Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Balage76

senior tag

válasz DeFranco #37978 üzenetére

:)

Az a helyzet, hogy normális felhasználás mellett a jelenlegi változatok bőven túlteljesítik a tervezett 3-4 éves élettartamot. Samsungról tudok nyilatkozni, publikált információk szerint a 64-esre napi 20GB-ot írva 5-6 év a tervezett élettartam. 128GB-nál napi 40GB-tal 6-7 év... Namármost egy mostani 64-est 2 év múlva már nem nagyon fog venni senki, tehát előbb avul el a használhatóság szempontjából, minthogy valóban az élettartama végére ér.

Részemről vígan torrentezek vele és egyáltalán nem kímélem, hiszen minek? :) Olyan ez mintha vennél egy sportkocsit, de az autópályán is csak max 100-zal mennél.

Épeszű gyártó nem vesz vissza a minőségből, mert ez a hosszútávú vevői megítélést rontja, ami sokkal nagyobb veszteséget okoz, mint a pillanatnyi haszon. Kivéve persze, ha az a cél, hogy rövididőn belül lehúzza a rolót. :) Mindemellett, természetesen a túlbiztosításnak sincs túlzott értelme, ezért igyekeznek úgy megtervezni a termékeket, hogy az élettartam és a "kötelező cserélési idő" minél inkább a max 4 év körül legyen. Ez az a helyzet, amit a vevő úgy él meg, hogy 2 nappal azután hogy lejárt a gari, máris elromlott a termék. Nos igen, ilyen világban élünk, de nem hiszem hogy ezzel újat mondtam volna. :)

Az újabb-olcsóbbról pedig annyit, hogy persze, örül a gyártó, ha az elején jó drágán eladhatja azt amit amúgy olcsón előállít (persze van rajta még tervezési költség is, de dől a luxusprofit), de egy idő után a nagyobb mennyiség + alacsonyabb haszon nekik jobb mint a kis mennyiség + nagyobb haszon. Meg kell találni azt a helyzetet, időpontot és árpontot amikor elindul a piac. A németeknél, angliában már nagyon közel vannak ehhez, nálunk az eltérő gazdasági helyzet miatt ez még picit odébb van. Ahogy én látom, hullámokban jön az árcsökkenés, a nagyobb hullámok között pedig toporgás megy, esetleg nagyon enyhe csökkenés. Most jött egy ilyen hullám, de úgy saccolom, hogy karácsonyra szerencsés esetben meglehet a 128GB - bruttó 20-as ár, ez viszont már jelentős keresletet hoz majd.

Aktív témák