Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
válasz huliganboy #53132 üzenetére
Fekete a GND, sárga a +12V, zöld az rpm signal, kék a pwm signal. Neked a feka meg a sárga kell, ebbe kötöd a szintén feka + sárgát a floppyról ekkor fullon fog menni, vagy lehet a sárgát a pirosra is kötni ekkor 5 V-ot kap. A 7V-os kötést (sárga + piros) nem javaslom, mert nem minden táp szereti.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
imibogyo
veterán
válasz huliganboy #53174 üzenetére
Fűrész? Nem inkább kiforrasztás? Vagy én nem értem mit szeretnél. Ha csak annyi a lényeg, hogy ne legyen ott az aljzat, akkor akár ki is törheted (ahogy néha a dVGA-k is szokták)... De bármilyen utat is választasz az alaplapnak van egy jó adag esélye a halálra...
-
MBazsee
tag
Én már csináltam egy régi alaplapon. Igaz nem fűrésszel, hanem pákával megolvasztottam a csatlakozó végét, és óvatosan kivágtam szikével a felesleget. Mai napig működik a lap.
-
MBazsee
tag
válasz huliganboy #53177 üzenetére
Épp azért használtam a szikét, mert visszahűlt, a nagy részét így kiolvasztottam, a maradékot pedig kivágtam.
Talán egy x1050-es videokártya volt, amit bele kellett raknom egy Optiplex GX620-ba (nem volt benn pci-ex 16 slot, csak 1x-es), ettől a "moddingtól" vártam, hogy a youtube videók kicsit jobban menjenek. -
imibogyo
veterán
válasz huliganboy #53177 üzenetére
Így már értem. Akkor is forrasztás + Dremel (vagy az említett szike), de mivel nekem nincs, így nem azzal oldanám meg...
-
creation
senior tag
Hello,
Én mindkét eddig fellelt formában "fűrészeltem már ki" PCI-E foglalatot.
Előbb teljesen, azért mert a moddolt HD3650-em a TT DuOrb hűtővel nem fért el a PCI porttól egy MEDION alaplapon... (Forrasztópáka+csípőfogó)
Majd később azért, hogy ugyanez a kártya elférjen egy server lapon amin nem volt csak X4 és az sem gyárilag "vágott" fajta. Forró lapos csavarhúzó, gázlángon előkészítve, maradék szikével rendberakva.
Annyira kell odafigyelni, hogy amikor olvasztod ki a műanyagot, akkor a "nyomás / tolás" iránya bentről ---> kifelé mutasson, mert akkor nem a foglalatban keletkezik a felesleg nagy része, hanem azon kívül. Utólag már másképp csinálnám. Jobb szolgálat erre egy megfelelő keresztmetszetű (értsd jól, olyan széles mint a nyák, vagy kicsivel nagyobb) réz huzal darab, jól felmelegítve és bentről kifelé a foglalatból kihúzva.[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
MR_Joe
senior tag
válasz huliganboy #53272 üzenetére
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
MrDerekas
addikt
Kereszthuzattal. Álló ventivel mondjuk nehéz. Akkor olyan házat építenék neki, amiben érvényesül a kéményhatás. Vagy jó drága pénzért silent ventit venni a procira, vagy valami rohadtul nagy procihűtőt szerezni rá és nem ventillálni.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
imibogyo
veterán
Pontos méretek nélkül nehéz. Mekkora az a "házikója kicsi". Belső méretre lenne szükség, amekkora hely rendelkezésre áll (ha lehet mm-ben) és akkor lehetne alternatív borda után kutatni (vagy gyártani egyet).
Én első körben a meglévő kis bordát kicserélném egy nagyobb példányra. Ha egy ilyen egy J1900-al elbír, akkor szerintem az E350-el is. Van belőlük több féle méretű is természetesen (ehhez kellene tudnunk a méreteket).
Meg lehet azt is oldani, hogy kiviszed a hűtést a házból egy ilyen hőcsöves hűtéssel (mondjuk a gépház mögé, vagy felfelé) és akkor nem probléma a ház mérete. A hőcsövekkel elég sok lehetőséged lenne kis házban is, de erről szab.tam sokkal-sokkal részletesebb felvilágosítást tudna adni, nagyon sok sikeres csináld magad tapasztalattal rendelkezik a témában...
Harmadik alternatívaként (és én ezt választanám ), felkapsz egy sarokcsiszolót és raksz a lapra egy baromi nagy bordát ami megfelelően kilóg a házból. Egyrészt egész szépre ki lehet vitelezni, másrészt DIY házzal sem a világvége megoldani. Na ezek bármelyike tökéletesen ON-Topik lenne.
Én is passzív gépet nyúzok egyébként, ami ráadásul 100%-ban passzív (Celeron G1820 + GTX 750Ti + 220W tápegység), bár most már másik házban van (ez ugye ahogy a képeken is látszik nem dVGA-s rendszernek készült).
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz huliganboy #53329 üzenetére
De miért áll annyira ferdén?
-
Atomantiii
addikt
válasz huliganboy #53333 üzenetére
Oké
-
Barret001
addikt
válasz huliganboy #54614 üzenetére
A három pólus felhasználásával egy másik telefonba illesztve
-
Barret001
addikt
válasz huliganboy #54616 üzenetére
A két szélső mindig a pozitív,negatív (feltüntetve) A középső meg valami hővédelem.
De másik töltőről helyesen csatlakoztatva a középső pólus kihagyásával is tölthető.
Erre akkor van szükség,ha kicsit túlmerül az akksi (bikázás) Bizonyos szint alatt nem tölti az elektronika. -
Barret001
addikt
válasz huliganboy #54618 üzenetére
Ez fogós kérdés,rögtönzést igényel Egyszeri alkalomra kis okoskodással biztos megoldható.
Én megpróbálnám valami hajlékony de rugalmas dróttal,ami u alakba van hajlítva. -
krisztianAMG
senior tag
válasz huliganboy #54616 üzenetére
Bikázd be egy másik lítiumos akkuról (akár 18650). De egy DC-DC step-down converter is megteszi 4V-ra leszabályozva. A lényeg, hogy az akkut nem szabad 4,2V-nál magasabb feszültségre tölteni.
10 perc elég lesz neki, utána már fogja látni a mobil is. A polaritásra nagyon figyelj oda![ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Az előzőkön túl sokféle 4,2 V-os Li-ion töltő szóba jöhet, alábbi is:
http://www.ebay.com/itm/152210096504
Persze sürgős esetben nem érdemes várni rá, inkább a vicces ára miatt mutatom. 5 db-ot küldtek ennyiért, ajándék. Ha valaki több cellát is akar tölteni egyszerre, vagy beépíteni bármibe.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
válasz huliganboy #54618 üzenetére
Radiron atszurt megfelelo meretu tu.
A tu masik vegerr kabelt fel lehet forrasztani es szigetelni. Lionnak nem tesz jot a zarlat.
Irtak a feszszabalyzot az is jo vagy liion toltohoz rogziteni a kabelek masik veget. -
törölt tag
Volt ilyen bajom nekem is.
Én úgy oldottam meg, hogy fogtam két töltőt, és egy váltókapcsoló két kimenetére raktam a fázisát. Az egyik tápot bedugtam a telefonba, a másiknál volt valami bontott panel sorkapcsom aminek jó volt a lábtávolsága az akkuhoz, az arra ment.
Akku be a telefonba, sorkapocs bedug a telefon csatlakozója és az akku közé, a körben step down konverterrel előállított akkunak megfelelő feszültség, amikor a telefon kezdett feléledni akkor a váltókapcsolót átbillentettem, és onnantól a gyári aljzaton ment a töltés. -
Fagyi
aktív tag
Ilyen eszközzel.
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
cinemazealot
addikt
válasz huliganboy #55096 üzenetére
Első körben olyan szivattyút kéne nézni, ami bírja az esetenként 10...20+ bar nyomást is. Amiket belinkeltél szerintem max. a hálózati víz nyomását tudnák normálisan szigetelni, ami meg elvileg nincs 6-8 bar-nál több. Ráadásul ha víz kilöttyen, na bumm. De ha a gáz löttyen ki, az BUMM... is lehet. Főleg, ha szénkefés fúrógéppel (vagy hasonló motorral) hajtod, ami ugye hányja a szikrát.
Ha jársz Budapesten, a III. kerületi Bojtár utcában van egy maszek LPG kút, ott talán tudnának Neked javasolni valamit. Sőt, ott működés közben is lehet látni, ahogy a nagy tartályból fejti át a kútoszlopba a gázt a szivattyú.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest