- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
és milyen szarok!
Vegyél Philips aquarell-t, az olcsó (na nem akva boltba, hanem filipsz márkaboltba vagy villanyszerelőnél) és jó is.
amúgy meg www.akvarista.hu ==> fórumon van phillipses és világításos topic is, ott talán több jótanácsot kaphaszt, ha mégis ragaszkodsz a barkácsoláshoz (bár szvsz hanyagold, nem éri meg...) -
Brumay
csendes tag
edak.cellkabel.hu ott a cikkek azon belül a csináld magad rész
-
Joco
aktív tag
Nem az aljzat fémházas, hanem amit csinálsz pl. itt a lámpád. Az aljzaton annyi látszik, hogy süllyesztett és a két kis luktól 180 fokkal elforgatva kikandikál a falából két fém pöcök(tehát jellemzően függőlegesen). Na az a földelés az aljzaton, ami még korántsem biztos, hogy be is van kötve, de kiindulásnak nem rossz, ha legalább megvan ;)
-
Joco
aktív tag
Ha annyi a para, hogy nincs több konnektor, akkor leg1xűbb megoldás, hogy párhuzamosan kötöd őket. Úgy meglesz a fesz, úgyhogy világít is áramfelvétele meg úgysincs akkora, hogy ne bírná el, akár egy 3*1,5es kábel. Úgyis sorkapocsba kell bekötni, fogod egyikbe bekötöd a kábelt+raksz egy áthidalást a másikhoz és túl vagy az egészen.
-
Joco
aktív tag
3 eresből az egyik földelés. Az akkor kell, ha 1. van hozzá megfelelő csatlakozóaljzatod(ezt azért reméljük) és 2. fémházas burkolatú az eszközöd. Ami ugye egy akváriumnál nem igazán teljesül. Bár, ha mondjuk egy alu lappal feded le, akkor már érdemes ráhúzni, hogy ha véletlen mégis zárlatos lenne, akkor ne irtson ki minden élőlényt a házban.
-
Morris
veterán
Pont erre van szükségem. Megpróbálom én is az obiba, csak eddig nem igazán találtam olyat másutt ami nekem meg is felelne.
Ott a probléma, hogy 2 csövet akarok vezérelni azonos trafóról és egy vezetékkel, mert nincs több hely a konektornál. Így is rá van már dugva egy csomó minden...
De megnézem akkor...
Köcce a sgítséget -
Morris
veterán
Csak azért érdeklődöm itt, mert érdekel az elektronika és nem nagyon van olyan ember a környezetemben aki esetleg negfelelő magyarázattal, illetve konkrét elképzeléssel tudna szolgálni.
A topikot miért nyitottam?
Talán az olyan b@lfsz szerencsétleneket kérdezd akik különféle ostoba témákat nyitnak, minimális értelmi szintet képviselve.
Ez legalább hasznos, ha másnak nemis, nekem az. Ugyanis nemímindegy a hossz. És nem vagyok valami tájékozott ebben a témában...
Ja és 1000Huf-ért nem hinném hogy komplett felszerelt cuccot kapnék... -
kirkri
addikt
Két gyújtó, 1 trafó kell neked. A fénycső két ''felső'' pólusa közé kösd a gyújtót, mindkét csőnél. Az egyik alsó pólusát /pl. bal alsó/ kösd össze a másik cső ugyan azon alsó pólusával /tehát esetünkban a bal alsóval/. A jobb alsóba az egyik csőnél a nulla vezetőt kötöd, a másikba pedig a fázist. Ebbe a fázis vezetőbe iktatod be a trafót. Tehát madzag belemegy a trafóba, a másik végén kimegy és bele a csőbe. Elmondhatnám szakszerűen is, de akkor még ennyire se lenne érthető. Remélem így sikerül.
-
Joco
aktív tag
Ha mindenféleképpen gányolni akarsz, akkor ok. Ha a halakat akarod hazavágni, akkor ne szórakozz a vízbe lógó drótokkal, hanem húzd le őket a wc-n. Más magyarázatot nem igazán látok, mert éppen most vettem kb. 1000ft-ért komplett lámpát, 36W-os csővel, armatúrával mindennel együtt(szerintem a cső is kb. ennyiben van). Bemész praktikerbe vagy obi hasonló veszel egy ilyet, ha nem kell a keret, kivariálod belőle rárakod, ahova szeretnéd, bekötöd. Kezicsókolom. Olcsóbban nem jössz ki, egyszerűbben nem tudod megoldani. De ha mindenáron gyújtótekercset, meg trafót stb. akarsz vadászni, hát kalappal hozzá
Különben honnan jutott eszedbe ennek topicot nyitni?
[Szerkesztve] -
Morris
veterán
Hi mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi, hogy az akváriumom fölé hogyan szereljek be 2 db fénycsövet illetve milyen alkarészek kellenek hozzá!?
2db 18w.os fénycsőre gondoltam.
tudom, hogy gyújtóra is szükségem lesz, de mennyire?
A trafót hogyan kössem be, illetve maga az áamkör hogyan élpüljön fel?
Kompletten nem szeretném megvásárolni, ezért kérek itt segítséget
Előre is köszönöm a véleményeket, tippeket, ötleteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Fotó állvány eladó
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest