Hirdetés

2020. szeptember 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zapikanka


zapikanka
(tag)

Sziasztok,

már gondolkodom rajta egy ideje, hogy más cégeknél milyen lehet az irodai élet ahhoz képest, mint amilyenben én dolgozom.

Egy multinak dolgozom már 4 éve vidéken, Somogy megyében. Kb. 2015 elején állították be, hogy mindenkinek legyen internet elérése aki számítógéppel dolgozik, előtte csak akinek a munkaköréhez kellett, az kapott, természetesen elég erősen filterezett tartalmakat. WiFi van az irodaházakban, de csak a high-managementnek van kiadva a jelszó.
Nem internetezek egész nap, de azért amikor van egy kis időm , akkor böngészek kicsit, de természetesen nem Facebook, mert az itt főben járó bűn (rúgtak már ki dolgozót érte).
Ha az asztalom mögött egy kollega/kollegina elsétál, akkor amilyen gyorsan csak lehet, ALT+TAB. Mert aki idősebb az megjegyzést tesz, hogy nincs mit csinálni, aki pedig fiatalabb és lazább, az mondjuk röhög egyet.
Ez nem rám van kihegyezve, itt ilyen a közeg.

Nem tudom, hogy a multik sajátossága-e ez, vagy ennek a cégnek, hogy ilyen (számomra rendkívül ellenszenves) a közeg. Elég fiatal vagyok, tehát nincs sok összehasonlítási alapom, de kíváncsi lennék a jövőre nézve, hogy szokjak hozzá a gondolathoz, hogy ez ilyen?

(Remélem jó helyre hoztam létre a topicot)

Szép napot.

(#2) dangerzone válasza zapikanka (#1) üzenetére


dangerzone
(addikt)

Amerikai multi Budapest mellett:

Mérnöki mobiliroda (konténer :) ), kb 16-an vagyunk. 4 blokk, ez 4 asztalt tartalmaz, paravánokkal elválasztva kb vállmagasságban. Céges laptop mindenkinél, nekem van külön pc-m is modellezésre. A net nálunk is cenzúrázott valamennyire, de sok helyen meg van nyitva a Facebook, a céges chat, Youtube, Spotify nem rúgnak ki ilyenért. Ha látják, hogy csinálod a munkád, elvégzed a feladataid, nem szól senki érte, ha óránként pár percet netezel, nyomkodod a telefonod. De a munkaidő egyébként rugalmas, de ez legtöbbször túlórát jelent.
A társaság életkora vegyes, 23-45. Diplomás a 70%, a többi is valamilyen műszaki (cnc programozó) végzettségű. A fiatalabbak lazábbak, jókedvűek. Az idősebbek általában sokat panaszkodnak, de poénkodni velük is lehet, illetve ők azok, akik állandóan bámulják a fiatalabb női dolgozókat az ablakból. :)
Az irodához tartozik egy konyharész, lehet kávézni, van mikró, hűtő. Csocsóasztal sajna nincs, azt próbáljuk kilobbizni, kevés sikerrel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.