Hirdetés

2023. január 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hevepapa


hevepapa
tag

Ezért kellett szétbarmolni a Win 10-et, amiben már többé-kevésbé ki voltak kalapálva a hibák.

(#2) Csabis


Csabis
tag

Majd meglátom hogy hogy mit csinál game után.
Ha továbbra is fen marad ..akkor képi, szavas gyűjtemény megy a Win felé..
mert vicc hogy lelövi a vgat .. PL játék után és semmire nem reagál a windows miatta csak reset. egér mozog mindent lehet csak éppen újraindítani vagy leállítani nem ..

(#3) wolfpapa72


wolfpapa72
csendes tag

Sajnos semmi nem változott a Ryzen 7000-es és 5000-es porcióknál! Vszínű, hogy csak az újratelepítés hozhat vmi csodát vagy teljesen vissza 21H1-re.
Sajnos az lemaradt a cikkből, hogy nagyon érintettek ezek a procik a teljesítmény vesztésben 22H2-es frissítést követően.
[link]
A linkelt cikk alatt ott találhatóak a további cikkek amik erről szolnak.

Ez így néz ki játékok alatt. A proci csak 0,3 - 6% -os tartományban ketyeg.(HWiNFO + Rainmeter skin)

Míg a feladatkezelőben csak azt látni, hogy minden rendben. Pedig nem, csak a VGA dolgozik.
Persze másoknál is.:
CPU usage dropped to 5% during Gaming after installing Win 11 22H2 update causing huge lag
[link]

[ Szerkesztve ]

(#4) ricsi99 válasza hevepapa (#1) üzenetére


ricsi99
addikt
LOGOUT blog

Mégis jönnek ki hetente hozzá a frissítések... szóval van abban is hiba ne aggódj :D

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#5) Duree


Duree
veterán

Ügy látom felfedeznek egy hibát azt kijavítják egy frissítéssel, de az hoz legalább kettő új hibát.

duree54

(#6) Dr. Akula válasza hevepapa (#1) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Akkor meg a Win7-re mondták ugyanezt, a 7 megjelenésekor meg az XP-re... Szerintem váltsunk vissza DOS-ra, onnan már vírusokat se szoktak jelenteni. :D

(#7) benedekco válasza Dr. Akula (#6) üzenetére


benedekco
addikt

Nekem ez csak annyit bizonyít hogy minden váltásnál ugyanazt a hibát követik el. Előre rohannak. Egyik rendszer sem volt kész kezdésnél. Win95 osr2től volt oké, 98 az se-től, xp az sp1től, w7 szintúgy win8 a 8.1 után, aztán a 10 megint az egyik nagy frissítés után lett fogyasztható. Úgy tűnik a 11 meg még nem jutott el a vállalható kategóriában.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#8) Chriss745 válasza wolfpapa72 (#3) üzenetére


Chriss745
tag

Ezt én is tapasztaltam, de szerintem itt nem arról van szó, hogy nem használja a procit, mert a watt és a melegedés megfelelő. Ha menézed a Task Manager részletek fülét, az ugyanazt mutatja mint a HWiNFO, ez a CPU usage, a Task Manager teljesítmény füle az a CPU utilization-t mutatja, amit máshogy számol a Windows mint a CPU usage-t, tud 100% fölé is menni, és szerintem egy káosz. Én is jobban szeretem a CPU usage-t ami pontosan megmutatja hány mag van kihasználva, na pont ezt cseszték szét a 22H2 frissítéssel, fura értékeket mutat játékok alatt. Az érdekes viszont, hogy szintetikus teszteknél meg jó. Na az az indiai aki ezt művelte, egy életre tiltanám el bármilyen programozástól ( na jó, a többit is ).

(#9) Dr. Akula válasza benedekco (#7) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Van ez így, meg olyan is hogy visszatérnek bizonyos hibák, mert egyik programozó kijavította, de aztán a másik felülírja a saját javításával, amiben meg más van kijavítva, de az előző csávóé meg nem. De ettől nem a Win 10 lett szétbarmolva, mint az #1 állítja. Jelen hibában tudtommal egy debug flag nem lett átállítva, ez olyan mintha a kocsiban nem lenne rendesen becsukva az ajtó, Be kell csukni, nem visszaülni Trabantba. :)

(#10) benedekco válasza Dr. Akula (#9) üzenetére


benedekco
addikt

Lehet hogy Trabantba nem de pl egy fiestába vissza ülnék. ;)
Analógiában nekem a 11 egy SUV.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#11) FoLey-v válasza wolfpapa72 (#3) üzenetére


FoLey-v
addikt

2700X-nél is ezt csinálja. Teszem vissza 21H2-re. Majd jövőre ameddig nem fogják orvosolni. :(

[ Szerkesztve ]

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version • Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 Mineral Grey Global Version •

(#12) wolfpapa72 válasza Chriss745 (#8) üzenetére


wolfpapa72
csendes tag

Szerintem csak a játékok alatt. A melegedés sem megfelelő. Ez a proci (5900X) nagyon tud melegedni játékok alatt. Most meg beáll egy fix hőmérséklet körülire (50-55) attól függően mennyi kakaót adok a ventiknek meg a víz pumpának. Ezalatt meg 3400MHz-töl 4600MHz-ig váltakozik max 5%-os használattal. Mintha alap használaton lenne. Játékok alatt ez a proci kiakad 4700-4850 MHz-en minden szálon majd 85-100% -on és kb. 65-70 fokon.
Tegnap az R6-ot is kipróbáltam, de uez a helyzet. Szóval a VGA dolgozik, de a proci nem. Úgy érzed játékok alatt , hogy működik de valójában nem teljes gázzal.
Mintha homokon síelnék és nem jeges havon..
Ahogy írod pl. az AIDA64 stressz vagy Cinebench R23 alatt jól dolgozik, de ott is teljesítményt vesztett. Sokkal kevesebb értékeket kaptam R15 vagy R20 alatt is.
Szóval ez úgy kaka ahogyan van.
Még jó, hogy nem ugrottam egy 700 Eurós 7950-es procira. Amiből egy konzolt is vehetnék játékra jobb teljesítményt elérve mint egy 3000€-os géppel. Ez vicc!!!! :)) :W
Hova tart ez? A fejlesztőket már átterelték a win12 fejlesztésére mert ez a 11 kuka lett!
Az AMD részéről minden rendben. Legalábbis ezt nyilatkozták.
Az Intel procikkal nincs gond...
A Júzer-Lúzer meg megszívja az egészet.. :DD :DDD

(#13) Fücsök007 válasza benedekco (#7) üzenetére


Fücsök007
őstag

Sajnos ez van. :( Ezért is érthetetlen miért akarnak 2 év múlva Win 12-t, ráadásul jelenleg technikai oldalról sem szükséges, mivel Win 11-el már reagáltak a hardveres újításokra és ezért magasabb a minimum gépigénye Win 10-hez képest. OEM gépeknél még sok évig lesz Win 10, így majd 3 OP rendszerhez kell szoftvert írniuk.

(#14) Chriss745 válasza wolfpapa72 (#12) üzenetére


Chriss745
tag

Hát igen, ez az agile fejlesztési módszertan amit használ mindenki ész nélkül csak költségcsökkentésre jó, a hibák meg a minőségellenőrzés le van kakkantva. Én amúgy 7950x-el látom ugyanezt, de nálam nincs teljesítmény probléma a 3080-ason, akkor lehet hogy 7000 szériába van annyi kakaó, hogy még visszafogva is elég a videókártya alá. Azért ez tényleg nagyon szánalmas amit a Microsoft-nak nevezett indiai selejtgyár művel. Sajnos én napi szinten vagyok kapcsolatba velük munkám miatt, már egy jó ideje nem találkoztam értelmes, nem indiai emberrel a cégtől, az összes össze vissza kamuzik, azt sem értik mi fán terem amiről beszélek, a legfontosabb hogy minél előbb továbbítsa a problémát valaki másnak, ő meg mehessen semmi tenni.

(#15) ricsip válasza Chriss745 (#14) üzenetére


ricsip
őstag

Ha csak level1-es szapportos hülyéknél áll a hibajegyed, akkor ne is csodálkozz. Eszkalálni kell gondolkodás nélkül ha úgy érzed nem halad a megoldás és csak az időt húzza a hülye droid. Level3-nál kezdődik az értelmes msft-os mérnök. De inkább level4 vagy product group az ahol a valóban aggyal rendelkező embereik vannak. Csak hát oda mezei csóró ügyfélként nem fogsz eljutni soha. Oda az kell, hogy egy 50-100ezres jól fejhető ügyfél kapcsolattartója legyél. És még ez se elég, lehetsz te kurvanagy cég, ha csak gombokat fizetsz be havonta a msft-nak, akkor is le fognak szarni. Ha jól tejelő ügyfèl vagy, csak akkor fogják a seggedet kinyalni valami értelmes szapport engineer-rel, vagy dedikált premier szapportos emberrel.

-

(#16) Chriss745 válasza ricsip (#15) üzenetére


Chriss745
tag

Hát igen, így volt régebben, de már premium supportal direkt US kapcsolattartóval is csak indiánokat kapunk. Pedig még hátszelünk is van mert a cégem CEO-ja senior director volt náluk, de még így sem tudunk 1-ről a 2-re jutni velük. Havi 3 millió dollárt fizetünk nekik, szal szerintem nem vagyunk annyira kis hal azért.

Visszatérve a problémára, felraktam a patchet, semmi nem változott, a játék shadereket fordít, CPU usage 0%, CPU utilization 50%, hőmérséklet és fogyasztás is 50%-os használatnak felel meg, szal csak egyszerűen szétcseszték a Windows CPU usage metric-ét. Ami játék meg használta a metricet valamire az meg van bolondulva.

[ Szerkesztve ]

(#17) wolfpapa72 válasza Chriss745 (#16) üzenetére


wolfpapa72
csendes tag

Az AMD ilyenkor nem lép rájuk?
Ezt nem értem az ő részükről sem.
Részemről egyenlőre vissza a 21H1 de lehet, hogy karira meglepem magam a 13900K-val. :D

(#18) CptAdamica válasza wolfpapa72 (#17) üzenetére


CptAdamica
veterán

Nekem újra totál elbarmolta a teljesítményt, töröltem a frissítést és újra visszaállt.

Megyen!

(#19) Dr. Romano válasza FoLey-v (#11) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Azzal mi a gond? 60 fps abban a hulladékul pár szálra és shader comp. stutterrel optimalizált játékban igen jó. ;]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#20) FoLey-v válasza Dr. Romano (#19) üzenetére


FoLey-v
addikt

Igen 21H2-höz képest tényleg jobb. ;] :P

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version • Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 Mineral Grey Global Version •

(#21) Pista0001 válasza wolfpapa72 (#12) üzenetére


Pista0001
addikt

Mintha régen is lett volna ilyesmi, hogy tök véletlenül az Intel procikon minden flottul ment, az AMD-ken meg egész véletlenül nem. Pedig nyers teljesítményben pont fordítva kellett volna lennie, csak az AMD nem fizette le (eléggé?) a Kicsipuhát... A notebook piacon se véletlen, hogy az Intel termékei dominálnak, még ha rosszabbak is, mint a konkurencia...

(#22) Busterftw válasza Pista0001 (#21) üzenetére


Busterftw
addikt

A notebook piacon az Intel termékei dominálnak, mert az Intelnek van akkora volumene, ami az OEM-eknek kell.
Ne konteózzunk már marhaságokat.

(#23) Dragon3000 válasza Pista0001 (#21) üzenetére


Dragon3000
veterán

Notebook esetében nagyon lényeges, hogy adott cég odaáll az amd-hez és mondja, hogy ennyi idő alatt ennyi egység kell tudod teljesíteni, ha nem, akkor marad az intel, mert ők tudják teljesíteni.

(#24) Sirus86 válasza Chriss745 (#16) üzenetére


Sirus86
tag

Szinten ua. a malom. A premier support kb semmit sem er. Van egy hibank, talanm feautre, amire az MS sem tudja a megoldast. Lassan azert fizetunk kb. , hogy megoldatlan problemakkal a hatunkon maradjunk. Fosch az egesz.

És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

(#25) lionhearted válasza Chriss745 (#14) üzenetére


lionhearted
őstag

Ha már a topikban felvetült a konteó, az agile fejlesztési módszertan költségcsökkentése pont a minőségellenőrzésről is szól, mivel az apró csomagokat könnyebb mindenféle tesztnek alávetni.
A sima költségcsökkentésnek gondolt, meg nem nevezett fejlesztési módszertan része, hogy nincs tesztelés (ott vannak a userek elven :D ), gond letudva. Nekünk meg évek óta ez "kell", ezek viszik a marketshare krémjét.

Tegnap még működött...

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.