Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Duron (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) Runcájsz


Runcájsz
(csendes tag)

Hi All!

Vásárlás előtt vagyok és lenne egypár kérdésem. A boltokban kapható Duron procik már mind szorzó lock-osak (ceruzázni kell), vagy lehet olyan is aminél még ceruza se kell? Belefuthatok olyan prociba, aminél abszolút nem állítható a szorzó, már a proci lábat is megpiszkálta a gyártó?

Tudtok ajánlani olyan boltot, ahol érdemes próbálkozni, vagy nem dobnak ki ha azt mondom "meg szeretném nézni, hogy ceruzázni kell-e a procit", vagy "látni szeretném hiányoznak-e a szorzó állításhoz szükséges lábak"? Létezik olyan hely, ahol előtesztelt procit is lehet venni, pl. egy tesztelt 700-as Duron 1000-en?

Mi a véleményetek, milyen alaplapot érdemes venni hozzá? Asus A7V, Abit KT7 vagy érdemes megvárni az AMD 766-os chipsetet az alaplap vásárlással?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Runcájsz

(#2) Parci


Parci
(HÁZIGAZDA)

Szia!

Előre tesztelt Duronos boltról nem tudok. Celeron-nal inkább csinálnak ilyet, mert ahhoz aztán tényleg semmi sem kell, beteszi, és kész. Olyan procit, amihez nem kell ceruza, ma már nem nagyon fogsz találni. De semmi gond: megnézed a procit, és ha az L1-es kis hidacskák össze vannak mind kötve, akkor nem szorzólockos a cucc.

Ezt úgy tudod eldönteni, hogy a procira ránézel felülről (a Duron felirat olvasható legyen rendesen, azaz ahogy nézed, úgy álljon jól), és a procimag alatti "hidacskák" közül a bal felső blokkot (L1) megnézed.

De ne félj a cerkázástól, inkább a hűtő fel- és leszerelésénél vigyázz _nagyon_, mert könnyen megsérül a mag.

Alaplap: szerintem 43E Ft-ért (ASUS) nem érdemes lapot venni a 16E Ft-os procihoz. Ha nem sürgős a csere, várj egy picit, jönnek az olcsóbb lapok, vagy az újabb (de drágább) AMD-760-asok. Én inkább egy második generációs KT133-asra szavaznék, az ár miatt.

Üdv,
Parci

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#3) Hawk


Hawk
(csendes tag)

Én most teszteltem két ABIT-KT7-est Duron 600/1GHz-es procival...;-)))
Igaz, hogy nem olcsó a lap (39500+tréfa) de szerintem megéri az árát, mert az egyik proci mezei FOP32-vel ment benne fesz.emelés nélkül (1.6V) 900Mhz-en mindenféle fagyi nélkül!!!A 9,5 órás videotömörítés után is talpon volt , minden gond nélkül és 42fokos volt a proci...
Mindkét proci 36.héten gyártott volt..;-))

Üdv.
Hawk

(#4) Wandal


Wandal
(csendes tag)

En 1 hete vettem a Silverben (www.silvercomp.hu) egy Duron 600-ast, Asus A7V-vel. Azert ott, mert garantaltak a 900-at. Valamint az elozo processzorom is (amit szinten ott vettem )(Celeron 366) valoban ment 550-en. Ott helyben grafitozta, elmondott mindent, tett ra egy GlobalWin fop32-es hutot, es most pl. 1000 Mhz-en megy, es meg EGYSZER SEM fagyott meg a gep. Akarki akarmit mond, 19920 Ft + afa -ert 1000 Mhz -es processzor az jo arnak szamit.

(#5) Parci


Parci
(HÁZIGAZDA)

Egyetértek, ha 20k-ért olyan procit kapsz, ami garantált, akkor korrekt a bolt. Én ugyan másik utat jártam be (15k-ért, vettem egy 650-est, amiről fogalmam sem volt, hogy mit tud, a szériaszámoknak sem néztem utána), de nem is megy 1GHz-en, 905MHz a vége.

Nem mintha a P2-266 után ez olyan rossz lenne :-)).
A lap Soltek SL-75KAV-X, ami elsőre nagyon meggyőző, másodikra azért előjön több hibája is. De lesz erről egy teljes teszt a site-on, nem szeretnék többet lelőni..

Ciao,
Parci

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Duron (téma lezárva)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.