Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát akkor nem tudod hogy milyet kell venni.
Amire általában azt írják, hogy 20 dB, nem kamu, csak a Thermaltake kamuzik... De pl. Xigmatek sem lehet hangos, mert 20 dB-t írnak rá, találtam egy tesztet, 22 dB-t mértek. Na most az szvsz lehet mérő miatt is... Az a 22 dB meg kb. annyira hangos, hogy észreveszed hogy jéé, megy a gép... -
törölt tag
Hát nem tudom, nekem Coolink ventim 11 dB volt, de szart se hallottam belőle, csak akkor amikor mellé tettem a fejem... A táp ventije úgy elnyomta a hangját, ahogy kell.
Ha meg vízhűtéses tápegységed van, D5 pumpával, és minden cuccod vízhűtéses, akkor pedig bocsi, nem szóltam, akkor én is hallanám a ventik hangját."engem zavar, mondjuk 20dba még határeset"
Jó, 100 dB mellett én se tudnék aludni, de ha 20 dB, az nem zavar.
Ejtsük a témát, igazából ez is ember kérdése, mert valakit zavar az, hogy van egy kis szellő hangja a gépnek, valakit meg nem érdekel mert játszik, vagy zenét hallgat, vagy filmet néz.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
én is ilyenen gondolkodom. talán jobb mint a noctua nf s12 1200.
köv fizuval rendelek az iponból.
de ha esetleg sikerült beszerezni írhatnál tapasztalatot.
bár Scythe S-FLEX 12cm 3000rpm- et is néztem, de nem sok helyen lehet kapni[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
hopp, ezzel a 3000es ventivel most megfogtál. vki adatlapján olvastam, sorry ha félrevezetés volt. nem vagyok benne biztos.
visszatérve az "eredeti" ventire jó lehet h soklapátos COOLINK SWiF 2120P? folyadékcsapágy, halk, mi kell még?? nemtom h jobb e mint a NOCTUA NF-P12 1300RPM, bár ez kimondottan CPU cooler, de gondolom házban is lehet használni. ráadásul a coolink még olcsóbb is egy 1000-el. na nem mintha a teljes gép árához képest ez számítana vmit is..A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Finwe
őstag
Ez a hűtő tetszik és teljesítményre meggyőző az ára 9500 huf, erre jönnének a ventik,, mondjuk 1k/db akkor már 11500huf és 12500 lenne az asus silent knight, ami még szóba jöhet. Nincs kedvem vacilálni....
Ezért érdekelne valamilyen jó ventillátor.Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
csiga8
senior tag
Szia Henk!
Ismét segítséged kérem.
Gépemben 3 db AC 12025 12 cm-es venti megy PWM szabályozással.
Különösebben nincs gondom vele, olcsók voltak és tényleg jól hűtenek és halkak is.A kérdésem az, hogy a Coolink SWIF2 120P-hez hasonlítva a 120P mennyivel jobb, vagy csendesebb, érdemes-e arra cserélni, ill hol lehet olcsón megkapni?
( ha jól emlékszem neked volt 12025 is, így tudsz viszonyítani)
-
todie
tag
az englide a tapban van igen. eddig a laprol ment a power fan nevu csatirol. kicsereltem a gyarit, de forrasztani nem volt kedvem. azis megallt mikor meg a lap csatijarol ment. most molinexrol megy.
az alaplapi csati meg tonkre mehet ily hirtelen?
hogy tudnam ellenorizni? mert muszert radugtam a 3 tu kozul a jobb es a bal oldalira es 5,8 V-ot mert!!! amugy 12 kellett vna, de a ventiknek elvileg el kene menni 5 V-tal is.
-
Dyno
veterán
De milyen potival?
Mert van potim de 3pinhez, 4pines molex potit meg nem találok sehol....(#3406) sz.j: Ahogy korábban is írtam, azért vagyok megfogva mert csak molex csati van rajta, 3pines nincs, de ha lenne már rátettem volna a potméteremet amiből van vagy három, de nem tudom hozzá használni.
-
ImI87
őstag
Még nem most lesz, csak nézelődök. Jó lenne, ha meg tudnád nézni ezt is, megköszönném Általánosságban jók ezek a Noiseblocker ventik? Mert a tulajdonságai alapján jónak tűnik, csakhát ki tudja igaz-e amit írnak. Meg nagyon szép is, ez fontos mert modding-os házba menne.
Amúgy nem lapra kötném, hanem külön szabályzóra. Szerencsére a Scythe volt olyan okos, hogy a Kaze Master csatijaiba belemennek a 4pin-es ventik is, úgyhogy az nem gond.
Tudsz még v.mi jó alternatívát, ami 12cm-es, "erős", és kék ledes?
canniball: kösz neked is!
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Ja értem azt hittem szabályoz mert hogy a dobozán rajta van, d akkor mindegy, van egy Zalman ptom ami asszem 7,5V szabályoz vagy talán 7V-ra az megy az első ventire ami szív be, hátra emg majd szeritem megy vagy 9,5V-os 1500 környékén már nincs olyan nagy hagja, de ha még is akkor ráteszek arra is egy olyan Zalmis szabályzót.Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a hasznos segítséget, további jó munkát kívánok a topikban.
Üdv.
Ádám.
-
Ace Ventura
addikt
Azt nem tudom, hogy miért nem, de az adatlapomon látható lap nem inditja el a PWM-es ventit.Lehet hog yállitani kellene valamit, de nem tudom mit
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
A CPU ventivel nincsen gond, csak a sys fannal.Abból van egy sima 2 pines, és egy pwm-es.Englide-ról neked sincsen tapasztalatod?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
Nekem van 3 db 12cm-es ventim.
Egy AC pwm, egy CM elite gyári házhűtőventi, és egy 12cm-es coolink x12 green silent.
Kiváncsi lennék, mit mutat a teszt, ha bevennéd őket.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
Pár hsz-el feljebb egy linkelt tesztben nagyon lehúzták a Coolink SWIF2 ventiket.Nem tudom miért, bár nem biztos, hogy ugyanarról a szériáról van szó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Akciós ventik / Arctic / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest