Hirdetés
Aktív témák
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Az alumíniumból készült "ezüst" házak megtartják a fényüket hosszú távon is? Van valami hátránya annak, hogy nincs lekenve festékkel? Vagy jobb a festett (fekete)?
Légyszíves adjatok tanácsot! Találtam 2 házat, amiből választanom kéne:
Cooler Master RC-631-SSN1-GP Mystique ezüst
Thermaltake VB6000SNSD Swing ezüst
A szívem a Cooler Masterhez, a péztárcám a Thermaltake felé húz.Mennyire halk a működésük? Melyiknek halkabb a beépített ventije? Mindkettőhöz jó a Corsair 450VX táp? És még valami: Mindkettőn van reset gomb a valóságban is? ( Ugyanis fontos lenne, hogy Windows-kompatibilis legyen! )
Légyszi válaszoljatok, mert legkésőbb csütörtökön meg kell vennem.
Köszi.
Szerk.: Ha új tápot (Corsair PSU-450VX) teszek a gépbe, a BIOS-ban vagy bárhol máshol át kell állítani valamit?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz zsolesz010 #16332 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor jó ronda lesz pár hónap után. Lehet, hogy inkább a feketét kéne megvennem?
Fobee000: Köszönöm neked is. Az előbb lemaradt. Bocsi.
-
galóca18
tag
válasz zsolesz010 #16335 üzenetére
23ezerért már várnék valamit, de ha meg azt nézzük, vannak ennél 10-szer (meg többször) drágább házak, lehet, hogy az igazi minőséget annak tartogatják...
Szerk.: Azóta milyen színűt vettél?
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Sziasztok!
1. Valahol azt olvastam, hogy futhat egyszerre a Win beépített tűzfala és egy külön telepített is egyszerre. Számomra ez furcsának tűnik. Ti mit gondoltok erről?
2. Mi az a freeware progi, ami megmondja, hogy kikapcsoláskor melyik program dolgoztatja a gépet ahelyett, hogy rendben kikapcsolna és hogy melyik milyen mértékben hajtja a procit (szintén kikapcsoláskor)?
Köszi
Szerk.: XP-m van.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Mi ez? Most írta ki másodszor. Először akkor, amikor hibernálni akartam, de a net be volt dugva, most talán ugyanez történt gondolom, mert magára hagytam a gépet egy időre, miközben be voltam ide jelentkezve, valószínűleg hibernálni akart megint. Amikor visszajöttem, már ez a kép fogadott.
(Ez a frány kép sehogy sem sikerül! Inkább betettem egy linket.)
Egyébként hogy kell ide képet berakni?[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
-
galóca18
tag
válasz galóca18 #16425 üzenetére
Sziasztok!
1. Mi az a freeware progi (XP-re), ami megmondja, hogy kikapcsoláskor melyik program dolgoztatja a gépet ahelyett, hogy rendben kikapcsolna és hogy melyik milyen mértékben hajtja a procit (szintén kikapcsoláskor)?
2. Mi ez?
Most írta ki másodszor. Először akkor, amikor hibernálni akartam, de a net be volt dugva, most talán ugyanez történt gondolom, mert magára hagytam a gépet egy időre, miközben be voltam ide jelentkezve, valószínűleg hibernálni akart megint. Amikor visszajöttem, már ez a kép fogadott.Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
válasz kételkedem #16432 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a választ! A Comodót néztem ki. Mi a véleményed róla? Tudsz ajánlani egy jó és ingyenes tűzfalat, ha ez nem jó? És ez leállítja a Win tűzfalát automatikusan? Mennyire jó az Ashampoo tűzfala? (Tudom, hogy nem freeware, de regeltem náluk, és megajándékoztak.)
-
galóca18
tag
válasz kételkedem #16493 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a segítséget. Te aztán alaposan utánajártál! Mielőtt telepíteni kezdem, leállítsam a Win tűzfalát? (Persze előtte kihúznám a netet.) Vagy ha az új tűzfal nem állítja le magától, csak akkor piszkáljam?
-
galóca18
tag
válasz kételkedem #16569 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, mielőbb nekidurálom magam."Most éppen ezt tartom a legjobb ingyenes tűzfalnak."
Úgy tűnik, mások is!
Érdemes egy kicsit szétnézni ezen az oldalon, ha még nem tetted.Szerk.: Az Ashampoo nem nagyon tündököl a maga 5%-ával. Inkább jól elkerülöm. Az XP tűzfala szerinted hol áll ezen a listán? Nekem fogalmam sincs, azon kívül, hogy ezt használom(-tam), és sok kritika éri, semmit se tudok róla.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
válasz V.Stryker #16571 üzenetére
Szia!
Semmi bajom az Ashampoo tűzfalával, csak az a teszt nem épp mellette szól. Tulakdonképpen te vagy az első, akivel "beszélek" és a gyakorlatból ismeri. A Comodót viszont sokan használják és jók a visszajelzések. Én csak sodródom az árral.
-
galóca18
tag
válasz kételkedem #16572 üzenetére
Szia!
Én mindig csak a Win tűzfalát használtam, eddig nem volt semmi gond, de nemrég ellepték a trójaik a gépet. Valószínűleg ott kezdődött a baj, hogy sikerült szereznem egy trojan downloadert, a többi már ment magától.
A Win tűzfalam nem állt le magától, manuálisan lőttem ki, de a Biztonsági központ szerint még aktív, pedig már volt azóta újraindítva is. Ez mi lehet? Nem szeretném, ha összeakadna.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
válasz kételkedem #16626 üzenetére
Oké, köszi szépen.
Van és volt is vírusirtóm (Nod), ez a történet pikantériája. A Nod jó kis progi, de trójaiban igen halovány. Van már kémprogram keresőm is (Spyware Terminator), az leplezte le a trojan downloadert. Mindig megfogadom, hogy hetente átnézem a gépet, de valahogy nem nagyon jön össze hosszú távon. Rossz vagyok A lelepleződés után jött az Avast és az Avira. A 2 összesen vagy negyvensok-ötvenakárhány trójait szedett le! Ez már Guiness rekord. Majd okosodomÉjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz attrax #16658 üzenetére
Okultam az esetből! Már a Comodo dolgozik értem.
Szeretem a Linuxokat is, csak sajnos ott a Windózeres progik nem futnak. A vicc, hogy Linux alatt valamivel gyorsabb a net is, hamarabb bejönnek az oldalak a böngészőben! Pedig a sávszélesség nem változik. Nem értem.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Mit jelent ez?
GRUB Loading stage1.5.
GRUB loading, please wait...
Error 22
_Elozmeny: Attettem a regi hazbol (egyszeru haziko) az ujba a gepem. Az uj haznak van tobb olyan csatlakozasa, ami a reginek nem volt. (CM Mystique RC-631; 2 venti a hazban gyarilag, 2 USB csati gyarilag, HD audio kimenet, mic.) Azota a Windows nem akar menni, helyette a fenti hibauzit kapom. Az Ubuntu Live priman megy CD-rol.
A floppy meghajtoba hogyan kell bedugni az IDE kabelt, hogy rendesen alljon, ne forditva? Bar mar mindket modon probaltam, a hibauzi ugyanaz.
Legyszi segitsetek egy lelkes amator pancsernek! Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
válasz kételkedem #16714 üzenetére
Szia!
Koszonom a segitseget. Nekem megis sikerult mindket modon radugni, becs' szo. Valoszinuleg orvosi (es sokfele mas) csoda vagyok! Az alaplapi veget a helyen hagytam a koltozeskor, csak az alalplarol Tarzankent alacsungo floppy-meghajto zavart.Kideritettem, hogy azt a vinyot nem latja a gep, amin a Windows lakik, a masikon pedig valamikor 3-5 evvel ezelott Linux is volt, ezek szerint valami hatramaradt belole. Jol remlett, hogy a GRUB-nak a Linux-hoz van koze, csak nem ertettem, hogy kerult ide.
Mostmar csak azt lenne jo megoldani, hogy a nagyobb vinyot is lassa, hogy menjen a Windows. Mit ronthattam el? Az egy SATA, Samsung szerkentyu. Az alaplapon 4 SATA csati van, 2 narancssarga, 2 bordo. A szineknek mi a jelentoseguk? Van egy SATA DVD-meghajto, arrol megy most a Linux. Lehet, hogy atcserelem a 2-2 kabelt a dvd es a vinyo kozott. Csak aztan nehogy 2 szek kozul a parkettan landoljak.
-
galóca18
tag
válasz galóca18 #16771 üzenetére
Jó hírem van!
Megcseréltem a 2-2 vezetéket, és íme, itt a Windows! A legfurcsább az egészben, hogy már 24 órával ezelőtt beugrott, hogy ezt kéne tenni, de elhesegettem magamtól, mondván, így sokkal logikusabb. Az előző kábel ugyanis, ami a vinyóban volt, hajlított csatlakozós, és mivel elég közel van a ház oldalához, jobbnak láttam NEM egy egyenest betenni. Végsősoron persze ez is lefér így, ahogy van. Amitől még furább az eset, az az, hogy a DVD-meghajtó is működik, pedig most abban van a hajlított csatis SATA kábel. Az alaplapon nem cseréltem át semmi kábelt.Ha valaki tudja a magyarázatot, légyszíves írja meg, hogy tanulhassak belőle, és más is, akit érdekel.
És továbbra is szeretném tudni, mit jelent az alaplapon lévő SATA aljzatok eltérő színe.Előre is köszönöm.
-
galóca18
tag
válasz sgergi #16774 üzenetére
Asrock 775I945GZ alaplapom van.
Déli híd, RAID? Ezekről kb. annyit tudok, amennyit leírtál az előbb. És ez a színekre vonatkozik, vagy a "nemműködésre"?
Egyébként most az egyik SATÁ-s meghajtó a narancssárgában, a másik a bordóban van.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz sgergi #16778 üzenetére
Köszi szépen!
Tehát akkor a kicsike gépem kreált nekem egy újabb X-aktát!Ha Mulder vagy valamelyik lelkes követője erre járna, kérem, kukkantson el ide, hátha tud magyarázattal szolgálni az utókor számára a SATA-s kábelekkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Épp most vettem észre, hogy a gépem órája késik 8 percet. Fogalmam sincs, mióta csinálja. Ez lehet attól, hogy másik házba költöztettem? Ehhez persze széthúzgáltam mindent, de az alaplap akksiját nem piszkáltam. Ez azt jelenti, hogy ki kell cserélnem?
-
galóca18
tag
válasz Klemens #17210 üzenetére
Szia!
Itt elolvashatod, hogyan kell. A szín egyébként attól függ, milyen háttérszínt állítasz be az asztalra, ezt persze a háttérképed eltakarja, szóval "nagyon" fontos, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
válasz Borisz76 #17232 üzenetére
Hali!
Mobil rack + egy rakás vinyó? Vagy 1 külsõ merevlemez ház + egy rakás vinyó?
És az ára is elviselhető.[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Hali!
1 cikis kérdés: Hogyan tudok aláírást csinálni magamnak? Sehol se találom.
-
galóca18
tag
válasz zsolesz010 #17275 üzenetére
Így jár a halandó, ha alvás helyett fórumozni próbál!
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Mit tudtok erről mondani?
HPQ MS XP PRO ENG-HUN OEM
Kategória: OPERÁCIÓS RENDSZER
Gyártó: HP HEWLETT PACKARD
Cikkszám: HPQ XP PRO
Ára(bruttó): 13830 FtMiben tér el a "rendes" XP PRO-tól? Ugyanis gyanúsan olcsó...
Nagyon érdekel a válasz, mert fontos.
Előre is köszönöm!
-
galóca18
tag
Nincs letiltva? (Nézd meg a hangkártyád vezérlőjében) Az enyém például azzal szórakozik, hogy a hangszórót időnként letiltja...
Működik a gépen az a bemenet? Más eszközzel jó?
Talán hülye kérdés: A mikrofon fizikailag be van kapcsolva? Elem/konnektor?Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Ez engem is nagyon érdekel! Ismerős tünetek azzal a különbséggel, hogy mostmár nem csak hibernálás helyett csinálja, hanem máskor is. Viszont nem minden hibernáláskor. Amikor pedig ismét leülök elé, pár program nem megfelelően működik.
A Windows súgójában rákerestem, de az egy rémálom... Legjobb esetben is bétásnak minősíteném.
Okozhat ilyet egy rosszul megírt szoftver? Vagy inkább hardveres hibára utaló tünet?
Találkozott már más is vele? Ha nem kapunk választ, talán összedughatnánk a fejünket, hátha... Hm?
Sloeb, a hardverünk teljesen más, ha ez támpont bárkinek.
Az Explorer.exéd teljesen jól működik? Amikor kilépsz az Intézőből, nem csinál egy újrainduláshoz hasonlót a géped? (Valódi újraindulás nélkül.)Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Szia!
Esetleg kipróbálhatnád a Sandboxie nevű progit. Ez egy virtuális környezetet hoz létre a meglévő Windows-odból. Persze ez azt jelenti, hogy a Registry-ben már mostanra "elrontott" bejegyzéseket használja föl, viszont ebből valószínűleg kikeresheted a bűnös bejegyzéseket, és így az igazi Windows-ból tudod törölni. Talán... Még nem próbáltam ki erre, de hátha... Majd írd meg légyszi, mire jutottál ezzel, ha úgy döntesz, kipróbálod.
A következő időkorlátos (vagy indításkorlátos) progit érdemes már eleve sandboxie-san telepíteni.
A mániákus telepítgetőknek is nagy segítség ez a program.
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Adblock Plus-t használok, az előbb az egyik weblapon ilyet fogott:
http://www.bryanadams.com/config.txt - Típus: objektum alkérés
Ez mit akar? Lekéri az oldal a konfigomat?? Minek az neki?!?!
Szóval jól gondolom? Vagy ha nem, akkor mi ez?Köszi
-
galóca18
tag
Közben én is megnéztem. Azt reméltem, hogy csak a változásokat jeleníti meg a Sandboxie-s registry-ben, de sajnos nem. Így pedig elég sziszifuszi munka összevetni a kettőt, akkor már az is egyszerűbb, ha újrateszed a Windows-t.
"Valahogy nem akar működni"
A terv vagy a Sandboxie?
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Van valami működő ötletetek arra, hogy egy rakás (kb. 30) crc fájlt hogyan lehetne lefuttatni a Total Commanderben külön beavatkozás nélkül, hogy összeillessze a részeket? Nem szeretnék egész nap a gép előtt ülni és fél percenként kattintgatni. És ha utána még egy víruskeresésre is rá lehetne venni az új fájlokon, madarat is fognék örömömben. Valami bat fájllal? Vagy esetleg létezik erre már program?
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Hali!
Van 2 kérdésem:
1. Milyen (lehetőleg freeware) progi van, amivel egy nagyon elbénázott avi fájlt át lehet szabni? A film arányai rosszak, mindenkinek tojásfeje van és ráadásul körben vastag fekete rész van. Azt még le tudom vágni, de jó lenne, egy olyan progi, ami mindkét dolgot megcsinálja egy füst alatt. Media Codert használok, de azzal nem sikerült az arányt variálnom.
2. Avi fájlokat szeretnék egyesíteni (vagy hogy mondják), hogy kettőből egy legyen, a VirtualDubot ajánlották, de az nekem nem akar működni valamiért. Pár napja szedtem le a legfrissebbet a honlapjáról. Elindul maga a program, de valahányszor meg akarok nyitni egy filmet, hibát jelez.
Meg tudná mondani valaki, hogyan használjam? Vagy ajánlani mást, ami újrakódolás nélkül, pár pillanat alatt bütyköli egybe?Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Üzleti Laptopok 29.990Ft-tól! Dobozban, ÁFA-s számlával!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
- HP EliteBook 840 G5, 14" FHD IPS 120Hz!, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 2GB AMD VGA, SZÉPSÉGHIBÁ
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest