Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Invitel optikai nethez (250mbit-es csomag) Huawei HG8245h routert kaptam, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet. A 250mbit helyett csak 50mbit a letöltés és 70mbit a feltöltési sebesség, ami a gyakorlatban inkább max. 3 megabyte/sec letöltés jelent, ami elég karcsú. Az optikai háló most lett újonnan telepítve.
Másik gondom, hogy a router WiFi jelerőssége nagyon gyenge, nem fedi le teljes egészében a lakást.Érdemes lenne egy TP-Link Archer C7 AC1750 routerre beruháznom? Javítana a sávszélességen és erősebb lenne a wifi jel?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
Szia!
Wifi-n mértem, több eszközön is: iMac (2017-es modell), iPhone 6s Plus, iPad air 2. Ezeknek a készülékeknek többet kellene tudniuk szerintem. Ami még fontos lehet, hogy a wifi közvetlen közelében is végeztem egy tesztet, ott is ez lett az eredmény,
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
A lassú net kapcsán próbáltam a kábelen lemérni, hogy mit is tud a netem, de sajnos amikor így csatlakozom, akkor valamilyen dns hibára hivatkozva (DNS probe finished no internet) nem töltődik be semmi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy más ügy kapcsán még szombaton hívtam az Invitelt, az ügyintéző javaslatára nyomtam egy hard resetet a Huawei HG8245H routeren, melynek köszönhetően elszállt minden, még az előre beállított net is. Csak vasárnap sikerült ismét beállítanom rajta a WiFi-s netet (remélem jól, bár azóta van net . Lehet, hogy a vezetékes netre is külön be kell állítanom valamit? Próbáltam admin felületen az Invitel első- és másodlagos DNS szervereit is megadni, de az sem segített.
-
Zsombe
senior tag
válasz taki01 #26189 üzenetére
Felhasználónév és jelszó stimmel, mert gondolom akkor wifin sem lenne net. Próbáltam egyes portba dugni + egyik szoba csatlakozója is úgy van, hogy oda a net lett bekötve, de sajnos semmi eredménye.
-
Zsombe
senior tag
válasz Intruder2k5 #26188 üzenetére
Szia!
Huawei HG8245H a modem. Nem IPTV-nek fenntartott portba kötöttem a gépet, mert egyik szobai csatlakozóba direkt net van bekötve, nem IPTV.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Az Inviteltől kapott Huawei router túl gyenge és instabil volt, így beszereztem egy TP-Link Archer C7 AC1750-et. Kérdésem az volna, hogy a Huawei routert átállíthatom bridge módra? Vagy a PPoE miatt nem ajánlott?
Ami a gondom, hogy a Huawei-ben átállítottam port forwardot a TP-Link routerre, ez utóbbin további forwardot és megfelelő portokat kinyitottam, hogy elérjem a Raspberry Pi-met. Viszont kívülről nem tudok hozzáférni, csak belső hálón látom.''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
válasz kabelmania27 #26263 üzenetére
Bocsánat a lame kérdésért, de ezt kifejtenéd bővebben? Inviteles Huawei modemet rakjam bridge módba és használjam Wifi routerként a TP-Linket?
-
Zsombe
senior tag
válasz l.skywalker #26290 üzenetére
Vajon Dunakeszin is lesz átállás, vagy az másik körzethez tartozik?
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Átraktam a Huawei hg8245h eszközt bridge módba, hogy a saját TP-Link routeremet tudjam használni. Ezzel nincs is semmi gond, viszont így már nem tudok bejelentkezni a hgw-re a 192.168.0.1 címen, pedig még a ledeket ki szeretném kapcsolni rajta. Próbáltam az 1-es LAN portra kábellel rácsatlakozni, de úgy sem jártam sikerrel.
Hogyan tudok rácsatlakozni?
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Tegnap net sebesség tesztelésnél azt vettem észre, hogy ISP-nek már Digi-t ír a Speedtest.net. Vajon központilag kezdik átállítani a hálózatot?
Egyébként bosszankodom, mert tavaly húzta be az Invitel az optikai hálózatát az utcánkban, FTTH technológián szolgáltatnak, mint a Digi, egyelőre mégsem érhető el a Digi szolgáltatása. Pedig gondolom nagy beruházás nem lenne, mert újrakábelezésre nincs szükség.
Nem lehetne valahogy a folyamatot megsürgetni?''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
válasz kabelmania27 #27332 üzenetére
Köszi! Sajnos igazad van, mert traceroute esetén még mindig csak a 2 invitech átjárót látom, digist nem.
@l.skywalker: Neked is köszi! Szerintem a nagyobb feladat a hálózat csere, ahol szükséges, bár tény, hogy háttérben is nagy munka lehet átállni. Kíváncsi vagyok mikor kezd el végre szolgáltatni a Digi, mert Invitelnél gyatra minőségért 2x annyit kell fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Zsombe
senior tag
válasz ballazol #27336 üzenetére
Még mindig inkább fizetnék 9e Ft-ot 1 gigabites Netért + megbízhatóbb szolgáltatásért, mint most az Invitelnek közel 12e Ft-ot 250megabitért, ami megbízhatatlan, instabil és a TV szolgáltatás is vacak.
-
Zsombe
senior tag
válasz l.skywalker #27380 üzenetére
Remélem az lesz, hogy bejelentik hogy ezentúl megszűnnek és csak Digi lesz.
Amúgy csak én tartom lehúzásnak, hogy elvileg a Digi felvásárolta őket, de Invitel területen még kétszeres áron szolgáltatnak, ráadásul korlátozottabb szolgáltatás kínálattal (és minőséggel)?
-
Zsombe
senior tag
válasz Intruder2k5 #27387 üzenetére
Én azért tartom lehúzásnak, mert egy éve építette ki az Invitel az FTTH hálózatot nálunk, elvileg ugyanezen (is) szolgáltat a Digi. Tehát azért gondolom lehúzásnak az egészet, mert itt aztán sokat fejleszteni nem kellene, csak gondolom a központot átállítani.
-
Zsombe
senior tag
válasz cherubion08 #27639 üzenetére
Én is 1+ hónapja várok a csomagváltásra, de egyelőre semmi. Iszonyat szerencsétlen ez az Invitel.
-
Zsombe
senior tag
Múlt héten letelt az ÁSZF szerinti 90 nap, de még mindig nem sikerült Invitelnek nagyobb csomagba raknia. Hihetetlen balfék egy banda.
-
Zsombe
senior tag
válasz l.skywalker #27961 üzenetére
Sajnos más alternatíva nincs, így fizessenek kötbért.
-
Zsombe
senior tag
válasz l.skywalker #27965 üzenetére
Van, még korábban Invitel is jelezte, hogy ha túllépik a 90 napot, akkor kötbérre vagyok jogosult.
-
Zsombe
senior tag
válasz Feri1990 #27983 üzenetére
Végül 94 nap után boldogan hívott Invitel üfsz, hogy átraktak az új csomagba. De a balfék banda elfelejtette az 5 órás IPTV felvétel opciót is hozzárendelni (ami jár a csomaghoz), így tovább ketyeg a kötbér. Ekkora hozzá nem értő társaságot.....
-
Zsombe
senior tag
válasz l.skywalker #27988 üzenetére
Annyit mondtak hogy jár, de összeget nem tudnak mondani, mert a rendszer automatikusan generálja a következő számlával.
-
Zsombe
senior tag
válasz Lali-213 #29800 üzenetére
Nálam múlt héten volt átállás és szintén nem volt netem. A hibát az okozta, hogy bridge módban volt a Huawei ONT, emiatt a Digi-s firmware nem töltődött le rá. Központból átrakták route üzemmódba, így sikerült automatikusan frissítenie, majd vissza bridge-be és működik minden. (Digi már nem engedi, hogy a 192.168.100.1-es IP-n keresztül be lehessen nyúlni az ONT-be).
-
Zsombe
senior tag
válasz l.skywalker #29805 üzenetére
Jobb szólni nekik, mert ha rájuk vársz, akkor kijönnének helyszíni javításra feleslegesen és több időt vesz igénybe.
-
Zsombe
senior tag
Én kissé rámenősen és GVH-s panaszt belengetve hívtam fel őket, miután már 65 órája nem volt netem. Kb. fél óra múlva hívott egy technikus a központból és 10 perc alatt átállította, lefrissült, visszaállította és működött minden.
Hab a tortán, hogy a TV adás sem ment, mert rossz set top box mac címet regisztráltak be a Digihez, így azt is át kellett írni.''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
válasz z00mhead #29870 üzenetére
Szia!
Telefon Diginek és GVH feljelentés belengetése. Nekem ez hatásos volt, 2 óra múlva már lett is netem.
Egyebkent az ONT bridge módban van? Mert nálam az volt a gond, hogy a bridge miatt nem tudta lefrissíteni magát az ONT Digire. Megoldás az volt, hogy ONT route módba, egyből frissült a fw, majd vissza bridgebe.''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Zsombe
senior tag
válasz Intruder2k5 #29923 üzenetére
Igen, nálam ez volt a megoldás: bridge-ből router mód, ekkor le tud frissíteni a digis fw, majd vissza bridge-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Xbox Series X|S
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- eBay