Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz Nemir Ombe #127313 üzenetére
Annak a Velo-nak a számadatai egy szemmel sem hihetőbbek mint bármelyik JBL értékei....
Az a 32Hz +-3dB-en belül....de szép is lenne ha igaz lenne. -
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #127316 üzenetére
És akkor talán a milliónyi vevő is botfülű akik mind 5*-ot adtak rá? Ezt komolyan nem érem fel ésszel...
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #127326 üzenetére
Nem csak a szubláda Focal: "a sub egy Electra SW 900, a hátsó hangfalpár Electra 906"
A front- és centersugárzókról nem nyilatkozott.
Általában kiválóak az Oelbach kábelek, 20 éve használok egy 60 centis RCA-t, szeretem. Viszont a szubkábeleiket egyáltalán nem ismerem, ellentétben az AudioQuestekkel, amiket teszteltem és a Husky szuper, még listaáráért is jó vétel, pláne Electrához.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #127360 üzenetére
Nah mi történt?
Mi lesz a teljes rendszer helyett, hogy így eladósorba került minden?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sony309
őstag
Már ezelőtt 3 nappal elfogytak a szubok.
S3x, hifi & rock and roll
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #127362 üzenetére
Értem.
Sok sikert kívánok akkor neked ott majd.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Lacielvtárs
nagyúr
és ez az akció, merre van?
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #127366 üzenetére
Arról lemaradtam. De a válaszod, köszönöm
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
axwel18
senior tag
válasz Nemir Ombe #127369 üzenetére
Rockzenére szerintem nem a legjobb megoldás. Bár ez csak az én véleményem. Persze nagyon jó hangfal, de a rockzene nem az ő stílusa.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #127397 üzenetére
A Yami előtt nálam az Onkyo vassal is remekül szólt az RTi,nem értek egyet.
Akitől vettem,az meg LX83-al hajtotta,vele is szuper volt.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz Nemir Ombe #127405 üzenetére
Csak így ennyi? árban sem túlzás ? teszem azt az én cuccomhoz bőven elég lenne esetleg ez is: KCE-HH5 - 1.4
Egyébként a drágábbik Kácsa féle HDMI van olyan jó mint a jelenlegi Sandstrom? (ami mellesleg nem 0.5m hanem 1 csak elírtam)
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Cseneles
őstag
válasz Nemir Ombe #127468 üzenetére
Na mind1, azert gondoltam belunkelem, lehet masokat is erdekel
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz Nemir Ombe #127470 üzenetére
Kinti gari szokas, beviszem es elmondom mi a baja aztan ha van raktaron kapok egy zsir ujjat!
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #127472 üzenetére
Ha bonyolultabb egy hiba, azt hogyan "fordítod" le guglival? Állsz a' ember előtt és odanyomod az orra alá a telefont? Szerintem semmit nem fog érteni belőle.. Nagyon kell vágni a nyelvet, ha tényleg nem annyi a hiba, hogy be sem kapcsol, oszt' elég annyit mondani, hogy "kaput".
Ettől függetlenül jogos a felvetésed.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Longue63
tag
válasz Nemir Ombe #127481 üzenetére
Szolgáltatások, házimozi, 5.1 és sztereó zene, hangminőség. (Az ár nagyjából hasonló)
[ Szerkesztve ]
-
Longue63
tag
válasz Nemir Ombe #127483 üzenetére
Igen. Magam sem vagyok meggyőződve az Emo-ról, de ezzel árulják a Marantz-ot.
-
tomic
addikt
válasz Nemir Ombe #127503 üzenetére
4-et is! Közben megoldottam.
Privátra újabban nem érsz rá válaszolni?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #127538 üzenetére
Nem jutalékot kapsz, hanem más módon húzol hasznot a reklámozásukból. Ne tagadd, tény.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyurczy
őstag
válasz Nemir Ombe #127556 üzenetére
Kicsit át kell rendezni a szobát, és már működhet is. A sarokból a TV-t a futógéppel fel kell cserélni, a 2 személyes kanapét félre, és máris lehet szimmetrikus elrendezést csinálni keresztben, és a helység funkciót sem fogja túlzottan lerontani.
-
Longue63
tag
válasz Nemir Ombe #127587 üzenetére
Hol láttad az Arcamot féláron?
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #127587 üzenetére
A ráköltés lehet, hogy sosem következik be, vagy csak pár év múlva és nem kell a legrosszabbra,100000 forintos javítási költségre gondolni.
Egyébként valóban jobb egy újat venni féláron, amire van 2-3 év jótállás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #127613 üzenetére
A belépő jbl cuccokat mindíg lehuzzátok Te mit vennél a helyemben hasonló ársávban ebbe a térbe, ami mozira jó és hasonló elsöprő dinamikával szólal meg? Tudom izlések és pofonok, de mégis Te miben gondolkodnál?
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #127616 üzenetére
Ne viccelj, nyoma sincs felháborodásnak .
(Mondjuk visszaolvasva amit írtam, látom,hogy rosszúl is lejöhetett ahogy fogalmaztam, ne haragúdj )
Épp ellenkezőleg, tök jó akciókat szoktál linkelgetni néha, és úgy gondolom sokmindent hallottál már, ezért nekem sokat számít a véleményed.
Az van, hogy építkezésünk előtt eladtam minden mozi cuccomat és most szeretnék újra összerakni egy szettet.
Mivel most kiköltekeztem magam, picit szűkös a keret..Gyuri: köszi! A polkot meglehet valahol Pesten hallgatni szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #127616 üzenetére
[link]
Ezt a frontot én is nézegettem, tök jó áron van, kinntról meg jöhetne hozzá a favorizált 85-ös sub, a többit meg levadászom valahonnan. -
Pazolini
senior tag
válasz Nemir Ombe #127626 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!!
-
Pazolini
senior tag
válasz Nemir Ombe #127628 üzenetére
Iróniának vettem, úgy jobb volt.
-
ginola
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Nemir Ombe #127649 üzenetére
Mellesleg a JBL is csinal és régebben is csinált jó dobozokat,de mint más gyártóknál is a jó az náluk sem olcsó pl.[link] az olcsó kategóriában viszont nincsenek csodák.
Hmm ....
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #127658 üzenetére
Én is így vagyok ezzel
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nobeige
tag
válasz Nemir Ombe #127654 üzenetére
A synthesis családba sorolták át.
Nem szüntették meg, hanem feljebb sorolták.
www.jblsynthesis.com -
nagyúr
válasz Nemir Ombe #127658 üzenetére
"Én elég gyakran olvasom a fórumot,mégis elégedett vagyok."
Ehhez el kell jutni egy olyan szintre, ahol már nem érdekel és befolyásol mások véleménye. Aki még nem tart ott, azt bizony marhára tudja zavarni, ha azt olvassa, hogy épp szarozzák a cuccát.
(Megjegyzem, én is elégedett vagyok. )[ Szerkesztve ]
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #127676 üzenetére
Jah subbol most azon filozom, hogy rendelek az akciós canton 85-ből. Tudom kicsi de én annyira nem vagyok hangos mozis és koncertezni talán tök jó lenne a zártsága miatt.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #127692 üzenetére
Pontosan erre lettem volna kíváncsi.
Még ha 150E-ért el is tudnám adni, akkor sem költenék +200E-et egy "jobb" szettre.
Ezért volt a 2. kérdésem, hogy esetleg csak a sub-ot fejleszteni. Kb. 50E alatt van valahol a piaci ára az E150-nek, kb. ennyit rá is tudnék szánni. Nem zavarna, ha éppen nem illik a szetthez egy más típus, nagyjából cseresznye színe legyen, annyi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #127690 üzenetére
"Mozin nem biztos, hogy jobban jártál vele, mint a 679-el, de zenére biztosan jobb lesz"
Miért is? Nem zúz annyira?
De ez sem igaz. Nagyon dinamikus, kellemes karakterű a 2600-as. Nem olyan darabos, szőrös, torz, mint a kistesója.Tudod, ami zenére jó, az jó mozira is jó... ezt te is sűrűn mondogatod. A 679 sem nem tiszta, sem nem artikulált, sem nem zenei hangú erősítő. HD hangokat meg hagyjuk, mert rossz hangú erősítőből az sem hozza el a megváltást.
És még egy nagyon egyéni megállapítás így a végére... egyre gyatrább hangú erősítőket gyártanak manapság az elődeikhez képest, azonos osztályban. De ez szigorúan a saját véleményem. Tisztelet a kivételnek..
"csak a zene van"
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #127695 üzenetére
Az a 4-es castle szett gyengébb hangzásban mint a gyuri által linkelt 5-ös szett, ha úgyis lenne mellé sub? Mert árban abban a színben elég barátinak tűnik.
Modjuk nem is tudom... annyira nem jön be a castle design.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Sokszor emlegeted a DSP-t, ami szerintem csak a trükkös szimulációk esetén kap szerepet, tehát nem érdemes foglalkozni vele.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #127698 üzenetére
Nem kevertem, hanem a Dolby Digital és DTS dekóderektől független elektronikai egységnek gondolom, tartom a DSP-t. Bár megesik, hogy a kettőt egy nagy processzor végzi.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ki nem sz@rja le a szobaakusztikai korrekciót?
Pl. Nad-ban sincs és nem hiányzik, kicsit sem. Nem létszükséglet, hogy trükkök tucatjával érj el "normális" hangzást, ha egy jobban megépített erősítőből eleve megkaphatod azt a hangot. (vagy jobbat) Szerintem.
Csak a vacakokat kell EQ-zni
A minőségről annyit, hogy az RXV6xx és 7xx széria kb. 12-13 éve egyre alább merül a "gagyiság" tengerében. 2003-ban még igen hallgatható és szerethető erősítői voltak a Yamahának a 6xx, 7xx, szériában is. Mára ez egyáltalán nem igaz. Szigorúan szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #127703 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem tudom mi az, hanem, hogy felesleges.
Te érted amit írok?
"csak a zene van"
-
KöviLaci
csendes tag
válasz Nemir Ombe #127753 üzenetére
Nem feltétlenül szeretnék nagyot alternatívát tudsz mondani ilyen összegben?
-
rayoliviero
veterán
válasz Nemir Ombe #127777 üzenetére
Te nem ismered véletlenül ezt a ládát? Canton Chrono AS 525 SW
Csak mert úgy tudom, hogy a Cantonokat ismered.
-
rayoliviero
veterán
válasz Nemir Ombe #127780 üzenetére
Értem, kösz a választ. Azt hittem, az MA fiatalabb legalább ezek közül.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #127777 üzenetére
Értem, köszönöm neked is a választ.
Jo tudni hogy mire is lehet használni a lan tudását. Viszont a szavaid alapján arra következtetek hogy nem lenne érdemi előre lépés, igy lehet nem bantom a dolgot.Sok xxx ur: Köszi az ajánlatot, ennek is az ára fogott meg.
Még gyűjtögetek penzt egy komolyabb erősítőre.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Nemir Ombe #127788 üzenetére
80-90-nél többet nem nagyon szeretnék rászánni. Először még 60-at akartam.
Magyar üzletből szeretném vagy használtan, de azt is itthonról.
-
rappit4
őstag
válasz Nemir Ombe #127794 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy a zenében általában nincsenek olyan sok és sűrű zörejek mint egy filmben és talán emiatt kevés lehet házimozira. Vagy ez hülyeség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest