- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi79
őstag
Végülis az autógyárak sem szüntethetik be az autógyártást, csak mert néhányan felelötlenül vezetnek és meghalnak az utakon.
azért ez nem ugyanaz. az autók alapjában véve hasznosak, megkönnyítik az ember életét, a ''nyerőgépek'' meg a tulajnak nyernek. és ezt még azok is tudják, akik beletolják a jövő évi fizetésüket is. és őket nem is sajnálom, csak a környezetüket.
egyik legjobb barátom és sokévi lakótársam is kölcsönadott egy számára nagyobb összeget ''pár napra'' egy nagyon jó ismerősének, akiről akkor még nem lehetett tudni, hogy gépezik. a folytatást találjátok ki. (és még a barátom arca égett, mikor próbálta a kiesett pénzt mindenhonnan kölcsönökből visszakapni, hogy a számlákat be tudja fizetni, aztán nem győzte vissaadogatni.)
bocs az offért, csak kikivánkozott. sok sikert a kocsmanyitáshoz, majd írd be, ha sikerül, hogy hol nyilt, ha pesten lesz, egyszer tuti benézek -
Andie
őstag
LOTR : sajna ezek nem igy gondolkodnak. Ne a bevételed %-át kérik el. Fix összeget. Mit érdekli öket, hogy van-e már bevételed? És ha nincs, akkor jajj, haggyuk békén szegényt, még az ág is húzza. A benzinkutas sem akkor kér pénzt a benyáért, ha sikeres a boltod, és a TB-t sem akkor kell fizetned, ha minden jól megy. Vannak fix, állandó dolgok az életben...
Integra : felülmúlod önmagad -
Andie
őstag
Nagyon szivesen - ez nem első kézböl jövö infó, szóval még hallgass meg másokat is, meg járj utánna.
A baj ott van, hogy nemcsak a 8 éves kiskölök fogja beverni a kirakatod, sőt, valszleg erre van a legkisebb esély. Itt 3 markos, kopasz legény fog megjelenni zárás elött 1 órával, szétkergeti az iluminált egyéneket, és tör zúz amit lát. Nem egy kirakat lesz a károd, hanem a teljes berendezés. Ha a jövöben nem akarod havonta újjáépiteni a belső részét a bárnak, akkor inkább kidobsz egy százast mielött elöveszik a bézbólt...
A másik bekezdéshez : ne értsd félre, nem ellened irtam. Természetes, hogy nem foglalkozol ezzel mikor kocsmát nyitsz, és nehogymá lelkiismeret furdalásod legyen amiatt, mert néhány alkoholista ott issza el a gyerekre valót. Te alapvetöen a kultúrált iszogatásra orientált egyénekre számitasz. Végülis az autógyárak sem szüntethetik be az autógyártást, csak mert néhányan felelötlenül vezetnek és meghalnak az utakon.
Csak megemlitettem, hogy a ''mit érdekel hogyan dobálja be a _pénzét_ és hogyan issza el'' dolog azért sajna nem ilyen eccerü - a másik oldalról. A te oldaladról elég eccerü -
Integra
titán
kinyitod az ajtót...
-
Kicker
őstag
kocsma nyitás? kell egy hely, alkalmas az ÁNTSZ meg hasonlo szabályoknak, amire ugye kell az engedély... kell egy megfelelő végzettséggel rendelkező személy, egy bejelentett alkalmazott, szállítók, vendég no és egy jó könyvelő!! dióhéjban...
-
LOTR
addikt
ez a maffiózódolog a legelején, még elég valószínűtlen (nem mondom, hogy nincs, de azért ők sem hülyék) mi értelme lenne egy veszteséges helyen védelmi pénzt szedni?
mert az első pár hónap veszteséges lesz
ezek csak akkor kezdenek el a hely körül forgolódni, ha már tényleg rendesen jön a pénz, de azt kell, hogy mondjam, nyerőgép nélkül egy ''kocsmában'' nem fog dőlni a pénz - de ne legyen igazam
donhere
korábban kérdezted, hogy lepukkant kocsmát, vagy hangulatos pubot csinálj, én az utóbbira szavazok, sokat számít szerintem, hogy milyen a hely, hogy néz ki, de a legtöbbet akkor is az számít, hogy milyen a kiszolgálás, meg milyen emberek dolgoznak ott, hogy viszonyulnak a vevőkhöz
amikor nekünk volt, messze nem a legjobb, legszebb helyen volt, ilyen sima átlagos, sokkal több dizájnosabb kiskocsma volt, de az aki oda járt az szerette, és mindig dícsérték a kiszolgálást, meg egyáltalán, azt ahogy csináltuk (pár hónappal előtte is kocsmaként működött)
miután abbahagytuk az egészet, egy testvérpár vette át a helyet, az egyik korábban az árut szállította, a másik meg a vége fele szolgált fel nálunk, de utána már nagyon sokat hallottuk, hogy sokkal jobb volt a hely amikor még mi csináltuk -
donhere
tag
Nagyon köszi a részletes hozzzászólást!
a maffiózó dologrol többhelyről is hallottam, sajnos itt nálunk is ''működik a dolog'' és emiatt szóltak is hogy vigyázni kell vele mert ha pl én tényleg azt mondom hogy nem, nem fizetek, akkor valoszinű hogy egy 8 éves kis romagyerek által minden este be lesz törve az ablak!
Mivel eddig ismerőseim közöl nem ajánlotta eddig senki sem a nyerőgépet, ezt is e ''maffia'' dolog miatt ezért nem szeretnénk beraki a helyre!
amugy értem meg tisztában vagyok, hogy több ember emiatt szarul él, s ennek a következményei nem igazán a boldog családhoz vezetnek... de aki nem tudja valami oknál fogva a ''határokat'' megtartani... hááát... -
Andie
őstag
Referálok néhány dologra, mert nemrégiben mi is körbejártuk a dolgot. Van kocsmás ismerös, meg haver is, eléggé a sürüjében.
Szóval.
Odáig minden oké, hogy keresel egy jó kis üzlethelységnek megfelelő helyet, telerakod pulttal meg székkel, nyerőgéppel, pijával, kidobod a cégért és megnyitod. Való igaz, már első nap teltház lesz. Van akinek ez olyan, mint egy új akciófilm - kötelező kipróbálni.
A problémák a háttérben lesznek.
Konkrétan: pillanatok alatt meg fog találni benneteket 2 maffiózó réteg. Az egyik felajánlja, hogy tőle rendeld a piját. Persze nem kötelező, csak akkor rendszeresen össze lesz törve a berendezésed. Igy aztán túl sok árrésre nincs esélyed. A másik réteg felajánlja, hogy megvéd a magafajtától, havonta X összegért. Persze nem kötelező, de akkor az előző réteggel felváltva törik össze a boltodat.
No, ha ezeken túl vagyunk, akkor jön a következö probléma : már rég nem igaz, hogy elég egy vállalkozói igazolvány. Annak, aki a kocsmában elad, vendéglátói végzettséggel kell rendelkezzen. Ezt sürün ellenőrzik. Mostmár egy fél kiflit, vagy egy pohár sört sem adhatsz el enélkül.
Az meg főleg nemigaz, hogy nem kell bejelenteni, hisz épp nemrégiben volt nagy felháborodás, hogy mostmár nincs ilyen, hogy a haver jött segiteni betont keverni, amaz meg ott fent az apósom, aki a téglát rakja. Ezek is feketemunkásnak fognak számitani, és mindkettőtöket megbüntetik. Tehát a hugica, mint pultos lány már nem fog beválni.
Ha mindez megvan, és közben beszerezetd a lent emlitett engedélyeket, ''biztonságban'' vagy a többi maffiózótól, be van jelentve mindenki, megegyeztél a piabeszállitóval, és a környező lakókat is sikerül lecsititani, hogy igazából havi 50ezerért ugyan nézzék már el az éjfélkor a kocsma előtt orditozókat, akkor bizony indulhat a biznic, dől a lé!
Szerk: Ja, és még 1 dolog. Téged valóban nem érdekelhet, hogy az alkesz bedobálja a fizetését a nyerőgépbe, meg elissza a kocsmádban. Végülis neked jót tesz. Csakhogy időközben otthon emiatt 3 gyerek már hónapok óta nem kap új ruhát, zsiroskenyéren él, és a számlák felére elég anyunak a fizetése, az már nem ilyen mesés. És sajnos ez majdnem személyes tapasztalat.
[Szerkesztve] -
donhere
tag
és szerintetek egy leppunkat kocsma, vagy egy igényes ''pub'' hoz nagyobb pénzt! tudom ez elég hülye kérdés, meg helytől is függ de ugy általában?
(a leppukant kocsmába minden ''manusz'' bemegy, mig egy elitebb helyre kevesebben... DE ahol mi akarjuk egy Főiskola környékén van, ezért gondolkodunk hogy melyik is legyen...) -
AMD Power
titán
Én az olyan embert, aki részegen eljátssza a fizetését, azt nem tudom sajnálni!!
Előbb sajnálok meg egy elütött sünt az úton! -
bigman00
tag
Sztem a lényeg az a hely dizájnja, Ha egy fickó be akar dobni egy felest és lemegy az utcára nincs kitűze célul semi és benéz a kirakaton vagy ajtón vagy full mind1 hol és látja hogy a hely dizájnos izléses sokkal nagyobb kedve van beülni mint egy lepukkant füstös putriba... És így van ez az utcákat járó haveri társoságokkal is akik: NA TALÁLKOZZUNK ITT AZTÁN MAJ BENÉZÜNK VALAHOVA... na ha látják hogy egy hej feelingesen néz ki akkor az a hej lesz a ''VALAHOVA''
-
LOTR
addikt
szerintem mi nem akarjuk megváltani a világot (legalábbis én tuti nem), csak jól akarok élni
nem valószínű, hogy a közeljövőben lesz kocsmám vagy hasonló, de ha lenne, nem érdekelne, hogy ki mire költi el a pénzét, csak nálam tegye
Xpod
hát erre nem tudok mit mondani, mi Bt-be csináltuk az egészet, de az tuti, hogy vendéglátói végzettség nem volt, vállalkozói az volt
de először úgyis a papírmunkát kell elvégezni, tehát aki komolyan gondolja az meg fogja tudni, hogy pontosan mi kell ehhez -
-
LOTR
addikt
kit érdekel, hogy ki mire költi a pénzét, az már az egyéni problémája, nem kötelező gépezni/kocsmázni
aki az üzletbe érzelmeket visz annak ott szerintem vége is
a hagyományos értelemben vett kocsmákban van nyerőgép (a topik címe is kocsmára nem pedig étteremre utal), mindegy milyen, az üzemvezetők sem szeretetszolgáltként dolgoznak csak azért, hogy legyen egy kocsma a népnek
ami jó bevételt hoz az kell
a nyerőgépre visszatérve, egy jól menő helyen hívjuk söröző/pubnak (direkt nem kocsmát írok) a gépek a lepukkant helyekhez képest többszörös bevételt hoznak, tehát ez nem mérvadó
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
pia árulásához asszem nem nagyon lehet x méteres körzetben iskola. rokonnál volt ez. igaz neki fagyizója volt, de 500m -es körzetben volt suli, így se piát, se dohányárut nem tarthatott. de ez lehet, hogy helyi szabály volt (szentendre)
persze ez érdekes, mert rohaggyak meg, ha nincs majdnem minden gimi szomszédságában 2-3 kocsma...
dabadab: : Igazabol pont a lepukkant helyeken vannak nyerogepek, azokba dobaljak bele az idiotak az osszes penzuket (meg a csaladet is).
pont ezt mondta ő is...
Felemelo erzes lehet ebbol elni.
egyéni szoc probléma...nem kell a piásnak pénzt adni...
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''én még olyan lepukkant legszarabb helyen lévó utolsó kocsmát nem láttam ahol ne lett volna legalább egy nyerőgép''
Igazabol pont a lepukkant helyeken vannak nyerogepek, azokba dobaljak bele az idiotak az osszes penzuket (meg a csaladet is). Felemelo erzes lehet ebbol elni. -
LOTR
addikt
kocsmát akarsz nyitni
amikor megvan az engedély az a fekete hátülütő bármikor beüthet
ez van, nincs mit tenni
szerencsére minket elkerült, de egyszer betörtek (bár inkább csak egy szimpla betörés volt), a játékgépet kb tenyérnyi darabokra verték, nekünk nem lett nagy kárunk (kp sosem volt a kocsmában, piáért meg hetente 2x mentünk, meg mondjuk egy betörés során általában nem azt viszik el), a gép nem a miénk volt, a tulja szarul járt, egy olyan gép biztos van egy vagy több millió Ft
de azt kell, hogy mondjam, simán csak az ital eladásból rendes bevételt elérni, hát nem tudom, én még olyan lepukkant legszarabb helyen lévó utolsó kocsmát nem láttam ahol ne lett volna legalább egy nyerőgép
az még nem hoz annyi bevételt, hogy bárkinek is felketse az érdeklődését, de ahhoz eleget, hogy 1 normális fizetés kijöjjön, bár ez sok mindentől függ -
LOTR
addikt
azt a nem bejelentős alkalmazottat célszerű megjátszani, afféle próbaidő miatt (nem tudom, hogy milyen erre irányuló törvény van), mert bejelented, millió papírmunka meg hasonlók, és 1 hónap múlva rájössz, hogy egy tróger, még akkor is ha legrégebbi ismerőseid egyike, vagy hasonló
-
donhere
tag
ja meg alkalmazott, huh, nem testvér vagy közeli rokon akkor nem nagyon szabad benne bizni.... értsétek jol..
-
czappa
aktív tag
''ez a rendesen meg lettek volna fizetve szöveg hülyeség, mindenki mindig többet akar''
Ezzel mondjuk nem értek egyet, de itt nem az a lényeg.
Korábbi postom arra is célozni akart, hogy ha most akar új vállalkozásba fogni, akkor ne azzal adjunk neki tanácsot, hogy ''lopj, csalj, hazudj''.
(Tudom nem ezt írtad, csak szvsz az alkalmazott be nem jelentése kb. ide tartozik).
Még egy utolsó megjegyzés (ez már végképp nem neked, csak úgy): Az a vállalkozás, ami csak úgy képes fenmaradni, hogy így-úgy-amúgy megkerüli az adófizetést, az nem életképes; és nincs rá szükség.
mod.:
1) off
2) #19: Megjegyzem.
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
nem
egész más volt a helyzet, azt direkt nem írtam le
lehet, hogy nem is az alkalmazottak loptak, de az ő hibájukból történt, pontosan nem tudjuk, de most már mindegy
és nem reggel 7-től éjfélig voltak, hanem addig volt a nyitvatartás
ez a rendesen meg lettek volna fizetve szöveg hülyeség, mindenki mindig többet akar
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
''szakmai képesítés/boltvezetői végzettség''
semmi hasonló nem kell az ég világon, egy vállalkozói bőven elég
legalábbis úgy 3 éve még elég volt
önkormányzathoz be kell menni, megmondani, hogy mi az óhaj sóhaj, és ott elmondják, hogy pontosan mi kell, mivel ezeket nem intéztem nem tudok semmi pontosat
az alkalmazottat sem muszáj bejelenteni-azt kell mondani, hogy csak kisegít, mert az üzletvezetőnek el kellett mennie intézni valamit - ez után is lehet érdeklődni, biztos van egy a témában jártasabb ismerős, de ha komolyabb a dolog, akkor be kell jelenteni az a biztos
akkor kell a legkevesebb engedély ha csak piát árulnak a helyen, ha kaja is van, akkor már majdnem mindenből 2x annyi kell, sőt van olyan szabály is, hogy a szemetet másik útvonalon kell kivinni, mint amin a felszolgálás történik -de mondjuk ez trivi
de a lényeg játékgép legyen
[Szerkesztve] -
LOTR
addikt
volt kocsmánk 1 évig
béreltük a helyet, és alkalmazott (vagyis egy állandó és 2 alkalmi, az utolsó hónapokban 2 állandó) volt ott napközben, csak nyitákor voltunk mi ott meg záráskor, nyitás reggel 7 körül volt, zárás meg éjfél-egy óra körül
ezért is hagytuk abba 1 év után, mert nem lehetett bírni fizikailag, az alkalmazottakba meg nem bíztunk meg annyira, ami jogos is volt, mert az utolsó hetekben (talán hónapokban) elég sok lóvé eltűnt
baj volt még vele, hogy nem volt átmenő forgalom, tehát kb csak törzsvendégek jártak oda, de azok szerették a helyet
kaját is árultunk hotdog, meg melegszendvics, de nem éri meg túl sok a papírmunka a vele járó engedélyek miatt, és igazából bevételt sem hoz, pizzarendelés sokkal egyszerűbb
ja, és a legfontosabb, a játékgépek az igazi bevételt az hozza
akitől mi béreltük az 2 lehetőséget adott, vagy havonta fizetünk fix összeget, vagy pedig a hasznot osztjuk el, természetesen a fix összeget választottuk
elég jó bevételt hozott a gép, kb az tartotta el a helyet
ha lett volna olyan akiben 100%-ig megbíztunk volna, hogy nyisson-zárjon (tehát nála van minden kp), akkor talán még ma is meglenne, de rendes alkalmazottat találni sajna elég nehéz -
Sajnos nem, de google biztos segít.
Amiről tudok:
- ÁNTSZ engedély a helységre (HACCP).
- asszem tűzoltósági engedély
Neked:
- egészségügyi alkalmassági kiskönyv
- szakmai végzettség / boltvezetői képesítés
- APEH, TB bejelentés
- nyugdjbiztosítóhoz bejelentés
Ennyire emléxek, de biztos, hogy bővebb lista. -
bigman00
tag
Szerezz egy földszinti két szobás kis jukat valami forgalmas helyen pakold tele székekkel meg piával rakj bele egy pultot és tegyél ki egy CÉH táblát nagy nyomtatott betükkel hogy: KOCSMA ! és amint leszáll az éjj a kuncsaftok csak úgy özönlenek... esetleg szerezz be vmi formás kis pincér macát
De akkor már tényleg ultra komfortos a hely
[Szerkesztve] -
donhere
tag
hát igen, nem hülyeség.... csak, lehet kockázatos is
-
AMD Power
titán
Ez a téma engem is érdekelne!
-
donhere
tag
amugy a kérdés komoly! Segitséget kérek azoktól akiknek sikerült és persze azoktól akiknek nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest