Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

válasz nrc #3770 üzenetére

"Ha pedig otthon, beltérben szeretnél stabilan jó minőséget elérni, akkor egy erősítős szobaantenna nagy valószínűséggel segít neked ebben"
    Most vettem egy Leadtek Winfast DTV Dongle Gold DVB-T USB-s tunert. A dobozban levő " téglalap" antennával egyetlen csatornát se talált. Vettem egy Hama erősítős "hálós" szobaantennát. Azzal se talált semmit. Ha teljesen föltekertem az erősítést, akkor a jelerősség 30-50% volt, de a jel/zaj viszony 0. A Blaha közelében lakom. Az ablak nyugatra nyílik, 4. emelet és a szembenlévő ház csak három emeletes, majdnem rálátok a Széchenyi hegyi adóra, ami ha jól számoltam csak hat és fél km-re van. Ezt scan file-t használtam:
    T 746000000 8MHz 3/4 NONE QAM64 8k 1/8 NONE
    T 802000000 8MHz 3/4 NONE QAM64 8k 1/8 NONE
    Mondjuk a gép 5 m-re van az ablaktól és az antennakábel rövid, esetleg lehet koax hosszabítókábelt használni, hogy elvigyem az antennát az ablakig? Az analóg adás a másik szobában falon keresztül is elég jól bejön sima erősítés nélküli V teleszkópos szobaantennával, akkor a digitális miért nem? Minek ez az egész MindigTV reklám ha ilyen gyengén sugározzák a DVB-T-t? Ha nem reklámozták volna, biztos nem veszek ilyen kártyát. Utólag az "apróbetűs" résznél már megtaláltam, hogy tetőantenna kell. :W

• winnie3

csendes tag

válasz nrc #3770 üzenetére

Köszi a választ, sikerült összehozni.
    Lényeget összefoglalom, hátha másnak is jól jön egyszer:
    Körbesétáltam a lakást a laptoppal, közben folyamatosan ment a TSReaderLight, de sehol nem volt jel. Az ablakhoz toltam egy asztalt, laptop az asztalra és kiraktam a botantennát az ablakon kívülre. Na ott találtam 60-80%-os quality jelet. Eljátszottam az alufóliás trükköt (papírlapot meghajlítottam U alakban, alufóliával kibéleltem és az egészet a botantenna köré raktam, az U alak két szárát rögzítve egy egy nehéz tűzőgéppel, hogy ne vigye el az egészet a szél ) és miután sikerült jól eltalálnom, hogy melyik irányba legyen az U alak szája, 90-100%-os jelet kaptam. :)
    így most eléggé korlátozva van, hogy hol nézhetem a tévét, de legalább megy :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés