Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) Rick3D válasza Zsohi (#1898) üzenetére


Rick3D
senior tag

Dehogyis , félreértettél. Már jó pár hete vártam ezt a platformot és az új gent. Árazást tekintve 180-200kra számítottam viszont akkor még nem tudtam hogy ez kb egy szteroidozott 8700k lesz átnevezve pár maggal megtoldva. Arra meg végképp nem hogy a 9700k egy HT herélt darab lesz. Abszolút egyébként egyetértek azzal hogy ár/érték arányban egy katasztrófa. Ellenben kell valami , engem az idő is sürget. Teszem azt ha lenne elég lóvém rá , mert nekem a legjobb kell akkor megvenném illetve akinek van rá vegye. Viszont aki egyszerűbb ember mint jómagam ez így nem éri meg de ettől még nem hülye. Éppen ilyen a 2080Ti - marketing bullshit , akik benne vannak a techbe tudják hogy ebből értékelhető teljesítmény pár év múlva lesz mondjuk nextgen vagy utána. Az ára pedig 9900k szint ellenben aki megteheti tegye :) Ha az abszolút csúcsot akarja. Ebből a jelenlegi piaci állás szerint sokan egy megkíméltebb használt autót vásárolnak :DDD Kinek a pap, kinek a papné.
Tudod mi a hülyeség ? A szegénység bassza a nyomorúságot és pár napja találkoztam az illetővel , villantja a telóját, ó mondom szép darab ( már a kijelzőről láttam hogy ez egy drága darab lehet ) aztán a tokból kivéve látom hogy s9+ 256gb :C Nem szóltam rá aztán semmit inkább. Félre ne érts nem irigység csak tudom azt hogy neki facebookra és telefonálásra kell. Egy darab extra fícsörjéből nem profitál mert még csak nem is munkaeszköz. Nekem például az és szinte minden funkcióját kihasználom , j5(2016) elvagyok vele - pont elég. Azért lassan nem ártana leváltani de ráér.Miről beszélünk ? :DDD Tudnék még hasonló példákat mondani. Annak a telónak bőven 10 fölött van a törlesztője , kellett neki a pici mellé úgy hogy örül ha megél. Én ezt hívom emberi butaságnak, ha olyan eszközt veszel amit ki sem használsz közbe meg más valóban fontos dolgokra nem jut , az árától függetlenül.
Azt is megmondom hogy engem az AMD majdnem egy évtized után most sikeresen megvett a mobo supportal és az out of box teljesítményével. Pedig a memória kezelése kényes bár már javult a helyzet de még nem az igazi.

TR-valóban gyorsult ? Mintha olvastam volna valamit a napokban.

[ Szerkesztve ]

(#1902) carl18 válasza Rick3D (#1901) üzenetére


carl18
addikt

+1 Egyetértek pár dologgal amit leírtál. Jelenleg valóban drága az intel jelenlegi generációja.
9900K-ra ilyen ár mellet is lesz vevő az biztos, vannak olyanok akiknek nem számít az ár csak a legjobb legyen.

Hát igen azt én is hülyeségnek tartom mikor valaki vásárol egy 200E forintol drágább telefont de hát facebook és internetezésre használja. De muszáj volt megvenni törlesztőre, hát meg kell mutatni az embereknek mit tud.

Környezetembe van S8 és 2 db note 8 fogtam kezembe valóban van egy prémium érzés hangulata meg jó telefont a note 8 de nagyon drága és valóban nehéz kihasználni a tudását.
Mikor a tulaját láttam egy ocska 2 dimenzios játékkal játszani a fejem fogtam, ráadásul a messengernek nagyon kell a jó telefon.
Nekem már régóta van galaxy s5, lassan egy akkut cserélni kell de utána még egy darabig még kitartok vele.
Az biztos a Note 8-nak sokkal jobb a kamerája, én is alap dolgokra használom a telefont és oda bőven jól szolgál még az s5 is. 1080P kijelző 5 colon, snapdragoon 801-es processzor. Egyetlen bajom van vele hogy 28 nanométeren készült a cpu és hát kicsit többet fogyaszt és tud melegedni.

Majd talán jövőre ha jönnek a 7 nanométeres telefonok akkor leváltom valami jó ár-értékű telefonra. Utána egy darabig ismét kihúzom. :)) De szerintem se éri meg úgy telefon venni hogy az ember ki se használja. Meg jönnek a kifogások hogy a telefon egy életérzés.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1903) Rick3D válasza carl18 (#1902) üzenetére


Rick3D
senior tag

Életérzés :C :B Na erre inkább nem mondok semmit. PM-ben válaszoltam.

Egy kis on is legyen. Dec 12ig tolódtam az előre rendelések Alzában :Y Viszik mint a cukrot.

[ Szerkesztve ]

(#1904) Zsohi


Zsohi
őstag

(#1905) Rick3D válasza Zsohi (#1904) üzenetére


Rick3D
senior tag

Én egy taichi-t vennék ilyen OC mellé. Z390 Taichi

(#1906) ScomComputer válasza Rick3D (#1905) üzenetére


ScomComputer
veterán

Én meg NEM ! :(
....nézz utána mi a pálya,mielőtt javasolsz valamit.... ;)

(#1907) clyvejhamma válasza Zsohi (#1904) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Kérdés, hogy az élettartamra milyen hatással lesz ez. Nagyon úgy néz ki, hogy a végletekig ki van hegyezve a 9900k. Én biztosan nem húznám ezt a procit, mondom ezt úgy, hogy a celeron 300A éra óta minden procimat "koppig" tuningoltam. :)

(#1908) Archttila válasza clyvejhamma (#1907) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Az mennyire epic CPU volt. Az osszes 300A ment 450-en 100-as FSB-vel. :)

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#1909) Rick3D válasza ScomComputer (#1906) üzenetére


Rick3D
senior tag

:Y Ezt meg hogy cseszhették el ennyire ... elvileg a chipset más de a felépítésnek azonosnak kellene lennie. Azért ehhez a laphoz elég furán jött ki , tuti valid hely amit nézel ?
Akkor fordult a kocka , valóban valid az eredmény amit mutattál. Ezek alapján Asus,Giga,MSI játszik a felső körökben. Taichi itt valóban nem a legjobb OC-s lap , csak középmezőny , sajnálatos.

[ Szerkesztve ]

(#1910) ScomComputer válasza Rick3D (#1909) üzenetére


ScomComputer
veterán

Amit én nézek,hidd el az valódi,mert én utána olvasok ,elolvasom a vrm chipek specifikációit a gyártói oldalakon,de amit te linkeltél az hiányos és nem pontos,mert a vrm-k régióként eltérnek, így pl a z390 gaming F van ahol SIC639-el és van ahol NCP302045-D van szerelve, és akkor már ez is lép egy kategóriát,függ a környező alkatrészektől is,max power...
A taichi nem rossz lap,valószínű túl van vezérelve a vrm,de lehet ezt egy bios update-el megoldják,vagy nem jól érintkezik a hűtőborda és a vrm...vagy mit tudom én... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1911) ScomComputer


ScomComputer
veterán

Mivel a 9900K-ból nagyon nehezen tudják biztosítani a megfelelő mennyiséget(dobozos verzió), így a kereskedők hozzáférést kapnak a tálcás verziók értékesítéséhez, a holnapi naptól....
Nem baj csak legyen.... :K
Info.....

(#1912) hokuszpk válasza ScomComputer (#1911) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

na. nemgyart eleg focilabdat az Adidas ?

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1913) ScomComputer válasza hokuszpk (#1912) üzenetére


ScomComputer
veterán

:DD :DDD

(#1914) hoolla


hoolla
aktív tag

Én is kaptam az emailt, hogy November közepe vége, de lehet, hogy csak 2089 júliusa.
El is hoztam egy 8700k-t az alaplappal áthidalni ezt az időszakot.

"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."

(#1915) ImpersonatoR

Elvileg kint vannak a tesztek.

[link]

Ahogy nézem megérte rá azert várni.

(#1916) s.bala31


s.bala31
őstag

Itt mind a 3 új intel proci tesztelve van:
[link]

(#1917) Ribi válasza s.bala31 (#1916) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nem rossz, csak túl drága.

(#1918) Jack@l válasza s.bala31 (#1916) üzenetére


Jack@l
veterán

Az a 130 vs 176 fps a két nyócmagos között azért durva :D De renderben is elég szépen odateszi magát.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#1919) s.bala31 válasza Jack@l (#1918) üzenetére


s.bala31
őstag

Ja, és tuninggal 5.2 GHz-ig jutottak a 9900k-val😎

[ Szerkesztve ]

(#1920) Jack@l


Jack@l
veterán

https://www.guru3d.com/articles-pages/intel-core-i7-9700k-processor-review,1.html?fbclid=IwAR18D3QfxqiIdM10lBQ4gVAia6WKqZLK9uNHMu85kjV-UwR5GDn1j7A8uHM

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#1921) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

(#1922) Petykemano


Petykemano
veterán

Uhh, elég durván zabál.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#1923) Yutani válasza Petykemano (#1922) üzenetére


Yutani
nagyúr

Akinek van pénze majomra, legyen banánra is! :D

#tarcsad

(#1924) hokuszpk válasza Petykemano (#1922) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

akkor a 9900K-ra el lehet sutni a 'kazan' jelzot ?

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1925) arn


arn
félisten

Nem rossz cucc a 9900k, de ha olvasok a sorok kozott:
Rohadt draga
2x annyit fogyaszt alapbol, mint kene - nem sok helyen teszteltek 95 wattos tdpvel...

[link]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1926) Zsohi


Zsohi
őstag

Alaposan meglepődtem a teszteredményeken és most is csak pislogok, viszont ez a trükközés a tdp-vel, hát... :U Amit le tudtam szűrni, hogy alapon a 8 magot terhelve 4Ghz körüli a maximum amit tud, amitől a ryzen alig mard el, még is kilóméternyi a szakadék a két proci között.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#1927) Ribi válasza Zsohi (#1926) üzenetére


Ribi
nagyúr

Egyes tesztekben kiírják, hogy mivel mikor tesztelték és 3dgurunálpl aszem blender alatt 4.4G-n ment minden magja és akkor kb ugyan annyit evett mint a 2700x ami 4.1G-n ment all core és ehez mérten kb 6%-al volt ott gyorsabb.

De a fogyasztás mérés ahány teszt annyi eredmény. Van ahol a ryzen fogyasztott jóval többet, van ahol az intel. Baromira függ a hűtéstől, a bios beállításoktól. Legtöbb tesztben sajnos nem írják le mit mivel hogy teszteltek. :(

[ Szerkesztve ]

(#1928) arn válasza Ribi (#1927) üzenetére


arn
félisten

Nekem is az jott le, hogy tdp limittel talan 10%al jobb jol skalazodo dolgoknal, amit a legtobb tesztben mertek azt meg kb 2x akkor tdpvel tudja. De ez mar a ryzen tesztnel is feltunt, hogy sok tesztelo a mukodesi alapjaival sincs tisztaban, pl a homerseklet/tdp fontossagaval, egyszeruen az xfr2 annyira intelligens, hogy minden valtozo korulmenyre mas teljesitmennyel reagal, igy ha nem pontosan ugyanugy tesztelnek felreviheti az egesz folyamatot. Szerintem nem ertettek meg tobb helyen rendesen a 9900k mukodeset sem, es nagyon zagyva eredmenyek jottek ki.

Amit en latok:
* A magasabb turbo orajel jol mukodik, szepen skalazodik
* Sok szalon viszont hamar levernek a tdp plafont, es ezert hogy ezt az elonyt mashol is megtartsak, egyszeruen tojtak a reklamozott 95w tdpre, es szabadjara eresztettek azt
* Itt most ket dolog van - vagy nem olyan gyors, mint a tesztekben, vagy nem 95w. Vhol megvezetik az embereket, hogy mindkettot kommunikaljak, kozben meg csak az egyik igaz, egyszerre nem.
* Egyre inkabb ertelmet vesziti a tuningolas
* szinte laborkorulmenyek kozott kell a teszteket csinalni, illetve nem lehet korabbi erdmenyeket felhasznalni, mert jo esellyel befolyasolja a vegeredmenyt
* eltero hutesi szinteken is kellene teszteket csinalni, pl kozepes leghutessel, eros hutessel, vizhutessel, stb

10 nanon es max 400 euroert ez egy rohadt jo proci lenne, igy viszont varjuk szeretettel a zen2ot :)

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1929) s.bala31 válasza arn (#1928) üzenetére


s.bala31
őstag

...és ha az sem tetszik várhatod a zen 3-at :) Szerintem lesz még ez olcsóbb is, igaz sanszos, hogy nem a közeljövőben de talán jövő tavaszra már normálisabb áron lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#1930) s.bala31 válasza arn (#1928) üzenetére


s.bala31
őstag

Lehet ezt csűrni csavarni, de ha valakinek a játék az elsődleges szempont az szerintem továbbra is Intelben fog gondolkodni, max vár egy kicsit amíg mérséklődnek az árak.

(#1931) Crytek válasza s.bala31 (#1930) üzenetére


Crytek
veterán

Részben igaz...de aki meg only 4kban gondolkodik annak nem kell 220ezres cput venni... Sok teszt előtt le a kalappal de komolyan..i5 6600k-t és is i5 7600-ast is beletettek sokba és 4K-ban elég röhejes a kép :DDD :DDD Amiről mindig is beszéltem...de örülök ,hogy 345ezre teszt megerősített + máig nem értem amit tény ott van 675 ezer oldal lehozza hogy nem fogják fel az emberek :C :C

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#1932) westlake


westlake
félisten

(#1933) Ghoula válasza westlake (#1932) üzenetére


Ghoula
senior tag

De legalabb rizikosabb a delid es reszelheted a core-t is :)

(#1934) westlake válasza Ghoula (#1933) üzenetére


westlake
félisten

Figyelve a 9. generációról szóló híreket, meg sem fordulna a fejemben, hogy ilyet vegyek. Akinek nincs szüksége HEDT szintű teljesítményre, annak a 9900K sem kell. Akkor meg sokkal inkább ajánlanám bárkinek a 8700K-t, vagy bármelyik gyengébb modellt.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#1935) arn válasza s.bala31 (#1930) üzenetére


arn
félisten

Koltsd gyorsabb videokartyara. Normalisabb felbontasban a harmadennyibe kerulo proci epp ugyanezt tudja.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1936) Ribi válasza arn (#1928) üzenetére


Ribi
nagyúr

Petykemano linkelte az Anandtech TDP részét, ott jól le van írva, hogy kb 220W-ba bekóstol ha all core 4.7G-t akar valaki elérni. De mit vár bárki? Előző 4 magos ugyanúgy 90W tdp-vel sem tud all core 4.5G-t, akkor most a 2x annyi maggal miért tudna ugyan annyiból még többet?
Persze kissé hamuka az egész, meg aki nincs ezekkel tisztában annak is okoz meglepetést.
Kezd olyan lenni mint az autók fogyasztása. Már nem tudnak mit kamuzni, hogy úgy tűnjön keveset fogyaszt. Közben néha 0 előrelépés van, csak papíron javult valami.

(#1937) s.bala31 válasza arn (#1935) üzenetére


s.bala31
őstag

Aki beruház egy 9900k-ba nem hinném hogy egy középkategoriàs gput párosìt mellé. Mellesleg tesztelve lett a 9700k és a 9600k is. De ahogy látom megint amd tulajok fanyalognak🙂

[ Szerkesztve ]

(#1938) arn válasza s.bala31 (#1937) üzenetére


arn
félisten

Elhiszem, de 4kban egy 2080ti mellett sem fog skalazodni, ha a gpu a szuk keresztmetszet. Mi koze van ennek ahhoz, hogy kinek milyen processzora van?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1939) carl18 válasza s.bala31 (#1937) üzenetére


carl18
addikt

Aki egy 9900K-ra beruház nyilván nem 2 évre tervez vele az emberke, már ha van egy kis sütni valója.
Még van olyan emberke aki a 2011-ban megvásárolt I7-2600/2600K használja mai napig. Még ezeket se muszáj cserélni feltétlen. Mai napig szépen teljesítenek, ha egy ilyen régi processzor mai napig ennyire jól teljesít. Akkor egy 9700K/9900K is jó sok évig fog szolgálatba lenni, főleg ha kap tunningot is. :))

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1940) s.bala31 válasza arn (#1935) üzenetére


s.bala31
őstag

Tehát most szerintetek felesleges játékra egy ilyen sebességű CPU (9900k). De közben hónapok óta megy a rinyálás a fórumon hogy azintel alig fejleszt és kb 5% sebesség növekedés van a generációk között 🤔

[ Szerkesztve ]

(#1941) arn válasza s.bala31 (#1940) üzenetére


arn
félisten

Nem felesleges, csak ha a jatek a prioritas, ez nem latszik, max szelsoseges helyzetben. Akinek pl van egy hatmagos procija, alkalmazasokban kapna vmit, jatekokban semmit - csak akkor megfelmerul a kerdes, hogy miert erte meg neki valtani? Nagyon vissza kell menni arban, hogy tenylegesen a proci legyen a limitalo tenyezo.

Ha meg nem jatekrol beszelunk, van eleg sok alternativa. De mindenki eldonti mit akar. Ha vkinek az a fontos, hogy a leggyorsabb jatekosprocit akarja, minden mas masodlagos, ugyis megveszi.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1942) Jack@l


Jack@l
veterán

https://www.techpowerup.com/248783/intel-could-have-killed-10-nm-process-according-to-semiaccurate-report

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#1943) S_x96x_S válasza Jack@l (#1942) üzenetére


S_x96x_S
őstag

gyorsan cáfolták.


https://twitter.com/intelnews/status/1054397715071651841

Mottó: "A verseny jó!"

(#1944) Petykemano válasza S_x96x_S (#1943) üzenetére


Petykemano
veterán

Charlie @ S|A azt is mondta, hogy az Intel folytatja a a10nm fejlesztését, de ez a 10nm nem az lesz, mint az eredeti grandiózus elképzelések szerinti.
Az elvetés gondolata talán innen jön. Azért a 14nm-t eléggé kimaxolták es ha a 10nm maximális teljesítménye jelenleg nem éri el a 14nm-ét, akkor az azt jelenti, hogy különböző piacokra különböző gyártósoron kéne gyártani a chipeket. Márpedig eddig ugye mindig az volt, hogy a desktop és a mobil vonal egy gyártósorról jön.

Érdekes lesz a következő év is.
A 7nm az AMD oldalán közel feles méretcsökkenést, közel kétharmados fogyasztáscsökkenést vagy (ideális intervallumban) 30%-os frekvenciaemelkedést ígér.
Vannak, akik a S|A híresztelések ellenére továbbra is azt gondolják, az intel 10nm-es eljárása még ennél is jobb lesz.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#1945) TechRobot válasza arn (#1941) üzenetére


TechRobot
aktív tag

Tehát gyakorlatilag azt mondod, hogy a mostani 8700K-t gyakorlatilag fölös lecserélnem 9900K-ra?
(felhasználási terület: játék, film,net, kicsi ps)

Dikk egy százas...

(#1946) carl18 válasza TechRobot (#1945) üzenetére


carl18
addikt

Igen, miért szerinted film nézés alatt folyamatosabb lesz a kép? :U
A cserén 5 év múlva gondolj el ismét :)

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1947) TechRobot válasza carl18 (#1946) üzenetére


TechRobot
aktív tag

Ah.. Már be is rendeltem a 9900K-t.
Köszi h segítettél dönteni. :D

[ Szerkesztve ]

Dikk egy százas...

(#1948) carl18 válasza TechRobot (#1947) üzenetére


carl18
addikt

Hát ha neked megéri cserélni akkor jó :D Szerintem a 8700K is kiszolgálja a jelenlegi igényeid :))

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1949) TechRobot válasza carl18 (#1948) üzenetére


TechRobot
aktív tag

Jogos, de nah érted.

Dikk egy százas...

(#1950) carl18 válasza TechRobot (#1949) üzenetére


carl18
addikt

Hát ja csak meg kell venni :D ha kell kell. Legalább egy évig ismét nem kell cserélned :D

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.