Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Defragmentálódjunk, jónapot!
Szerk.: megtaláltam az első hiányzó opciót az X100s-en, bár egy RTFM lehet, hogy gyógyítaná. Olyan, hogy időzített exponálás (2s, 10s, bármi) még nem került elém, a távkioldóm (még a Minolta X300-ról) meg csak 25cm...
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
X100s bekapcsoláskori gyorsulás - trükkös, de lebuktattam (megszivatott):
Tényleg gyorsan megjelenik az élőkép, de kb. 2-3 másodpercig csak az expógombra képes reagálni, másra nem. Viszont tényleg exponál is ez alatt.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
X100s akku-bug: kíváncsi voltam, hogy hol a vége, mikor tekinthető lemerültnek. Nos, 3.55V-ig jutottam, még mindig FULL a kijelzés alapján. Ha NiMH-ről menne, még meg is érteném ezt a skálázást, de keccsóklomm, Li-ion! Lehet, hogy teljesen beejtik 2.7V-ig, hátha több lesz a döglött akku, többet adnak el? (Már nem várom meg, DU kelleni fog a gép, megy töltésre...
Szerk.: türelmetlen voltam, egy vonalat leesett, 3.52V...AF: default méretű kerettel, saccra 40-50% körüli kontrasztú témára (tehát nem fekete-fehérre) ISO 6400 / f/2 / 1/15s, 10 próbálkozásból legalább 8x talál élességet! Érzésre persze többet gondolkodik, mint a GH1, illetve ha élességállítás közben bemozdítom, látványosan leromlik az AF-hatékonyság.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #28 üzenetére
Tesztekben is olvastam, hogy ... és akkor hirtelen lemerült...
Dereng valami hasonló viselkedés az X100-tól is, de olyanom nem volt, viszont nem emlékszek, hol olvastam.
FW nálam 1.02, alapvetően tényleg FW-szinten kellene, hogy javítsa a Fuji. (Ráadásul eredeti NP-95-öt nem találok sehol Szerbiában, ha meg már sikerült 990€-ért begyűjteni a gépet, ám legyen gyártói a tartalékakkum is...)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Pont, ahogy számítottam (mármint a befulladást): talán amikor 2002-ben sikerült egy 24 f/28 + 50 f/1.7 + 70-210 f/2.8-4 sort szereznem 100€-ért a Minolta X300-hoz, akkor élveztem utoljára így a fotózást, mint most az X100s-sel. A bugjai körül lehetne technózni, de minek... (Először azt hittem, hogy Zack is csak egy fizetett blogger, de úgy látom, hogy ő is inkább fotóz, mint blogol az X100s óta...)
-
Gondwana
addikt
Mégis technózok - makró példa, illetve egy mozgómakró.
Illetve egy hajnali szellemkép... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #50 üzenetére
Meg hát azért jelenleg rendben kell, hogy legyen ama nemes szerv vérellátása, hogy valaki be merje vállalni egyetlen gépnek! (Most így visszagondolva májusban még nem is vittem magammal sehova a GH1-et... Esetleg a fiam kap rá egy 14 f/2.5-öt, és mehet tanulni komponálni... Szerk.: bár a 28mm pont kicseszés, mert ahova 40-50mm kellene, ott még a 35-össel meg lehet oldan a dolgokat, a 28 már szerintem túl széles, ahova meg a 35mm nem elég széles, oda a 28mm sem elég, azok a helyzetek szerintem mind 24-ért kiáltanak...)
(az előző hsz linkelt képei még csoszognak fel a szörvörre...)
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #57 üzenetére
Két olyan 99k-ért vesztegetett X10 járt nálam, erős a gyanúm, hogy refurbished/gyári szenzorcserélt példányok. (Sorozatszámok, dömpingár, csomagolás jellege, egyikből ráadásul hiányzott a memóriakártyabehelyezésiirányt - pedig nem is német szó! mutató arany cimke is)
-
Gondwana
addikt
Na, ma xarban lettem volna az x100s nélkül... 7D ùgy döntött, nem igyekszik rendesen mozgatni a tükröt - belelòg a szenzor tetejébe/kép aljàba és csak 6-10sec utàn csukja vissza. (Ekkor szòltak, hogy 10 perc és hozzàk a zifjùpàrtortàjàt) Oc-E3-mal ràkötöttem egy EX580ii-t az x100s-re, és hadd szòljon. A gépen visszanézve megnyugtatò a produkàlt eredmény.
-
Gondwana
addikt
Ha piacradobnánk a fénymásolószettet, az majdnem olyan piaci hatással lenne, mint amikor a kancsal megszólal (a HUFra nézve).
(10-22 + 16-35 x 2 + 16-35II + 15-85 + 17-55IS x2 + 28-70 x2 + 70-200 f/2.8 + 70-200 f/4 x2 + tizenvalahány vaku + egy rakás filmes váz, szóval marad minden...)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Minden Fuji gép hülyének nézi a júzert, vagy csak az X100s a vakuval kapcsolatban?
Konkrétan más gépeknél valahogy magától értetődik, hogy ha rátolok egy rendszervakut és be is kapcsolom, akkor azt használni is akarom! Fujiéknál külön be kell kapcsolni, és ami méginkább agf*szt okoz nálam, hogy jusson eszembe kikapcsolni is, mert onnantól a kisvakuval pofánvillog mindent.
Azt megértem, hogy amikor az EX580ii-t tolom rá, azt külön aktiválnom is kell, de az EF-20-at igazán kezelhetné saját eszétől is...... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
X100s picinyke javításocska. Már csak az a kérdés, hogy mit birizgáltak még a motorháztető alatt, amit nem írtak a cimkére.
(Még egy hetet azért várok vele, nehogy haiku-költő váljon belőlem)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz ijjen nincs #93 üzenetére
Többször használtam már X100s + OC-E3 (koppintás, de jobb a talpa, mint az eredeti Canon kábelé, pláne, mióta lecseréltem a kontaktokat egy eredeti, 580II-ről leszedett talpéra) + 580EX II komból, fix blende, a vakun C.Fn5=3, azaz szenzoros vaku üzemmód (igaz, csak ISO1600-ig tekerhető, de ISO3200 meg följebb fejből is lehet szorozni-osztani kettővel a blendét), teljesen elégedett vagyok a kapott képekkel! Illetve EF-20, szintén kábelezve TTL (vagy plafontól).
Azzal, hogy gyakorlatilag kihagyták a hardverből az akku-visszajelzést, már kezdek megbékélni, de attól rendszeresen agyalapi rángógörcsöt kapok, ha (1) rátolok egy TTL sajátrendszerű vakut a gépre (2) majd ezt a vakut bekapcsolom, akkor feltételezem, hogy elég ráutaló magatartást hajtottam már végre, hogy tényleg vakuval akarok fotózni. Nem, Fujiéknál külön be kell még kapcsolnom, hogy most akkor a vaku legyen Forced Flash, illetve utána nem elég csak lekapni a gépről, hanem megintcsak ki is kell kapcsolni, mert a beépítettel villog tovább, pedig nem kéne. Ez már csak azért is zavaró, mert ha nem tolom rá kellően koppig az OC-E3-at, akkor nem hajlandó TTLvakuzni a külsővel, megintcsak készülnek a nyusziszemes ijedtarcos képek a beépített vakuval. Ja, és egy másodikredőnyszinkron-opciót lehet, hogy még el tudnék viselni valahol a menü mélységes bugyraiban, nem mindig vagyok híve a kondenzcsíktolásnak (mint a Naptól távolodó üstökösök).Szerk.: most olvasom, hogy nemrég ezt már leírtam, de itthagyom, mert erről úgyis csak két embernek szoktam panaszkodni: a boldognak, meg a boldogtalannak...
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Csajozás...
(Ez most nagyon point&shot volt, csípőből/övtáskából)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Külső kukucska tehető vakusaruba, aminek az ekvivalens 40mm f/2.8-cal még értelmét is látnám, miután eladták raktárról az utolsó beragadt X100-at is. (Persze, itt dönthető a kijelző, meg feltételezzük a gyorsabb procit, én maradok az X100s-nél)
(Tényleg! Vannak itt még X100s tulajok? Arra számítottam, hogy ezzel a géppel nem fogunk itt technózni, meg szájjalfotózni, de csak egy olvtásról sejtem még, hogy megvette valahonnan, külebbföldről, és ennyi?)
-
Gondwana
addikt
...inkább csak az vezet meg sok embert ilyen téren, hogy a Fuji az X gépek kiépítését felülről kezdte...
Én is fentről kezdtem volna, nekem tetszik ez a „tegyünk le először valami ütőset az asztalra, a prémium árazás majd kifizeti a fejlesztést, ráérünk kisárrésű gépeket árulni, amikor már ingyen lesz az R&D”... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz Stauffenberg #145 üzenetére
X-E1 + műterem az nekem gyanús, X100s tapasztalatok alapján, de csak egy apróság miatt:
Lehet, hogy én néztem el valamit, de nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni az élességállítás utáni expószimulációt, azaz belövöm az X100s-t vaku-körülményekre, élességet állítok, és feketére vált a kereső, a komponálást bahhatnám, ha nem lenne átnézeti is...... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Constant new discoveries in chemistry and optics are widening considerably our field of action. It is up to us to apply them to our technique, to improve ourselves, but there is a whole group of fetishes which have developed on the subject of technique. Technique is important only in so far as you must master it in order to communicate what you see… The camera for us is a tool, not a pretty mechanical toy. In the precise functioning of the mechanical object perhaps there is an unconscious compensation for the anxieties and uncertainties of daily endeavor. In any case, people think far too much about techniques and not enough about seeing.
Henri Cartier-Bresson
Na, most ennek teljesen ellentmondanak, vagy ennek a határán billegnek ezek a Fuji gépek?
-
Gondwana
addikt
The camera for us is a tool, not a pretty mechanical toy.
Ehhez képest akármennyivel lehet kézreállóbb egy GH1, akármennyivel lehet gyorsabb egy 7D, valami nyüves ferromonnal befújhatták fujiék ezt a vacak X100s-t, mert valahogy mindig ezzel fényképeznék elsődlegesen, és ez már nem kognitív disszonancia (azon már túl vagyok, tabletták nélkül is), de akkor mi? (Mert kezd irracionálisnak tűnni a viselkedésem)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Fileméretek miatt bocs, de a lényeg látszik, szándékosan nem húztam be f/8-ra, hogy azért tudjak bal kézben tartott géppel élességet állítani. A helyzet a keresőben ugyanilyen, amint félig lenyomom az expógombot, leszimulálja nekem az okostojás, hogy milyen fekete lesz a kép, márpedig a témák rendszerint nem világítanak annyira, mint egy laptopkijelző.
A másik ugyanekkora hülyeség a vaku: ha feltolok egy rendszervakut, amit utána bekapcsolok, érje már fel ésszel, hogy használni is akarom...
-
Gondwana
addikt
Ámerikai Egybesült Álmokban meg még följebb is ment az X100s ára, ha jól értelmeztem, akkor megúsztattak egy egész konténernyit belőlük. De majd egyszer lesz rengeteg refurbished kabátgombokért!
-
Gondwana
addikt
Az, hogy legyen egy fényképzelőgép kicsi, az mást jelent nekem (1 mázsa élősúlyban) és mást valakinek, aki 45kg vaságyastól. Nekem az X100s kicsi. Volt LX3-am, ugyanekkora táskában hordtam, mint most az X100s-t. Nekem kell, hogy legyen egy pici fogás is a fényképzelőgépemen, illetve nálam a „nagy” gép (a kedvencem) az kb. az EOS1v+16-35, illetve én is úgy húznám meg a kategóriát, hogy nagyszenzoros fixobjektíves, de a keresőnélküliség nálam is érdektelenséget vált ki (maradtam volna a GH1-nél, ha nem jön a Fuji a jó kereső mellé a jobb AF ígéretével, de már kezdem megtanulni, hogy sötétben, élességállításkor, ha berázom picit a gépet, a Pana akkor is boldogul, a Fuji még nem tudja figyelmen kívül hagyni azokat a frame-eket, pedig még mozgásérékelés is van a gépben).
-
Gondwana
addikt
Lehet, hogy mégis van megoldás az X100s vakupanaszomra, valószínűleg dokumentációs hibáról van szó. Tesztelés után referálok!
Viszont a féliglenyomáskori expószimuláció továbbra is szivat...... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Mivel scanneled, illetve közvetlen előhívás, régi jóféle minilabbal? Csak mert nálunk a cégnél két Fuji scanner van (amik Fuji Frontier 350 és 375 mellé járnak, tudtommal nem is nagyon maradt más rajtunk kívül Szabadkán, aki C-41-et hív), a sebességük tűrhető, a dinamikatartományt meg kétféleképp értelmezhetjük: +/-15 denzitást értelmesen korrigálhatok scannelésnél, de az így belőtt tartomány nem sokkal nagyobb dinamikai átfogású, mint a fotópapír, amire utána kikerülhet. Előtte Noritsu QSS-nememléxekszámún hívtuk a papírképeket, tényleg az volt a benyomás, hogy milyen jól kezeli a csúcsfényeket, ehhez képest meg csak ügyesen tolta össze a dinamikát. 2008-ban összelőtük a 40D-t a Superia 200-zal, és 20 személyből vakteszten csak 4-en mondtuk meg, melyik volt a negatív, melyik a Canon. (Én is csak a Fuji scanner karakterisztikus részlet-kezeléséből tudtam).
Szóval nyers képből sokat tudnak ezek a mai vasak, de továbbra is kérdés, hogy mi a végtermék (65% sRGB gamutos monitor, CMYK, színes lézer, vagy valami hasonló, akkor néha fölösleges is erőlködni)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
És mégis rádumálható az X100s az FL-20 automatikus felismerésére! Az External Flash opciónál a For using with third party flashes egy félrevezető magyarázat, ez alapján feltételeztem, hogy itt csak középérintkezősen kezeli a vakupapucsot, de szerencsére mégse! (Második redőnyre vakuszinkron meg nem is lesz, ahhoz ugyanúgy hardverelem hiányzik a vázból, mint az akkufeszültség méréséhez.)
-
Gondwana
addikt
... és mennyit kellett már várnunk, hogy valaki megint rendes pántrögzítő karikákat tegyen a gépére! Hatalmas facepalm Panáéknak és Olyéknak, hogy büszkén dicsőített videóképességű vázakra továbbra is a csörgős westernsarkantyús fémkarikábaakasztós nyakpántrögzítést erőltetik, utána meg lehet csodálkozni, hogy miért hallatszik bele a videóba...
-
Gondwana
addikt
Nekem a Fuji annyival jobb, hogy nem csak összhatásában tetszik (nevezzük konzisztensnek, mert pl. a Nikonok bőrsárgítós játéka vagy a Sonyk természetben lőtt kékbehúzó színeit nem nevezném annak - ezzel nem vallási vitát akarok indítani, csak fotólaborban dolgozok, sokminden előforul itt nálunk, ami alapján lehet s3gglyukam is meg véleményem is, mert ugye, az mindenkinek van), hanem mellétéve a valós helyszínt meglepően közel áll a monitor nélkül látottakhoz. X100s-en mindent RAF+JPG-ben lövök, de eddig még nem kellett hozzányúlnom a rawokhoz. Játszadozni nyitottam már meg párat, képes érdekes dolgokra, ennyi.
(Mondjuk, Fujiéknak már 1999-ben volt egy játékuk, amit HyperTone-nak hívak, érdekes dolgokat tudott már akkoriban a kicsit elcs.ett negatívok színeivel, szóval nem most kezdték.)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
... na igen, S5-nél kivárni, mire kiírja (kiszerencsétlenkedi) egy kép rawját... Ha csak minőség kellett, arra viszont jó volt! Az S2-t élveztem. (Mondjuk, aki akkor született, ma már gimis)
(ismerek olyant, aki megpróbált esküvőt jpg+rawni S5-tel, és nem lett meg mind a négy aláírás, annyira gyorsan írtak alá a fiatalok és a násznagyok)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz Tempus_fugit #245 üzenetére
Ez a lassulás csak az X100 sajátja: egy gép, amit úgy jellemeznék, mint ha pl. az Audi egy pl. a genfi autószalonon kiállított tanulmányautóját a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenféle változtatás nélkül piacradobná, mint utcai autót.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Vasárnap fotóztam vele esküvőt (csak a polgárit, 10 perccel előtte szóltak, hogy ügyeletes fotós leszek, a 7D szet meg épp szét volt húzva, adódott hát az alkalom), eleinte picit furán néztek, de utána picit belelapoztam nekik a képekbe, mingyárt fültől fülig ért a mosolyuk. Utána meg LightRoomban hozzájuk se kellett nyúlni (ellentétben a 7D-ből kihulló képekkel)
-
Gondwana
addikt
(Egy apróságot nem néztél meg rajta, de meg is értem, mert nem annyira triviális: DISPLAY gomb nyomvatartása mellett kapcsolod be, akkor kiírja az aktuális FW verzióját. Az 1.01 többek szerint szöszölősebb AF terén, mint az összes többi, de 1.01-ről update után se lesz Canon 1Dx, illetve függőleges vonalra előbb/határozottabban állít élességet, mint vízszintesre.)
-
Gondwana
addikt
Van még valaki, aki nem adta el a régi jó X100-át?
-
Gondwana
addikt
válasz ijjen nincs #330 üzenetére
... és az X100s is ilyen: M módban a hisztogram csak az élőképet értelmezi, de ami engem jobban zavar (neked meg segítség lehet), hogy félig lenyomott expógombnál meg beurik az expószimuláció (nekem stúdiófotónál fekete lesz az élőkép)
-
Gondwana
addikt
... csak nincs meg az a háttértudásuk/tapasznyalatuk a témában, ami a Fujinak. (Minilabok, scannerek, slidefilm, negatív, fotópapír, ilyesmik... Számomra ebben a tipikus ellenpélda a SONY, még én nem láttam belőle számomra jó színvilágú JPG képet. És most pont nem X-Rite meg testchartokra gondolok, hanem amiket emberek hoznak előhivatni.)
-
Gondwana
addikt
Maradjunk talán annyiban, hogy aktuálisan még használatban lévő FF gépek között akad pár, amitől jobb eredményt produkál a Fuji X-trans. (Ez így, ugye, nem mondható el a kiskereskedelemben aktuálisan újként kapható gépekről, de azt megállapíthatjuk, hogy számottevően nincs lemaradva ezektől sem. Aki meg 1/3 EV körül tököl, az meg is érdemli, mert nem marad ideje fotózni.)
-
Gondwana
addikt
Ez igaz, a D800-at/E-t el is felejtettem, csak demoralizálómétely akartam lenni, miközben olyan szépen megvitatják, hogy egyetértenek.
(nemrég xartak bele, hogy nem mehetünk a fiammal mozdonyfotózni, és amolyan tizedesi reakcióként akartam egy picit továbbkötözködni valahol, ha már itt a cégben is az enyém volt az utolsó szó: „Igenis!!!”)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Semmiféle Fuji-utalást nem olvastam bármiféle vakutávvezérlésre, én Canon OC-E3 (Phottix másolat) + EF20-at használok, jelenleg talán a zoom-fejet hiányolom belőle leginkább (de már dolgozok egy szűkítő/fényformálón a vaku elejére)
-
Gondwana
addikt
Nem első eset, hogy hüleséget olvashatsz a pixinfón, itt épp nem tudták megkülönböztetni a stúdióvaku és a rendszervaku fogalmát. Ha rendszervaku lenne, akkor vezérelhetnéd a távoli vaku paramétereit a gépről, de itt csak arról van szó, hogy jelzővillantást ad ki a gép optikai slave triggerrel ellátott vakuk részére, amitől tudják, hogy na, most kell villanni. Hogy mekkorát villanjon, azt meg neked kell beletekerned a vakuba.
(Ehhez viszont jön még egy olyan elcseszés, hogy M módban, ha félig lenyomom az exponálógombot, elindul az expozíciószimuláció, azaz pl. egy átlagos stúdiós ISO200+f5.6+1/125s komponálásra is alkalmatlan fekete képet eredményez. Megcsinálhatták volna választhatóra, ahogy pl. Canonnál is ki-be kapcsolható a LiveView expószimuláció. Az OC-E3 helyett akármilyen drótot lehet használni, ha a megfelelő kontaktusokat a megfelelő helyre kötjük.)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
λ>720nm
Infravörösben a környék...
(akad még pár jelentéktelen)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
S5 alapvetően Nikon váz, azaz Nikon vakukkal kopatibilis tudtommal, X100-tól errefelé meg EF42, EF20 és EF20X, amikkel van TTL vakumérés. Itt, Szerbiában árult valaki EF-42-t 120€-ért pár hónapja, egy hét alatt el is tűnt a hirdetés. (Én 75€-ért vettem FL20-at, de szombaton is Canon 580EX II-vel – C.fn5:=3 – meg OC-E3-mal használtam az X100s-t)
-
Gondwana
addikt
X100s-OCE3-FL20 igen, van TTL
X100s-OCE3-Canon 580EX II - szenzoros mód, a vakun lévő fényszenzor vezérel az általam a gépen is lefixált ISO és blende alapján, tehát ezt is jól értetted! (nem II hanem csavaros 580EX-nél ha jól emlékszek, C.fn3 alatt volt ugyanez az opció)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
22k-ért éppen lehet, hogy tudok egy EF-20-ast...
Nekem csak a zoomolható fej hiányzik ebből a vakuból, bár gél-filterezve egész használható így is, direkt-pofánvillantós módban.Szerk.: így akarod triggerrel használni?
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
X100 tulajok, jò reggelt, jò firmware-frissìtést!
-
Gondwana
addikt
Mi benne az OFF? Csak nem üres dobozok?
(nem viccrovat, de ez itt tényleg off:
Crnogorac (montenegròi) apròhirdetést ad fel: tengerparti villa Barban, luxusjachttal, luxusapartman Podgorica központjàban, garàzzsal, benne G Mercivel, nem eladò, csak dicsekszek)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
... és pont ez az a feature, amitől agyf@szt kapok az X100s-nél: 7D-nél szépen lehet kapcsolgatni menüben, hogy most akkor expószimuláljon, vagy láthatót mutasson, nekem M módban vakus fotózáshoz kellene, namost olyankor beletekerek ISO200 - f/5.6 - 1/1000s-ot, élességet állítok, és hopp, nem látok semmit, de még OVF-módban se tudok komponálni, mert ott meg a keretet az élességi síkra adja meg, közel sem a háttérre. Régi Fujiknál csak láthatóság-prioritás volt, újaknál csak expozíció-prioritás, nekem meg a kapcsolható változat kellene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest