Hirdetés
Aktív témák
-
Tonyo
őstag
ez igaz de nekem nem jött be az Aikodo annak ellenére,hogy judoztam is(barna öv).Egy idő után nagyon uncsi,hogy állandóan földhöz vágnak(ahova én jártam maga az edzés menete is unalmas volt,tehát lehet,hogy azért látom így a helyzetet)Ezért tértem át a karatéra.Ja és az Aikido egy késön érő tipus,20 év kell neki,hogy meg tudd védeni magad utcán is
-
Tonyo
őstag
válasz Cathfaern #49 üzenetére
az elején biztos lefogsz fogyni aztán ha komolyan nyomod akkor látod magadon,hogy látszanak az izmaid,erősödsz.De lehet,hogyy nem fogynál csak erősödnél ezt nem tudhatjuk.Amugy ez olyan mint a cigaretta,ha rászoktál és nincs akkor nagyon hiányzik és ezt fizikálisan is megérzed.Én ha kihagyok 1 hónapot és leeresztek akkor jövök rá,hogy milyen gyenge is az emberi test alapjáraton.
-
Integra
titán
nabazz, gyulait nem sikerült megúszni....
hihetetlen hogy egy normális kommentátoruk nincsen...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
bazmeg itt volt az Ignashov???????????????????????????
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
legnagyobb kedvencem...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
neduddki
nagyúr
HI!
En aszitem bemutatozni is fogegy mecs erejeig, vagy az am tulsokba kerult vona??? igy hat csak diszvenged vot:- ((((
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Kó Pé
csendes tag
válasz burgatshow #30 üzenetére
Tápió, Fülöpesi Tibor a mester, amúgy piros öves vagyok. Nemrég kezdtem újra, de ha leszámítom a kihagyásaimat én is lassan 8 éve nyomom. Csak hát a lustaság...
-
_az
senior tag
Naizé...
1. Hát balesetek előfordulnak...és fejek hullanak(lásd fejberúgás)
2.Dunaharasztin edzek
3.Sajna sokat nem értek az aikidohoz, de szvsz amit sztívönszegal a filmekben csinál, az csak hasonlítha rá...
4.Ninjutsuban állítólag van vagy 9 ''iskola'', ezekben tanítják, általában az ember csak 1-2-höz ért, asszem ezt olvastam... Hát ha valaki önvédelmet akar és a ''lopakodás, álcázás és jamesbond'' iskoláját fogta ki, hát PECH
Egyelőre ennyi jutott eszembe...az
-
burgatshow
veterán
válasz burgatshow #62 üzenetére
Bocsánat 5!
-
burgatshow
veterán
Hali itt a videó amit kértetek: ~5.5MB Bővebben: link
A második dan vizsgámon volt mint speciál törés. A vizsga sikeres volt.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz burgatshow #64 üzenetére
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
-
Integra
titán
válasz burgatshow #64 üzenetére
max rescpect!!!!!!!!!!!
vagy 20szor megnéztem eddig......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
burgatshow
veterán
-
_az
senior tag
-
gro0ms
aktív tag
válasz burgatshow #70 üzenetére
Thom, te danos vagy? Ott nincs minimum korhatár a DANhoz? Vagy ez gyerekdan? Nemértem
iMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
Integra
titán
válasz burgatshow #70 üzenetére
emlékszem én az első judo vizsgámon olyan ideges voltam hogy először megbuktam
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gro0ms
aktív tag
Én barna öv, 3 fehér csíkig értem el karateban, ami kb annyit tesz, h egy vizsga és fekete
De leálltam. Nem hiányzik, hogy elmondhassam magamról h feketeöves vok. DE ezt a DAN-t én sem értem. Karatéban 10év után lehetsz DANos. Ha minden faszán megy. És 8éves kor után kezded, mivel DAN csak 18 után van, a gyerekdan meg egy nagy ki+#*.!ás.
A verseny nem számít a fokozatba. Attól h valaki aranyérmes lett 12éveseknél 25től 30kilós kategóriában még nem lesz magasabb szintű/nem lesz más az öve. Semmivel sem ms mint a többi 12éves 25től 30kilós JUDOpalánta, csak nyert egy versenyt, amivel köztük a legjobb, de nem kap ezért semmilyen rangot, csak érmet, és elismerést.
[Szerkesztve]iMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
Cathfaern
nagyúr
Nem, hanem hogy t|-|om! mit ért el
És bár nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem ő nyolc éves korában kezdte, s most olyan 18 körül lehet, szóval akkor pont meg van a 10 év (ha tévedek akkor meg majd kijavít )Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Integra
titán
nemtom én 4 év judo alatt narancsig vittem, olyan szinten tettem erre a nekem milyen színű övem van dologra, hogy már az edzőim baszogattak hogy legalább a kékig vigyem.
pont nem érdekelt. mai napig nem érdekel ez az egész...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
-
burgatshow
veterán
Nem én kivétel voltam, mert gyorsan fejlődtem és 11 évesen (2000-ben) lettem a felnőtt danvizsgát (más nincs is ) Amint letettem 2000 márciusban májusban már mentem ki az eb-re (Csehek Trebon) ahol 3.-ik lettem. Rá 1 évre szintén májusban (Rijeka Horváto.) eb 2.-ik hely, majd idén márciusban 2. danos vizsga, májusban eb 1. helyezet (Tampere Finnek),
és júliusban pedig vb 2. hely (Riccione Olaszo.).
Röviden ennyit. Van még kérdés?
#77: Most vagyok 15 (novban 16) és szeptben lesz 8 éve hogy csinálom!
[Szerkesztve] -
gro0ms
aktív tag
válasz burgatshow #81 üzenetére
LOL. Nincs. Meek bebújok a sarokba De csak miután gratuláltam
[Szerkesztve]iMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
tigga
tag
Szia!
Szerintem érdemes kipróbálni mert legalább lesz tapasztalatod és nem a szomszédom hallott róla az unokaöccsétől akinek a barátja már járt thai edzésre és ott embereket esznek tipusú szövegekre alapozol Én magam 8 évet nyomtam le ebben a ''sportban''
ezen idő alatt nem volt komoly sérülésem összesen ennyi: 1 orrtörés,1 porcleválás a kezemen, 1 lábujjtörés 2 lábfej zúzódás
sztem ez egy ilyen küzdőspotnál 8 év alatt amiből 2 évet versenyszerűen nyomtam nem sok.
Csak megerősíteni tudom Integra kartárs véleményét itthon sajnos nincs meg a thai box kultúra./tisztelet a kivételnek/ Viszont hihetetlen állóképességre tehetsz szert szép kockás lesz a hasid, combod olyan lesz ,hogy ha nyakadba raknak egy zongorát azt is felviszed a hátadon a kilátóig
Ja és ami nagyon tetszett nekem benne, hogy én sem vagyok ugye egy nagydarab emberke 57 kilósan kezdtem el és 64,5 en fejeztem be pályafutásomat.
Szóval nem kell terminátornak lenned ,hogy elkezdhesd.
Javaslom ,hogy menj le megnézni egy-két edzést és utána döntsél.
Sok sikert!
üdv: tiggaKötözz egy macska hátára egy vajaskenyeret és dobd fel a levegőbe......
-
Dávidxxx
aktív tag
Órrtörés? Nem azt mondtátok hogy fejre nem rugnak?
-
tigga
tag
Hogyne rúgnának.
Bár edzésen nem ezzel fognak indítani, hogy lerúgják a bucidat
Pár dolgot nemlehet csak csinálni szal tilos támadni: herét,térdet elölről,gerincvonalat hátulról,célzott torok.
A többit mind lehet.
Lehet használni térdet,könyököt (ezek használata kategóriafüggő esetenként versenyen megbeszélés tárgyát képezi /előzetesen megállapítják a szabályokat/)
Lehet rúgni sőt kifejezetten ajánlott sípcsont alsó harmadával
Ha esetleg érdekel vmi bővebben szólj
[Szerkesztve]Kötözz egy macska hátára egy vajaskenyeret és dobd fel a levegőbe......
-
Dávidxxx
aktív tag
Mit csináltok ey edzésen?
Milyen felszerelések ajánottak hogy ne öljenek meg?
Mennyiért lehet öket beszerezni?
Itt is vannak szintek mint pl. a karatéban a fekete, x szinü övek?
A kezdöket szivatják? És meddig? -
Dávidxxx
aktív tag
ill. hogyan?
-
gro0ms
aktív tag
Orrtörés. Kontakt nálam az, amikor az eemy nem rúg izomból a kis kajlafüleid közé, hanem megáll, mielőtt megsebezne. Alap
iMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
tigga
tag
Ne félj nem ölnek meg
Egy suspensol nem árt /herevédő/ 2 soros foggumi ebből érdemesebb beruházni egy jobb fajtára.
Én speciel használtam bokafixet ( olyan mint egy zokni csak nincs lábfeje meg sarka )
Igazából nem fognak szivatni (elég megeröltető egy sima edzés is)
Ha az első 3-6 hónapot kibírod akkor az első nagy traumán túl vagy
Nálunk így nézett ki egy 2 órás edzés kb:
Bemelegítés 30-40 kör futás tornateremben 2 kör békaügetés, 2 kör törpejárás, random gugolások random fekvőtámaszok futás közben néha
ezután lazító nyujtó átmozgató gyakorlatok.
Utána mégtöbb gugolás (lábra nagyon hajtani kell sok combrugás miatt)
Hasizomgyakorlatok, technikázás aztán attól függ erősítő nap volt vagy sem ha nem akkor küzdelem edzés végéig+technika vagy more more erősítés....
Felkészülési időszakban edzés elejére képzelj +5km futást mint bemelegítést
Nálunk nem emléxem olyanra , hogy egy ujoncot bármikor is szivattak volna.
Persze nem kell arcoskodva lejönni egy edzésre mert az más dolog. (volt hogy valaki sok Van Damme filmet nézett és úgy is viselkedett persze ennek is meg van az eredménye
De ha lemész és normális vagy ugyanolyan normálisan fognak hozzád is viszonyulni. Mondom menj le elöször egy edzésre és nézz körül.Kötözz egy macska hátára egy vajaskenyeret és dobd fel a levegőbe......
-
tigga
tag
Jahm hát nálunk ilyen semi kontakt meg ilyesmi nem volt.
Tekintve , hogy mások a szabályok. Nálunk csak full kontakt volt és sztem ez egy küzdősportban reális. Nem örültem volna versenyen ha pontozással győz vki mert többször bírt megérinteni. Üssön meg kajakra aztán majd eldől mi lesz bírom vagy semKötözz egy macska hátára egy vajaskenyeret és dobd fel a levegőbe......
-
Esmein
nagyúr
Én nem lennék alkalmas semmiféle küzdősportra. olyasmi alkat vagyok mint Cathfaern, viszont a sípcsontjaim nem túl erősek
Soha nem volt törésem még, de nemtom túlélnék e egy csontonrúgást"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Gaskin
aktív tag
Szerintem egy edzőn a legtöbbször több múlik, mint az, hogy milyen küzdősportot csinál az ember. Shotokan-oztam éveken keresztül vidéken. Nem volt a legtechnikásabb edzőhely ahová jártam, de ''tanított az életre''. Rengeteg páros gyakorlat, és sok küzdelem volt rendszeresen. Full kontakt. Ütöttünk, rúgtunk, mint a lovak. Ennek ellenére komoly sérülésem soha nem volt, és másnak is rendkívül ritkán. Nekem is csak a sípcsontom ''göröngyösödött ki''. Nagyon jó ritmusérzéket, és távolságérzetet alakított ki. Régebben azzal idegeltem pár havert, hogy egy jól megsuhintott ütést megállítottam pontosan az óruk előtt. Övvizsgákra szándékosan nem jártam. Semmi értelme nem volt. Direkt élveztem, ha valaki lenézett az alacsony övfokozatom alapján, aztán esetleg csalódott. Most Bp-en ismét nekiálltam a Shoto-nak, de ahová járogatok, az gyakorlatilag semmit nem ér. A srácok-lányok kék-barna övekkel rohangásznak, de többnyire egy köríves rugást nem tudnak normálisan kivitelezni. A küzdőtapasztalatukról meg jobb nem is beszélni. De persze az öv alapján (le)nézik az embert. Röhej. Szóval meg kell nézni sok edzést/edzőt, még ugyanabból a küzdősportból is, és az alapján dönteni!
Mondjuk a ThaiBox szerintem is hatékony lehet. Főleg a sokat eröltetett combrugások miatt. Ez más küzdősportokban szinte alig van. Márpedig ha egy ilyet bekap az ember felkészületlenül, akkor szevasz... -
Dávidxxx
aktív tag
Milyen fokozatok vannak? (thai-box)
-
Dávidxxx
aktív tag
Úgy kérdezem: Vannak egyáltalán szintek?
-
Haok
tag
Én 3,5 évig jártam Kyokushin Kai karatéra, és most szeretném folytatni, ha az időm engedi majd, és lesz (valszeg van) Debrecenben edzés, mert oda m1ek albérletbe.
Kőkemény edzések,a tisztelet, életmód/filozófia király versenyek...ezek azok amik megfogtak ebben a karate ágban.
Ez a legkeményebb karate az összes közül, full contact, de az a jó ;)---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---
-
morfeist
újonc
Huhh nah énis hozzányögök valamit. Igazából véletlen tévedtem ide. de úgy összességében: Aikido: másfél évig csináltam Szegeden egy 2 danos mester tanitványaként(stilus Aikikiai.....C.Tissier is ezt az ágat kepviseli aikidósoknak biztos mond valamit a neve) aki azóta Bp-re költözött sajna igy abbahagytam.
Szép szép de sajna télleg kell 10 év hogy igazán meg tudd védeni magad. Aki tud annak a Yoshinkan -t ajánlom(ha van ilyen Magyarországon, sajna nálunk nincs), ezt Japánban több rendőri szervnél is oktatták régen, nagyobb hangsúly az önvédelmen. Thai-boxot régen énis kipróbáltam volna, de asszem már öreg vagyok elkezdeni -
morfeist
újonc
Hopp félrenyomtam de folytatom........Szóval a ninjutsu-val kapcsolatban: kipróbáltam volna de itt egy ismerősom volt ilyen edzésen és állítólag elég röhejes volt. Kb nekem a Wado-ryu-ról is ez a vélemény. Kick-Box -t is csináltam 1 évig, de az se jött be annyira nagyon egysíkú. Viszont amit nagyon,de nagyon kipróbálnék az kutedo ryu kempo....ha valaki tud esetleg iskolát Mo-on(bár sajna kétlem hogy lenne) az írjon már Vagy esetleg ha oktatnak amerikai kempot azis jó. ez a zen-bu-ken nem tetszik, a kurayfatt meg hát nemistom.köszi
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest