Hirdetés

2024. július 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7601) #65675776 válasza dudikpal (#7600) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem, ez csak azt mutatja, hogy amit "magyar termék"ként védeni próbálnak egyesek, az nem magyar termék. Ahogy a szegedi paprikában sem sok Magyarországon termett paprika van. Csak annyiban magyar, hogy itt van csomagolva. Szóval a "magyar tej" védelmével a magyar tejtermelőket és mezőgazdaságot alig támogatod. Csak a tejfeldolgozókat, amelyek közül szinte egy sincs magyar tulajdonban. Az, hogy magyar EU-s szám van egy dobozon és 5 99-cel kezdődő vonalkód, nem jelent semmit. Utóbbi ugyanis nem a gyártóra, hanem a megrendelőre vonatkozik. Szóval ezzel a nagymagyarkodással jelen esetben szinte egyáltalán nem magyar érdekeket védesz. Minimális magyar hozzáadott érték van ezen termékekben.

Meg fogsz lepődni: a románokat, szlovákokat nem zavarta, hogy nem ott készül a termék. Örültek, hogy be tudták szerezni. Azért kellett külföldről is rendelniük, mert nem volt megfelelő kapacitásuk a saját ellátásukra.

Másik érdekes dolog, a származási hely és a termék minőségének összekapcsolása. Nyilván sokak szerint a holland tejszín az egy kitűnő minőségű terméket jelent. Érdemes erről megkérdezni a Friesland alkalmazottait...

Csak az a probléma, hogy az átlagember, akinek köze nincs az élelmiszeriparhoz, töredékinformációk alapján sorol szerinte mások által megdönthetetlen állításokat. A valóság meg teljesen más, csak ahhoz ismerni kellene a dolgok hátterét is.

De mire számítson az ember, amikor Michael Moore dokumentum kategóriában Oscar-díjat kapott, és sokan istenítik a filmjeit... Az ő filmjeinek sincs semmi köze a dokumentumfilmekhez, csak a felszínt kapargatja, több esetben (pontosabban általában) szándékosan nem bolygatva a hátteret. Csak ugye az aktuálisan populáris összeesküvés elméletekről gyárt filmeket, a rajongók pedig ezzel igazolva látják az elméleteket.

[ Szerkesztve ]

(#7602) rayoliviero


rayoliviero
veterán

(#7603) Ivanh válasza #65675776 (#7601) üzenetére


Ivanh
tag

nézd, én bp-i származású lévén, de 8 éve "vidékiként" élő, megfigyeltem , ahogy a parasztokat leszoktatták a melóról.
Nincs háztáji, és nem lehet semmit venni háztól, mert nem termelnek.
Ált. az alkoholba menekülnek, mert pancsolt bor, meg pálesz van dögivel...azt ki nem hagynák, és a jóféle barackbefőtt/lekvár helyett, szezonban csak cefre szag terjeng mindenütt...
És mindenki nyugdíjas/rokkant/munkanélküli vagy éppen mindentfelélő ork.
Ez egy 20- éves folyamat végeredménye tacskóstul, aucmannostul...
persze van kiút, de az hosszabb, és fegyelmezettséget kíván, így nem járható...
meg a most felnőtt generáció, akibe belenevelték, hogy minden, ami nemzeti indíttatású, az "magyarkodás"...
Ki fogja eltartani ezeket/ki fogja megtanítani dolgozni, ha egyszer agyilag is felnőnek, és rádöbbennek, hogy csak itt érdemes élniük? :F

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7604) dudikpal válasza #65675776 (#7601) üzenetére


dudikpal
aktív tag

Ha a saját hazád (gazdasága) védelmében szólalsz fel, az nagymagyarkodás...gratulálok.
A további mondandódat tekintve pedig annyit, hogy én is hasonlóképpen gondolkodtam, amíg fel nem vettem az agrármérnök szakot.
Jónapot.

(#7605) Ivanh válasza dudikpal (#7604) üzenetére


Ivanh
tag

:C
Először az egyén veszi észre mindig, hogy valami nem stimmel, aztán a közösség tagjai is rájövögetnek, de a tények megmaradnak, és farizeusok is vannak bőséggel... ;]

[ Szerkesztve ]

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7606) #65675776 válasza Ivanh (#7603) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az a húsz év egy kicsit több... És igazából minderről nem a hipermarketek tehetnek. Ők csak élnek a lehetőséggel. De nem élnének meg, ha nem lenne aki vásárol náluk. Szóval ezek elterjedéséért nem a nagytőke a felelős, hanem a felvevőpiac, azaz gyakorlatilag mindenki, aki bemegy ezek bármelyikébe akár csak egyszer is.

dudikpal: A magyar gazdaságnak részei a multik is, akik itt termelnek bevételt, és ez után adóznak. Méghozzá nem is keveset. Emellett ők biztosítják a munkahelyek döntő hányadát is (és nem a kis- és középvállalkozások). Ők hozzák létre a fizetőképes keresletet is. Persze mindezt el lehet vitatni tőlük. De felesleges.

Amit a magyarok itt helyben megtehetnének az az, hogy versenyképesek lennének mind minőségben, mind árban. Amíg ugyan azt a minőséget képviselő nyers tejet megéri Lengyelországból ideszállítani, mert még szállítással együtt is olcsóbb, mint a semmivel sem jobb magyar tej, addig nem is fognak teljes egészében magyar tejre alapozni. Ezzel ugyanis a feldolgozóipar a saját versenyképességét veszélyezteti. Szóval eljutnánk oda, hogy drága alapanyagból drágán gyártanánk. Már az alapanyag sem versenyképes, a rá alapozott ipar pedig fokozottan nem lesz az. Így nem lehet egy gazdaságot fenntartani sem, nemhogy előrébb vinni.

De lehet bojkottálni a hiper/szupermarketeket, és ezzel jóval nagyobb kárt okozni a gazdaságnak.

Egy dolog (agrár)mérnöknek lenni, és egy másik az ipar/mezőgazdaság valósága. A gépészmérnökök is nagyon jól le tudnak rajzolni, végig tudnak számolni modelleket, eszközöket. De ezek valódi értéke a használat során derül ki. És nem jellemző, hogy bármi is elsőre jó legyen. Az agrárium fokozottan ilyen. Ott is lehet tervezni, de olyan mennyiségű befolyásolhatatlan változó van a rendszerben, hogy bizony nagyon nem jellemző a tervek sikeres teljesülése. A probléma többnyire az, hogy az elméleti szakemberek semmiféle gyakorlati tapasztalattal nem rendelkeznek, és a gyakorlati tapasztalatokat figyelembe sem veszik, amennyiben az nem illeszkedik, netán fel is borítja a modelljükbe/modelljüket. Együtt kellene működni a két félnek, de ehhez nagyon nem füllik a foga a két oldalnak, főleg nem az elméleti szakembereknek.

(#7607) werszomjas


werszomjas
őstag

KERESNÉK!!

Kerítésnek való anyagot.

Hirtelen nem tudom milyet, (pala, farost, rács) akinek esetleg van otthon ilyesmi, csak a helyet fogó alapanyaga, amiből kerítést lehet húzni, szóljon, és elbizniceljük :)

Minimum 1,5m magas legyen, és viszonylag stabil!

Kinézet annyira nem számít, be lesz futtatva valamivel, vagy sövény kerülne elé.

Esetleg ötleteket is várok, olcsó megoldásra :)

[ Szerkesztve ]

üdv

(#7608) Sanya595


Sanya595
senior tag

Sziasztok.
Bocs,hogy beleszólók,de :
Amikkor egy hiperbe ki van téve egy magyar termék mondjuk 250 ft-ra és mellete ott van egy más országból származó 180 ft-ért,a fizetésem 65 ezer és ebböl 28 ezer az adó + van 1 kisláynom,hát köszönöm,de muszály az ólcsóbbat megvennem.
Egyszerüen nem engedhetem meg magamnak,hogy magyart vegyek,hiába szeretném.

(#7609) fenergie84 válasza Sanya595 (#7608) üzenetére


fenergie84
addikt

egyet értek

[ Szerkesztve ]

(#7610) #65675776 válasza Sanya595 (#7608) üzenetére


#65675776
törölt tag

Egyébként a legjobb az szokott lenni, amikor a kettő között gyakorlatilag csak a csomagolóanyag a különbség. Mert sok esetben ezek a termékek ugyan ott készülnek, még csak nem is egymás melletti gépen, hanem ugyan azon, ugyan abból az alapanyagból, csak termelés közben kicserélték a csomagolóanyagot.

Ahogy ugyan azon a gépen ment a tej/mleko/mlieko... Még csak meg sem lett állítva a gép, csak amikor csomagolóanyag cserére került sor, akkor már a másikféle lett bekészítve. És mindjárt magyar termék lesz a szlovákból, román a magyarból, magyar a lengyelből... Miközben az égvilágon semmi sem változott.

Nem a magyar termékek védelmével van a problémám, hanem azzal, amikor ez eszetlenül történik. És magyar termékként valójában mondjuk szlovákot védünk. De mondok egy PC-s példát: Englide ventilátor. Sokan propagálták, hogy vegyük, mert magyar. Miközben akkor látott először magyar levegőt, mikor Ferihegyen kibontották a konténert a fináncok.

(#7611) Ivanh válasza #65675776 (#7606) üzenetére


Ivanh
tag

de ez nem paradoxon, mert itt a termelő paraszt volt előbb, nem a multi... :(
és a multi sem termel, csak forgalmaz.
lealázott árakon vásárol, amit horror áron ad tovább.
Semmit nem biztosít, csak egy fedett piacteret.
de ettől még nem jutunk normális élelmiszerhez, és a paraszt sem kezd el újra termelni.
sajnálom, hogy ilyen együgyű vagyok, de az ezt megelőző modell eredetibb volt.
Majd, ha magadon(vagy gyermekeden) is tapasztalod a mostani "élelmiszerkultúra" áldásos hatását, akkor jusson eszedbe.

De őszintén, olyan nagy hiányunk lenne, ha kiseprűznék a termelésben részt nem vevő multikat..? :Y

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7612) rayoliviero


rayoliviero
veterán

T-Mobile-os telefont keresek 4-5 ezer Ft-ért.

(#7613) #65675776 válasza Ivanh (#7611) üzenetére


#65675776
törölt tag

Semmit sem ér a legkiválóbb minőségű termék sem, ha nincs aki megvegye/feldolgozza/eladja és nincs rá fizetőképes kereslet. A paraszt nem fog bemenni a nagyvárosba, a városi nem fog kimenni falura. Kell egy közvetítő közeg emiatt, ráadásul olyan, amelyik mindezt az igényeknek megfelelő mennyiségben le tudja bonyolítani.

Nem véletlenül lépett túl a gazdaság már réges-rég a céheken, majd a manufaktúrákon is. Ezek is jóval előbb voltak, mint a kisipari, majd a tömegtermelés. Mégis szinte nyom nélkül eltűntek, mert egyszerűen nem tudták a lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Pl milyen hatásokra gondolsz? A rákkeltő mivoltára egyes élelmiszereknek ne hivatkozz, mert gyakorlatilag már mindenről be lett bizonyítva, hogy
1. rákkeltő
2. nem rákkeltő
3. elősegíti a rákos elváltozások kialakulását
4. gátolja a rákos elváltozások kialakulását.

A génkezeléssel meg az a baj, hogy azt már meglehetősen régóta alkalmazza az emberiség, csak korábban nemesítésnek, keresztezésnek nevezték, és sokszor alapvetően csak a szerencsén múlott, hogy mi lett az eredmény.

(#7614) Calogero


Calogero
addikt

Nekem és pár autós társam 4 dísztárcsával lett szegényebb ma reggelre.

3 Opel
2 BMW
5 Skoda
2 Toyota
7 Suzuki

A rendőrség lefotózta az autókat, felvették a jegyzőkönyvet.
Amit tudtak 4-en voltak 1 fehér Ladával.

Debrecen én így szeretlek... :W

(#7615) torcsrent


torcsrent
csendes tag

Keresek egy vállalkozót:

Aki rendelkezik egy s939-es konfiggal, és kipróbálna benne egy x2-es procit.
Javadalmazás: megbeszélés kérdése.

Részletek pü-ben, keress meg.

(#7616) Adonimus


Adonimus
aktív tag

Sony Ericsson w200i

Sony Ericsson G502

LG KP502

Lexmark x2650

Lexmark p915

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#7617) Ivanh válasza #65675776 (#7613) üzenetére


Ivanh
tag

de még mindig nem értem, hogy a paraszt miért csak cefrét termel..?
amikor helyben is lenne igény a házilag készített dolgokra... :K

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7618) _seth_ válasza Calogero (#7614) üzenetére


_seth_
veterán

Haveromnak is lelopták g astráról debrecenben.

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7619) Drughi válasza Calogero (#7614) üzenetére


Drughi
addikt

Melyik környéken?

1x parkoltam a böszörményi úton 2 órát és elvitték a dísztárcsákat.
Tóciban 3éve áll a kocsi a "csillag garázsban" még nem volt ilyen gond.

Pixel 7a

(#7620) _seth_ válasza Drughi (#7619) üzenetére


_seth_
veterán

Ahol én hallottam az a tesco melletti bérházak.

Ladán láttam balmazújvárosban, hogy átmenő csavarral volt a tescos 400 forintos középen egy anyával odacsavarozva. Na az a tuti.

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7621) #65675776 válasza Ivanh (#7617) üzenetére


#65675776
törölt tag

Mert azt tudja rentábilisen előállítani. Szinte semmit sem kell tennie, csak fel kell szedni a lehullott gyümölcsöt. Egy részük ennél többet nem is akar tenni, más részük pedig nem szán rá pénzt.

Emellett elnézve a fiatalok szórakozási szokásait...

(#7622) Calogero válasza Drughi (#7619) üzenetére


Calogero
addikt

Tócóskert (István út)
Eddig nem volt itt sem gond, remélem ez is csak egyedi eset lesz, és nem szoknak ide a csirkefogók...

[ Szerkesztve ]

(#7623) Ivanh


Ivanh
tag

Mikor kaptam a mélt, 3 topikba írtam be.kb.3-4 órával ezelőtt.
A köv eredmények születtek:
Debrecen- kultúrált formában, elég sok hozzászólás.
Nyíregyháza- két beszólás.
Miskolc- teljes csend... :U

Ja és a konklúzió: a nap nyugaton nyugszik, így arra sötétedik... ;]

[ Szerkesztve ]

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7624) Abri


Abri
aktív tag

még mindig keresek hővezető ragasztószalagot, olyat amilyen a ramsüniken van, egy fél A5 lapnyi kellene.

(#7625) lamiki válasza #65675776 (#7606) üzenetére


lamiki
senior tag

Csak egy apró észrevétel erre: "Emellett ők biztosítják a munkahelyek döntő hányadát is (és nem a kis- és középvállalkozások)." mármint a multik

Bár nem a legfrissebb adat, de a kis és közép vállalatok foglalkoztatják a dolgozók kb. 70%-át, míg a nagyvállalatok csak 30 %-ot, bár az igaz, hogy GDP megoszlása már kb 50-50 % közöttük.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#7626) adorjant válasza Calogero (#7622) üzenetére


adorjant
senior tag

Nekünk kb 2 év lopták le,szintén István út...Ráadásul mind a két autónk kb 3 méteres távolságon belül volt egymástól,az egyik tiszta,karcmentes, (új autó volt),a másik koszos,használt...A használtat vitték... Nem akarlak elkeseríteni,de semmi sem történt ezügyben :O :W

(#7627) Calogero válasza adorjant (#7626) üzenetére


Calogero
addikt

Sajnos tudom hogy működik a rendszer. (részben benfektes vagyok)

(#7628) Destructo


Destructo
aktív tag

(#7629) #65675776 válasza lamiki (#7625) üzenetére


#65675776
törölt tag

Kösz a kiigazítást!

Mondjuk azért még érdekelne, hogy mekkora létszámtól lesz valami közepes, vagy nagyvállalat.

(#7630) lamiki válasza #65675776 (#7629) üzenetére


lamiki
senior tag

Most már úgy tudom többfajta definíció létezik, árbevétel meg sok más dolog is tovább árnyalja a dolgot, de régebben ilyesmi volt elfogadott definíció kb.: mikro 0-9 fő, kis max. 50 fő, középvállalat max 250 fő.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#7632) fenergie84 válasza lamiki (#7630) üzenetére


fenergie84
addikt

ezt én is így tanultam illetve tudom :K

(#7633) rayoliviero


rayoliviero
veterán

Voltcraft IPC-1L akkutöltő eladó (garanciális): 7000 Ft. Kb. vagy ötször használtam.

(#7634) ngabor2 válasza Ivanh (#7623) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Ja és a konklúzió: a nap nyugaton nyugszik, így arra sötétedik... ;]
...utoljára.

ezt az egy szót hagytad csak le a szólás végéről.

(#7635) RexpecT válasza lamiki (#7630) üzenetére


RexpecT
addikt

Nekünk vállgazdból így volt:
kisvállalat: 50 főig
középvállalat: 51-250 fő közötti foglalkoztatotti létszám
nagyvállalat: 250 fő és fölötte.

Elvileg most akarják átláthatóbbá is szigorúbbá tenni, hogy mi számít magyar terméknek.
[Bővebben]

(#7636) lorcsi


lorcsi
veterán

Kodak fényképező szerviz merre található nálunk ?

(#7637) Ivanh válasza ngabor2 (#7634) üzenetére


Ivanh
tag

Miskolc-- törölve az előző, mert feléledt a társaság. :C

ja, Gábor mi van a vincsivel, amit ígértél, hogy küldöd..? :U
szeptember volt...azóta is várom.
de csak ma kérdem már...
utoljára...

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7638) ngabor2 válasza Ivanh (#7637) üzenetére


ngabor2
nagyúr

én meg arra vártam, hogy mondj egy címet, vagy hogy kivel küldjem. se egy pü, se a szállító nem jelentkezett.

(#7639) Ivanh válasza ngabor2 (#7638) üzenetére


Ivanh
tag

kommunikációs zavar... :W
megkérdem Dokit, nem jön-e felém. :R

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7640) ngabor2 válasza Ivanh (#7639) üzenetére


ngabor2
nagyúr

az sd-ide adapter kell? már rég beszéltük, hogy mi is kellene pontosan.

(#7641) z0d1AK válasza lorcsi (#7636) üzenetére


z0d1AK
veterán

Kodak Garanciális fényképezőgép szerviz

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#7642) dudikpal válasza Ivanh (#7623) üzenetére


dudikpal
aktív tag

A lényeg h emberi hangnemben tudunk erről beszélni.
Sztem már ez is haladás :)

(#7643) Ivanh válasza dudikpal (#7642) üzenetére


Ivanh
tag

hogyne beszélnénk
rajtunk múlik a jövő
és nem tettem rosszat, csak kérdést tettem fel...
ne tudd meg hányan megijedtek.. :DD

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7644) ati012


ati012
senior tag

(#7645) _seth_


_seth_
veterán

A témához saját vélemény:
-Aki állatot nevel vagy földet művel mindenki panaszkodik, hogy nincs pénz, nem éri meg, tönkremegy, nincs mit ennie ennek ellenére csak ismerősökről írok nem spekulálok hanem tények: mindnek van 1-2 minimum 4-5 milliós autója. Tanuló gyerekeiknek nem kolit fizetnek hanem házat vesznek (nem hitelre!) ha két gyerek van akkor 2 házat. Mellette persze ugyanaz a banda megy tüntetni az 1 éves traktorral és az új terepjáróval. Régi traktor nem lenne jó egy zsigulival meg mégsem járhat na meg miért tenné? Na de ugye mindenkinek azt mondja, hogy nem éri meg. Ez olyan mint egy másik ismerősöm: disznóval foglalkozik már mióta eszemet tudom de ahányszor vettünk tőle minden egyes alkalommal azt mondta, hogy mennyire ráfizetéses... a ráfizetésből van autó, ház stb. (A hús nagyon jó volt ezt hozzátenném).
Mit csinál a magyar gazda? Van 10 hektár földje, művelteti ő csak úgy elvan fölötte de lényegében semmit sem ő csinál, megveszi a magot/palántát és azt elültetteti, permetezteti, művelteti a földjét (amit általában csak bérel) és panaszkodik, hogy nincs bevétele. Amelyiknek meg van 100 hektár az meg eladósodik mert ő bizony talpon akar maradni, hitelre támogatással jönnek a gépek, jönnek a fejlesztések de nem hoz eleget a konyhára.
Az megint másik része, hogy a bevételeinek csak kis százalékát számolja és és így több 100 hektáros földdel rendelkező gyereke is szoc.támot kap mert ugye minimálbérre van bejelentve ami mikor lesz megint olyan dolog ami felháborítja? Amikor kapja a nyugdíját és pontosan annyi mint egy utcaseprőnek mert mindig is minimálára jelentette be magát, hogy azután adózzon, ciki.

Megéri-e mezőgazdasággal foglalkozni? IGEN. Megéri hazánkban mezőgazdasággal foglalkozni? IGEN. Akkor hol a gond? A fejekben. Ennyi. Nem a tesco, nem a multikkal van a legnagyobb baj hanem a hozzáállás.
Nekem kellett ágazatokra kiszámolni, hogy megérje termelni (növény/állat) nem mondom el kell vele szórakozni mire a takarmányárak/adagok-állatok száma-dolgozók száma-támogatások-piaci árak stb összejön de meg lehet csinálni és ugyanezt ki lehet számolni növénytermesztéses ágazatban adott hektárú földre is szóval papíron lehetséges és működik. A valóságban ellenben a kapzsiságnál elferdül a dolog, keveset írnak le bevételnek, a főnök mindent a vállalkozás számlájára vesz mert ugye nyereséget kivenni egy vállalkozásból a jelenlegi adótörvények miatt felér egy öngyilkossággal. Ha jó bért akar adni magának az rengeteg adó szóval valahol bele is van kényszerítve de mégis van rá példa, hogy kis vállalkozásból évi 2 mrd. forgalmú lesz és mindenki jól jár a végén (mezőgazdasági persze).

Ami még idegesít: amikor a termelők kimennek az utcára több ezer liter tejet kiborítani, több tonna dinnyét összetörni vagy éppen almát. Ha 22 forintért adja a léalma kilóját vagy mennyi is volt a mélypont akkor is többet ér eladva a feldolgozónak mint benzint/embert/árut nem kímélve csak demonstrál vele és mi a haszna végül? Semmi.

+ Olyat kell termelni amit megéri: dohány pl. nyerő ágazat jelenleg. Igaz, hogy a palántákhoz hozzájutni nagyon nehéz de hektáronként csak az állami támogatás 2,2 millió forint + bevétel - kiadások és a végén hektáronként kb 0,5-0,6 millió bevételt hoz.

Amit még tudni kell: háznál tartott 3-10-20 tehén feketén sokat hozhat mivel jó etetéssel nagy vállalati szinten hozható a 40l/tehén (40x120ft x tehenek száma) ha ki van számolva neki a megfelelő takarmányadag de még ha csak 30 litert is hoz vagy 25-öt az 10 tehénnél napi 30e bevétel és a házi tej általában kelendő áru falun is és még városokban is keresik és persze etetni kell és sokféle valamint mennyiségre is sok takarmány kell nekik + ember aki gondozza/feji/árulja a tejet de ha van valakinek ilyen ismerőse az láthatja, hogy hatalmas házuk van vagy ha nem nekik akkor a gyerekeknek.

Na de nem megyek bele jobban ez a másik fele. A multi az egy dolog. Aki minőséget keres az olvasson előbb és érdeklődjön mert sem az ár sem a márka nem jelent semmit a származása pedig főleg nem. Nézzétek meg a minőségi magyar csirke színét vagy azt amit árulnak külön a kutyányak szánt csirkelábakat, hogy milyen... mind rácson tartott és tele tápolt/vegyszerrel kezelt.

Egyébként meg bele kell gondolni, hogy a szlovák tej szállítással, csomagolással, kezeléssel együtt is olcsóbb mint a magyar házi tej egyenesen a termelő házától akkor hol is van a gond? Ki is akar sokat keresni??

Valaki írta Trianont: pusztán gazdaságilag nézve jó lenne nekünk ha pl. most a nyakunkba akasztanák azokat a területeket ahol valóban magyarok laktak még a 2. világháború idején? Jelenleg mivel gazdagodna az ország? Rengeteg kisebbségit kapnánk, nyomorban élő falvakat. Egyébként sem lesz már belőle semmi és ez annyira hasztalan, hogy még Trianon, '56 mindig téma a mi lett volna ha, mi lenne most orvosolni? Semmi mert a történelmet a győztesek írják elődeink pedig politikai sodródásaik során kivétel nélkül a vesztes oldalhoz húztak/sodródtak valami oknál fogva így soha sem jártunk jól, sőt...

A megoldás mi lenne? Egyszerű, az ha az eredeti "EU álom" valóra válna, ha valóban a törvények, szabályok harmonizálásra kerülnének, ha a tagországok GDP-je azaz életszínvonala ha nem is megegyezne de közel kerülne egymáshoz és nem lenne szakadék pl a román/magyar és a belga/luxembourgi között. Akkor annyi lenne, hogy átgurulunk, nem azt látjuk, hogy tőlünk keletre úgy sem élnek mint mi nyugatra meg más világ hanem hasonló lenne akkor a kint élő magyaroknak sem lenne annyira érdeke, hogy konkrétan magyarként magyar országhatáron belül éljen hanem azt mondaná, hogy EU állampolgár ő is én is ennyi.

Na itt a vége mert megkapom, hogy teleírom a fórumot a hülyeségeimmel :D

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#7646) dudikpal válasza _seth_ (#7645) üzenetére


dudikpal
aktív tag

"A valóságban ellenben a kapzsiságnál elferdül a dolog,"
Aha. Előző évi veszteség kompenzációja, belvíz, aszály, nem játszik nálad.
Gondolom a SWOT analízisre írtál egy frappáns koncepciótervet egy A4-es lapra, és onnantól az úgy lesz. Slussz-passz.

A trianonos bekezdésed első mondatát ott kint kellene feltenned, garantáltan nem jönnél haza. Előtte persze megkérdeznék, hogy hogy is van ez a nyakunkba akasztás dolog.
De már az elszakítottak(NEM elszakadtak) között is találkoztam olyannal, aki nem vágyik a visszacsatolásra. Pont az ilyen bárgyú kijelentések miatt. Remélem egyszer te is megtapasztalod azt a "kolonc vagy, nem kellesz" érzést.

(#7647) Ivanh válasza _seth_ (#7645) üzenetére


Ivanh
tag

álomvilágban élsz, és nem ismered a körülményeket, mert nem vagy paraszt.
és ork se.
vannak nálad rosszabb körülmények, és van esélye, hogy így is marad.
A tájékozottságod viszont figyelemreméltó, mint a gondolkodásmódod is.
de TE nem vagy paraszt, sem termelő, így nehéz nyilatkoznod. :R

Az új autóm és az új házam költségeinek felét a jelen kormány fedezte...De neked mit adtak a szocik..?

(#7648) qfm


qfm
senior tag

Egyelőre csak érdeklődésként:

Van valakinek valamilyen nagy, olcsó toronyháza, sok ventilátor hellyel? (esetleg valami régi server ház szerüség)
A mai házak számomra igen drágák, de a jelenlegibe már nincs hova tenni a kábeleket, alkatrészeket, és szörnyen bonyolult így a szerelése is.

Feltétel: Olcsó, nem hiányos, tágas, és még nagyjából értelmes kinézetű (vállalható egy szobába).

Privátban várom az ajánlatokat, típus, és ár megjelöléssel

[ Szerkesztve ]

(#7649) Sanya595 válasza dudikpal (#7646) üzenetére


Sanya595
senior tag

Csak egy gyors kérdés :
Te találkoztál már olyan gazdával,aki egy éven belül kért támogatást vagy segitséget belvizre és aszályra?
Mert Én igen és akkor még ott dicsekszik,hogy ez senkinek nem tünt fel és persze meg is kapta és ezzel milyen jól megszivatta az álamott.
Itt mind mondjátok a dolgokat,de szinte semitt nem tudtok.
Én 31 éves vagyok és 5 éve költöztem városba,addig falusi voltam földel meg minden jóval amitt el lehet képzelni.
Amiótta városon élek,rájöttem,hogy egy múltiban vagy hiperben sokkal ólcsóban hozzájutok bármihez amitt addig termeltem otthon sokkal több kiadással.
Akkor mért is csináljam?
Mert ez a gazdaságnak jó?Azzal ki foglalkozik,hogy nekem mi a jó?A gazdaság foglalkozik vele?Az ország foglalkozik vele?
Szal hagyjuk már ezt a témát,mert nem éri meg vitázni.

(#7650) bobace


bobace
őstag

Érdekel valakit egy LG Optimus 7-es? Vatta állapot (bontatlan füles és töltő, a telefon fóliás), minden tartozék, kártyafüggetlen. 100k. Csere Androidos telóra (Desire, Galaxy S) lehet.

Valamint LG GT540 Optimus. Android 2.1, vodafone-os, fólia elől-hátul, bontatlan füles, minden tartozék, fél éves. 37k. Ez utóbbi akkor lenne inkább eladó, ha az első elmegy.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.