Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz Digital #95672 üzenetére
Nézelődök, de van pár gond.
1. Most egyben nincs ennyi pénzem, legalább pár hónapot várnom kéne.
2. Én most ugrok bele ebbe az egészbe, nem értek még hozzá, így nyilván a hozzáértők véleményére támaszkodok. Ide tartozik még, hogy ennek megfelelően a hallásom sem elég tapasztalt még a különbségek felfedezésére főleg úgy, hogy a versenyeztetett hangfalakat nem tudom közvetlenül egymás után meghallgatni. (Várom is a tippeket, ti mit javasoltok használtak közül.)
3. Nincs kocsim, nem tudom cipelni az erősítőt, ez már ugye nem optimális, mert nem tudom a konkrét erősítőn kipróbálni a hangfalakat.
4. Nem biztos, hogy mindjárt egyből nagyot akarok durrantani, hiszen most kezdem ezt az egészet. Ilyen szempontból mondjuk valóban jobb a használt, mert váltás esetén kisebbet bukok rajta.Amúgy a jelenlegi körülmények mellett lehet, jobb, ha nem álló frontok lennének. Amikor albérletet választottam, nem azzal terveztem, hogy házimozit építek
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #96150 üzenetére
Tini nindzsa teknőcök (2014)
20 percig bírtam ezt a filmet, aztán megállítottam és kuka. Inkább nem írnék róla véleményt, mert nem akarom azokat megbántani akiknek kedves ez a film. Most már 100%-ra tudom, hogy miért kapott Dolby Atmos hangsávot...
Úgy fent, mint lent
7/10
Huh, rég láttam ilyen jó kis horror/thrillert. Kézi kamerás móka, de nekem bejött a dolog. Egy-két résznél igen izzadt a talpam.
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz Digital #96319 üzenetére
Nem tudok olyat elképzelni, hogy ne lenne hely vetítő és vászon számára. Magyarázd el kérlek!
Vidd haza mindhárom említett kábelt, teszteld a kép- és hangminőségüket, utána válassz!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Digital #96319 üzenetére
"Marad a kérdés, milyen hdmi-t vegyek?"
Ha nagyon sok pénzed van, akkor minél drágábbat, hadd szárnyaljon a gazdaság. Ha nincs sok pénzed, akkor az a legjobb, amit BBéci mond. Vigyél el többet is, olcsót-drágát, és ha nem hallasz, látsz különbséget egy segítővel úgy kipróbálva, hogy nem tudod melyik van benn, akkor a legolcsóbb igényes és erős kivitelűt válaszd. Szerintem.
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #96327 üzenetére
Hasonló félelmeim voltak egyébként, mint neked, hogy uralni fogja a teret a vetítő és a vászon. Pedig itt csak egy 16 nm2-es szobában van. Viszont pont ellenkezőleg, feldobta a teret, ráadásul úgy, hogy a vetítő azért jócskán le van eresztve a plafonról. Szerintem egy 60-65"-s TV jobban el tudja rontani az összhatást. Azt nem tudod elrejteni.
Ráadásul a Sony HW55 elég nagy moziszörny a BenQ-hoz képest, ami jóval kisebb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz Digital #96327 üzenetére
Nálam a könyvespolcon van a vetítő helye, első pillantásra észre sem lehet venni. Nagyon sokan a plafonra szerelt konzolról lógatják le, az sem igényel extra helyet. A vászon szintén a plafonra rögzítendő és leereszkedhet a TV elé is, nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne.
Senki nem fogja vállalni a felelősséget a kábel választásban, mert minden attól függ, Te látsz, hallasz-e különbséget.(#96325) dunkel
Az utángyártott, buherált lámpa és a használt erősítő nem egy kategória. Előbbinek akár köze sem lesz az eredetihez, egyetlen előnye az olcsósága.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Digital #96333 üzenetére
Ha pesten jársz,szóljál,egy 1070-est meg tudok mutatni...
Más: Lenne kedve valakinek jövőhéten hallgatózni az Octogonaudio új bemutatótermében?
Én személy szerint az RTi A7-esekre vagyok kíváncsi,ha jól látom a képen Yamaha és Denon vassal hajtják Dolby Atmos rendszerben. -
nagyúr
válasz Digital #96337 üzenetére
szerintem vigyél valami olcsóbb kábelt is haza kipróbálni, hogy ahhoz képest mit tudnak a drágák. nem hinném, hogy ilyen hosszon akkor lenne a kábel sávszélesség-letörése, hogy az kihatna az átvitelre, de majd meglátod.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Digital #96345 üzenetére
másfél méteren még nem nagyon kellene hibáznia hdmi kábelnek. de mondom, próbálj ki drágábbat is, csak éppen vakteszten.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Digital #105987 üzenetére
Hi!
Tapasztalatból mondom, hogy nekem nagyon bejött a Denon 4310 & RTiA7 szett kombó. Szerintem nem leszel csalódott. Van benne erő rendesen. Mondjuk én 2311-ről váltottam 4310-re, és ott hatalmas volt az upgrade hatás, szerintem a 2809-ről sem lesz nagyon másképp!
Üdv,
Vikthor~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz Digital #105987 üzenetére
A 4310 és 3808 között nincs nagy különbség, mindkettőt nem ismerem személyesen (csak a 3808-at), de pusztán teljesítményadatokra alapozva a 3808 még mindig a 4310 felett áll. Funkcionalitásbeli különbségek vannak, ezeket nézd meg, hogy kihasználod-e, ha nem, akkor nem látom értelmét az újabb felárának.
A 2309-hez képest mindkettő előrelépést jelent, így igazából csalódni nem fogsz, a kérdés inkább az, hogy az újabb modellért kifizeted-e a felárat, miközben élménybeli különbséggel nagyon találkozni nem fogsz.
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz Digital #108016 üzenetére
Igen, de szinte biztosan nem lesz olyan a hangzás, mintha az erősítő képes lenne külön kezelni és hangolni a két szubládát.
(#108022) spiky03
Miért váltál meg a rendszeredtől?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DjKoxi
senior tag
válasz Digital #110364 üzenetére
Én is így szoktam ellenőrizni, még talán annyit hozzátennék, hogy csak egy pillanatra kell és szabad odatartani az elemet.
Dorian : Ha megcseréled a szubláda hangszóróján a polaritást az 180 fokos fázisfordítás. Inkább autóhifis ládáknál alkalmazzák ezt a megoldást ahol nincs proci a láncban, és keveslik a mélyet, vagy nagyon hátulról hallatszik a szub.
Szobai szuboknál ott a fáziskapcsoló, de ha használjuk a bemérőrendszert akkor ott is felesleges a használatuk, hiszen a processzor hangolásnál több-kevesebb sikerrel a fázist is tologatja. -
Perzeusz
tag
válasz Digital #110807 üzenetére
Én is pár hete ütöttem nyélbe egy üzletet a GEM kft-vel. Nekem is csak annak az árát küldte el Krisztián, amire direkt módon rákérdeztem. Ez pedig a 268-506-000 volt. Ez 3255 ft-ba kerül méterenként.
Gondoltam leírom, hátha neked is véletlen pont ez kell.2 db WD Red 2TB eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest