Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
Pffff...v.mi visszafogottabbra gondoltam. Nem szeretnék a ház árának megfelelő összeget elkölteni, illetve azokhoz már végfokok kellenek.
De én voltam a hülye, úgy kérdeztem hogy szabadkezet kapj a válaszra
Ennél már csak BBéci válasza lenne "rosszabb"Inkább HIVI VR8-C atmos
HIVI VR8-W 5.0
HIVI VX10SW 4db[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Azért nagyon nem mindegy mennyire small az a room, mert minél nagyobb, annál kevesebb, és kisebb mértékű problémával kell küzdeni, és még csak nem is egyenesen arányosan, hanem jobb a helyzet. Pl. nálam a hallgatási hely tengelyében 9 m hosszú a tér, erre jön még 4 m hosszan egy jóval szűkebb tér, a vászon oldalon meg mindkét sarokban ablakok. Tehát hosszirányú állóhullám gyakorlatilag nincs, csak a keresztben és függőlegesen. De ezek kb. elkerülhetetlenek.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
alphamooncam
őstag
Egy éve készítettem ezt a mérést. A szobám hossza 5,25m.
Első módusom ( hosszanti ) 33,8Hz.
Vízesés diagrammon azt láthatod
hogy 450ms-ra van szüksége ahhoz hogy 89dB-ről 75dB-re csökkenjen a hangnyomás.
Mondjuk önkényesen kiválasztom, 6dB-el lejjebb, a 69dB-es hangnyomás sávot, ott már 31-35Hz között lesz a módus.
A kúp alakjából pedig az látható, hogy alacsonyabb hangnyomáson ( 45dB) elég széles - 25-45Hz között - okoz problémát.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Zigi
senior tag
Na ja, mert a hangfalgyártók által közölt adat pontos...mindet megmérik és külön csinálnak hozzá leírást. Az pont ez a szint, ja nem
Mindegy, majd mindenki vesz mikit meg programot és beméri a saját rendszerét. Aki nem az meg próbál eligazodni egy totál más hangfal vízesésgörbéjén. Sőt ha valaki belépő házimozit akar, elsőnek umic-et fogok javasolni, mert anélkül nem lehet majd belőni a frekiket. Néha gondolkodhatnátok az egyszerű felhasználók fejével is. -
BBéci
legenda
"Mindenesetre amit hangfalgyártó mond, az kell legyen az irányadó"
Ez egy álomvilágban talán igaz lehet, de a jelenlegi valóságban nem! Némelyik gyártó, például Magnat, HECO, akkorákat hazudik a frekvencia-átvitel adatokban, hogy az már egyenesen felháborító.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zigi
senior tag
Na most már elég lesz. 80Hz alatt nem szóló 30-asok, meg szétrobbanó wooferek. Mégis miről beszélsz? Kicsit túlzásba viszitek ez a dolgot. Beszúrtam egy ábrát ami akár hogy is fáj, széles körben elfogadott alap. Erre jön alphamooncam és közli hogy ez baromság ,mert az ő jbl-je lemegy 55Hz-re...ki a f....érdekel? Nem ez volt a kérdés. Mellesleg nagyon szép a moziszobája....., ha már itt tartunk, kicsit belelógnak a pici hangfalak a képbe és az elcsatolás is mesteri, nem beszélve a kábel menedzsmentről, de legalább a vízesésábra tuti (ha nem nézzük azokat a 6-8 dB-s beszakadásokat és kiemeléseket). Ha már a másik szakmaiságát ekézzük. További jó szórakozást a homokozóban.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Miért van a szobán kívül? Az igencsak extrém megoldás és akinek arra van kedve, az a perverzitása, az ne sajnálja a pénzt kábelezésre.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
20 éves házimozis újságírói pályafutásom alatt jártam "néhány" moziszobában, tisztában vagyok azokkal amiket leírtál. Nem hülyeség a szobán kívüli elhelyezés, de több a hátránya, mint az előnye. Valamint a készülékek lehetnek a front szekció mögötti helyiségben, jó példa erre a Házimozi Stúdió Nappali nevű demószobája, és máris ott vagyunk kábeligény tekintetében, mint az átlagos elrendezések esetében.
A kerülgetés, zavarás nagyon rossz érvek, a frontsugárzók között elhelyezett elektronikák senkinek nincsenek útban.
A hozzászólásaidból folyamatosan azt érzem, hogy netes böngészésből, külföldi fórumokból informálódsz, gyakorlati tapasztalatod roppant kevés van. Bocs, ha tévedek!
Középkategóriától feljebb az összes készülék világítása kikapcsolható, ez sem indok.
Amennyiben valaki hátul helyezi el a készülékeket, megspórolja a háttérsugárzók kábeleinek rövidségén azt, ami az LCR-hez hozzáadódik. Megint nem jó a példád.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Nem értem az összefüggést
Arra írtam, hogy szerény igényűeknek érdemes újjat venni, hogy mondjuk valaki vesz egy belépő szettet, és az kielégíti, nem kezdi el keresni a negatívumokat (ami szép számmal van), nem hajtja a kíváncsiság stb..
Nyílván egy végfokos rendszer nem ide tartozik!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem az akusztika indokolja, hanem a tapasztalatom. Engem baromira zavart, amikor tőlem 1 méterre lökdöste a levegőt egy 30 centis membrán.
-
Quqesz
nagyúr
Link? Honnan érdemes.
Én is várom a BF-et. Két kiszemelt van:
Q Ackustic 3050i vagy a Dali Spector 6 (ezeket ajánlotta a netdepo mikor megkérdeztem mi illene szerintük a CA Azur 540-hez) 200e ár körül frontra.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Dorian
félisten
A legtöbb ember nem tud vagy akar két rendszert fenntartani, így teljesen érthető, ha a mozi rendszer zenei képességei is fontos szempontot képeznek. Ezen kívül - mivel a zenének magasabb a minőség igénye - az mozira is meg fog felelni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
Igen ez jogos. A házimozi azért teljesen más tészta mint a zene. Ha egy normál moziban betennének egy jazz zennét valoszinű kevés élvezeti értéke lenne. Ellenben mozin meg odavág.
A Crown xls végfokokat el kell ismerni mint jó mozi végfok.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
fehér_ember
addikt
Meséld el kérlek azoknak akik épp más programon voltak; pl. hogy milyen mezei kábelekkel találkoztál náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Utózengési idő nem tér el lényegesen (0,3 - 0,4), bárcsak meglenne ez bármelyik a lényeges frekisávokban az összes topiktársnak.
Ülési hely is lehet ugyanaz.
Amúgy sem érdemes tökéletességre törekedni semmilyen téren, az aránytalanul nagy erőforrásokat vesz igénybe.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Real_Necro
veterán
Tetszik az a két bika vasmagos trafó a bal oldalon. Emlékeztet arra az időszakra, mikor megépítettem a legnagyobb végfokom egy 560W-os hypersil trafóval. :)
Egyébként itt nem tüskéken áll az állvány. Mi értelme a csillapításnak pl ha erősítőt raksz rá?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
alphamooncam
őstag
Azt gondolom, hogy van jó akusztika, és van rossz akusztika.
Nem látom olyan lényegesnek ilyen élesen elkülöníteni a HM-t és a sztereót akusztikai szempontból, viszont teljesen más karakterű vasakat igényelnek.
Éppen ezért egy szobában két teljesen független rendszert üzemeltetek, tükör módban.
Hm stúdiósabb, minden hangsugárzó aktív, szimmetrikus kábelezéssel, sztereó meg szimmetrikus, csöves DAC-kel, és csöves erősítővel (egyenlőre) öszvér, performance tuningolt hangsugárzóval.
Tükör módot úgy kell érteni, hogyha mozizok, úgy az egyik irányba nézek, ha zenét hallgatok, - 180°-kal megfordítom a kanapét, és - a másik irányba.
Én ezt a megoldást gondolom optimálisnak jelen pillanatban, tekintettel arra, hogy két külön helyiséget fenntartani nem gondolom célszerűnek.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
BBéci
legenda
Tévedés, nem mindenki ír 60 fokot, mert az egyáltalán nem ökölszabály. Az inkább maximumnak tekinthető, annál semmiképpen ne legyen több.
Azt jelenti, hogy az erősítő IEC aljzatában csak két tüske van, nem három.
[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
0.75-re nem bíznék rá 10A-t, de ezért írtam, hogy ne a kábel legyen a szűk keresztmetszet. Olyan integrált erősítő sincs, amelyik 5.1-ben 100 wattot leadjon csatornánként. De pl. az sem mindegy, a te példádon elindulva, hogy mennyire messzire akarod vinni a 10A-t, sok egyéb tényező játszik ebben szerepet.
Komolyan ha megkérdeznék, mit tiltanék be elsőnek a világon, az a kábelek megemlítése bármilyen nyilvános helyen, fórumon"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
BBéci
legenda
Ne azt mondd, hogy nincs! Te nem hallottál különbséget, amit elhiszek.
Crown végfokokkal talán én sem hallanék.Amíg az egyik, a sima Dune basszusa kissé pontatlan, elfolyós, addig a VLS táposé pontos, megfogott, amilyennek lennie kell. Több rendszerben ugyanez volt az összehasonlítás eredménye.
-
Formaster
addikt
Köszi, ez így nagyon korrekt leírás, viszont hogyan tudom ezt kivitelezni? Ránéztem a REW-re hirtelen, de nem jövök rá, hogy oldjam meg, hogy channelenként rámérjek -30dB mérőjellel. Tegnap beszereztem egy használt A/C dB mérőt, szeretném behangolni tökéletesre a rendszert.
-
espi38
őstag
Most olvastam az erősítőm tudását és elvileg tudja a WiFin keresztüli jelszórást vagy mit, sajna nem értek hozzá.
Vsx 933 a típusa.
Ha ehhez aktív hátsó hangfalak kellenek akkor ezt egyenlőre elvetem.
A láda aktiv milyen kütyü kellene hozzá és hol találok egy sima Bluetooth adó és egy vevő erre alkalmas, hogy csak a mély jeleket közvetítse? -
Gijon
senior tag
Sztereó anyagnál nem hinném, hogy kevernek .1-es csatornát. Sztereó zenehallgatás volt a "téma", hogy Pure Direct, Direct, Audyssey, Sztereó EQ nélkül stb.., melyik ad jobb "eredményt, azaz kinek melyik jön be. Szerintem Pure Direct módban nincs LFE, azaz nem kap jelet a subwoofer, de ettől függetlenül lehet magas szintű jelet "küldeni" a szubra, ha van rá lehetőség. (Pl. Rel rel neutrik speakon, vagy más csatlakozón keresztül.)
-
sapex
tag
köszönöm a jó tanácsokat.
Mivel ennyien ajánlottátok az SVS márkát sub téren ebben az irányban indulok el.Melyik típust preferáljatok: SVS SB-1000?
(Érdekesnek találom hogy ennyi összegnél ilyen rendszerrel még mindig csak belépőszintrol beszélünk. Azt gondoltam ez legalább súrolja a középszintet.)
[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
De ugyan az a beső felépítése? Mert az a durva hajtott a kíváncsiság és van otthon egy kb 25 éves rca kábelem kb 2 mm vastag az egész és szól vele a szub Bár kicsit alapzajos de szól. Ez nem árnyékolt gondolom azért. Ar rca kábelek szabvány kialakításúak?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
Ezzel mindenki tisztában van, nem ide a belépő szintre tartozik.
Sőt, a haladóban is elenyésző azok aránya, akiknek ilyesmijük van otthon. Akkor igazán jó választás, amikor keskeny a helyiség, nincs hely szabadon álló frontsugárzóknak.
Egy időben egyértelműen efféle megoldás volt az álmom, még ma sem tettem le róla teljesen, de egyre kevésbé találom vonzónak. Akciófilmekhez kiváló lehet, de koncertekhez kevésbé, sztereó zenéhez pedig egyáltalán nem ideális.
Ráadásul a 3-5 millió forintos szőtt hangáteresztő vásznakat sem nézem olyan élvezettel, mint a harmadába-negyedébe kerülő hagyományosakat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Alapvetően igazad van, kell a kategórián túli iránymutatás, de belépő szinttől a dedikált moziszoba fényévekre van. Ráadásul az álló hangdobozok elhelyezésének szabályaival szembeállítani a falba építhető hangsugárzókat cseppet sem korrekt.
Vászon árakat illetően a Stewart gyártmányúakat vettem figyelembe, valamint a rémdrímcinemában lévőt, minden extrájával együtt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
djhalasz
tag
Örülök neki
A székbe fogok ülni mikor mozizok 4K-n azt néztem ideális távolságnak (1,5m kb) 55"-on.ctrlaltdel13 2,6m a belmagasság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest