Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
Aktív témák
- 

Balage76 senior tag válasz  DeFranco

üzenetére DeFranco

üzenetére Az a helyzet, hogy normális felhasználás mellett a jelenlegi változatok bőven túlteljesítik a tervezett 3-4 éves élettartamot. Samsungról tudok nyilatkozni, publikált információk szerint a 64-esre napi 20GB-ot írva 5-6 év a tervezett élettartam. 128GB-nál napi 40GB-tal 6-7 év... Namármost egy mostani 64-est 2 év múlva már nem nagyon fog venni senki, tehát előbb avul el a használhatóság szempontjából, minthogy valóban az élettartama végére ér. Részemről vígan torrentezek vele és egyáltalán nem kímélem, hiszen minek?  Olyan ez mintha vennél egy sportkocsit, de az autópályán is csak max 100-zal mennél. Olyan ez mintha vennél egy sportkocsit, de az autópályán is csak max 100-zal mennél.Épeszű gyártó nem vesz vissza a minőségből, mert ez a hosszútávú vevői megítélést rontja, ami sokkal nagyobb veszteséget okoz, mint a pillanatnyi haszon. Kivéve persze, ha az a cél, hogy rövididőn belül lehúzza a rolót.  Mindemellett, természetesen a túlbiztosításnak sincs túlzott értelme, ezért igyekeznek úgy megtervezni a termékeket, hogy az élettartam és a "kötelező cserélési idő" minél inkább a max 4 év körül legyen. Ez az a helyzet, amit a vevő úgy él meg, hogy 2 nappal azután hogy lejárt a gari, máris elromlott a termék. Nos igen, ilyen világban élünk, de nem hiszem hogy ezzel újat mondtam volna. Mindemellett, természetesen a túlbiztosításnak sincs túlzott értelme, ezért igyekeznek úgy megtervezni a termékeket, hogy az élettartam és a "kötelező cserélési idő" minél inkább a max 4 év körül legyen. Ez az a helyzet, amit a vevő úgy él meg, hogy 2 nappal azután hogy lejárt a gari, máris elromlott a termék. Nos igen, ilyen világban élünk, de nem hiszem hogy ezzel újat mondtam volna. Az újabb-olcsóbbról pedig annyit, hogy persze, örül a gyártó, ha az elején jó drágán eladhatja azt amit amúgy olcsón előállít (persze van rajta még tervezési költség is, de dől a luxusprofit), de egy idő után a nagyobb mennyiség + alacsonyabb haszon nekik jobb mint a kis mennyiség + nagyobb haszon. Meg kell találni azt a helyzetet, időpontot és árpontot amikor elindul a piac. A németeknél, angliában már nagyon közel vannak ehhez, nálunk az eltérő gazdasági helyzet miatt ez még picit odébb van. Ahogy én látom, hullámokban jön az árcsökkenés, a nagyobb hullámok között pedig toporgás megy, esetleg nagyon enyhe csökkenés. Most jött egy ilyen hullám, de úgy saccolom, hogy karácsonyra szerencsés esetben meglehet a 128GB - bruttó 20-as ár, ez viszont már jelentős keresletet hoz majd. 
Aktív témák
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3829, 94% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő