Hirdetés
Aktív témák
-
samu74
addikt
válasz [CM]Crusher #38244 üzenetére
Szinte biztos hogy az ssd-vel lesz gond.Vinyóra tegyél rendszert nézd meg úgy,aztán ha ott minden oké...az ssd-t formázd le küld vissza gariba.
Tuningot hanyagold,minden alapon legyen,mert a sata vezérlő szeret megmarhulni a tuningtól.[ Szerkesztve ]
-----------
-
ST05
őstag
megléptem a sata2 röl sata 3 ra
corsair force GT
imádtam a kingston v100 asom is teljesen tökéletes volt!, de azért érzödik a külömbség
ez még durvábban száguld
!ezt gondoltam megosztom, nemnagyon vagyok tesztelgetös, csak hogy volt mivel összehasonlitsam minden ok-e, hát ugy tünik,.
asrock h67
i3 2105
kb 5Gb ram
sziasztok -
Antigabo
tag
Sziasztok !
Most klónoznám a régi win 7- et a C-ről az új SSD-re
felmerült egy kérdés mert a procedúra bemutatásánál [ITT]
átteszik a System Reserved partíciót is és nem tudom hogy muszáj ezt ?
vagy csak elég a C-t áthúzni és aztán aktívként jelölni ?szerintetek ?
[ Szerkesztve ]
Szégyen a tudás - de hasznos !
-
Antigabo
tag
válasz deicide #38257 üzenetére
Tehát ha jól sejtem akkor itt vannak a Win7 indításához szükséges rendszerfájok?
ilyenek XP-nél is voltak és át lehetett másolni a másik HHD-re is és nem zavarták egymást
és nem is kellett hozzá másik partíció ilyen System Reserved ...
szerinted nem lehet egybe nyitni a C-vel ?[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Antigabo #38258 üzenetére
Nem. Két opció van. Ha a win7-et úgy telepíted, hogy nincs particionálatlan terület a gépben, semelyik adattárolón sem, akkor nem jön létre a külön 100MB, hanem a "C"-re rakja a rendszerfileokat. Ha van hely, akkor pedig létrehozza és akkor azzal rendszermigrációnál foglalkozni kell.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
[CM]Crusher
senior tag
Na ez gyors volt...
Miután megtörtént az átmigrálás, jöhetett a teszt.
Gép elindít HDD-ről --> eddig jó
Mozilla elindít --> 2 perc után összeomlik
BF3 elindít --> játszom vele (10 perc után merevre fagyott képernyő és beakadt hang)Úgy néz ki elég gyorsan kijelenthető, hogy mivel sima HDD-n is hamar előjött a jelenség, így az SSD hiba felejtős és tovább szűkül a kör.
-
Antigabo
tag
Miután fizikailag megvan az SSD a mai napot a beüzemelésre szántam
Konklúzió :az egész nap nem volt elég ahhoz hogy megértssem és megtanúljam azokat a szövevényes opciókat amiket olvastam mert minnél többet olvasok annál kuszább és rájövök hogy ez kurvára de kiba.zottul bonyolult !!!
valamint sajnos az írások egyrésze elavult
nomeg mindenki másra esküszik...
persze meg fogom frankón csinálni de azért kár hogy ennyit kell ba.zódni vele hogy jó legyen
hála a szuper Win 7- nek is ami szintén jól megbonyolítja a dolgot.
Át akartam tenni a régi rendszeremet - de egy új telepítés gyorsabb lett volna az összes többi programmal együtt nem tartott volna eddig.
Kár hogy minden kis vacakhoz professzori szintre kell tanúlni magát az embernek
Úgy gondolom hogy a túl bonyolulított dolgok nagyon idegesítőek.
például itt van a Google ami mindig változik és egyre szarabb és most már tényleg nem tudom követni és megérteni - se beállítani és azt csinál amit akar - de nem azt amit én .
25 év folyamatos számítógép használat után eljutottam arra a szintre mint anyukám aki most kezdte !..
- nem értem -Szégyen a tudás - de hasznos !
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz fudi2002 #38243 üzenetére
Futtattam ma több LINX tesztet és mindegyik kivétel nélkül kifagyott 12-14 perc után.
(Minden alapon van, semmi sincs húzva)
Azon kívül, hogy a LINX kiírja hogy leállt ekkor és ekkor hiba miatt, azon kívül hogy lehet kideríteni, hogy pontosan mi miatt?
Pl.: Rakok be másik ramot, futtatom újra a LINX-et és ha nem áll meg, akkor RAM?
-
Antigabo
tag
A HDD-t klónoztam
Az új SSD-re amit úgy indítok el hogy a BIOSba a HDD kizárom
és mégis azt gondolom hogy a Win 7 kapcsolatban van
vegyesen használja mindkét tárolóról az op rendszert mert :
Néhány dolog érezhetően gyorsabb de a boot elég lassú
valamint az asztalra helyezett új mappa mindig ott van függetlenül attól hogy melyik renszert bootolom.
nagyon nem értem ezt.Szégyen a tudás - de hasznos !
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz [CM]Crusher #38266 üzenetére
Körülbelül.
Ha másik RAM-al is kifagy, akkor más beállítás lesz a gyenge pont.
Esetleg más hardverhiba.Ez már nagyon messze megy az SSD topic témájától.
⭐ Stella
-
CyberJedi
tag
válasz Antigabo #38267 üzenetére
Antigabo: nem kell ennyire a részletekben elveszned, mint ahogyan fórumokon írják.
Fogd az eredeti HDD-t, klónozd le az első 2 partíciód. Az elején a 100MB-os partíció nem fog sok helyet elvenni. Persze boot flag legyen bekapcsolva majd a win7 partícióra.
HDD-t lekötöd, SSD-t bootolod. CMOS reset-et ajánlanak és WEI újrafuttatását. Az összes többi extra, nem kötelező, és normál használat mellett NEM SZÁMÍT. Nem kell agyonállítgatni a rendszert. Hagyd békén a win7et, mert a rengeteg okosság vége az, hogy nem tudod használni az új SSD-d, és parázol.
Rakd fell az SSD Life-or, Free verziót, nézd meg, hogy TRIM zöld-e, supported/enabled mindkettő legyen és kész.
Ismétlem: normál használatnál rábízhatsz mindent a windowsra és fogod látni az SSD-Life-ban, hogy milyen keveset írsz naponta az SSD-dre és sokkal tovább fog kitartani, mint Te megtartod.
Első generációs SSD-k óta benne vagyok, tonnányi embert állítottam át SSD-re, ezrelékes előnyökért nem érdemes erőlködni, nem praktikus. Akkor volt SSD-m, amikor még senkinek, stb.
[ Szerkesztve ]
(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
fudi2002
veterán
válasz [CM]Crusher #38266 üzenetére
Ram időzítéseket vedd vissza, ergo pl 10-10-10- 28-ra és emelj egy picit a memó feszen. Amúgy lesd meg a memód honlapját, hogy milyen feszkó mellett milyen időzítésekre hajlamos. Próbáld belőni azt. Nem emléxem milyen géped van, de ha core i7vagy i5 vagy hasonló figyelj arra, hogy a memó ne kapjon 1,65vnál többet. Ez mem hiba lesz sztem.
Szerk: látom már. Nah szóval lődd be 1,6v-ra a ramot és próbáld meg 11-11-11-28ra és linx A frekit próbáld 1600-on és 1333-on is.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Antigabo
tag
válasz CyberJedi #38270 üzenetére
Köszönöm válaszod és a biztatást !
utánna kell néznem a boot flag dolognak
a CMOS reset-nek
és hogy mi az a WEI ...az keserít el hogy nem volt elég egy nap beállítani a dolgot
nem vagyok türelmetlen és szerencsére most van időm
de azért nem számítottam arra hogy ez a technológia ennyire bonyolult.
most majd meglátom hogy mi az igazság mert le fogom húzni a HDD-t
idáig ez eszembe se jutott hiszen kijelöltem a BIOSban az SSD-t
de mégse (csak) arról indít szerintem.
viszont mégis gyorsabb a renszer de nem annyira amennyire kellene
tudom hülyeséget mondok de olyan mintha vegyesen használná a tárolókat a renszer !
...majd most kiderül...[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Samsung 830-as SSD-t szerelnék egy olyan gépbe aminek az alaplapja (Asus M2N) az nVidia nForce 6100-as csipkészletére épül.
Ebben kérem a segítségeteket, hogy működőképes megoldás lesz-e ez így?
És hogy sebesség területén mire számíthatok?
Win7 menne rá utána.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Antigabo
tag
2 Tárhelynek van hely a gépemben
az egyik eléréséhez szét kell teljesen szedni a laptopot - a gép belselyéből elérhető ...
Báár ... ez simán gyárthatta volna úgy az ASUS hogy alulról - ugyannavval a takarólappal legyen elérhető hiszen egymás mellett van a két hely !! -idióóóótáák.
a másik furcsaság :
az alulról könnyen elérhető (elsődleges) tárhely a SATA 0 port tehát a legelső
a belső pedig a SATA 4-es port tehát az ötödik helyen van ez után még van 1...
ez több szempontból is logikátlan szerintem mert az én elgondolásom szerint
a renszer SSD nek kellene belül lenni a gépbe és a tároló HDD-t hagynám kívül és ehhez nyúlkálnék legközelebb amikor mondjuk egy nagyobbra cserélem...
A lényeg az hogy ha a SATA0ról a HDD-t lehúzom akkor az SATA4-ről az SSD-ről a klónozott Win7 elkezd bootolni és a bejelentkező képernyőnél kék hibaüzenet majd újraindúl...
most átrakom az SSD-t ...a SATA0-ra
és meglátjukSzégyen a tudás - de hasznos !
-
Bodor
veterán
SATA2-vel mennie kell, úgysem a szekvenciális sebesség számít.
Alapból NE tedd fel az Nvidia Chipset drivert, csak ami kell belőle, és azt is egyesével kiválogatva, miután a WIN 7 felpakolta a sajátjait, mert avval elvileg mennie kell a TRIM-nek is, akár van AHCI mód a biosban , akár nem. Ha így teszel akkor még IDE módban is van TRIM.Egy kis olvasnivaló ezen az oldalon.
Idézet a cikkből: NVidia (NForce) - A bejegyzésem írásának időpontjában nincs tudomásom olyan driver-ről, ami támogatná a TRIM-et, ezért (ha időközben nem lett változás ezen a fronton), akkor a W7 AHCI driver használatát javasolom mindenképp
Ez csak egy általános leírás, nem minden alaplap esetén igaz, és nem minden típusú/verziójú vezérlőre sem.
Rendszerszinten nincs akkora jelentősége, hogy egy SSD meg sem közelíti az elvárható sebességét (ésszerű keretek között) SATA3-on, mert rendszerszinten SATA2 és SATA3 sebességet hozó SSD-k esetén sem lehet érezni szignifikáns különbséget OS alatt illetve a boot időben.
-
hide5
csendes tag
Hilfe!
AsRock A75Extreme6 alaplap UEFI biossal-AMD A 3850 proci.
Betettem egy Vertex3-as 120-as SSD-t rendszermeghajtónak, Win7-el.
Mellette van +2 hagyományos vinyó.Most azzal szívok, hogy bootoláskor az istennek sem akarja az SSD-t indítani, mindíg az egyik vinyóról akar bootolni. Hiába állítom át (a végén beállítás mentéssel), egyszer jól indul a rendszer, de újraindításnál ismét a vinyórol akar bootolni, az UEFI magától átáll. Már rongyosra keresgéltem a beállításokat, de nem jövök rá, hol a hiba.
Az SSD a "0" Sata 3 portra van kötve AHCI módban, egy 160 G-ás vinyó a "1"-es portra szintén AHCI módban, egy 1T-ás vinyó a "4"-es portra vegyes módban.Ráadásul az is meglepett, hogy az SSD a Windowsban leválasztható (!!!!) meghajtóként jelent meg az asztalon.
[ Szerkesztve ]
A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!
-
Antigabo
tag
Azt honnan állapíthatom meg hogy az ASUS K72Jr az SATA 2 vagy 3 ?
biztos nagyon béna vagyok de nem találom sehol !
a gyártót már nem merem megkérdezni
Az Everestben nem látom.
A specifikációkba nem látom
a neten nem találom.
pedig ezt nem ártana tudni...[ Szerkesztve ]
-
Antigabo
tag
az Over Provisioning, [link]azaz a Spare Area terület kibővítése dolog ez azt jelenti
hogy vegyünk el még 10 %-ot a tárhelyből a javasolt 20% mellett ???Szégyen a tudás - de hasznos !
-
Phvhun
őstag
OCZ Petrol SSD-t formáztam win7 alól NTFS-nek 4K cluster mérettel. Xp-t teszek rá, de azzal nem bántom a partíciókat. Jó lesz ez így ? ( valami alignolást kellene megcsinálni elvileg, de win7 ugy tudom automatikusan megcsinálja, de nem biztos hogy sima formázásnál is )
-
Dot
őstag
Hali!
Ma vettem egy OCZ Agility 3-at 60GB-ost.
CrystalDM-ben csak ezt az eredményt hozza!
Nem kevés ez egy kicsit?
Asrock Z68 Extreme3 Gen3
telepítve:
INF driver ver:9.2.0.1021
Intel Management Engine driver ver:8.0.2.1410
Intel Rapid Storage Technology driver ver:10.8.0.1003
W7 ulti x64 sp1
Nem tudom melyik szükséges, melyik nem.
Az alaplapon a SATA3-as csatlakozóba van. BIOS is ezt írja.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
oz82
senior tag
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
havri1
félisten
Első körben én arra gyanakodnék, hogy a BIOS elfelejti a beállítást.
A leválaszthatás meg az Ahci miatt van, nekem is így jelzi.havri
-
Bodor
veterán
válasz Phvhun #38283 üzenetére
Elméletileg jó lesz , ahogy csináltad. Én azt tudom, hogy ha WIN 7-et telepítünk SSD-re akkor a telepítőlemez formázásánál helyes alignálást ( partícióeltolást) eszközöl.
Reméljük, hogy ez sima formázásnál is így van, és így is marad akkor is ha fel teszed rá az XP-t. Erről azért én mindenképpen meggyőződnék ha fent van már az XP. AS SSD program kiirja, hogy ha nem ok. -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
hétfőn kedden kapom meg az SSD-ém
azt szeretném meg kérdezni mit kapcsoljak majd ki a winben és biosban mien bellítások ez közöljek hogy hogyan lehet Firmware-t frissíteni ( lehete úgy hogy nem az ssd-én van a windows ? )előre is köszönöm !
az alap lapom egy p7p55d-e ( sata 2őn megy majd csak a ssd )
ocz vertex 4-es ssd leszAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
MODERÁTOR
válasz csucsu21 #38291 üzenetére
Szia!
Az első hsz. -ben le van írva minden. Fw frissítéshez pedig itt találod a cuccokat, és ahogy írja is másik oprendszer alól frissítsd - régi hdd -n win be, frissítő fel, majd a telepítés mehet.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Ilyen [link] alaplapom van. Ehhez válaszhatnék a sata2-es ssd-k helyett sata 3-ast is?
Vagy csak alaplapcserével lehetne sata 3-as SSD-m?Live poor, die rich.
-
MODERÁTOR
válasz gyáliSanyi #38293 üzenetére
Választhatsz, értelem szerűen SATA-2 sebességgel fog működni.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
gyáliSanyi
őstag
Köszönöm mobal!
Sata 2-esek közül tudnátok ajánlani 2-3 darabot, ami 60GB körül van és jó ár érték arányú?
Csak win 7 és office meg firefox lenne rátéve, szóval nem egy nagy felhasználásra lenne.
Live poor, die rich.
-
MODERÁTOR
válasz gyáliSanyi #38295 üzenetére
Szia!
Szerintem 3 -ast vegyél, nincs sok különbség közte és később még jól jöhet. Hardveraprón nézz szét, egész jó árasítva van a Samsung és az OCZ is.
-
gyáliSanyi
őstag
Ha már SSD 3-at veszek, akkor ezeknél mind jó az általam említett felhasználásra?
Mért én [link] ezt a listát vettem alapul, mint választandó SSD-k.
Live poor, die rich.
-
Bodor
veterán
válasz gyáliSanyi #38297 üzenetére
Nyugodtan választhatsz az ott írtak közül.
(#38291) csucsu21: nem hiszem, hogy a vadonatúj Vertex 4-en firmware-t kellene frissíteni, meg egyébként is csak indokolt esetben...
-
törölt tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest