Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Kalandor: Tartalom
 - sziku69: Szólánc.
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai

Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

Tuninger

üzenetére
						Igen, az elmélettel én is tisztában vagyok, tudom, hogy mik a különbségek a két kodek tömörítési módszerei között -- a gyakorlat viszont gyakran hajlamos mást hozni. Feltételezésem szerint rossz paraméterezés miatt.
Engem is meglepett, de végig csináltam egy-egy felvételsort (FHD-4K, 30-60 fps, három minőség) a két kodekkel gyakorlatilag azonos, dinamikus képtartalommal, és a 12-12 azonos hosszúságú felvétel hibahatáron belül egyforma méretű lett, és a 4K-s 65"-os tévén vakteszten senki sem tudta megkülönböztetni a párba állított felvételeket. (Olyan barátok sem, akik tudták, hogy pontosan mit kell figyelniük -- pl. blokkosodás)
MaCS
 - 

válasz

Tuninger

üzenetére
						A HEVC-t nem arra találták ki, hogy nagyobb számolási teljesítmény mellett ugyan, de kisebb tárhelyre férjen ki egy fájl, ez csak járulékos előny.
A HEVC elsődleges hasznossága a stream videószolgáltatók működésében van, ugyanolyan adatátviteli sávszélesség mellett dupla felbontású filmeket tudnak sugározni. Ez hatalmas előny, ez nagyon sok pénzt ér, hiszen változatlan adatátviteli infrastruktúra mellett tudtak az FHD filmek helyett 4K felbontásban filmeket streamelni.
Valószínűleg az a piac annyira jól megy, hogy az amatőr kamerások kodek igényeit ingyen is kielégítik, ebből a szektorból valószínűleg amúgy se jött be egetverő összeg.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
 - Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
 - Heroes of Might & Magic: Olden Era
 - Asztrofotózás
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
 - Arc Raiders
 - LEGO klub
 - Az IT-s uzsonnásdobozba nem szendvics kerül
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - További aktív témák...

- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
 - BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
 - Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest