Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-03-01 16:53:08

LOGOUT.hu

Formula-1

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65451) EmberXY válasza Ciccuka (#65445) üzenetére


EmberXY
addikt

Ha Hamiltont nem is, legalább a kisfiút megtisztelhetted volna annyival, hogy nem feszegetsz ilyesmit. Bizonyára ő sem szeretné, ha úgy tekintenének rá, mint a hírnév egyik eszközére, szimplán csak meg akar gyógyulni.

Up the Irons!

(#65452) Ciccuka válasza #70869248 (#65449) üzenetére


Ciccuka
addikt

Nem mindenki! De Hamilton-nak ezt kitalálták a korábbi bakijait kiegyenlítőképp. Aki jó szándékúan jótékonykodik, az általában véve nem veri nagy dobra - ez az örök igazság.

🏎️ 🏁

(#65453) #70869248 válasza Ciccuka (#65452) üzenetére


#70869248
törölt tag

Dehogy is.
Lehet anominként jótékonykodni...és soha nem is tudsz róla, amiről meg tudsz azt a média rakta ki, vagy megosztotta ő maga mert mint a jelen esetben nagy hatással volt rá.
Semmi olyan bakija nem volt Hamilton-nak amit ezzel kellene jóvátenni...illetőleg vannak bakit-baki hátán elkövetők akik meg nem jótékonykodnak..
Nekem mindegy ki milyen keresztet cipel az életében, csak ez egy rosszindulat szülte feltételezés amit ráadásul alátámasztani sem tudsz...pusztán így gondolod, ezért tippelem hogy a hiba nálad lehet...alapból a rosszat feltételezni az az.
Csak úgy felmerült bennem elolvasva a megjegyzésedet ahogy odamész ehhez a balsorsú kisfiúhoz, akinek nagy dolog volt ez a pár perc vagy óra, és elveszed az örömét azzal hogy ez csak reklámcélú dolog volt..bár remélhetőleg több jóérzés van benne, és csak megrándítaná a vállát, hogy neki ez is sokat jelentett.

szerk: egyébként a nagy dobra veréshez: az ismertebb arcok nyugodtan verjék csak nagy dobra, hátha példát mutatnak ezzel a többi szerencsésebb sorsú embernek..

[ Szerkesztve ]

(#65454) AMD Power válasza Ciccuka (#65452) üzenetére


AMD Power
titán

Ilyen kis buta nem lehetsz.. B-type teljesen igaza van. Te hany eves vagy 12?

Xbox Series X Power Your Dreams! ;)

(#65455) #96349952 válasza Ciccuka (#65452) üzenetére


#96349952
törölt tag

Elmagyarázod nekünk, akik nem szenvednek Hamilton-fóbiában, hogy hogyan lehet rossz szándékkal jótékonykodni? Úgy ad, hogy közben reméli, hogy rosszat tesz vele, vagy hogy? :D Esetleg szerinted Hamilton, aki egy világhírű sportoló, rászorul arra, hogy megismertesse a nevét a világgal? Vagy az egész önzés, és csak azért csinálja, hogy jó képet alakítson ki magáról? :C Ha így is lenne, kit érdekel, legalább segít másokon, innentől kezdve kit érdekel, hogy mi a (csak szerinted) rejtett motiváció. Segített? Igen. Sokkal több a rosszindulat azokban, akik még ebben is a rosszat keresik... Ennyi a sztori.

(#65456) KraX


KraX
senior tag

(#65457) DopeBob válasza KraX (#65456) üzenetére


DopeBob
addikt

A Cossworth is fejkesztett V6 hybridet 2014-re, csak senkinek nem kellett...

MZ/X

(#65458) kisza25 válasza DopeBob (#65457) üzenetére


kisza25
félisten

hm tényleg, lehet azt veszi meg a red bull:P

# Seat Ibiza Sport #

(#65459) KraX válasza DopeBob (#65457) üzenetére


KraX
senior tag

Ezt nem tudtam. Azt hittem a Cossworth kiszallt a 2.4-es szivok betiltasanal.

I know kung fu!

(#65460) DopeBob válasza kisza25 (#65458) üzenetére


DopeBob
addikt

nem valószínű, de monjuk az FIA invesztálhatna bele egy kis pénzt, hogy legyen egy tényleg független motorgyártó. Mondjuk ahhoz az is kellene, hogy több csapat legyen, hogy azért meg is éljen meg értelme is legyen a dolognak...

Nyilván nem vált a RBR Cosworth-ra. Nekem az rémlik, hogy prototipus szinten csináltak ők is motort, demozni az akkori partnereiknek, de senkinek nem kellett.

MZ/X

(#65461) Atomantiii válasza DopeBob (#65457) üzenetére


Atomantiii
őstag

Gondolod, hogy legalább van olyan jó, mint a Honda motorja? Lehet egy futamot nem bírna ki. Soha senki nem próbálta éles helyzetben.

[ Szerkesztve ]

(#65462) corevalue válasza Atomantiii (#65461) üzenetére


corevalue
csendes tag

Honda próbálta már éles helyzetben, mégsem bír ki sokszor egy futamot :DDD

(#65463) venember83 válasza DopeBob (#65460) üzenetére


venember83
nagyúr

Tudtommal csak felmérésként/kutatásként készítettek egy belső égésű motort, hogy lássák, mire képes, aztán persze hagyták az egészet a francba. Nem is foglalkoztak az ERS résszel.

(#65464) corevalue válasza KraX (#65456) üzenetére


corevalue
csendes tag

Ne V8-at, V10-et adjon nekik, ikerturbóval, nitró és természetesen átfolyási korlát nélkül... :W

(#65465) Atomantiii válasza corevalue (#65462) üzenetére


Atomantiii
őstag

Igen arra írtam, hogy egy soha nem tesztelt motor vajon mennyit bírna ki? 2-3 kört?

(#65466) kisza25 válasza corevalue (#65464) üzenetére


kisza25
félisten

az is v6, csak kicsit nagyobb:D

# Seat Ibiza Sport #

(#65467) mefistofeles válasza KraX (#65456) üzenetére

3,5 literes ikerturbó????
Teljesen kizárt!
Egyrészt soha nem egyeznének bele a nagy gyártók, másrészt kiváncsi lennék, hogyan súlyoznák ki az erőviszonyokat? Lehetetlen!
Azzal egyet értek, hogy kellene egy független gyártó.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#65468) venember83 válasza mefistofeles (#65467) üzenetére


venember83
nagyúr

Megfelelő szűkítő vagy átfolyáskorlátozás mellett lehet az is lófing. ;]

(#65469) KraX válasza corevalue (#65464) üzenetére


KraX
senior tag

Nem ertem a kirohanasodat. :F

I know kung fu!

(#65470) KraX válasza mefistofeles (#65467) üzenetére


KraX
senior tag

Ez egy - legalabbis szamomra - egy nyilvanvalo bloff, de arra talan jo, hogy a nagy gyartok is kinezzenek az elefantcsont tornyuk ablakan. En is orulnek egy fuggetlen gyartonak, mert ez igy hosszu tavon valoszinuleg buko helyzet foleg a kis/fuggetlen csapatoknak.

I know kung fu!

(#65471) DopeBob válasza KraX (#65470) üzenetére


DopeBob
addikt

ha ezt tényleg megengedik az RBR-nek én a többi gyártó helyében kollektíven itthagynám ezt a szarkupacot, és indítanék egy saját sorozatot... mennyi pénzt tettek bele a motorok kifejlesztésébe? BIztos vagyok benne, hogy jelenleg még a sok ügyfélcsapatos mercinek és veszteséges a motorok eladása, annyi pénzt öltek bele.

MZ/X

(#65472) mefistofeles válasza venember83 (#65468) üzenetére

Nem az a kérdés, hogy egy motort le lehet e butítani/gyengíteni egy másik szintjére, de hogyan és ki fogja egyensúlyba hozni a kettőt? Két ennyire eltérő karakterisztikájú, erőművet, milyen paraméterek alapján, milyen relációban egyenlítenek ki? Szerintem ez kb. lehetetlen. Vagyis nem lehetetlen ha két fiksz erőforrást szezonokon keresztűl súlyoznak. De ez ugye megint csak nonszensz.....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#65473) lenox válasza mefistofeles (#65472) üzenetére


lenox
addikt

'Higher Art of Trolling", Bernie bacsi csak rohog a markaban, hogy mindenki ezen porog.

(#65474) mefistofeles válasza lenox (#65473) üzenetére

Nem tudom, ki hogy van vele de szerintem épeszű ember nem "pörög" ezen olyan sokáig, mivel több szempontból is megvalósíthatatlan!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#65475) Csapoati válasza mefistofeles (#65472) üzenetére


Csapoati
Topikgazda

Mondjuk 2006-ban már volt ilyen a Toro Rossoval, ők V10-zel mentek, a többiek meg már V8-cal. Igaz akkor nem zavart be a hibrid téma.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#65476) [CS]Blade2 válasza KraX (#65470) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Egy gyenge független gyártó semmivel sem jobb, mint egy Mercedes. Most a Mercedestől vesznek egy jót, amivel nem nyerhetnek, mert nem kapják meg a Mercedes tanácstól a hozzá való engedélyt, egy független gyártóé meg nem lenne olyan jó, mint a Mercedesé, és akkor megint csak nem nyerhetnek, de talán olcsóbb lenne. Sz*r olcsón. A Manornak jó is, mert ha 20 euro-val kevesebbe kerül, és ugyanúgy körbeviszi a reklámtábláikat, akkor spóroltak 20 eurot. A Redbull-nak nem jó, és a Williamsnek sem lenne jó, a FI-nak sem, ha belenyomnának még további 200 milliót évente, és nagy csapattá válnának, stb.

Szerintem bele kellene nyúlni a dologba mindenáron, mert a jelenlegi helyzet a létező legrosszabb, ami a nézőket is érinti.

Ha a Williams ma aláírna egy évi 200 millió euro-s szponzorral akár csak 5 évre, holnap már nem kapna ugyanolyan motort a Mercedestől. Addig kap bárki ki is ugyanolyan elbánást, mint amit a gyártó a saját csapatának ad, amíg nem veszélyezteti a gyári csapat eredményeit. Az összes Ferrari ügyfélnek is a gyári Ferrari mögött KELL végeznie.

A probléma azért tekinthető kicsinek, mert jelenleg sok csapatot egyáltalán nem érdekli a világbajnoki cím, nem törődnek vele, hogy nem nyerhetnek VB-t. Ezekből a legjobb a Williams, szarul állnak anyagilag, és ezért nem mehetnek a VB-ért, így belefér, hogy másodszámú ügyfelek. Akik nem gyártók, de van pénzük és szeretnének a VB-címért menni, van évi 400 millió eurójuk is bármikor, amikor csak kell, az a Mclaren és a Redbull. A Redbull-nak megvolt a kizárólagos beszállítója ehhez, de a Renault sz*r motort csinált, és most lehet, hogy saját csapata lesz, így tőlük megint csak mindenki másodszámú ügyfél lehetne. A Mclaren is felismerte, hogy Mercedes ügyfélként nem nyerhet, és lapot kértek a 19-re, és a beszálló Hondát húzták.

(#65477) DS39 válasza KraX (#65456) üzenetére


DS39
veterán

minden megoldható, csak egy kérdésem lenne:
Miért Bernie-nek vagy bárki másnak kell az F1 irányításában szenvedni azért, mert a Red Bull diplomáciája egy nulla volt idén, és két szék között a pad alá estek? szálljanak ki az F1-ből mint csapat, és matricázzák fel a fél mezőnyt, úgy is ezért mennek, nem? (hogy látszódjon a brand a TV-ben)

én szurkoltam a RB-nak korábban főleg Vettel miatt, de ez már komédia ami körülöttük megy.
ők cseszték el, nem tudták befogni a pofájukat 2-3 évig, míg lezsíroznak egy jó kis megállapodást egy másik motorgyártóval. igazán nagymellényre vall, hogy azt képzelték hogy majd kapnak Merci vagy Ferka motort.

[ Szerkesztve ]

(#65478) lenox válasza DS39 (#65477) üzenetére


lenox
addikt

Szerintem nem igy van, szerintem a mostani szabalyok arra kenyszeritik a motorgyartokat, hogy nagyon sok penzt fektessenek be, es ha eljutnak odaig, hogy mar jo is lesz valamire, akkor felo, hogy inkabb vesznek maguknak egy gyengebb csapatot, es ugy versenyeznek, ugy is mondhatnam, hogy csak gyari csapatnak van eselye. Renaultval sincs eselye a RB-nak, meg Mercivel sem, meg Hondaval sem. Ez azert foleg nem az o hibajuk, sot, ok inkabb eleg sok penzt befektettek Berni papanal, es ezert Berni papanak nyujtani is kell valamit. Amit latsz, az csak a felszin.

(#65479) DS39 válasza lenox (#65478) üzenetére


DS39
veterán

lehetséges. viszont ha türelmesebbek, kvázi gyári támogatottságú Renault-val mennek 2-3 évig, eredmény persze kérdéses, de mindig a legjobb motorját kapják a gyártónak. másik gyártó alatt meg mondjuk az Audit értettem hogy aztán velük is gyári támogatásúként menjenek.

ha Bernie ki is zsarolja nekik a Ferrarit, ahogy írtad sokra nem mennek vele, hiszen a gyári csapat élvez elsőbbséget. patt helyzet.
szerintem a RB akkor járna a legjobban ha csak szponzor lenne, úgy mint sok más sorozatban, és hagynák a gyárakat, és azokat a privát csapatok versenyezni, akik elfogadják a jelenlegi erőviszonyokat.
mivel gyártóként nem tudnak jelen lenni, értelemszerűen, privátként meg vert mezőnyben lenni nem fér bele az imázsukba, így sok választásuk nincsen.

[ Szerkesztve ]

(#65480) snecy20


snecy20
veterán

Miért nem tolnak alá a RedBull-nak rögtön egy folytás nélküli V10-est? :)

(#65481) erdb


erdb
tag

A Red Bull ügye "el van intézve" :(

... vagy jön valahonnan, vagy megy valahová ...

(#65482) Motion_Blur válasza erdb (#65481) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Ez miért " :( " ?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#65483) erdb válasza Motion_Blur (#65482) üzenetére


erdb
tag

Szerintem csak ködösítés... :((

... vagy jön valahonnan, vagy megy valahová ...

(#65484) DopeBob


DopeBob
addikt

A McLaren e-mailben adta ki védence útját – pont a születésnapján…

Annyira tipikus Ron Dennis... nem tudom, nem igazán tartom magam előítéletesnek, de róla pl már első ránézésre is a sunyi és a gerinctelen szavak ugranak be... azóta se cáfolt rám. :o

MZ/X

(#65485) Secunda válasza erdb (#65481) üzenetére


Secunda
csendes tag

Darth Ecclestone kiadta a 66-os parancsot, vagy mi? :DDD

Viribus Unitis -- Bernie says: "$$$$$ $$$$$$ $$$ $$$$$."

(#65486) Yayoh válasza DopeBob (#65484) üzenetére


Yayoh
aktív tag

Nem sokáig tartott az F1-es karrier neki, így jövőre biztosan jön a helyére Vandoorne tesztpilótának, 2017-től meg váltja Button-t.

(#65487) gbors válasza Yayoh (#65486) üzenetére


gbors
nagyúr

Button egyre nagyobb karrier-gyilkos ;]

"And when in doubt, take all your clothes off. Sign of a good berserk, taking all your clothes off. Frightens the hell out of the enemy."

(#65488) cybermanus


cybermanus
őstag

Boldog szülinapot kívánunk a csapat nevében,ja és ki vagy rúgva😊 Költség csökkentés. Mondjuk nem is nagyon volt értelme egy harmadik pilótának jelenleg a teszteket a futamokon elvégzik. Másra jelenleg nem is alkalmas az autó a futamokon.

Kívánok mindenkinek ( Covid-19 mentes) nagyon de nagyon sok boldogságot és egészséget 2021-es évre!! Köszönet a sok tesztért ,hírekért !

(#65489) -Mike- válasza cybermanus (#65488) üzenetére


-Mike-
addikt

A McLaren nem jótékonysági intézmény, nincs szponzor pénz nincs ülés. Mehet a manorhoz vagy renaulthoz. Mellesleg Button mellett jobban kellett volna dolgoznia hogy megtartsák vagy hogy más csapat szívesen látná.

[ Szerkesztve ]

(#65490) Peat;) válasza -Mike- (#65489) üzenetére


Peat;)
veterán

Szerintem helyt állt Button mellett, többször meghúzogatta a bajszát. Ettől többet kezdőként nehéz produkálni. Williamsben én szívesen láttam volna Bottas vagy Massa helyett, mert hasonló pilótának tartom de talán még elég fiatal hogy előrelépjen erről a szintről. No de mindjárt kapok a pofámra hogy Bottas egy csodatehetség, így inkább csöndben maradok.

(#65491) #96349952 válasza Peat;) (#65490) üzenetére


#96349952
törölt tag

Arról a Bottasról beszélünk, akivel a nyilván nem csodatehetség, de sokszor nagyon jókat villantó Massa az idén tökéletes pariban van? És akit egy valódi csodatehetségnek szénné kellett volna már vernie, mint ahogy pl. Alonso vagy Schumacher tette? :P

(#65492) snecy20 válasza -Mike- (#65489) üzenetére


snecy20
veterán

Szerintem Magnussen langyoshal kategória volt, Perezt viszont nem feltétlen kellett volna viszont 1 év után dobni...

(#65493) KraX


KraX
senior tag

Ha meg nem olvastatok volna: Raikkonen vs Bottas

I know kung fu!

(#65494) Peat;) válasza KraX (#65493) üzenetére


Peat;)
veterán

Hasonlót írtam két mondatban :D , Bottas szörnyen védekezik, nyitva hagyja az ajtókat, sokszor simán hülyét is csináltak már belőle az élbolyban. Most valószínű későn vette észre hogy mit csinálnak mögötte, még mindig jól döntött szerintem, mert ha ki is esett legalább ez egy jel volt hogy nem ő lesz az örökös balek. De sokat kéne még fejlődnie, kezdve azzal hogy nem ennyire későn reagál egy támadásra, mert ilyen helyzetben(gyorsabb a támadó, utolsó kör, utolsó lehetőség) nem csak Kimi hanem sok más pilóta is próbálkozni fog amire egy jó pilóta számít, reagál.

(#65495) snecy20 válasza Peat;) (#65494) üzenetére


snecy20
veterán

Nekem úgy tűnt hogy már rég vette be a kanyart Bottas amikor Kimi megindította a torpedózást.

(#65496) Peat;) válasza snecy20 (#65495) üzenetére


Peat;)
veterán

Kimi elcseszte, de még másik 10 pilóta ugyanígy cselekedett volna, Bottasnak meg kell tanulnia ezekből úgy kijönni hogy nem veszít pozíciót sem autót, nyilván nem könnyű de ő akar Ferrariba menni pl. Ha elég intelligens próbál tanulni ezekből, majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#65497) Secunda válasza Peat;) (#65494) üzenetére


Secunda
csendes tag

Na, ezt vártam. Eltelt egy hét, és máris Bottas a hülye, mert Raikkonen hibázott. Ez várható volt, még egy-két hét és kiderül, hogy otthon veri az asszonyt, és az elsőbbséget se adja meg a zebrán.

[ Szerkesztve ]

Viribus Unitis -- Bernie says: "$$$$$ $$$$$$ $$$ $$$$$."

(#65498) #96349952 válasza Secunda (#65497) üzenetére


#96349952
törölt tag

Én úgy hallottam, hogy úgy igazából a fiúkat szereti... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#65499) cybermanus válasza -Mike- (#65489) üzenetére


cybermanus
őstag

Persze világos, egyik sem jótékonysági intézmény. Én például Maldit már rég ki..tam volna csak akkor meg nincs pénz. Ami Kimit illeti egy világbajnoknak türelmesnek is kell lenni ez a hiba a legtöbbször a friss pilótákra jellemző akik nincsenek tisztában még az autójuk teljesítő képességeivel. :)

Kívánok mindenkinek ( Covid-19 mentes) nagyon de nagyon sok boldogságot és egészséget 2021-es évre!! Köszönet a sok tesztért ,hírekért !

(#65500) guftabi96


guftabi96
addikt

Vettel új munkahelye :C :DD

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.