Hirdetés
Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz End-ru #39806 üzenetére
Legközelebb próbáld nagyobb mélységélességgel! 1/1500-as expót lőttél, ennél jóval hosszabb is rendben lett volna, és úgy tűnik, az f/5.6 kevés volt ide. Próbáld meg f/8 környékén. A kompozíció meg az elképzelés amúgy jó volt. Közgyűrűvel lőtted? :
Szerk: ugyanez igaz az ISO-ra is. Legközelebb bőven elég lesz egy 400-as érzékenység, és akkor 1/750-el lőhetted volna, ha 200-ra is leviszed, akkor pedig 1/350 környékén, ami még bőven vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz End-ru #39806 üzenetére
Így van...fogadd meg a jó tanácsokat,F8 jobb lett volna mindenféleképpen.
Éppen ma próbálgattam az új közgyűrűm egyik részét(12mm) egy 18-105-el.Sajna semmi időm nem volt,ráadásul a szél is tolta rendesen.Azért 1-2 képet meghagytam.Az utolsó 6kép lesz az,amit ma csináltam sürgősségi próbán
[link] -
Peethy
őstag
Korábban írtam ide, sulis fotózással kapcsolatban, valamint arról kérdeztem, hogy miképpen tudnék számlaképes lenni. 2 lehetőséget mondtatok: vállalkozás indítása, végzettség szerzése. Nos, egyik ismerősöm helyből egy ilyet ajánlott nekem. Egész élhető ötletnek tűnik, vélemények? Jöhet akár püben is.
-
v2izzy
tag
válasz Peethy #39818 üzenetére
Lehet ez személyes de nekem a táj azért tetszik.
Hát a bal oldal sötétebb mivel arra már felhős az ég (nekem külön tetszik, ahogy a sötétebb felhősből a teljesen tiszta égbe érkezik meg).
Igen, sajnos egy kicsit dől de ha egyenes lenne bele kellene vágni a faluba azt meg nem nagyon szeretnék.radi8tor1: panoramio.com
[ Szerkesztve ]
http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
kiskornel
addikt
(#39811) szeva000: ezek nagyon jók! Jól kihasználtad a kompakt előnyeit makrohoz. Mélységélesség a kis szenzor miatt verhetetlen...
(#39788) Cayman: ez nagyon cool! Tetszik. Így kell komponálni!
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
rumos14
nagyúr
folytatom izlandi sorozatomat, a 3. nappal, ami egyben a legizgalmasabb, legjobb is volt. Bementünk a Felföldre, igazi terepjárós-vadregényes helyekre, és gyönyörű időnk volt.
Ljotipollur krátertó
[link]Blahnukur, megmásztuk
[link]Ha már megmásztuk, le is néztünk róla
[link]Ezt is láttuk onnan
[link]Meg ezt
[link]És ezt is
[link]Aztán lemásztunk
[link]folyt köv!
-
Joe_Black7
tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket néhány [képemmel] kapcsolatban.
Amit mindenképp vegyetek figyelembe: első próbálkozásaim egyikét látjátok, így ennek megfelelően értékeljétek a képeket (ezért is csak linkeltem, és nem ide raktam be). Ugyanakkor nyilván szeretnék tanulni is a dologból, úgyhogy az építő jellegű kritikákat szívesen fogadom: melyik képek elfogadhatóak (netalántán jók), milyen általános kompozíciós vagy technikai hibákat kéne elkerülnöm.
Véleményeteket előre is köszönöm. -
Játékos
addikt
válasz rumos14 #39825 üzenetére
Igazán irigylésre méltó helyen jártál, szép képeket hoztál!
Titok, hogy mi pénz egy ilyen kiruccanás? Kiváncsi vagyok, hogy egyszer megengedhetem-e magamnak...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Bulitt
addikt
válasz Joe_Black7 #39824 üzenetére
Az első képed és a fakoronás kép tetszik. A többi számomra semmilyen hatást kelt. Elmentél svájcba, hogy néhány virágot lefotóz, miközben néhány virág hátterében egész szép tájkép van, amit talán érdemesebb lett volna fotózni. A vasúti kocsi képen nem találtam meg a lényeget, de biztos van rajta valami ami számodra érdekes, és szintén ez a helyzet a többi képpel is.
[ Szerkesztve ]
-
Joe_Black7
tag
válasz Bulitt #39830 üzenetére
Most így újranézve, ebben a virágos dologban igazad van, bár mentségemre legyen mondva, hogy a nagy részük Mainauban, a virágszigeten készült. Ott meg hát ez a fő attrakció. Egyébként vannak szép számmal tájképek is, csak azoknál valami mindig félrement, vagy életlen/bemozdult, vagy alul/túlexponáltak lettek, de ha gondolod megpróbálhatok még azok közül is válogatni jobban sikerültet.
A vasúti kocsis kép pedig a vendégtengely miatt készült, és nekem valahogy tetszik, ahogy a drótkerítés is leköveti a három kerék vonalát. Aztán lehet, hogy evvel egyedül vagyok -
Bulitt
addikt
válasz Joe_Black7 #39832 üzenetére
Sajnos ezzel egyedül vagy, mivel a szemet rögtön a felírat fogja meg, így az az első amit észre vesz az ember. Innentől kezdve pedig csak egy sima vasúti kocsi
-
szaby_gyerek
tag
(#39824) Joe_Black7: Sajnos ezek engem sem fogtak meg. Egyedül talán a 17.ik tetszik, amin egy vár van a tóparton, de az meg dől. Én is voltam Svájcban és láttam nagyon szép tájakat, amiket bánom, hogy nem fotóztam le valahogy. Ellenben néhány városról sikerült jó képet csinálni. Az is hálás téma, mert ott mindig minden szép állapotban van. Elhiszem, hogy virágos helyen voltál, na de akkor is.
(#39822) rumos14: Nagyon érdekes tájon voltál, szokatlan a szememnek ilyent látni. Cseppet sem hasonlít a kisalföldi síkságra. Főleg a 3. és az 5. kép tetszik. Gondolom megérte a kiruccanás.
(#39821) fi:zi'k: Nagyon szép kép lenne a nyugvó vadállatról, de gondolom téged is zavar a belógó faág. Így is jó, de úgy jobb lenne a szememnek. Ahogy nézem ha kicsit balra álltál volna, akkor meg a farkas lenne előnytelenebb.
-
rumos14
nagyúr
válasz szaby_gyerek #39834 üzenetére
pont 3 kisalföldi volt az útitársam
Nesa: 20 fok, napsütés volt a max, 7 fok, eső, erős szél volt a minimum. igen, a szél szinte mindig fújt, de ritkán volt nagyon erős, inkább olyan 10-20 km/h.
-
cOxeR
Ármester
(#39663) kiskornel
Ez is jó lett, én egy kicsit világosítanék a madár tollazatán, egy kis PS ecseteléssel, valamint, kár hogy alul 'levágtál' belőle.(#39669) End-ru
Az első kivágással szűk, a másodikkal, meg már túlságosan sok a körülötte levő tér, a fények viszont jók voltak.(#39673) total90
Első képnél már nagyon távol voltál, nem érvényesül rajta semmi. A Harmadik negyedik képnél szépek az ívek, de esetleneke a kompozíciók. Utolsónál a bal oldalából, és a tetejéből vághatnál még.(#39674) filózoli
Ehhez most nem tudok mit mondani, furcsa lett, és nem jó, de legalább van valami elképzelés.(#39681) kiskornel
Ez tényleg egy tökéletes pillanat.(#39684) filózoli, (#39696) filózoli
Borzalom.(#39698) szeva000
Kicsi a mélységélesség.(#39703) gzola
Szokás szerint jók lettek, én már nem találtam fókuszhibásat.(#39707) nesa
Ezt honnan sikerült ilyenkor elővadászni? Szerintem meglehetősen homályos.Egyelőre ennyire futotta idővel...
-
AMD Power
titán
Sok képe lőttünk most Anyum Fuji AV150. Ahhoz képest ,hogy milyen olcsó is gép elég jól hozta amit kellet.
-
cOxeR
Ármester
(#39717) Peethy
Nekem tetszenek, az ötletek megvannak, a kivitelezéshez, meg kell a gyakorlás...(#39711) Sir Riccio, (#39718) Sir Riccio
Tetszenek.(#39725) kiskornel
Filozolis témában én is fotóztam, de postolni úgy sem fogom.(#39726) Murderer69
A temérdek vinnyetta rányomja a bélyegét a képekre, és teljesen előnytelen összhatást ad. Szerintem vannak olyan effektek, amiket nyugodtan mellőzhetnél, a kevesebb néha, sőt gyakran sokkalta többet ad a fotó élményéhez.(#39727) Peetboy
Bocs turistafotók.(#39734) t_a_m_a_s
Gratulálok, sok örömöt! -
cOxeR
Ármester
(#39741) Karima (#39747) Karima
Az éjszakai teljesen jó lett, a napfelkeltés képen a vásznon visszatérő szép színek tetszenek, maga a kép annyira nem fogott meg.(#39749) Chapel
A linkelés megint "kifogott" rajtad. A csigás tetszik, a lepkés viszont nem éles.(#39767) kiskornel
No igen az 1x.com... oda nem egyszerű bekerülni.(#39776) Karima
Az ötlet jó, de ha élő emberekről lennének a sziluettes képek, akkor sokkalta hangulatosabb lenne a kép.(#39778) gzola
Nekem ez most nem.(#39788) Cayman
Ez nekem is tetszik, pont a határon van a hdr. -
cOxeR
Ármester
(#39816) v2izzy
Elkélne még az utómunka, és egy sokkalta hatásosabb képet generálhattál volna belőle.(#39821) fi:zi'k
Viszont annak ellenére, hogy nem süti, itt is rekeszelés ráférne még, az orra már nincs a tartományban.(#39822) rumos14
Harmadik és az ötödik különösen tetszik, de az emberekkel is szemléltetett képek is nagyon élvezhetőek.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest