Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) vence


vence
junior tag

Kicsit húzunk rajta (emeljük az órajelet),
átnevezzük ...
és máris itt az új SoC, :C
a MediaTek recept szerint.

Persze akadnak még gyengébb lapkák a piacon.

(#2) Graphics válasza vence (#1) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ugyanezt csinálja a Qualcomm is amúgy, csak nem verik nagydobra. ( nagyon hosszan lehetne sorolni, 660-662-665 például, közben gyártástechológiával is finomhangolnak)

Nincs ezen olyan nagy újdonság és nem is MediaTek specifikus a történet. Más gyártók is követik ezt az elvet. ( AMD és Intel is például, ha mondjuk a PC-s iparágat nézzük esetleg.).

Kár ezt kihegyezni a MediaTek-re.

[ Szerkesztve ]

Eladó Poco F4 GT - 12/256GB kivitel, szürke, minden tartozékkal - 93999 FT - ingyen szállítással

(#3) toto2700reg válasza vence (#1) üzenetére


toto2700reg
aktív tag

Egyébként igen, ugyanezt csinálja a Qualcomm is. "kapitalista" recept.

(#4) vence


vence
junior tag

Nem tudom, de szerintem a Qualcomm ilyenkor több építőelemet szokott módosítani, cserélni,
ISP, modem, GPU ... ??
Én inkább ilyenekkel találkoztam.
De extrém eset náluk is lehet(ett).
Mostanában a típusjelölés körüli kavarásuk "unalmas".

Egyébként jogos, minden gyártó "játszik" ilyen dolgokkal.
A telóknál sem ritka, különösen a több Brandet futtató cégeknél.

(#5) beyruth82


beyruth82
veterán

Szerintem egyre jobb SoC-okat gyárt a Mediatekk. A dimensitykkel eléggé felzárkóztak. A felső kategóriában nem küszködnek olyan melegedési problémákkal a lapkáik mint a snapdragonok és teljesítményben is csak papíron maradnak el, mert a melegedés miatt a snapik visszafogják a teljesítményt és jobban merítik az aksikat is. Én kb 2 éve a snapi 888-as xiaomi 11T Pro-ról pont azért váltottam dimensitys 11T-re mert fele olyan gyorsan merült az aksija és abszolúte nem melegedett, teljesítményben meg semmi érezhető különbség nem volt közöttük. Én azóta kerülöm a snapi procikat és jelenleg egy xiaomi 12T--t használok, amiben dimensity 8100 ultra van. Középkategóriás snapis procikról ugyan nincs tapasztalatom de a snapi 8 gen-ek esetében gyakran ovasom tesztekben a melegedési problémákat, a mediatekknél ilyenről viszont nem hallottam még.

(#6) kcsa válasza toto2700reg (#3) üzenetére


kcsa
veterán

Imádom az ilyen megmondásokat. Milyen aztán a kommunista recept ezzel szemben?

"jó volt az a trabant az ötvenes években is, jó lesz ez még 89-ben is"

(#7) beyruth82 válasza kcsa (#6) üzenetére


beyruth82
veterán

A szocializmusban a "recept" a tartósság és praktikum volt. Mivel az állami tulajdonban lévő vállalatok célja nem a profit volt hanem a szükségletek kielégítése és munkahelyek biztosítása ezért úgy tervezték és gyártották a termékeket, hogy azok hosszú távon és tartósan használhatóak legyenek. Ez a kapitalizmusban nem működik, mert ha tartós termékeket gyártanának akkor csődbe mennének a vállalaltok, mivel egyszer eladnának egy szériát és utána hosszú évekig, évtizedekig nem tudnának többet eladni belőle. A fogyasztói társadalom lényege pont az, hogy vásárolsz valamit, azt használod egy viszonylag rövid ideig majd újat veszel belőle. Ha megnézed a szocializmusban gyártott mosógépeket, centrifugákat, tv-ket, rádiokat, elektromos dolgokat azok még ma 40-50-60 évesen is működőképesek. Ha ma veszel bármilyen elektronikai eszközt az biztosan nem fog működni 40-50 év múlva.

(#8) kcsa válasza beyruth82 (#7) üzenetére


kcsa
veterán

Szép elmélet, de a legtöbb szociautós tud mesélni a járművek és alkatrészeik minőségéről. Melyik szociautóval tudtál elmenni akár 3-500ezret nagygenerál nélkül? Melyik minimat nem ugrált ki a panelfürdőből, fele töltettel mint amit a mai elbír? Értem amit állítasz, de sajnos nem fekete-fehér a világ, de a történelem sem.

(#9) beyruth82 válasza kcsa (#8) üzenetére


beyruth82
veterán

Nem a minőséget vitattam, hanem a tartósságot. De ez egy teljesen logikus és egyértelmű dolog, hiszen a fogyasztói társadalom a fogyasztásra épül. Egész egyszerűen nem gyárthatnak a vállalatok olyan termékeket amik hosszú távon is működőképesek, mert különben csődbe mennének. A szocializmusban viszont nem volt probléma a veszteséges működés egy vállalatnál mert az állam finanszírozta azt. Ezzel nem a szocialista tervgazdaságot akarom magasztalni, csak tényeket írtam le.

[ Szerkesztve ]

(#10) kcsa válasza beyruth82 (#9) üzenetére


kcsa
veterán

De én egyes termékek tartósságát is tudom vitatni, erre hoztam az autós példát, de azt nem vitatom hogy sok termék tartóssága kiemelkedő volt.

(#11) janeszgol válasza beyruth82 (#5) üzenetére


janeszgol
félisten

Ez mind +1

Megjegyzem, de nem cáfollak meg ezzel, hogy a 11T az SD865/870 szintű SoC, a 12T pedig SD888 szintű. Papíron. És itt jön képbe az, hogy a DS 1200 meg a DS8100 Ultra stress és stability tesztje 90% feletti, ahogy az SD865/870-é is (ez is telefonfüggő, de a nagy részére igaz), míg az SD888-al szerelt telóké 45 és 65% közötti.

(#12) janeszgol válasza kcsa (#8) üzenetére


janeszgol
félisten

Miért, mi baj volt velük? 20-30 éves autók mentek üzembiztosan. Ladák is.
Selejt akkor is volt, de nem arra épült a gazdaság. Ma egy eszköz tartóssága pár év. Ez régen selejtnek számított, ma erre épül a gazdaság.

(#13) beyruth82 válasza janeszgol (#11) üzenetére


beyruth82
veterán

Igen, pontosan. Ezert is írtam, hogy papíron tök jól mutatnak a snapi procik és a teszteken is magas
számokat hoznak de a melegedési problémák miatt a gyakorlatban vissza kell venniük a teljesitményt és sokkal jobban merítik az aksit. Ezt a 11T és 11T Pro esetében személyesen tapasztaltam meg. Nem tudom a legújabb 8 gen procikkal mi a helyzet de emlékszem, hogy a S888 és a 8 gen 1-nél is a telós tesztek nagyrésze beszámolt az erős melegedésről és gyors aksi merülésről. Pár éve még úgy voltam vele, hogy ha meghalottam a mediatekk nevet akkor legyintettem és biztos nem vettem avval felszerelt telefont. Most meg a 2. telefont hasznalom amiben az van és bátran merem ajánlani bárkinek. Mondjuk én hétköznapi felhasznaló vagyok tehát nem játszok telefonon, így a játék közbeni teljesítményről nem tudok veleményt mondani.

(#14) kcsa válasza janeszgol (#12) üzenetére


kcsa
veterán

Szerintem nem ugyanolyan autókban ültünk régen, el is engedem :D

(#15) Graphics válasza janeszgol (#12) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ladák? Üzembiztosan, hát ja , az első gyűrűzésig.

:DDD

Eladó Poco F4 GT - 12/256GB kivitel, szürke, minden tartozékkal - 93999 FT - ingyen szállítással

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.