem, pusztán az érzékeimre tudok hagyatkozni. Az alapján nekem a Cserpes akkor is magasabb színvonalon van (tejízű), mint bármelyik más dobozos (a Lidlis pl. számomra a legalja, mintha műanyagot innék) -
vendingo
veterán
Szerintem már mindegy a topicnak, fullon van borral
Nehogy azt hidd, hogy drága a telek. Bagóért árulják a pincéket házzal együtt. Rengeteg eladó van most is komplett felszereléssel, csak szüretelni kell. (pl nagy telepített terület lakható kis házzal, pincével 2-3-4milla.)
A dobai oldalon van 2 pince anyukám testvéreinek. (pontosabban a szt.Márton kápolnánál, forrásnál)[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fragola.6035
aktív tag
Én most vettem vagy 4 darab Saeco Family-t. Szerintem jól lehet eszpresszósítani. Teljesen újra építem őket, egy-két gyenge pontjuk van, amit simán át lehet alakítani. Van hozzá minden alkatrész és 20-30 ezerért szép példányt lehet venni, én 5-10 ezerért vettem üzemképteleneket.
Ezek réz bojleresek, pidelni fogom és olyan helyre mennek, ahol havi 1000-1200 kávét fognak főzni gond nélkül.
Ezek még elég egyszerű felépítésű gépek és nincs benne crema szelep!https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
A ma reggeli Podos csapolás eredménye. Ízéről nem mondok semmit, olyan náthás vagyok, hogy alig érzek ízeket. Holnap beviszem munkahelyre, meglátjuk, hogy a nyakamon marad és kérünk egy csere Tchibo kapszulást, vagy beszállnak a kollégák.
-
hanolfe
tag
Szia!
Nekem semmi bajom a Jurával, mindig is Jura gépem volt és az is lesz míg élek. De azt hozzá kell tenni, hogy én napi 2-3 kávét főzök vele maximum. Főleg reggel, mikor nincs időm a karossal szöszölni. Ilyen "terhelés" mellett simán elmennek évekig anélkül, hogy hozzá kelljen nyúlni. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy én tényleg rendszeresen karbantartom, odafigyelek a gépeimre. Egy irodába, ahol naponta főznének vele 40-50 adagot, már nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Pláne ha nincs úgymond "gazdája" a gépnek.
De simán el tudnám képzelni, hogy Jura S9 Avantgarde megbirkózna a feladattal. Nekem Ena3 van most, ezt speciel nem ajánlanám irodai felhasználásra. -
paljoc
tag
Ammeg hogy kerult a korforgasba?!?:-) Akkor nevezzuk ki azt bonusznak!;-) Hondurasra kivancsi vagyok mit mondasz majd.
Off: kipucoltam a lancia legtomegmerojet, ugy megy mint az allat most...de az alapjarat meg rossz lett. Eddig meg nem porgott a motor rendesen. Lehet hogy most tanul, mint a Saeco automata???:-)
/autoszerelo meg monnyon le, megmondtam neki hogy az a baja, de az istennek nem csinalta, pedig hangsulyoztam, hogy az index forumon is azt irjak!:-))) -
mutyi
senior tag
Tudtam én, hogy van itt szakértő
Köszi szépen a teljes körű választ.
Megmondom őszintén, nekem azért tetszett nagyon az íze, mert testes, fás ízvilága van, mégsem éreztem savasnak, ami számomra fontos,mert baj van a gyomrommal és nem nagyon bírom a borokat, viszont ennél a bornál úgy vettem észre, hogy nem bántotta a gyomrom. -
-
mutyi
senior tag
Valószínűleg nálam ez a legnagyobb baj,hogy nagyon kevés vizet iszok,miközben a savam sok, elég stresszes alkattal.
Próbálom fejben tudatosítani, hogy alapból is többet kellene innom, de ha alkoholt fogyasztok,akkor meg kötelező lenne a dupla mennyiségű víz.Ezért van hogy amikor utazok,akkor nem iszok általában kávét sem,mert van egyfajta utazási stressz bennem és szinte mindig migrénes fejfájással végződik az utazás,ami baromi kellemetlen tud lenni.
Egy megoldást tudok rá.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA® driverek topikja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok