Hirdetés
Aktív témák
-
Dávidxxx
aktív tag
Sziasztok!
Ki mit hallott róla?
Szeretnék eljárni ,bár sokan azt mondják, hogy veszélyes. Ez annyira nem zavar, de ha egésznap a fejemet rugdossák, az se lenne valami jó. Igazából csak a fejem féltem. Milyen egyébbként? Hasznos, vagy menjek inkább Aikidora? Melyik a jobb?
A Thai-box tényleg veszélyes? -
Integra
titán
én 3 évet csináltam, előtte 4 évet judot
röviden és tömören, egy kegyetlen fizikai agyonverős bunyó.
arra jó hogy megtanulod illetve megtudod hogy mi az a nyers erő.
megtanulod állni a pofonokat és a rúgásokat.
a kék lila bedagadt lábak, fej karok meg egyáltalán a testbőr színváltozás előre programozva van....
én szerettem nagyon de, egyszerűen nem nem volt semmi filozófia benne, üresnek tartottam egy idő után, meg beszólt a suli meló meg a csajok, nem volt idő rá, és sajnos a társaság sem volt már a régi aki odajárt...
és van egy nagy hátránya
ha verekedésbe keveredsz utcán akkor úgy elvered a másikat hogy abból könnyen rendőrségi ügy lehet.
én még most is egy ilyen esetnek nyögöm a konzekvenciáit.
egyet ütöttem csak, és eltünt az ember fél arca, hiába volt önvédelem...
egy barátom most vitt el magával egy krav-maga edzésre, és asszem maradok ennél a bunyónál. ha ezt tudtam volna akkor most annak a szerencsétlennek nem lenne olyan a feje amilyen...
az aikido-n is nagyon gondolkodtam, több ueshiba könyvet olvastam el a filiozófia miatt és toronymagasan ez a harcművészet tetszik a legjobban, de voltam aikido edzéseken és az ehhez a művészethez nélkülözhetetlen mentalitás szerintem itthon teljesen hiányzik...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Grass
aktív tag
18 éves fejjel van értelme elkedzeni iylen kemény sportot?
merén akarnék valamit csak nem tudommit.Valamit ahol megedződöm, és megtanulom megvédeni magam. A judo szép sport, desemmire nem megy vele az utcán sajnos. Inkább az ütős rugós dolgok jönnének be nekem."Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
kretenallat
senior tag
az en velemenyem az h azzal is sokra mehetsz ha eleg jol kitanulod ahhoz h raeroltesd az ellenfeledre a stilusodat. van kulombseg belharc (judo inkabb ez) meg kozelharc kozott. es nem semmisitesz meg egy embert ha beled kot, csak foldreviszed (es rugsz bele kettot vasalttal csak h ne tamadjon hatba, ez mar a sajat otletem ) egyebkent en nem judoztam hanem birkoztam, es bar rokon sportagnak neveztek nem ismerem igazan, lehet h tevedek
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
Josh
tag
Elmondanág, hogy hogyan kezdődött ez a verekedés?
Én azt modnom,hogy először kezd valami finomabbal, mint mondjuk az Aikido, az önvédelemre abszolút tökéletes, de ahhoz nagyon sok gyakrolás kell.
A nyers erő mit sem ér, ha nem párosul hozzá ész.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
_az
senior tag
''Hatékony'' küzdősportokat keresünk, mi...
Nos, véleményem:
Kempo: ajánlott, bár majdnem thai-box, kicsit kegyetlen, de széleskörű, hatékony edzés. Tán fegyvert is oktat, pusztakezes buli, dobás, földharc. Majdnem jártam rá, csak a társaság annyira nem volt szimpatikus... nem túl filozofikus, csak üsd a zarcát ne siránkozz...
Kyokushikai karate: power karate. Tökös kemény edzés, kempohoz hasonló, csak sajna nem túl elterjedt. (én is csinálom, tök rulz) Nem igazán az önvédelmi trükkökről szól, de ha jól csinálod, nincs szükség önvédelmi ''trükkökre'' (azért vannak) Ugyanakkor nem csak a hentelésről szól, tradicionálisabb, művészibb. (ez hiányzott nekem a kempoból)
Aikido: Önvédelem, tök művészi, szerintem nagyon faja!!! De egyáltalán nem a hentelésről szól!!! Inkább csak a támadások elhárítása...
Ninjutsu: nagyon kevés helyen oktatják, de ha jól elsajátítod, akkor kegyetlen. Valójában ahogy elnéztem arról szól, hogy a másikat gyorsan elintézni... Olyan téren veszélyes is lehet, hogy véletlenük kitöröd a másik karját, meg a nyakát... De tényleg. Szvsz tényleg kurva veszélyes.
Na, nekem ezek a ''style''ok tetszenek a legjobban, ezek között néznék inkább szét...
szerk: ja igen a ninjutsuval mindenféle fegyvert is tuttira tanulhatsz:kés és ''önvédelmi társai''... kombinálva 1-2 jól begyakorolt csavarással... suhancok halála...
[Szerkesztve]az
-
Dávidxxx
aktív tag
egy eddzésen mit csináltatok?
Nekem csak a fejre menö ütések-rúgások nem tetszenek, mert meghülyülni nem akarok! -
gro0ms
aktív tag
Küzdősportból én Shaolin Kung-Fu-t vagy Karate-t ajánlok.
iMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
_az
senior tag
Na, fejre ütés NINCS. Azt csak utcán. Fejre rúgni jelzésszerűen szokás kizárólag(nem érint!!!), én még nem találkoztam edzésen rendesen fejberúgott emberekkel...
Versenyen persze pofánrúgják egymást, mint sz@r... Szal meg nem hülyülsz.
Edzés? Hát változó. Bemelegítés, osztán van, hogy gyakoroljuk az alapmozgásokat: hasonlít a norbi tornához, csak ennek van értelme és 1000x jobban fáraszt. Vannak formagyakorlatok, ezek hasonlóak a fentiekhez, betanult mozgássorozatok. És van a bunyógyakorlat: pajzs, vagy rendes küzdelem ehe-ehe... +1 kis erőnlét...
Tegnap pl csak alapmozgásokat gyakoroltunk és ugrálóköteleztünk, fekvőtámaszoztunk, ki is pusztultam...
Na, nagy körvonalakban kb ilyesmi, de mindenképp először nézz meg 1-2 edzést, mert sok függ a társaságtól ,meg ilyenek, t'od...az
-
Integra
titán
miért ne lenne érdemes?
egy a lényeg hogy élvezd amit csinálsz.
annak sok értelmét nem látom hogy most azon kezd el filózni hogy melyik a legjobb önvédelem az utcára.
a judo meg hidd el hogy nem csak szép, de iszonyat jó és kemény sport. és igenis jól jön utcán is, főleg közlei dulakodásban. megfogod, elkapod és eldobod. erre tökéletes, nem baj ha ezt is tudod
ütös rugós dologban meg tényleg, azt válaszd ami nekem a legközelebb esik, ezt neked kell tudnod...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz kretenallat #5 üzenetére
én biztos vigyáznék birkózó gyerkőccel is.
elkapja a derekam és ha nem vagyok elég gyors, akkor lehet hogy úgy földhöz vág hogy fel sem kelnék azonnal......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
nem mennék bele, a lényeg hogy barátnőm kutyát sétáltatott és véletlenül vele mentem akkor, nekünk eresztettek egy kurva nagy dögöt és kiprovokálták az egészet. háromszor engedték nekünk rontani a kutyájukat egyszer sem próbálták meg visszafogni.
én hiába fogtam a barátnőm kutyáját kitépte magát a kezemből mert úgy félt a másik kutyától. mikor a barátnőm teljesen kultúrált káromkodásmentesen rászólt hogy ez miért jó és miért nem fogják meg a kutyát a nagy faszfej odajött hogy mit ugatunk...
hát így indult, aztán lett a reccs.
kihívták a rendőröket, elvittek, kórházba vitték, nyílvántartásba vettek mert ugye gyanusított voltam akkori szitu alapján érthető okokból és még sorolhatnám...
két héttel később az első kihallgatások után már tudták a nyomozók hogy teljesen jogos önvédelem volt és csak röhögnek a másik felen meg azon hogy amit mond.. ráadásul a fia is ott volt a baromnak aki teljesen mást mond a vallomásában mint az apja.
na, mikor ezt megtudtam már fetrengtem én is a röhögéstől
ilyenkor az a bevett rutineljárás a rendőröknél hogy folyamatosan tolják ki a nyomozás befejezésének időpontját, egy év után az ilyen pitiáner ügyek elévülnek és megszüntetik.
az én esetemben is ez van, most fog lejárni nemsokára.
ezzel még bajom sincsen, a baj az, hogy ha autóval vagyok és igazoltatnak már volt párszor belőle rendőri ''okoskodás'', mikor rutinból beszólnak a központba
a központ meg ugye azonnal mondja hogy nyílvántartásban vagyok és akkor jön hogy miért meg mi történt etc etc, ha jófej a rendőr akkor röhög, meg azt mondja hogy sajnos ez így megy és hogy ha gond lenne szóljak, szóval haverkodnak a másik fele meg elkezd suttyózni... de az ilyenekkel ált keményen és diplomatikusa kell beszélni, visszavesznek az arcukból. csak borzasztó idegesítő.
a másik baj ezzel hogy ha másik galibám lenne valami miatt, akkor azért kettő egyszerre nem éppen pozitív......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
az akidonak két alfaja van.
ha emlékszel még a steven segal féle bunyókra...
lehet hogy koreografált, de hogy az aikido harcművészet önvédelmi lenne csak, ezt vitatnám
nekem az a bajom hogy itthon nincsen igazi szellemi háttere ennek a művészetnek és enélkül nem az igazi. legalábbis számomra....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
érdemes egyébként az eurosporton a K1 platformot nézni.
thai boxosok ellen szinte mindig mindenki elhullik, karatésok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni velük, boxolók eleve kisenek idővel.
bár a botha kemény csávó, ő egész jól megtanult lábbal is harcolni...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
burgatshow
veterán
Én kezdésnek nagyon ajánlom a Tae Kwon-Do-t! Iszonyatosan nagy a rugás repertoálja, nagyon gyors és dinamikus mozgása van. Én már csak tudom mert szeptemberben lesz 8 éve, hogy csinálom! Kezdésnek meg napi stressz levezetésére kiválóan alkalmas a nem verseny része, aztán ha már eléggé biztos vagy magadban, és elég jól tudod már a testedet uralni, akkor jöhetnek a keményebbek. Nem érdemes egyből a szétverenaztarühesgenyásfejedetteállat tipusú küzdőstílusokkal kezdeni, mert az első edzésen bemosnak egyet azt egy életre elmegy tőle a kedved! Sajnos!
Én javaslom a ezt mint felvezetés. A többi már rajtad múlik.
A filozófiai része a Tae-Kwon-Donak iszonyatosan magas, Mondok 1 példát: Egy nap ugye 24 órából áll. A Tae-Kwon-Do-ban 24 formagyakorlat (tull) van ami a nap 24 órájára utal.
Vagy: Joong-Gun (ejtsd: Csungun) ez egy kék öves formagyakorlat melynek az elméleti rész így szól:
Nevét a nemzeti hős An Joong-Gun nevéről kapta, aki megölte az első japán helytartót: Hiro Bumi Ito-t akinek oroszlán része volt a Japán-Korea közti háború kirobbanásában. A lépésszám 32: An Joong-Gun 32 éves volt, amikor a japánok kivégezték Lui-Shung börtönében.
És még sorolhatnék egy csomó ilyet. Remélem megtetszik ha netán ezt választanád!
Kis csábítás: A világon 2 ember van aki megtudja rugni a 540° forgó rugást a Tae Kwon-Do-ban: az egyik egy koreai gyerek, a másik meg én vagyok! -
Grass
aktív tag
válasz kretenallat #5 üzenetére
Kár hogy az után nem 1vs1 ben jönnek. hanem csoportostul azok a ci.....
Két évig judoztam ,de fasz volt a tanárbácsi és oitthagytam."Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
kretenallat
senior tag
nemtom
velem eddig nemh cigok de kopaszok se kotozkodtek egyszer volt h egy srac meg akart verni de szolidan elkuldtem h ugasson a holdnak inkabb mert jozanul sem lenne sok eselye es lekopott (vasaltbakancs powa melle mar csak egy ezustkasza kene a nyakamba h elmehessek a buffyba szerepelni )
jajj ez egyebkent csak annak koszonheto h sotetben nem latja csak azt h ket meter vagyok es szep szeles marmint vallban
egyebkent thomi... az filozofia h vannak benne utalasok?
[Szerkesztve]:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
burgatshow
veterán
válasz kretenallat #21 üzenetére
Dehogyis csak próbáltam egy nagyon minimális részt bevonni, csak az elmélete meg a háttérinfó a4-es lapban mérve 300oldal!
-
Integra
titán
válasz burgatshow #18 üzenetére
''mert az első edzésen bemosnak egyet azt egy életre elmegy tőle a kedved! Sajnos!''
ezt csak aláírni tudom
te jó ég miket nyeltem be... igaz én elég állat is voltam hozzá, mazohista vagyok minél nagyobb pofont vagy combost kaptam annál inkább küzdöttem hogy újra felálljak, presztízs kérdést csináltam belőle.. de ehhez tényleg ilyen hülyének kell lenni
wow, max respect
van valami avi-d a neten ahol lehet nyálat csorgatni??????...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
na és? szard le!!!!
szerinted én az akkori 55 kilómmal mennyire lógtam ki az in-kal féle méretű tahios állatok közül???? most sem nézné ki belőlem senki amit tanultam... mondjuk ez a legfőbb fegyverem is egyben....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Cathfaern #26 üzenetére
de bizony, absz igazad van.
csak én nem vagyok olyan alkat...
annyit zabálok hogy el sem hinnéd, egyszerűen elhízásra absz képtelen vagyok...
gyúrok, edzek, újra bunyózok, és egy kanyi kiló sem megy rám még mindig..
de nem adtam fel
soha nem leszek kigyúrt felfújt állat mert én a szálkás vékony szívós alkat vagyok.
ennek pontosan az a hátránya amit te mondasz, hogy rámnéznek és ha úgy gondolják nekiállnak kötekedni.
pontosan ez az egy ami miatt szeretnék még egy pár kilót magamra szedni.......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
őstag
Bár már jó régen volt, talán még működik: az újpesti Dózsa Stadion boksztermében voltak kedden és csütörtökön thay-won-do edzések. Ezt nem egy tradicionális küzdősport, egy Puskár Béla nevű ember alkotta thai boxból, tae-kwon-do-ból, és kick-boxból. Évekig jártam oda, és nagyon szerettem. Nézd meg, talán még ott vannak. Kedden és csütörtökön délután voltak edzések.
Egyébként én kipróbáltam elég sok küzdősportot: birkózás, tae-kwon-do, shotokan, meg ez thay-won-do. Őszintén szólva mivel ezen utóbbiban voltak thai box elemek, ez volt a leghatékonyabb. Mikor újoncként odakerültem, hiába brillíroztam a lábtechnikámmal, meg ugrottam át a ringkötelet, brutális combosokkal és iszonyat egyenesekkel rommá vertek. Aztán persze később már én is combosokkal és egyenesekkel operáltam... No meg a könyök és térd, hmmm, finom dolgok azok.
Szóval, ha valaki filozófiára (is) vágyik, menjen aikidozni, karatézni, de ha használható tudásra szeretne szert tenni rövid idő alatt: thai-box javallott.The Amiga, Born a Champion
-
Kó Pé
csendes tag
válasz burgatshow #18 üzenetére
Thom, rájöttem kivagy, szerintem már küzdöttünk is 1mással versenyen
-
Dávidxxx
aktív tag
Az eddzésekre (thai-box) milyen felszerelés ''kell'' és kb. mennyibe kerülnek?
-
Integra
titán
este 11kor K1 magyar díj a retken....
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Wildmage
senior tag
Shaolinra nem jár/t/ senki? Én ugyan lassan a 23 felé közelítek, de nagyon gondolkozom azon, hogy benevezek egy ilyenre. Az alkatom megvan hozzá, mert vékony vagyok, mint atom. Ahogy láttam eddíg ez az általános az ilyen körökben. Nyeszlet csávókák olyanokat csinálnak, hogy lef**om a a bokám. Pl. Helyből kiugrott az egyik videón a fickó egy gödörből, ami kb 8-10 centivel mélyebb volt nála.
Az egyik cimborám jár ninjutsura, de az valahogy haszontalannak tűnik nekem. Ilyen idiótaságokat tanulnak, hogy éjjel lopakodásként fának tettetik magukat, hogy ne vegyék észre meg hasonlók. Ez ugyan jópofa meg minden, de szvsz haszontalan. A srác egyébként saját maga elismerte, hogy a ninjutsut a hajára kenheti, ha nem tud közel érni az emberhez ( ami ugye elég veszélyes mind a két félnek). Ergó, ha jön valaki, aki lerúgja még mielőtt odaérne, akkor mehet a levesbe a sok évi tanulás és gyakorlás. -
neduddki
nagyúr
HI!
Hat eszt nem mondta K. Istvan, csak napokig fogdosta a fejet mert egyik tanitvany fejberugta az edzotaborban.
Amugy hozzaertok szeritn eleg enyit mondasnom hogy a tai-osok tugyak kit emlegetek...:- ))))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Integra
titán
-
Wildmage
senior tag
Erős csontozatban nincs hiány,de könnyű, mint a pille 23 év alatt se zúzódás, se törés, se semmi. Pedig volt már minden. Focis sérülések, bringás esések stb. A maximum az volt, hogy még focikapus koromban ellőtték az újhegyemet a labdával, aminek az eredménye az lett, hogy 1 hétig alig bírtam mozgatni, meg dupla vastagra dagadt.
A hajlékonyság meg fejleszthető, de nemtom mit kéne elérni. Perpill nem nyomom a szabályos spárgákat az tuti. Volt egy srác még a szakközépben, aki szintén ezt csinálta asszem és úgy nyomta a helyből hátraszaltót, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga... -
Integra
titán
akkor hasonló alkat lehetsz mint én.
nekem sem tört soha semmim, pedig elég durva bunyókon vagyok túl, meg montenbájkos és síeléses, vizisíeléses zakókon, nem is kevesen...
azért volt hogy utána megköszöntem az égre nézve hogy nem döglöttem meg....
és mindig egy karccal úsztam meg, ez a durva.
akkor ha gondolod nyugodtan próbáld meg...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Cathfaern
nagyúr
Tudom, némileg OFF, de nincs átfogó topic, így ide írnám: kicsit erősebb () testalkathoz melyik küzdősport illik? Hogy érthetőbb legyek: 180cm-hez 85 kg társul, s ennek nem izom a nagy része Jó lenne kicsit erősödni/fogyni, de kondizni nem akarok, szóval ez kilőve (hogy miért? csak. szimplán nem szimpatikus). Ezért gondoltam valami ilyesmi sportra, de az elég világos, hogy valamelyikre esélyes sem vagyok (alapból zömökebb típus vagyok). Ha valaki sumót ír be, akkor le lesz lőve
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
neduddki
nagyúr
-
Tonyo
őstag
válasz Cathfaern #40 üzenetére
mondanám azt,hogy Kyokushin karate de az nem tetszene mert hajtós nagyon,viszont lefogynál utána meg baromira megerősödnél.Hozzánk jár egy emberke aki 15 kilót fogyott 4 hónap alatt,meg kell mondani hajtott is rendesen.Az nem hátrány hogy ha zömökebb alkatú vagy főleg nem a karatéban.max nem tudod fejbe rugni csak a combját töröd ketté.Szerintem neked a judo is feküdne.Ott aztán jól jön a súly.Na, hirtelen ennyi jutott az eszembe.
-
Wildmage
senior tag
válasz Cathfaern #44 üzenetére
Kendot nem ajánlanám, mert attól nem fogsz erősebb és vékonyabb lenni. Van egy barátom, aki csinálja már évek óta, de azóta is megmaradt a szolid sörhasacska + a hozzáillő alkat Ja meg szétcseszi a talpadat, mert csúszkálni kell rajta és alig tudsz ráállni emiatt néha.
-
Integra
titán
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs