Hirdetés
Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Húúúú, srácok, most komolyan megijesztettetek! De komolyan!
Én holnap szeretnék Samsung 120GB-os HDD-t venni! Most ezek szerint rossz? És most egy másik bogarat ültettetek a fülembe: az adatvesztés. Nekem még sosem volt ekkora vinyóm, 20GB-os Quantumom van. Tény, hogy megőrülnék, ha nehezen, több napon/hónapon át begyüjtött adatot elvesztenék egy szempillantás alatt... Akkor most mi a jó megoldás? Inkább ne Samsungot? És inkább kisebb vinyót? Pl. 80Gb? Inkább írjam CD-re a fontos dolgokat? Ezt akartam részben elkerülni,hisz mindenki mondja, hogy ár/teljesítmény szempontjából nem éri meg sok CD-t vanni, inkább nagyobb HDD...
Tanács? :O
Csak ha ránézez egy 80GB-os árára, ahhoz viszonyítva az ember azt mojda, hogy rádob még egy pár ezer Ft-ot, és vesz egy 120Gb-osat... Mit tegyek?Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
ÉS akkor már még egy kérdés (off):
a második HDD-re (ami mostmár talán egy 80GB-os Seagate lesz) is érdemes feltenni a rendszert, vagy elég, ha az a 20Gb-oson van? Csak hogy ne keljen megint babrálni, bár ugyis a 20GB-os is particionálva van, és csak 5GB van a rendszerre, az kevés...
Ha csak a 20GB-oson van a rendszer, a másikat a WinXP úgy látja, mint egy partició? Tehát nem kell rá rakni semmit, másolhatom rá csak simán az adatokat? Vagy inkább legyen 2 op rendszer?De akkor hogy van, az elején eldöntöm, hogy miről bootoljak??? :FMindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
-
DrSoul
őstag
Köszönöm az eddigieket, de most akkor komolyan mit csináljak...
Azt tudom, hogy a Samsung ezért adja a 3 év garit. Ami azért jó ha van, mert mégis érvényesíthető. De komolyan inkább lemondok a 3 év gariról, ha az nagyobb biztonságot ad arról (pl. egy 1 év garis Seagate, ami úgy 21K körül van), hogy mondjuk fél év mulva nem száll el... Mert az ember mondjuk letölt 100GB-ot, aztán zsupssz....
De most itt írja utánad gaborbol, hogy neki még egy meghibásodott Samsungot nem vittek vissza... Igaz, csak január óta. Egy másik szervizes itt meg valami havi 8-10 hibás Samsungokról mesélt (ha jól emlékszem).
Tehát dupla kérdés: akkor 120GB vagy 80GB? (Persze inkább 120-st vennék, mert ár/teljesítményben jóval jobb, és ilyen erővel sose vehetek nagy vincsit... mert hogy elszállnak az adatok... :F )
Samsung, vagy Seagate? A Usersnél venném ma délután elvileg, a Samsung 24500Ft (3év), a Seagate 21k(kb) (1év).
Fő szempont: csend, ne melegedjen (még életemben nem hűtöttem HDD-t), és megbízható legyen.Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
AZt hiszem, nem érted a kérdést. A Usersnél korrektek, ezt én is tudom. ÉS nem is a garanciális ügyintézéssel volt a gondom. A gond az, hogy azok közül melyik a megbízhatóbb, és inkább lemondok a 3 év gariról ennek a javára. És eleve a
Samsungnál a 3 év az Samsung gari, tehát nem is a bolt (pl. Users) intézi.
Meg hogy merhet-e az ember venni 120GB vinyót, vagy inkább csak 80GB... De a kérdéseim ott vannak, nem fejtem ki mégegyszer... :)Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Köszönöm mindenki hozzászólását!
Az akkor biztos, hogy 120Gb-osat veszek, viszont most még azt nem tudom, hogy Seagate vagy Samsung... Az örök gond... Bár a 3 év... tudom, hogy van a Seagate-nek is 3 év garija, de úgy a Samsung olcsóbb...
Viszont az adatokról: 120GB-ból mondjuk 80Gb-ot (ha ennyi lenne a fontos adat: mp3-mak, filmek stb...)nem akarok CD-re rakni, mert az drága lenne... És ok, hogy nem létfontosságúak (tehát nem munka), de azért ha az ember ezeke egyszerre elveszti... Ezért kéne a legmebízhatóbb. És az a baj, hogy a boltban (pl. User) nem tudják megmondani, hogy a Samsungból mennyi hibásodott, mert az Samsung gari, tehát nem hozzájuk kell vinni, hanem külön szervízbe.
És egy ilyen szervizes (Szeged?) írta, hogy már sok Samsung visszament. Tehát ő elvileg hiteles... Ez az én gondom... De valóban, a 3 év az 3 év...Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Ja? Még valami: hogyan érdemes majd particiót készíteni?
Lesz (van) egy 20Gb Quantum, elvileg ezen lesz a rendszer (most ez ketté van particónálva, 5Gb és 15Gb, fat32). Elvileg a Quantum particióját is át kéve variálnom... (talán egybe legyen,nem?).
A 120-assal mi legyen? Az csak úgy natúron? Mivel dolgozzak? Hogy érdemes neki állni? Mondom, még nem voltam ilyen helyzetben, én eddig még mindig Fdisket használtam. (nem is tudom, hol van az nekem... eleve benne van a Windowsba? Vagy rakjam floppyra?).
Nem tudom, mi ez az ntfs. Az miért jobb, mint a fat32? Csak azért raknék fat32-t, mert nincs kizárva, hogy egyszer rakok a 20Gb-sra Linuxot... Viszont akkor majd a 120Gb-osra teszem az XP-t, tehát azt is érdemes legalább 2 részre particionálnom, hogy ne akkor kelljen, ha már teli van adatokkal...
Tanácsok?Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Mi az a swap? Mert te itt játékokat említesz... Ezt a kifejezést még nem ismerem... :)
Na: szerintem lesz fat az egész, mert nekem most ez egy kicsit bonyolult volt, amit írtál, már nem követem, hogy mi micsoda, meg hogy nézem meg, hogy most pont melyik cylinder jön...
miért rossz a fat 32? Másokkal is meg van osztva a gép, mondom, ezért se akakrok ntfs-t...Mindig az X jelöli a pontot...
-
DrSoul
őstag
Köszi... Jó nagy kavarás van a fejembe... De most megyek inkább, azt megveszem a vinyót...Aztán hogy még hogy formázom/particiónálom... Ki tudja... Most olvasom egy másik topicban, hogy ne is fdisket használjak, hanem vmi low level format-ot... Aztán elvileg jön a high level... Úgy látom, ez nekem sokáig el fog telni, mire beüzemelem az új hDD-t... ráadásul most kapcsoltam, hogy a CDolvasomat ki kell venni, mert most a gépben van az, a vincsi, egy DVD olvasó és egy CDíró, és nincs raidem... :DD
Tehát lesz egy felesleges CD olvasóm... :)Mindig az X jelöli a pontot...
-
-
DrSoul
őstag
válasz proximus #106 üzenetére
Köszi, kezdem érteni! :D
Amúgy hogy lehet, hogy a 10GB-os Quantumod nem érte el az 1024-et?
Az én 20GB-os Quantumom 3700valamennyi cylindert tartalmaz!
Amúgy bocs, de ezt már több helyen olvastam, hogy az NTFS modern, rafinált...De mégis mire jó? :))
Valaki azt írta, hogy az valóban 1byte-ot címez meg, míg a FAT32 nem. De akkor a vinyóm kapacitása se stimmelne, de mégis stimmel, szal nem értem... :DMindig az X jelöli a pontot...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest