- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
BBéci #143199 üzenetére
Sejtem, hogy kis szoba ide vagy oda, maradnia kell a sztereónak is mellette.
Akkor meg mozira lehet hogy elég nekem egy H/K 160s is.
Bár bátyámnak régebbi H/K nagyvas van és JBL XTi100-akkal se vagyok elájulva a produkciótól, nekem kicsit uncsi a hang.
Marantz NR-t a mérete miatt néztem, meg mert örök kedvencem volt a PM-4, amit sajnos túl régen adtam el.
Talán azt remélem titkon, hogy a hangkarakter valamelyest hasonló lenne. -
salapp
addikt
válasz
Nemir Ombe #143170 üzenetére
+1 a Black mirror antológiára
-
salapp
addikt
Valaki közületek esetleg hallott már Marantz NR1506 erősítőt?
Van olyan a 100-150ezer közötti tartományban, ami jelenleg jobb lehet ennél vagy kedvezőbb áron ezt a szintet hozza? (Atmos és X nem kell, csak HD és HDMI 2.0, HDCP 2.2 és hasonlók). 16 m2-es moziszobába kell, a tiszta hang a lényeg, nem kell nagy teljesítmény.
Lehet, lassan kipróbálnék egy ilyen új szabványos erősítőt. -
salapp
addikt
Hátha vannak itt hozzám hasonló vájtfülű bolondok...
Mostanában arra lettem figyelmes, hogy bizonyos angol hangsávoknál, amikor a centeren suttogós, sziszegős, fátyolos beszéd hallatszik, a beszéd alatt mintha rátelepedne egyfajta susogás (hiss) a csatornára. Nem gyakran jön elő, de ha észreveszem, zavarni kezd. Ugyanezen hangsávon ha egy "határozott" hang, mondjuk egy bariton szólal meg, aminek kevés a magas felhangja, akkor nincs ez a susogó "lepel".
Tipikusan az ilyen "candidly talking, whispering" esetekben jelentkezik.Ha valaki találkozott már ilyesmivel, leírná, hogy mi lehet az oka? Maga a hangsáv ilyen, és ennyi? Vagy kábel/csatlakozás/kosz/stb. okozza?
Még nem vacakoltam sem HFkábel cseréjével, vagy hangfalcserével.
Két különböző médialejátszóval is kipróbáltam ugyanazt a filmet (pl. legutóbb Edge of tomorrow, angol hangsáv), és mindkét esetben hallottam a dolgot, koax. digitális összeköttetéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA