Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz ricsip #53333 üzenetére

A jelen esetnél egyrészt teljesen irreleváns, hogy nálad mi van az egyes muzeális HDD-knél, amikor eleve nem olyanokról, hanem más típusról, más modellről volt szó.
    Másrészt sehol nincsen az manapság előírva (vagy ha tudsz, akkor mutass erről a gyártóktól igazolást), hogy a mai HDD-knek a garanciaidőn túl is hibamentesen kell működni X évig, illetve annak akár többszöröséig, amit ugye a mostani eset is jól szemléltet. Na meg ha pl. arról lenne szó, hogy meg kellene tippelni 20 év múlva is biztosan működni fog-e az adott HDD és azon biztosan olvasható lesz az adat, vagy ha nem találod el, akkor neked kellene kifizetni az ebből adódó kárt, akkor én nem feltétlen mondanám azt teljes bizonyossággal hogy igen, meg szerintem más sem, aki reálisan nézi... :B

• liksoft

nagyúr

válasz ricsip #53333 üzenetére

Tisztelt Fórumtárs!

Az anyagok öregedése, és a mágneses felület nem azonos minősége miatt az oxidációról nem is szólva, egy idősebb drive esetén igenis benne van az adatvesztés esélye. Szerintem soha senki nem írta, hogy vizsgálat nélkül dobd ki, mert használhatatlan.
    A másik, hogy a különböző korokban más üzemidőre terveztek 1-1- HDD-t. A 2000 előttieket megpróbálták az "örök időkre" gyártani, de az akkori technológiákkal ez nem ment. Azóta viszont az optimalizálás a fő szempont, hogy a garanciális idejét lehetőleg hibamentesen élje végig, de az ezt követő időszakban már nem cél az életben tartása.
    Az általad említett Quantum lct széráis drive híres volt a megbízhatóságáról mechanika szinten! Annak az elektronikáján volt egy aláméretezett motormeghajtó IC, az pukkant el. De mint drive "kiment a világból".

U.i.: A világ nem csak matt fekete vagy vakító fehér. Vannak átmenetek és színek is. Itt a kérdések során a problémák jönnek elő, hisz minek írnánk naponta, a driveunk tökéletesen megy? Vagyis az itteni párbeszédeket ennek ismeretében kell a helyére tenni.

Üdvözlettel: liksoft ('90 óta HDD-k mellett adatmentésben.....) ;)

Új hozzászólás Aktív témák