Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
na korabban emlitettem hogy lesz szerencsem egy freecom beatman 2-t garanciaztatni a bluefishben! a tortenet:
tonkrement az mp3 lejatszom egyik naprol a masikra, szo szerint megadta magat be sem lehetett mar kapcsolni. visszavittem szepen az uzletbe es eloadtam a problemam az egyik alkalmazottnak. mondtam neki hogy van ilyen 2%os cseregaranciam es hogy jo lenne ezt 3 napon belul elintezni. a fulest elso alkalommal otthonhagytam de a szervizfelveteli lapra rakerult ez is, igy ha kiderul mi a baj es intezkeni kell csak behozom es semmi problema nem lesz. szoval nem akadtak fenn ezen sem. orultem is hogy ilyen szepen es jol mennek a dolgok! kezdtem erezni hogy pozitvan csalodhatok a bluefishben foleg azutan hogy 3 nap alatt sikerult letesztelni es masik jatekos hijjan levasarolhattam a mostani arat 17490 forintot. mondtam hogy akkor szeretnek egy club3d geforce 6600gt-t es a maradekot kipotolom. aztmondtak semmi akadalya de most nincs jelenleg naluk ezert varni kell par napot mondtam jovan megadtam a telefonszamom es hazajottem.
aztan masnap delelott a [link] -t olvasgatva rajttem hogy bizony kb 10 ezret is kidobok az ablakon ha itt megveszem ezt a kartyat mert tortenetesen a bluefishben volt a legdragabb egeszen pontosan 23%al (a legolcsobb helyhez kepest). fel is hivtam oket rogton hogy ezt lemondanam aztan hamar itt voltam gondoltam valtok a64-re es akkor kernek egy venice 3000+-t. aztmondta a csavo hogy semmi akadalya akar most is johetek mert az van raktaron. nagyon megorultem delutan be is mentem az uzletbe. elotte automataztam egyet mert sajnos nem lehetett kartyaval fizetni. bemegyek mondtam, hogy velem beszelt delelott telefonon es akkor kernek egy a64 3000+-t. elo is vett egyet megneztem e6-os stepping-u volt gondoltam megprobalkozok egy e3-s kerni de nem sikerult! azt mondta nincs is masik ez az utolso. gondoltam hogy hazudik de rahagytam jo lesz nekem ez is! legalabb nem winchester magos volt. veszem elo a penzt o addig kinyomtatta a szamlat meg a garancialevelet. szokasommal ellentetben most atneztem az egeszet mielott barmit is alairtam vola. es milyen jol tettem!!! a szeriaszam nem stimmelt! egy betu hibadzott! mondtam is neki hogy ez igy nem lesz jo ha baj van es visszahozom azt fogjak mondani ez nem az a processzor es innentol kezdve meg is vagyok lőve! erre a srac kisse mar idegesen na fogadjunk hogy visszavesszuk majd! mondtam neki hogy en nem fogadni jottem ez nem fogado iroda kerek egy rendes szamlat rendes szeriaszammal! erre elkezdte magyarazni hogy a karakterfelismero rendszer hibaja ez a tevedes, jo lesz ez nekem! modtam hogy ez nekem nem lesz jo, rendes szamlat kerek rendes szeriaszammal! erre felkapta a vizet hogy en hogy mereszelek rendes szamlat kerni kitepte a kezembol a rossz szamlat es nagy dirrer durral duzzogva es latvanyosan szenvedve elkezdett egy ujat nyomtatni. kozben termeszetesen ugy dobalta a procimat amit ido kozben mar kifizettem, mintha valami lányos pizsamapartis parnacsatában lenne! ekkor raszoltam hogy sztem ne legyel ideges jo? es ne dobald a processzorom! kinyomtatta vegre a helyes szamlat atneztem jo volt! alairtam! o kozben becsomagolta egy ilyen kis puha valamibe de ugy ragumizta mint egy allat gondoltam strapabiro ez, nem gorbulnek a labak olyan konnyen es nem direkt csinalja ilyen durvan! tavoztunk a boltbol! elmetunk baratnommel kajalni es kaja kozben megneztem az en uj szerzemenyemet! hat nem elgorbitette vagy 30 labat ez a surmó, ez a retardalt allat? a bicskammal szepen ovatosan visszagorbitettem oket ekkor ereztem hogy ezek a labak azert sokkal vekonyabbak mint egy xp proci labai es sokkal serulkenyebbek. iszonyatosan beragtam! itt betelt a pohar gondoltam es kaja utan rogton visszamentem a boltba. a fonok eppen nem volt ott igy ****-val keztem el ''beszelgetni'' errol az egesz ugyrol! :
en:
- szia az elobb itt vettem ezt a procit. az oke hogy elnezed a szeriaszamot, elofordul de miert habordsz fel rajta hogy eszreveszem? ebbol csak arra tudok kovetkeztetni hogy direkt csinalad talan at akartal verni?! aztan meg csapkodsz bunkozol elgorbited a procim labait? ki vagy te hogy megkarsitasz engem? hm? aztan meg neked all feljebb?
alkalmazott:
- na jo ezt most itt fejezd be jovan? mit kepzelsz magadrol?
en:
- hat de figyel akkor miert kaptad fel a vizet azon hogy eszrevettem a hibat? egyszeruen csak ki kellet volna cserelni, nyomtani egy masik szamlat es el van intezve. semmi szandekossagot nem teteleztem fel amig igy nem kezdtel el viselkedni. es mellesleg ez feljogsit arra hogy rongald a cuccomat?
aztan magyarazkodni kezdett de leszartam mondtam neki hogy akkor most a fonokodet akarom, vele akarok beszelni! kisvartatva elo is kerult eloadtam a szorit!
en:
- jonapot kivanok: xy vagyok itt vettem ma ezt a procit es az lenne a problemam hogy meg lettem karositva. a kedves alkalmazottuk miutan eszrevettem hogy elrontotta a szamlan a szeriaszamot duzzogva ugyan de nyomtatott masikat majd nagy dirrel durral izmbol osszecsomagolva elgorbitette az uj procim labait! vagy 30at! ugyan en mar visszagorbitettem oket de most szeretnek egy olyan garancalevelet amire re van irva hogy barmilyen meghibasodas eseten beleertve a fizikait is azonnali csere jar nekem! en most nem kicsereltetni jottem ide mertha nem lett baja akkor nincs gaz csak ezt jo lenne tisztazni es mellesleg milyen uzeltpolitika ez hogy at akar verni, megrongalja a frissen vasarolt cuccomat es aztan meg neki all feljebb?
fonok:
- uram onnek teljesen igaza van! elnezeset kerem alkalmazottam neveben is! termeszetesen ha meghibasodott azonnal kicserjuk onnek.
kozben megvizsgalta a procimat es kozolte hogy nincs rajta serules nem hiszi hogy baja lenne menjek haza probaljam ki es ha baj van hozzam vissza nyugodan. mikozben tarsalogtunk az alkalmazott egyszercsak kozbevagott es azt mondja nekem nagy okosan, tovabb vagva maga alatt a fat:
-alkalmazott:
te figyelj csak ha en elgorbitem a procid labait te azt vissza nem gorbited!!!!
na itt nezek nagyot hogy tenyleg azt mondta e amit mondott. de azt mondta!
en:
-hat akkor had dicserjelek meg hogy milyen ugyes vagy. tenyleg szeretnek gratulalni ehhez a nagyszeru teljesitmenyedhez!
fonok:
- na **** (neve) mostmar fogdbe a szad! a **** majd megkapja a magaet ne aggodjak es megegyszer elnezest!
en:
-hat akkor koszonom szepen remelem nem lesz baj.
elkoszontunk szepen majd tavoztunk az uzletbol!
hat igy jartam! aki a szegedi bluefishben vasarol mindig nezze meg hogy mi van a szamlara irva, ellenorizzen minden pontot, es csak azutan fizessen irjon ala barmit!''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
pschio
őstag
olyan van hogy: vettem egy procit de meggondolvan magam visszaviszem a boltba es egy masikat kerek helyette egy jobbat? termeszetesen rafizetessel. szal letezik ez a ''3 napig visszaviheted'' dolog?
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Ariadne
őstag
A 3 nap egész pontosan azt jelenti, hogy ha ennyi időn belül visszaviszed, mert rossz/elromlott, akkor nem állhat neki javítgatni hetekig, hanem köteles kicserélni egy ugyanolyanra. Ez eddig kötelező, az, hogy levásárolod valami másra, már csak megállapodás kérdése.
Levásárlás mint olyan ebben az országban hivatalosan nem létezik, senki nem kötelezhet rá. Ha van egy cuccod, elromlik jótállási idő alatt, visszaviszed, akkor
1. megjavítják vagy
2. kicserélik egy ugyanolyanra
3. ha az első kettő nem lehet/nem hajlandóak, elállhatsz a szerződéstől, vagyis a teljes eredeti vételárat (!) kell visszakapnod. (Szal annyira nem is jártál jól...)
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
bozont
veterán
Hú,de jó h itt ez a topic,legalább kiadhatom magamból én is a dolgokat
na most lusta disznó leszek és csak idemásolom egy másik topicból az esetemet:
Ja én így jártam egy 2500+ bartonnal.Megvettem,3hónapig kifogástalanul ment,nem is húztam,egyszercsak sorozatos kékhalálok,visszaviszem ott aszondják h le van sarkazva max
a beszállító döntheti el h ad e rá garit v sem.Na jó mondtam ez érdekes ugyanis szabadszemmel semmi sem látszott,meg hát 3 hónapig semmi baja(uyge én szereltem be otthon és ez volt a gáz),na mind1 gondoltam legyen nézzék meg.Na várok 1 hónap semmi,
2hónap semmi,3 semmi,hát 5 hónap volt mire visszaérkezett,bementem érte és mi fogadott?
a procinak semmi baja az égvilágon,állítja a beszállító.Na jó itt már eléggé fent volt a pumpa,
mondom akkor nézzük meg itt és most előttem h mi van vele,aszonták a szervizesek h már ők is tesztelték és náluk is xar volt,akko kérdezem mi itt a probléma?...hát a beszállítót nem lehet felülbírálni....
váááááááááááááááá
Cserélhettem le az egész rendeszrt.Örültem,meg a szülők is.
Ráadásul sztem a szervizesek elég bunkók(legalábbis akikkel én beszéltem),és már elég sok
dolgot hallottam a cégről,egy ügyvéd ismerős is mondta h sokan perelik a céget.
Na erről ennyit,hogy én soha többet nem megyek oda vissza az is biztos!
Talán még megpróbálkozom a fogyivédelemmel. -
veterán
aszonták a szervizesek h már ők is tesztelték és náluk is xar volt
Mond meg nekik, hogy ezt adják írásba. Aztán mond meg nekik, hogy ezt a papírt, meg hozzá csatolva a garanciajegyet továbítod a fogyvédőkhöz. Ha az a bajuk, hogy szerintük te tetted tönkre, akkor azt nekik kell bebizonyítaniuk nem neked, amíg ezt nem teszik meg addig ez meghalkapozatlan kijelentés. -
Ariadne
őstag
Fogyvédelem azt fogja mondani, vidd a papírjaidat a békéltető testülethez, ők nem adhatnak ki kötelező véleményt. Tudom, már végigjártam ezt, sőt a békéltetőknél is voltam - és bf-ék eljöttek a békéltetős ülésre, ami nagyon meglepő, ahogy az is, jogilag milyen baromságokat mernek mondani és leírni. De most legalább hivatalos forrásból tudják, hogy fizetniük kell, erre jók a békéltetők. Aztán lehet perelni...
Vigyázz, nehogy lejárjon a garancia! Azzal az idővel mindenesetre meghosszabbodik, amíg náluk volt a cucc, mind az 5 hónappal... És jótállási idő alatt nekik kell bebizonyítnai, hogy rossz, szóval nem neked kell fizetned a bevizsgálás költségét (fvf honlapon fent vannak a hivatalos bevizsgálóhelyek). Ja, és a nagyker/beszállító meg elmehet ahova akar, te csak és kizárólag a bf-el kötöttél szerződést, nem hivatkozhatnak senki másra (bár szeretnek).
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
mynames
senior tag
A 3 napos csere megszünt rég! Ilyen nincs már de sokan, még a boltosok sem tudják. (ki is kell használni okosan)
Ami van az, az hogy fél évig ha vmi elromlik akkor az eladónak kell bizonyítani, hogy én szartam el.
Én így tudom, de ajánlom a [link] honlapot, és bocs ha volt már. -
csongi
veterán
Nekem egy RAM-om feküdt le. Két hét volt még hátra a gariból.Tesztelték és szerintük jó! Haza, teszt mégegyszer és csak sz@r! Mem test 5. tesztnél kb 20k hibát írt ki. JA és majd elfelejtettem hogy még egy 1000-el is megvágtak ,mondván hogy hibátlan a modul, és a tesztelés kőltsége rám hárul. Na az agyam befórdúlt, nem láttam az agyvíztől. Miután lenyugottam. Megkerestem a barátom aki ennél a cégnél szervízes. NEM Ő NÉZTE MEG A RAM-OT ELSŐRE! Este elvittem és teszteltük mégegyszer. ÉS ROSSZ volt ott is. HA nem ismerem, akkor mint vevőt megvezetnek,és mehetek a levesbe. Most a fejleményeket várom, mert ő érvényesíti a garanciát. A legrosszabb az hogy a fogyasztó védelmi főfelügyelőségnél, mire ezt kivizsgálják egy pár hónapba beletelik szerintem. NA a pofon az egész dologban az hogy tőrzsvásárló vagyok a boltban, és nem kevés kuncsaftot vittem oda. Kiben bízhat az ember? Senkiben? Most pedig ellen kanpányt folytatok az üzlet ellen. Ez maradt nekem.11 hónapja 19.5K adtam érte és vettem kettőt.NA
-
Ariadne
őstag
Ismerem, a fogyasztóvédelmi fórumról ''származtam ide''.
Szóval a 3 nap van, de csak ha rossz, és csak annyit jelent, hogy nem sz*rozhatnak javítással, azonnal cserélniük kell, bővebben a 151/2003-as kormányrendeletben, az fvf honlapon is fent van. Meg szakmámba is vágnak az ilyen dolgok.
Egyébként én is tűzzel-vassal irtom a bf-t, még van két hetük, aztán megy a fizetési meghagyás a bíróságra. Ha mindenki elvinné az ügyét eddig, hamar becsukhatnák a boltot. Lehet hogy már írtam, de azt mondták nekem, hogy ilyen ügyük még sosem volt! Ezt készséggel el is hiszem, mert képesek voltak leírni, ügyv. aláírás, céges papír, hogy részükről nincs jótállás, menjek a nagykerhez. Tudni kell ehhez, hogy soha senki nem küldhet a nagykerhez, még akkor se, ha ők cseszték el, mert nem állsz szerződéses viszonyban velük.
Azon meg mindig felhúzom magam, amikor ''aktuális áron levásároltatás'' megy, mert 1. nem kötelezhet levásárlásra, hanem vissza kell adnia a pénzt, és 2. az eredeti vételárat kell visszaadnia.
Ja, és ha sokáig szórakoznak a javítással, irány a vásárlók könyve, lobogtasd meg, hogy elállsz a szerződéstől és visszakéred a pénzed, mert ''jelentős kényelmetlenséget'' okoz neked ez a helyzet. A beírással lehet a békéltető testülethez menni, aztán meg fizetési meghagyás, ami még nem per (csak az lehet belőle), de nehogy már néhány tízezer forintért képesek legyenek ügyvédet fogadni, ha már eddigi működésük során nem sikerült...
-
bozont
veterán
Ja ők el is imerték h rossz,meg a papírra is azt írták h hibás és a beszállító nem vállalt garit rá.
Huh,az meg még szerencse h meghosszabbodik annyival,mert asszem már lejárt a gari,talán +/- 1-2hét,de mind1,majd meglátjuk,remélem megadják azt a 21k-t,tudnám mire költeni. -
Ariadne
őstag
Mármint innen [link] indultam, ott fent van minden fogyvédelmi jogszabály.
Éljen a halászléééé!"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Azt nem mondtam, hogy egyszerű lesz...
Attól függ, mikor vetted, mert idén május után 1 év jótállás kötelező minden bruttó 10000feletti számtech cuccra, azelőtt meg ha a gyártó vállalt, akkor az jár neked is.
Azért igazság szerint ha még el bírod őket viselni a hercehurca után, a leggyorsabb megoldás tényleg a levásárlás, persze az eredeti vételáron. Én már nem bírom elviselni őket, úgyhogy élek a jogaimmal, de attól még nem kell mindenkinek agresszívkodni, nem akarok senkit bujtogatni... Na jó, mégiscsak akarok.
-
Ariadne
őstag
Jog. Mostanában önszorgalomból rácuppantam a fogyasztóvédelemre, mióta bf-ék megpróbáltak átvágni a palánkon. Azóta igyekszem mindenkinek segíteni az ilyen és hasonló grrrrrr inkábbnemírokrájelzőt üzletek, szervízek ellen, hátha egyszercsak megváltozik valami pozitív irányba...
És köszi, a hülyeségük miatt minden lépésükkel egyre inkább nyerésre állok, komolyan...
-
shift+ő
senior tag
Nem olvastam végig a topicot, de sajnos most lazult a szabály. Az FVF is tehetetlen igazából. Nekem van egy ACER PDA-m, és van rajta egy pixel hiba, és szerintem, ezen már ez garanciális cserére jogosítana, a szabvány szerint.
Mert az azt mondja, hogy 1 millió pixelenként lehet 4 hiba, és szerintem kb 70000. ezer képontba már egysem lehetne.
Na előadtam ezt az ACER-nél és azt mondták, hogy ez szerintük nem garis, mert a PDA-ra más szabály vonatkozik (ezt még a mai napig sem küldték el). A vicc az, hogy a PDA leírásában is erre a szabványra hivatkoznak.
Erre próbáltam az FVF-t, hogy akkor mi van, erre azt mondja a hölgy, hogy ők nem tudnak tenni semmit, forduljak bírósághoz,
Inkább élek pixelhibával, és nem vásárolkok többet ACER cuccot. -
Ariadne
őstag
Nem mindegy, hogy pixel vagy alpixel hiba, és hogy pl. feketén vagy fehéren világít. Van rá egy szabvány, de gyártónként eltér, hogy mennyitől fogadják el hibásnak.
Itt [link] most folyik egy vita arról, hogy hiba-e a pixelhiba, és a fogyvédelem képviselőjének nemhivatalos véleménye szerint ez is hiba.
Kár, hogy mindenki arra vár, hogy a fogyvédelem tegyen helyette valamit... Már nem abban a korban élünk, amikor az állami szervek megtettek helyettünk mindent, most igenis vásárlóként (meg egyébként is) nekünk kell a sarkunkra állnunk, ha nem tetszik valami."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Jó ha megvannak a papírok a javításról, az fontos (bár persze náluk is meg kell legyen, de hát ugye...). Én mindig lefénymásolok minden jótállási jegyet, számlát meg szervízfelvételi/kiadási lapot, mert ezt lehet később az orruk alá tolni, ha vitatkoznának.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
-
Allien
veterán
válasz MyKonzerv #390 üzenetére
Tudom, régi hozzászólás, de ez sosem veszítheti el az aktualitását, már az ilyen szemlélet. Saját tapasztalatom is van, nem túl jó a BF-l kapcsolatban, de a Mistral-l is, bár érdekes módon, éppen velük NEM volt gondom (EZ pozitív). De, azért KELLENEK ilyen totyikok, mert elöbb-utóbb az emberek rájönnek, hol KELL vásárolni, még ha esettleg drágább is, mint pl. BF, vagy Mistral. A Mistral-nál éppenséggel pozitivan csalódtam. Vettem alaplapot, +procit, és hűtőt. A procit (''tálcás'') inkább belerakta saját kezüleg az eladó, nehogy szállitás közben megsérüljön. Igaz, a hűtőt már rám bízta, de szerencsémre, eddig soha nem volt baj hűtő felrakásával.
A BF-nél meg, hát hagyne mondjam. Inkább az eladók egymással beszélnek, minthogy kiszolgáljanak. De, az ''Örs''-ben vettem ventit. Akkor még nem annyira néztem, milyet veszek (nem a zaj/légszállitást néztem, hanem az árat). Már az feltünt, hogy a ventinek a diódája igen rövid. Ennek az a hátránya ugye, hogy ennek kellene szabályoznia a ventit, de ha ezt a levegő hőmérsékletére bízzuk, akkor soha sem fog felpörögni (kivéve, ha már leégett a gép)! Tehát, hozzá kellene érinteni a hűtendő felülethez, de ugye egy alig 1-2 centis vezetéket max a ventillátorhoz tudok érinteni. Még jó, hogy amúgyis venti szabályzóhoz kötöttem, viszont ebben az esetben meg le kelett vágnom a diódát, és rövidbe zárnom a vezetéket.
Azért volt már jó tapasztalatom kiskeres boltal, mint pl Alien (), tft-t vettem, és bizony, alapossan kipróbáltam, amiben készségessen segített egy eladó is!
Ami a hozzá állást illeti, itt a PH!-n is sokan adnak/vesznek, méghozzá vannak akik már nem pár napja, sőt, már esettleg évek óta itt vannak, és bizony EZEK az eladók tudják, hogy a legjobb pozitív reklám, ha nincsen negatív tapasztalat velük szemben. Meg is tesznek éppen ezért mindent, hogy ügyfeleiket megfelelően ''kiszolgálják''. Nem 1x tapasztaltam én is! Pl.
Maross-nál vettem Barton procit, jó volt, mentem vissza hozzá, veszek ramokat is, mondom. De, rejtett baki, az Nforce 2-s alaplapok nem komálják még alapszinten sem a Hynix D43 ramokat (win bejön, de újra indulgat, lefagy, meg minden sz*rság)! Visszavette Maross, bár gondolom elötte utánna kérdezgetett itt-ott (más alaplapba került, ott müxik rendessen).
Ami a ventiket illeti, mostanában Tts-nél vásárolgattam, és róla sem halottam túl sok rosz dolgot, de most fel lehetne sorolni jópár emberkét. A lényeg, hogy nagyobb boltok is meg tudnák hasonló dolgokat tenni, csak nem teszik, mert sokan vannak, és sajnos ilyen esetekben az ár nagyon döntő sokunk életében. Éppen ezért, nem érdekük normális alkalmazottakat tartani, és megpróbálni a nagykerek között is normálisabbakat választani. Persze, sajnos a vásárlási szokásainkal is baj van, de ez részben visszavezethető az anyagi lehetősségekre is. Hiszen, amíg celeron processzoros gépeket adnak, és reklámoznak nagy áruházakban (minimális rammal, integrált vga-val, játékra alkalmasnak titulálva), mint tesco, meg társaik, és ezeket meg is veszik, addig nincs mit tenni!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
pschio
őstag
meg jo hogy hiba! hogy nezne mar ki hogy veszek egy tft-t vagy egy pda-t es hibas? akarmilyen kis hiba is hiba! ha meg nem gyozik cserelni a sok pixelhibas cuccot keremszepen akkor talan javitani kene a gyartas minosegen!
amelyik gyarto/igazgato meg azt mondja hogy nem hiba annak szivesen vegigszantom kulcsal a luxusverdaja oldalat arra hivatkozva hogy ettol meg mukodik csak mar nem nez ki olyan jol. es hasznalja tovabb egeszseggel.....''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Ariadne
őstag
Nem rossz ötlet.
A gond onnan indul, hogy a lapos moncsikra vonatkozó szabvány megenged pixelhibát, ha jól tudom, még a legjobb class I-nél is, ott alpixel hibát enged. Ezért aztán nehéz eldönteni, hogy csak akkor hibás a monitor, ha a szabványosnál több rajta a pixelhiba,vagy akkor is, ha a szabványos mennyiség alatti van rajta, de pl engem, mint Felhasználót ez zavar.
-
djyuri
őstag
Sziasztok emberek
Adok egy újabb érvet a bluefish ellen
A tőrténetem a következő:
Kb augusztus vége felé megált a gépem egy telepítés közbeni restart(-tól) után...
A gép maga elindult...a ventik felpörögtek,de a vinyók csak nehezen..cdrom-ok meg állandóan villogtak...
De a gép nem sippant...minden kipróbál...(gép szétszed...stb)
Haverhoz átvittem a tápot...ot ment,de csak bioszig próbáltuk
Otthon 14v-ot mutatott a multiméter...nos én annak hittem...de később kiderült,hohy akkor úgymond nem állt a helyzet magaslatán a műszerem De amúgy mulis,mert többszáz méteres kőrzetben az össze műszer rosszat mért
(mielőtt kérdésbe merülne: nem a tápomon mért rosszat az a sok műszer...ez hosszú tőrténet...ha kell elmondom)
Szal...elvittem a tápomat a bluefish szervízébe...(nyugati)...Azzal a panasszal,hogy: ''a táp folyamatosan túlfeszültség alatt tartja az eszközöket''
Átvették...mondták,hogy érdeklődjek egy hét múlva..
Én érdeklődtem 9 nap múlva kb...akkor még két hetet mondtak...nembaj-gondoltam magamban...mivel haverom volt olyan rendes,hogy a hír hallattán és a megbeszélt lanparty időpontjának fenyegetése miatt vett nekem egy másik ugyanolyan (qtec 650W) tápot..
Ezért most is 2000 köszönet érte (most is az pörög )
Szal...
a legutsó telefonálással kapcsolatban derült ki,hogy veszünk egy másik tápot,mivel úgyis épp pesten jártunk közös haverunkkal,aki szintén volt olyan kedves és bevitt minket kocsival pestre...
Hát bementünk a bluefish eladó részébe...ott már nem volt tápegység,pedig egy órája még volt,mert a csaj ígérte a telefonban,hogy elteszi ...Na mindegy..
Csaj azt mondja,hogy: ''menjünk át a keletiben lévő boltjukba,mert ott mutat a gép három q-tec 650-es tápot'' Le se esett,hogy ott nincsen bluefish
Na szal...mi lelkiismeretesen a rohadt nagy forgalomban 11-kor átmentünk a keletihez...de sehol semmi
Erre felhívom újra a csajt...de persze miért is ő venné fel...szal egy csávó vette fel...ő meg kiröhögött... De persze kértem a csaj kollégáját a telóhoz...A csaj emlékszett,de csak félve kért elnézést,de utána szarul tette le a teló,mert még áthallatszott a ''bazmegolsá egy része'' (elnézést a csúnya beszéd ért,de nem jut eszembe szinónima szó erre)
Na szal végül is kiderült,hogy a déli-nél van a másik bolt...
Hát átvergődtük magunkat oda (40 perc...)...
Ott se találtuk...
Tudakozó felhív...--->>> Ők még csak nem is tudnak a déli-nél regisztrált bluefish-ről
Erre szerintetek??? Na mindegy...bluefish újra hív
Ott mondtak egy villamost meg park-ot stb...--->>>eltévedés...
De megkérdeztünk egy másik számtek boltot...persze udvariasan megkérdeztem előtte,hogy nekik nincsen-e 650-es Q-tec...Nem volt szerencsére...ezt azért mondom,mert náluk 23K volt
De tudták,hogy hol van a bluefish...--->>> megtaláltuk
Megvettük a tápot...12500-hunFT
Go haza:
Táp berak....eredmény ugyanaz...14V,ventik pörögnek,cdrom-ok villognak és semmi más
...Szokásos: minden alkatrész kivesz...csak alaplap és táp...semmi...akkor proci berak...nem sípol ..Nah én má ''megörültem'' egy kicsit,mert a procim garis...
Haver felhív...gépe kölcsönbe elkér (cserébe formáztam neki egyet...)...procim megy,mint állat......én félig sír...félig mégjobban sír
PH-n topikok bombázása a keresésemmel....egy hét...két hét...
Egyszer csak elhatároztam magam és felhívtam Kecsege666-ot...SiKER!!!
A lapot megvettem tőle...berak...azóta is megy
Közben bluefish service hívogat...
Eltelt 20 nap kb...szervíz újra hív...Táp a forgalmazónál...ok...majd hívnak (mondták)
Épp ma,amikor is letelt három hónap bőven-bőven a leadástól .....bementem ügyeimet intázni pestre...és hát beugrottam a bluefishbe...le szervíz.....
Papír átad...(persze 20 perc nézelődés után,mert mindegyik bent poénkodott a háttérben )
Csávó: ''ok,ez renden...csere lesz...megírom a papírt...''
Én: ''ok...köszönöm''
Csávó: ''ezzel mejn fel és adnak egy újat...''
Én: ''van még készleten?''
Csávó: ''Simán''
Felmentem előre a boltba:
Srácnak papír átad.............szünet......néz egy nagyot........szünet.......
Aztán elküldött a pénztárhoz,hogy fizessek....(mondom én mit fizessek,hisz csere )
De szerencsére a nulla forintos papír jött ki,szal csak a papírért kellett átmennem
Vissza a sráchoz...ő közben felált,hogy az árukiadó részhez menjen...meglátott engem és megtorpant...és egy pár másodpercig ide-oda kerültük a köztünk lévő másik eladót
Aztán átadta az origi 650W-os q-tec 20/24pin-es tápot és go haza...
A lényeg az egészben:
A bluefish képes volt a jó tápot két hónapig szerelni,majd visszaküldeni a forgalmazóhoz és adni egy új tápot
Na ennyit a diplomás szervízesekről......(onnan tom,hogy diplomásak,hogy amikor munkát kérdeztem tőlük júniusban,akkor azt kérték alapból...)
Remélem mások jobban szórakoztak most ezen,mint én -
-
djyuri
őstag
Hát igen...akkora paraszt falu ez....,télleg el kéne menni a civilizáció felé innen
Amúgy a leg megdöbbentőbb az az volt számomra,hogy majdnem minden háztartásban volt műszer...Csak éppen az egyik öregebb volt a másiknál Volt akkora is,mint egy kis TV
Hmm...még nekem azzal a 20 perccel nincs is bajom,mert vannak székek
MOD:Én és a helyesírás
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
a 20 percet csak akkor tudom elfogadni, ha sor van...de amikor hallom hogy bent nevetgélnek, a pasik pedig enyelegnek a ''gyönyörű'' eladócsajokkal, akkor mindegyiknek kiosztanám a tarkólövést!
Értsék már meg végre: ott akarom elkölteni az x forintomat, ok nélkül ne várassanak meg! -
djyuri
őstag
JAJ Te a boltról beszélsz...Én meg a servicéről
A boltban én is roppant úúútálom a felesleges várakoztatást...Mivel normális árlistájuk nincs,az épp szabad eladó az analfabéta,a kitett árak 10-20%-a nem igaz (és nekem pont mindig az kell)...(Murphy-tőrvénye)
Amúgy van a servícében egy ''úgyérzem túl sokat várakozok'' kapcsoló,amit előszeretettel lehet nyomkondi ...Amúgy én türelmes-et jáccom a servicékben,mert így korrektebbül beszélgetnek velem...(Tapasztalatot az AQUA-ból szereztem...Ott azt órdibáltam már )
Az X forintról meg annyi,hogy nagyban tojnak rá...Hidd el..ezt tudom...
Pl az AQUA-bqn két és fél év alatt több,.mint 600k-t hagytam ott egy számlanéven a haverokkal...A Bluefish-ben meg két év alatt 400k-t ...és egyik helyen sem vásároltunk ilyen 1000 forintos tételekben,hanem mindig volt 20-30k...
Tod hogy van ez...Falusiak pesten... (bár nem vagyunk falusiak,csak nem bírtuk pest zajait és bandáit,így kikőltöztünk)
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Apám, ezt a hangyafarmot, amit elrejtettél a hozzászólásnak álcázott betűhalmazodban... Iszonyat. És mellé nem elég, hogy idióta módon telerakod szmájlikkal, de még helyesen sem tudsz (vagy akarsz) írni.
Ne postolj ekkorát többet. Legalábbis ne így.
Kérlek."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
djyuri
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #432 üzenetére
Ok...igaz..csak nem tudom jobban hangsúlyozni az idő múlását.
Amúgy most végrew ráfoghatom a billentyűzetemre a helyesírást meg a betükihagyást,mert a winfosom olyan szinten szét van már esve,hogy néha az ékezetes betükért külön meg kell küzdenem
A hosszú hsz-ekre meg annyi,hogy sokszor így is kimarad valami,ami vitát szül.
A smile-k meg nem hangsúlyozzák az adott pillanatokat?
Szinte sejtettem előre,hogy baj lesz a hosszú hsz-el. Lehet legközelebb belinkelek inkább egy megírt dokumantumot
MOD: Majd kifelejtem...ne offoljuk szét,mert tőrls lesz a vége...az ilyet privin vagy máshol.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Énnekem is voltak hasonló gari tapasztalataim, de nem a Bluefishben, mert ott még nem jártam, hanem az IDC Hódmezővásárhelyi szaküzletében. Alapból amikor vettem a gépet fordítva bolt benne a memória, meg Enable állapotban volt a CCMOS jumper, tehát állandóan resetelte a BIOSt. Mostmár megofgadtam ott se veszek semmit se.
-
djyuri
őstag
válasz #11666432 #440 üzenetére
Végülis nekem is csak egyszer volt vele gondom,amikor egyszerűen le-le átl ás kattogtatta vinyókat annó,de az már rég volt,azóta van egy új ugyanilyenem és most már kettő
És ebben az esetben sem a táp volt a ludas,hanem az alaplapom,bár a bluefish azért kényelmesen tönkretette,vagy ahogy az írva volt,rögtön feltették a polcra az újjak közé
MOD
Ezt nem hagyhatom ki:
Haveromnak hibás 6600GT-je volt,amit kb 3 hónapja vett.
Popey segítstégével lett kiderítve,hogy hibás a kari.
A bluefish-be visszavittük és két hét alatt ismerték el a hibát,mert csak addigra sikerült nekik PCI-Express cumót összetenniük...(no comment)
Most pedig újjabb két hét eltelte után még mindig nem tudnak adni egyetlen csere kártyát sem vagy egyáltalán kölcsön kártyát...Kéremszépen,ez egy szaküzlet???
Jah és még a januárt sem garantálják...
Több tanácsot kaptunk,de nem ajánlja senki a fogyasztóvédelmet,mert akkor lehet még márciusban sem lesz karija...
Nos? Ehhez még valaki???
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Fejlyemények!
Eddig ugyebár nem engedték,hogy ráfizessünk egy jobb vagy más VGA-ra...
Most meghogy egyszerűen nem tudnak beszerezni MSI 6600GT-t,így hírtelen azzal nyaggattak minket,hogy fizessünk 9700ft-ot és vihetjük az ASUS Extreme 6600GT 256MB-ot...
Végülis a sok vita után ez lett tegnap!
De még este kreálni próbáltuk a gépet...Részleket,vagyis a hibák leírása a msi neo platinum topicban... De nem akarja az igazat még mindig a dolog
Na de ma reggel elvittük nekik a servicébe az egész gépet,hogy csináljanak vele valamit...
Mondanom se kell,hogy újonngtak értünk
További részleteket és fejleményeket majd írom,ha vissza jeleztek telefonon a bluefish-ből...
Bár szerintünk idén le se fogják sz*rni a gépet.... -
Ariadne
őstag
Bfék sz*rnak a fogyvédelemre, bár nekem azzal jöttek egyszer a garis ügyemben, hogy megkérdezték a fogyvédelmet (ők!), de érdekes módon a fogyvédelem, mikor elmentem hozzájuk közölte velem, hogy semmilyen szín alatt nem adhatnak pláne hivatalos véleményt egy cégnek, abszolút kizárt - szóval hantapalinta...
Azt azért ne hagyd, hogy ''csökkentett áron'' számítsák be a kártyádat, mert jogellenes. Az eredeti vételár jár vissza, ha nem tudnak ugyanolyat adni! Azt már elismerték ezek szerint, hogy rossz, csak jó ha van papír is róla (szervizes lap, ilyesmi, amin látszik az időpont és a hiba).
(Megjegyzés: engem 3 hónapja nem tudnak visszahívni, érdekes...)"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
djyuri
őstag
Nem ismerték el,hogy rossz!!!
Azt mondta a tulaj,hogy ő az ő hatáskörét kihasználva küldette vissza mégis a karit...Ű
De kérdem én? Mit nem lehetett látni a kariban,hogy hibás???
Na mindegy!!!
Meg ha nem simerik el,akkor mi a f*szt intézkedik önállóan????
Adja vissza és én meg mek haverrel a fogy védelemhez...ennyi...
Egy 56k-s msi 6600gt-nél azért már csak észre lehet venni,hogy csak 4pipe megy 8 helyett és 2.0 shadel van 3.0 helyett...Meghoyg infeneon ramok vanna samsung helyet...stb -
Ariadne
őstag
Sokat ne remélj a fogyasztóvédelemtől, felsorolják a jogaidat azzal, hogy menj a békéltetőkhöz aztán a bíróságra, ha nem tudsz megegyezni velük. Tapasztalat... Bár a legkorrektebb válaszokat eddig a személyes, telefonos és e-mailes megoldások közül e-mailben adták (meg a fogyvéd fórumon , thx Máté ). Mindenesetre cselekedni nem fognak maguktól. Én már csak tudom, nem jószántamból fordulok bírósághoz a drága Bf ellen, csak végigjártam mindent, amit lehetett, és már csak ez maradt.
Azért nem akarlak nagyon elkeseríteni, hátha nem a teréz krti üzlettel van dolgod, akkor talán van esély...
-
Ariadne
őstag
Fogyvédelemnél egy okból éri meg bejelentést tenni: minél többen gyűlünk, annál jobban érik nekik esetleg egy közérdekű kereset, amikor maga a fogyvédelem perel. De ehhez azt hiszem még kevesen vagyunk (sajnos, hálistennek? nem is tudom...).
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
anulu
félisten
off-ba rakom. nem a bluefish-t szidom, csak a náluk vásárolt alkatrészt, bár leginkább n baxtam el.
lényeg: le akartam cserélni az ASUS A8N-SLI lapomon a gyári chip-ventit, mert megdöglött. szokott helyemen nem volt (a lap anno ott lett véve), így átbattyogtam BF-be és vettem egy Zalman ZM47J-t. hazahoz. pár nap múlva lap kiszed, hűtő felrak, megcsúszik, nForce4 SLI chip sarka <nyekk>. lesarkazta... mindez okt 30-án, vasárnap este, 4napos 7vége közepén... hurrá. valahogy a BF-nél vásárolt cuccok (még azok sem, amiken nincs is mi elromoljon) sem 100%-osak... a történethez még hozzátartozik, hogy ahol vettem az alaplapot, ott szó nélkül legariztatták, az eredeti 1év garival lett véve márciusban, a garból visszajött zsír újra már 3évet vállal a nagyker, és az átvétel napjától indult. szóval jól jártam, de BF-et nagy ívben kerülöm... (a meg nem nevezett cégnél már ismernek, nagyon régóta náluk vásárolok, és mindenkinek csak ajánlani tudom!)"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
djyuri
őstag
Hmm....Amit 2-kor elküldtem hsz-t,az megszünt létezni
Most kicsit rövidebben írom meg újra..
Szal:
A te tapasztalatod most aranyat ér,mert így talán sikerül havert meggyőzni arról,hogy ne patáriázzon a boltban...
És a váci bluefish-ben van a dolog..
Anulu:
Te sem vagy semmi
Tudnék én is mesélni...főleg mostanában körülttem megnőttek a lesarkazások,hardver alaphibák stb...
Jah meg én is alkottam a régi lapommal,simán letőrtem egy fontos alkatrészt...
Jah meg egy tanács...ne szerelj éjjel,ha már egész nap egy félig érthetetlen emberrel szereltél...Olyat tudsz pl elkövetni,hogy saját magad fejbelőnéd -
Ariadne
őstag
Na az asztalborogatás azért jó ötlet, szvsz ez az egy, amivel igazán lehet valamire menni. Remélem van sok jó asztaluk. (Én aTeréz körúton már végigvertem, amit találtam...)
De tényleg, ha nem tudja bizonyítani, hogy jó (és a saját szervizük egy 0, a kiélt képű főfő szervizfőnökről sem vagyok túl jó véleménnyel), akkor cserélje már ki. Tényleg próbálják már ki a szemed előtt, és ha nem megy, akkor az azért elég egyértelmű, hogy rossz. Ilyenkor ne hantázzanak már...
-
djyuri
őstag
Így van
Amúgy:
A probléma megoldva...
Visszavittük két napja a gépet és mára kicserélték a vga-t...
Ugyanolyan asus-t raktak bele természetesen,azzal teljesen ok a gép...
A legnagyobb poén az az,hogy egy másik gépben,amik a bolt kirakatában van,abban meg megy ez a vga,ami a haver lapjában nem ment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest