Hirdetés
Aktív témák
-
GuB3Ra
aktív tag
-
RootRulez
félisten
válasz 1hijjanhusz #30861 üzenetére
A kérdőjeled gondold felkiáltójelnek és ott a válasz
═════════════════════════════════════════
-
yaya
tag
válasz 1hijjanhusz #30861 üzenetére
Nagyon is tud. Ha felraktad,először is töröld le mind kettőt,és egy alapos regtisztítóval pucold ki mindenhonnan/pld:cc cleaner-rel/ Én az Att javaslom,azzal betudod lőni a kártyád,de előtte nem árt utána olvasni a beállításoknak.stb.
""Szerintem..:)""
-
lsc
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #30989 üzenetére
Az nem lehet hogy a procinak vagy a ramnak kell egy kis plusz fesz ? Próbáld ki hogy a videokártya alapon, majd ha úgy jó akkor kis lépésekkel emeld a gpu frekvenciáját , nem egyből 700-ra, a rammal ugyanígy, lehet az csak 1000-et bír .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #30993 üzenetére
Akkor ott valami gond van, a legújabb att-t használod ? Ha alapon sem megy akkor valami nem kerek abban a gépben . Milyen tápod van ?
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
RootRulez
félisten
válasz 1hijjanhusz #31378 üzenetére
Olyan sok különbség van köztük a memóriák függvényében?
-
RootRulez
félisten
válasz 1hijjanhusz #31381 üzenetére
Akkor az hurka annyiért...
-
Blaze71
őstag
válasz 1hijjanhusz #31659 üzenetére
Sávszélességet nem tudsz véletlenül. Kiváncsi lennék rá, hogy mennyit tudtak annó a MX4xx-ek. Manapság, ha nem megy 70 GB/sec fölött, már nem is jó.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
zuchy
őstag
válasz 1hijjanhusz #31770 üzenetére
De vhol olvastam egy tesztet, hogy win7 alatt ez a különbség megszűnik
Megszűnni nem szűnik meg, csodát nem lehet tenni. Pár %-ot jelenthet a win7 neki,
de nagy felbontásban kell az 1GB videomemória, főleg szűrőkkel, leginkább az AA van nagy hatással rá.PC-STYLE.hu
-
RootRulez
félisten
válasz 1hijjanhusz #31773 üzenetére
A lényeg alja fele... [link]
-
addikt
válasz 1hijjanhusz #32426 üzenetére
Honnan tudod, hogy kihajtja 3Ghz-en a 4830-at?
-
joi29
őstag
-A 4870 a 4830-hoz képest olykor 30~40, sőt egyes játékokban akár 50%-al
is felülmúlja a teljesítményét.
-Vagyis ha az E7300-ad 3ghz-en elég a 4830-hoz akkor a 4870-hez már bőven
kevés.
-Szerintem ha van rá lehetőség és teljes mértékben kiakarod használni a 4870
képességeit akkor már nem ártana elgondolkodni egy 4 magos procin.
-Ugyanakkor sokan azt mondják majd, hogy egy 3Ghz-es c2d elegendő hozzá,
nos az elegendő és a maximális kihajtás között van némi különbség. -
lsc
nagyúr
Itt egy ph teszt [link], 19xx felbontásnál már 3,2 körül elég, alacsonyabban nem árt izmosabb proci.
Az élet kegyetlen .
-
vergilx
őstag
válasz 1hijjanhusz #32581 üzenetére
ha tulfeszeled akkor kampec a gpu nak.meg nem is biztos h tudsz rajta emelni,csak ha van rajta VT1165.
-
vergilx
őstag
válasz 1hijjanhusz #32584 üzenetére
jah nem rossz,főleg az én 4870 emhez képest
ramjai 1000mhz fölött beadják a kulcsot,gpu 800 ig stabil alapfeszen. -
Dr. Romano
veterán
válasz 1hijjanhusz #32597 üzenetére
És a DX 10.1 támogatás is csak az alsó kategóriában van jelen.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
hito
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #32597 üzenetére
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
XoZ
aktív tag
válasz 1hijjanhusz #32674 üzenetére
GPUTool: nem mindegyik kártyával működik, de a 48xx kártyákkal általában nem szokott gond lenni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz 1hijjanhusz #32695 üzenetére
Ha ATi-kártyája van az embernek jobb ha hozzászokik a hotfix-ek telepítgetéséhez.
mod:
tzsolesz: Szívesen, látod azért nem olyan gyenge, mit ahogy a többiek állították. Nem egy erőmű a 845G de látod a régi játékok azért elfutnak rajta amiket írtam.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
válasz 1hijjanhusz #32774 üzenetére
Ha van rajta szenzor, akkor pl lavalys everest, ha nincs akkor meg ez.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz 1hijjanhusz #32776 üzenetére
Lehet. Nézd meg azért mással is, pl gpu-z, rivatuner.
Make Asia Great Again!
-
HUNNIA1920
őstag
válasz 1hijjanhusz #32816 üzenetére
Ati Tray Tools. Ezzel tuningolni is tudod.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #32818 üzenetére
Szerencsére ilyen nincs, már lenne egy csomó vmemhibás kártya.
-
ocsi19
senior tag
válasz 1hijjanhusz #32822 üzenetére
Előzmény:
"Megy 2 vagy 4-5 órát a gép 3D-s alkalmazásban - teljesen változó, hogy milyen időközönként - és egyszer csak szétfagy...van amikor a gép indítás is csak ~ tizedjére sikerül.Ez a jelenség úgy néz ki, hogy elindítom a gépet, felpörög minden kép nuku...és sokadik restartra adja csak be a képet.
Ez VGA hiba lehet "A gép:
Asus P5k
Q6600 AC Freezer 7
POW 8800GT ZalmanVF900cu
2x1GB ram 1066
FSP400W Green powerhúzás nélkül.
-
addikt
válasz 1hijjanhusz #34444 üzenetére
4870-nél nem lehet feszt. emelni a BIOS-ban.Máshogyan sem nagyon.
Hiába írnál be más feszültséget nem fog módosulni.
"Aki ad,az nyer"
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #34444 üzenetére
Várd meg az 5830-at, csak ideér!
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #34449 üzenetére
Hát nem reklámáron az biztos! De jöhetne már bármiáron, mert kíváncsi vagyok rá nagyon.
A feszültségemelés meg elég nehézkes, ritka kivételektől eltekintve vigyáznak a gyártók, hogy szoftveresen se legyen egyszerű megtenni. Másik dolog a melegedés, a 4870 amúgy is egy melegedős fajta és az energiaigény /fogyasztás/ a feszültséggel négyzetesen arányos! -
RootRulez
félisten
válasz 1hijjanhusz #35273 üzenetére
550W-os (minőségi) táppal mennie kellene Csak nem tudom mennyire hangosan...
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #36050 üzenetére
Azt sajnos nem tudhatod, hogy a vmem modulok hány fokosak, még infrásan sem tudod megmérni. A hiba olyan mintha hibázna valamelyik...
Az a hőfok amit memóriahőmérsékletnek jeleznek a diagnosztikai progik, a GPU-ban lévő memóriavezérlő részre vonatkozik és értelemszerűen nem a memória modulokra. -
Qru
MODERÁTOR
válasz 1hijjanhusz #36098 üzenetére
Sehogy, túl van húzva a ram, így nem leszel előrébb, tehetsz rá még 20 ventit is akár. Vedd visszább a ram frekit.
Az a VRM-et hűti, vagyis a kártya feszültségszabályozó részét.
#nincsbennetarcsi
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #36098 üzenetére
Már írtam, hogy a szenzorok a GPU hőmérsékletét mérik, sajnos a memóriamodulokat semmi nem méri. Valószínű az egyik gyengélkedik és hibázik. Alacsonyabb hőmérsékleten ez később jön elő. Számít a sok légkavaró mert a memóriamodulok felett is megmozgatja a levegőt, de itt hibás darabról van szó. Segít egy ráragasztott borda, ez 10-15°C-ot is jelenthet egy ilyen huzatos helyen, számít a visszavett memória órajel, akár a ref alá, de pl nyáron lehet, hogy ez sem segít.
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #36104 üzenetére
Akkor csak egyet tehetsz, felejtsd el a tuningot! 800-on használd a GPU-t és a memóriákat tedd vissza nyugodtan az alapra. A 4870 sávszélessége 1GHz-es GPU órajele alatt úgyis kihasználatlan.
-
zuchy
őstag
válasz 1hijjanhusz #36123 üzenetére
Az is lehet, hogy a VRM nem tud elég kakaót adni a ramnak meg a GPU-nak húzva. Vagy egyszerűen túlmelegszik. Ha egy kis gányolás nem tart vissza, akkor próbálj szerkeszteni egy kis ventit a VRM bordájára.
PC-STYLE.hu
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #36123 üzenetére
Ezt mondtam, vedd vissza az órajeleket! Bejött. Valamelyik memória modul gyengébb mint a többi és a melegedésnél hibázik, akkor is amikor nem kellene. Köze nincs a VRM-hez, nem a tápfeszellátással van a hiba, különben is úgy a GPU-nak, mint memóriáknak külön fázisok biztosítják a tápfeszt.
Az órajel visszavétel két ponton segít, egyrészt csökkentett órajelnél kicsi a hibázás valószínűsége, másrészt csökken a melegedés a memória moduloknál. Az órajel növelése növeli a fogyasztást és így a hőtermelést is, de a fordítottja is igaz!szab.tam: " köszönöm magamnak az ötletet" - sokan vagyunk ezzel így, de jól teszed, hogy a megoldást megosztod velünk, mert valakinek még jól jöhet!
[ Szerkesztve ]
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36159 üzenetére
Ez nem úgy működik, mint egy processzornál, hogy a BIOS-ból emeljük a feszt, itt komolyabb átalakításokat kell végezni magán a kártyán, ami a garancia elvesztését eredményezheti. Ha komolyabban érdekel a téma, akkor találtam egy guide-ot itt.
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36162 üzenetére
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36165 üzenetére
Ha nem indulna el, akkor még vissza tudod flashelni az eredetit, a kérdés, hogy akarsz-e vesződni vele pár +MHz érdekében.
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36353 üzenetére
Egyáltalán nem gond.
-
Boxi88
őstag
válasz 1hijjanhusz #36353 üzenetére
üdv
egyáltalán nem gond, az csak azt jelenti hogy az a játék jobban kihajtja/megizzasztja/leterheli a vga-d és olyankor kicsit intenzívebb hűtésre van szüksége amit a venti 100%-os pörgetésével kompenzál!
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36368 üzenetére
Semmilyen problémád nem származhat ebből, maximum annyi, hogy megsüketülsz a hangjától.
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36370 üzenetére
Ha komolyabban gondolod lecserélheted a hűtőt egy ilyenre, vagy víz.
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36372 üzenetére
Itt egy review, de ezek a hűtések inkább a csendességre vannak kihegyezve. Persze, azért tuningolni is lehet rendesen, de tuningra inkább ot a víz.
-
addikt
válasz 1hijjanhusz #36416 üzenetére
Nem, nem szokásom, még a procit se
-
csokad
senior tag
válasz 1hijjanhusz #36453 üzenetére
nekem egy kínai de ok. aztveszek.
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36524 üzenetére
A magot fedje le, és ne használj túl sokat, mert olyan helyekre is kerülhet, ahova nem kéne.
-
geri306
tag
válasz 1hijjanhusz #36050 üzenetére
Miért csúszik ki a kép a képernyőről 1920x1080 as felbontásban, FULL HD-s TV-n?
Vettem egy geforce 9800 gt nevű videókártyát amin van D-sub , DVI, HDMI kimenet és van egy grundig Vision 7 32" 7851 T nevű HDMI tv-m ami tudja a Full HD-t , de csak D-sub és HDMI bemenet van rajta, a videókártyához 1 db DVI-HDMI átalakítót kaptam, feltelepítettem a drivert és bekötöttem DVI kábellel mert csak olyanom van és a végére az átalakítót tettem ami a tv be megy be és 1920x1080 as felbontáson egy kicsit a kép alul ki van csúszva a képből. Majd vettem egy HDMI kábelt, közvetlen bekötöttem és akkor is ugyanez volt.(és mind 2 kábelnél recsegett a TV)[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #36643 üzenetére
A Galaxy ilyen volt, nekem az Inno3D is bejött, bár a hűtése csapnivalóan rossz volt.
Mindenképpen 256MB-osat és DDR3-at vegyél![ Szerkesztve ]
-
C4mp3r
addikt
válasz 1hijjanhusz #36645 üzenetére
7600GT is jó. Aprón nézz körül szerintem van 5k közelében.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest