Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
válasz Teszla_ #15083 üzenetére
Sehogyan és még kilenc másik modemmel sem!
Kell egy WLAN (másméven WiFI) routert venned.[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
zsolesz010
senior tag
válasz Teszla_ #21921 üzenetére
Úgy érted, hogy ha másik gépbe próbáltad betenni, akkor az azon a gépen lévő Win sem indult el? Vagy másik gépben próbáltál meg a jelenleg halott Win-t tartalmazó vinyóról bootolni?
Szerk.: Így mégegyszer visszaolvasva már jobban látok Te a rossz Wint tartalmazó vinyóról akartál bootolni egy másik gépben. Bootolj a működő Winről, és használd az ajánlott progikat.
[ Szerkesztve ]
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
zsolesz010
senior tag
válasz Teszla_ #21939 üzenetére
Az nagyon nem jó jel
Nincs kéznél egy USB-s rack/univerzális minden-to-USB adapter?- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Teszla_
senior tag
válasz Teszla_ #36022 üzenetére
#36022-es géplassulásra nem tud valaki valami okosat mondani? Mert akkor kénytelen leszek megint Win-t telepíteni, amihez nem sok kedvem van
Ismerősöm nem tudott sokat segíteni.
Ami még fontos lehet:
A win-t egy 10 gigás partícióra telepítettem. Ezt a partitt töröltem, mad NTFS-re formáztam, és ment rá a win. A többi parti maradt úgy, mint előtte. -
Sk8erPeter
nagyúr
Csak a lényeget nem írtad, a vinyót és a tápegységet... Mondjuk a vinyótípus mindegy is, Maxtor-ból, Seagate-ből vannak igen gyengécske darabok... lehet, hogy a vinyód rossz.
Start - Futtatás - chkdsk /f /r
Ezt futtasd le (újraindítást fog kérni). Ha akarod tudni, mire jó: [link] (lemezhibák ellenőrzésére, ha lehet, esetleges javítására)
HD Sentinel-lel nézd meg, mit ír a vinyó állapotára.
És írd le a tápegységed típusát, nem túl normális az újraindulgatás - többnyire ezt tápegység hibája (elöregedés, púpos kondik) okozza. (persze memóriahiba is lehet)Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Teszla_ #36145 üzenetére
Egyébként érdemes lenne megpróbálni azt is, hogy cseréled a vinyók kábelét.
És teszteld a memóriákat olyan 6-7 órán keresztül (mondjuk amikor elmész otthonról valahova, addig indítsd el, hadd futkorásszon el magában, majd úgyis jelzi, ha hiba van) memtest86+-szal vagy goldmemory-val. (írd ki egy újraírható CD-re) Egyelőre ezek jutnak eszembe, majd még csináld meg azokat, amiket írtam.
Tényleg nem normális az, hogy ilyen lassú legyen. Egyébként remélem nem buhera XP-ről van szó... (bár én hardveres gondra gyanakszom ezek alapján)Sk8erPeter
-
Teszla_
senior tag
Nah, ismét próbálgattam a gépet. (#36022-ben leírt probléma))
Sk8erPeter ajánlotta a HDsentinel-t. Ezt felraktam és az egyik vinyó (320-as Samsung) 100%-os (37 fokon üzemel), viszont a 200-as Maxtor csak 27%-os (42 fokon üzemel) kondícióban van és talált rajta 113 bad sectort
Ez lehetne akkor a lassulás oka?
Memóriákat külön-külön kipróbáltam a gépben (a memtest-et akárhogy írtam ki, nem boot-olt róla a gép. Biztos én qrtam el valamit, csak nem tudom mit), azokkal is ugyanúgy lassú, tehát szerintem nem a memóriák a hibásak.
Holnap kipróbálom a gépet egy kölcsön vinyóval. Ha azzal is lassú, akkor már nem tudok mire gondolni. Ha viszont azzal okés, akkor lesz véve egy új vinyó.
A bad sectoros winchester-rel lehet valamit kezdeni? Vagy mehet a polcra dísznek? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Teszla_ #36237 üzenetére
Ilyen állapotban lévő vinyó simán okozhat lassulást. Valószínűleg innen ered a lomhaság oka. Cserélj vinyót, vagy futtasd le a már korábban említett Start - Futtatás - chkdsk /f /r módszert, és esetleg ADATMENTÉS UTÁN (a vinyóról minden adatot ments ki) egy zero fill-t SeaTools-szal. Ez utóbbi felülírja 0-kkal az ÖSSZES szektort (ezért kell menteni előtte), kitörli a vinyóban lévő hülyeséget, néha csodákra képes, persze a már lezárt, hibásnak minősített szektorokat nem oldja fel, de gyorsulást okozhat (megszüntet mindenfajta töredezettséget, minden vírust a vinyón).
Ha a memóriatesztelő progiból a bootolható ISO-verziót töltötted le, és egy az egyben kiírtad, akkor amit elronthattál, az az, hogy nem állítottad be BIOS-ban, hogy a CD-ről bootoljon a gép elsőként. Ezt nem fejtetted ki bővebben.
De a vinyó mindenképpen gáz. Lehet, hogy tápellátási problémái vagy adatkábelhibái voltak/vannak, ezért keletkezett rajta annyi hibás szektor.
A tápegység típusát még mindig nem írtad le, pedig ez a gép egyik legfontosabb összetevője!!! Hiába veszel új vinyót, ha esetleg azt is tönkreteszi egy szarabb táp...
Szerk.: bocs, utóbbi mondatomat visszavonom, itt írtad, hogy a táp Chieftec valahány wattos A Chieftec többnyire nem szokott ratyi tápot gyártani.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Vitus
őstag
válasz Teszla_ #44940 üzenetére
Szerintem erre a gépre pakold vissza az Xp-t. Semmilyen előnnyel nem jár a Windows 7 ezen a gépen. Nincsen Win7 Nvidia driver Fx5200 és Go6100-hoz csak az alap Microsoftos gondolom amit beraktál és valószínű, hogy ez és az oprendszernek kevés memória miatt vannak gondok. WinXP-vel sokkal jobban jársz a gépeden. Illetve megpróbálhatod megetetni vele a Vista driver erre nézz körül -->Nvidia driver
[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
Vitus
őstag
válasz Teszla_ #44945 üzenetére
Nem a játékkal van a gond, hanem egyszerűen nincs már támogatása a cuccaidnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem használható egyszerűen csak be kell érni a régebbi rendszerrel. Esetleg lehet keresgélni ilyen fanok által buherált meghajtókat, de a legésszerűbb a jól bevált régi rendszert használni.
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
moha21
veterán
-
-
7Heads Drago
veterán
válasz Teszla_ #49485 üzenetére
1. Ha garis a noti, akkor hamar gyorsan gariztasd. Illetve lassú formázással kéne megformázni rajta az összes particiót. Ugyanis a vinyón még lehet szektor hiba, de az csak lassú formázáskor feddi fel. Ezt azért kellene megcsinálni mert egy két gyártó bizonyos darab számhoz köti a cserét.
Ha nem garis: A vinyót nézd át a HDD regenrátor-al. Javítja elvileg a szektor hibákat illetve kizárja őket. Persze ez ilyenkor csak fél megoldás, mert egy vinyó ha döglödik nem fog 1-2 szektor hibánál megállni. De egy pár hónapig még húzhatod vele.
2. Az újabb notik satás optikai meghajtója a bünös azért mert nem tudsz az Xp-vel bootolni. A Biosban kéne átállitanod az AHCI-t.
És lás csodát bootolni fog.
3. A win7 nem fogja neked támogatni azt hogy az Xp-vel te felül írd őt. Tudja hogy ő az okosabb és nem engedi. És ezért inaktív a telepítés gomb.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Teszla_ #49503 üzenetére
Tudsz a telepítő lemezzel lassú formázást csinálni. Arra viszont számíts hogy legalább fél óra. Itt egy videó. 2:08-nál látszik hogy hol tudsz lassú formázást csinálni. /A partició formázása NTFS fájlrendszer használatával/ A két felső menüpont a gyors formázás, de neked nem az kell, hanem a két alsó közül az egyik. És ha lehet ne Fat-re formázd a vinyót, hanem NTFS-re. Gyorsabb is, illetve nincs 2Gb fájl méret korlátod se. Mekkora a vinyód? Az Xp-nek érdemes egy 30gb particiót csinálni.
A biosban ott van valahol az AHCI csak keresd meg.
Illetve ha tudsz a notiról egy pontos típust adni vagy egy Manual-t pdf-ben. (amiben képek is vannak a biosról) Akkor esetleg rámutatok.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Teszla_ #49531 üzenetére
Ha régen boot-olt xp cd-ről, akkor valószínű nem a BIOS a hibás vagy nem?
kaente: Lehet csak érintkezési hiba ( poros a gép), lehet táp ( egy biztosan jóval ki kellene próbálni ), lehet memória, de még alaplapi hiba is.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Teszla_ #49538 üzenetére
Ez alatt mi van a biosban? Boot Device Priority
kaente: Milyen vga van benne? Ezt a progit telepítsd és indítsd el a "Scan for Artifacts". Nekem inkább vga problémának tűnik.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz Teszla_ #49545 üzenetére
Értem.
És nem raktatok új biost a gépre? Vagy biztos hogy ez az XP lemez volt régen az amiről bootolt?
Mert egyes Xp lemezek tartalmaznak satas drivereket és azzal tudna bootolni így is.
olvasni való
másik
Ha tudnánk esetleg a sata vezérlő pontos típusát akkor le lehetne hozzá drivert szedni és akkor megint csak tudna az Xp bootolni.
Viszont ha van egy pendrive-od akkor a bios frissítés se bonyolult.[ Szerkesztve ]
-
Teszla_
senior tag
válasz Teszla_ #49621 üzenetére
Bios-t nem tudtam frissíteni, mert nem tudtam pendrive-ról boot-olni. Azt írta ki, hogy nem megfelelő rendszerlemez
Egy 1gb-os Silicon Power pendrive-om van. Ezekből van külön boot-olható és nem boot-olható is?
Már nem tudom mit kéne kezdenem ezzel a nyomorék géppel. Kezdem elveszíteni a türelmem, hogy semmi se használ neki.
Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple asztali gépek
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest