Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
zsolesz010
senior tag
[link] Itt van egy pakk, ami tartalmazza a javításokat SP2 után.
Vagy szedd le microsoft-tól az SP3 pakkot.
Valamelyiket letöltöd, elrakod jó helyre, és Win telepítés után csak elindítod a telepítőjét.
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Vamp
senior tag
válasz zsolesz010 #16501 üzenetére
Ép ezaz, hogy nem akarok netet használni
-
Kloden
senior tag
Kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan hogy pendrive-ról indítható portable oprendszer?
Valami windowsos kéne. Vagy ilyet ne is keressek?"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
zsolesz010
senior tag
Jaa, hogy egyáltalán nem akarsz netet használni
Azt hittem, valamekkora adatmennyiség belefér.- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Kloden
senior tag
válasz Sk8erPeter #16505 üzenetére
Köszönöm, ilyet kerestem!
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Studiossrác
aktív tag
válasz Kloden #16507 üzenetére
Hellosztok. Elég sürgős lenne a dolog. Van 1 laptopom ami "zörög". A forgó része, ami lehajtja a kijelzőt. Ha erre ráteszem a kezemet, akkor megszűnik a zörgés. Sőt továbbmegyek, ha újratelepítem a rendszert akkor is nyugton marad 2-3 hónapig utána újra zörög.
Szerintetek visszavigyem átnézetni a notit? Amúgy van egy meglátásom is, ami lehet hülyeség, de én csak erre tudok gondolni. Újratelepítés után nem zörög. Azaz amikor formáztam a gépet és egymás mellé kerülnek a vinyón a cellák. Utána amikor használva van sokat össze-vissza kerülnek az adatok és ugye akkor az olvasófej mindenfelé rohangál. Létezik, hogy ez okozza a zajt? Mert ha ez okozhat ilyet, akkor felesleges visszavinnem és aggódnom(gari nemrég járt le)
Válaszotokat előre is köszönöm -
Lenry
félisten
válasz Studiossrác #16508 üzenetére
amennyiben tényleg csak a vinyó töredezettsége a probléma, akkor futtass le egy lemeztöredezettség-mentesítőt
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz Studiossrác #16510 üzenetére
akkor szerintem fölösleges
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
total90
veterán
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok.
A segítségét szeretném kérni azoknak akik nagyon értenek a dvd írókhoz. Szeretnék venni egy új dvd írót, de nemtudom milyet vegyek. Semmilyen csilli-villi tudás (pl lightscribe) nem kell hozzá. Olyat keresek ami leehtőleg a legtöbb dvd lemezt és a legrégebbi lemezeket is olvassa. Kérek midnenkit aki hozá tud szólni segítsen. Előre is köszönöm.
Üdv.
-
localhost
Közösségépítő
válasz Vulkhaan #16513 üzenetére
Szia! Van itt tanács tucatszám: [Kattints_ide!]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Vulkhaan
csendes tag
Sokan írnak, de legfőképp problémáikról a dvd íróikkal. Engem továbbra is az érdekelne hogy pillanatnyilag melyik gyártótól melyik fajtájú dvd írót a legérdemesebb megvenni!
Kérlek írjatok.
Köszi
-
localhost
Közösségépítő
válasz Vulkhaan #16515 üzenetére
Így van! Pontosan erről értekeznek, beszélgetnek vitatkoznak a kollégák a másik topicban!
Mindent eldöntő válasz nincs!Én hátulról visszafelé olvasom a topicot, csak az elmúlt 30 - 35 hozzászólásban olvastam legalább 5 tanácsot, hogy ilyent vegyél és legalább hármat, hogy milyent ne. Továbbá, hogy én ilyent vettem és elégedett vagyok, mert...
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
sodrony
csendes tag
Hi.
Egy kis front panel problémával szembesültem, itt szeretnék segítséghet kérni ehhez:
Probálom röviden.Adva van egy Asus P5K SE alaplap Realtek ALC883 alaplapi hanggal meg egy Colorsit márkáju számítógépház.Az előlapi hang alalplapba való bekötésel vagyok gondban.Elöször is nem tudom a front panel HD vagy AC97 re képes-e?
Másodszor nem is müködött nekem egyáltalán a front panel csak az 2db USB kivezetés.
Szétszedtem a vezetéket de sajnos nincs rajta semmi jelzés hogy mit hová kell kötnöm az alaplapon.
Azt tudom hogy az alalplapon mi micsoda csak a vezetékeken nem, ebben kérném a segitségeteket.
Néhány kép hátha segit valamit:[link]
Azt tudom csak hogy a két szélső 4 db kábel az USB, de a 7 belső kábelt nem értem mit hová kössek.
[link][link]
Alaplap kézikönyvében minden oké, ami nagyon jó :-( csak nekem a ház vezetékeinek pontos ismerete kéne.
Ha valaki tud segíteni akkor THX.Szevasztok[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok szerintetek a gigabyte az megbízható?? Egy ilyet akarok : GA-MA78GM-S2H. Válaszotokat köszönöm.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
-
-
válasz No-kia #16523 üzenetére
Nagy tuti. Köszi a segítséget. Főleg a gyors válaszokat. A mostani gépem megfeküdt szerintem a deszka halt meg Asus a7n8x-e deluxe. Mikor be kapcsolnám nem sípol. Nem kapok akkor se vissza jelentést ha a AGP nincs benne. Kiárulom belőle a motyókat. Még 1X thx a segítséget.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
dudika10
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van itthon 2 gép, ezek egy router-re csatlakoznak, namármost, el tudom érni egyik gépről a másik gép adatait ha az be van kapcsolva, illetve tudom irányítani azt?(linux-on tudom hogy lehetséges interneten keresztül de win-ben nem vok otthon ilyen téren )
És ha igen akkor hogyan?
(ha lehetne nagyon szájbarágósan leírni azt külön megköszönném )Előre is THX.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #16338 üzenetére
Erre valaki tud mondani valami okosat? A probléma csak IE és Opera alatt merül fel, Firefox alatt normálisan megcsinálja - gondolom valami beállítástól függ, mi lehet ez???
Sk8erPeter
-
fastleslie
senior tag
Hali! Összeraktam egy PIII gépet NET-ezni. A gondom az, hogy egyrészt a 866-os procit 650E-nek ismeri fel (ez a kisebbik gond, még így is elég lenne arra a célra, amire szánom! és ha kézzel korrigálom 133MHz FSB-re, el sem indul) a nagyobb, hogy nem tudok az alaplapról semmit. pl. tipus... Ha lenne rajta valamilyen rendszer, természetesen egy Everest megoldaná a problémát. Így nem tudom, hogy jól dugdostam-e össze, mert pl. USB-t nem tudom, hova kellett volna dugni, csak sacc, ps2-t szerintem jól csatlakoztattam és a soros portokat is, ennek ellenére soha nincs egerem (próbáltam már soros, ps2, usb-s egeret is).
A rendszer máskülönben műkszik, Sulix Live CD-ről feláll rajta, csak egér nélkül...
Próbáltam még Win98ME-t feltenni, de CAB14 file másolási hiba miatt mindig megáll a telepítő (???)
Aki a fenti problémák bármelyikére tud megoldást vagy javaslatot, szívesem veszem! akár priviben is... -
No-kia
addikt
válasz fastleslie #16532 üzenetére
valószinű az alaplap nem kezel nagyobb procit és nem si annak ismeri föl ami hanem vmi másnak, , van olan ismerősöm akinél szintén ez a probléma, ha meglenne az a laplap típusa akkor könnyebb lenne megoldani a problémás
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Márton
nagyúr
Hi,
honnan tudnék beszerezni olyan usb kábelt aminek nem egyenes a csatlakozója, hanem 90 fokban hajlik? Mint ez itt, csak ne adapter legyen, hanem egy kábel legyen a vége, amit lehet barkácsolni.köszi!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
n-tek
aktív tag
hali
van 2 win xp prfos gép. az egyik van egy ősrégi, de még műödő nyomtató, HP LaserJet 6P, amit megosztottam azon a gépen ameikhez be van kötve. A másik gépen akartam csatlakozni hozzá, a címtárban meg is találta, de mikor csatlakozik hozzá, akkor vár 1 percig, majd ezt írja ki:
A Windows nem tudott csatlakozni a nyomtatóhoz. Vagy hibásan adta meg a nyomtató nevét, vagy a megadott nyomtató elvesztette kapcsolatát a kiszolgálóval. Katt súgó he több info kell...
Mit tegyek? van máshol is hp laserjet 6p-s nyomtató és azt rendesen meg tudtam osztani és használni. pls help. köcEscape is Just the Begining
-
fastleslie
senior tag
Milyen videokarit javasolnátok egy old PIII 866MHz-es PC-be, amelyik főleg netezésre lenne használva, de egy kis 3D-s beütése is legyen? A gond leginkább az, hogy 1-2x AGP-s a lap, emiatt a lehetőségek eléggé szűkösek. Én már nem is emlékszem, milyen videokarik dívtak akkoriban?
Azt mondják, a feszültségek sem ugyanazok, mint a 4-8x AGP esetében. Ez igaz? -
fastleslie
senior tag
És erre másnak vélemény?
[link]
pl. Miért nincs egér? A procigondot megoldom, ha már lesz fenn rendszer, egy BIOS frissítés lehet hogy meg is oldja... és nem is az a legfőbb gond. Öreg alaplapokhoz hol lehet leírést szerezni? (alaplap képe, magyarázatokkal, mit hová kell kötni stb.)
és mi miatt van a CAB14 file-nál olvasási hiba? Anno ez a Win98ME volt a kedvencem, és egy virtuális gépen most is fut...
[ Szerkesztve ]
-
#TOTTI
őstag
Igazabol ha csak igy csatlakozol átmásolja onnan az illesztőt.. az sikerült nem is kell külön driver arra a gépre... de ahogy latom itt csak 1 féle dirver van PostScript akkor igy hirtelen nem tudok segiteni..
-
fastleslie
senior tag
és ha egy drivermax-al kimásolnád a működő drivert a fenti gépből? Vagy megkeresni ott a file-ok között a kibontott és működő illesztőprogram fileokat?
Én aNET-en keresnék hozzá drivert, és azt telepíteném pl. új nyomtató hozzáadása vagy hasonló módon (vagy csak egyszerűen futtatni a telepítőt)
innen: [link]
vagy innen: [link] -
Steve-0
őstag
válasz fastleslie #16538 üzenetére
az is egy megoldás ha veszel egy erősebb pci-os karit! szerintem egyszerübben találsz!
-
Steve-0
őstag
válasz fastleslie #16538 üzenetére
most gyorsan ezt találtam 2x/4x agps Ati Radeon 7000 apró
vagy egy ATI RADEON 9250-t 8.1 directx -et támogatja, a 7000-es csak dx7-et támogatja!
[ Szerkesztve ]
-
LuuPocok
csendes tag
Sziasztok,
nem vagyok nagy számítógép-guru, ezért segitségre lenne szükségem.Adott a gépem:
ASUS P5W DH Deluxe alaplap Crossfire támogatással
Intel Core 2 Duo E6600 proci rajta ASUS Silent Square Pro heatpipe-os hűtő
2 db ASUS EAX1600 PRO Silent 256MB-os videókártya Crossfirebe kötve, mind2 heatpipeos
2 GB ramelső kérdésem lenne:
videókártyát akarok bőviteni játékra, most 1280 x 1024 (75 Hz) -on játszok, és olyan 55-60 FPS-sel pörög 80%-os részletességű felbontásnál. 100%-osnál kb. 45-50-re esik vissza.Ezt szeretném tuningolni, ezekre a lehetőségre gondoltam (30.000-es keretben gondolkodom):
1, mind2 videókártyát kicserélem valami olcsóbb verziókra (pl. 2 db Sapphire Radeon HD3650 PCI-E 256MB DDR3 videokártya )
2, veszek 1 nagyobbat ... és ha az évek múltával olcsóbbak lesznek, akkor veszek még1-et és szintén Crossfire-be kötöm (pl. Asus EAH3850 G HTDI PCI-E 512MB GDDR3 kártya )
3, veszek egy nagyobbat, és Crossfireben marad az egyik EAX1600-sal (mondjuk azt nem tudom, hogy ilyet lehet-e, de szerintem nem...)Kompatibilisek a gépemmel? ([link])
( ? Crossfire vagy CrossfireX )A másik kérdésem részben ide kapcsolódik:
mivel a gép passziv hűtésre van berendezve (a csend hangja ), full terhelésnél 40C körüli a hűfok a gépben, proci kb 30C. Van 2 kis venti ami a kereszthuzatot csinálja.
A kérdésem pedig, hogy nem túl magas-e ez a hőfok, ha igen, akkor nem lenne-e célszerű, ha a videókártyákat nem heatpipe-osra cserélni?
Illetve van e olyan megoldás, amivel a gép belsejét tudom hűteni (még1 venti nem fér be annyira túl van zsúfolva). Gondoltam, hogy valami heatpipe-os technikával kivezetem valahogy a hőt a házon kívülre a szobába....
Elöre is köszi a segitséget.... -
#TOTTI
őstag
válasz LuuPocok #16544 üzenetére
30.000 keret mindenképpen egy 3850 egyértelmű söt lassan 40böl kijön 2.. és akkor mehet a CF és a sebesség a mostaninak kb. 5-6xosa lesz.. viszont egy karival is majd dupla a mostaninak.. 3870 nem éri meg bár abbol is van már 26ért ujan... de inkabb 3850!!
Az lenne az idealis ha a hazban szobahömérséklet lenne.. HPs passziv kariknál nem meglepő a nagy hőleadás.. akár a 2 venti is elég lehet ha elég erösek és megfelelöen vannak elhelyezve..
Az ASUS passzivan megy..? és igy 30 fok terhelve..? mert sztem aktivan is becsületes lenne 30 fok sőt még alapjáraton is... igazabol az a gond hogyha minden füt akkor egy idő után tulmelegszik... ajanlatos passziv hűtők mellé egy erösebb 12cmes ventis tápot tenni.. az is kirángatja a meleget.. ha nem fagy a gép akkor nem gond.. viszont ha zavar akkor csak ventillátorokkal tudsz védekezni esetleg olyannal ami közvetlen a ATIkról huzza el a hőt...
remélem tudtam segiteni...
-
fastleslie
senior tag
válasz LuuPocok #16544 üzenetére
Én még gyűjtenék hozzá egy kicsit, és nem CrossFire-bengondolkodnék (mertsajnos driverek kiforrotlansága miatt nem mindig éri meg, van amikor szinte 0 a plusz az egykártyáshoz képest, és van olyan is, ami meg egyszerűen nem szereti és el sem indul alatta...)
Ezért inkább egynagyon jó ár-értékarányú és időtálló beruházásnak tűnő HD4850-es karit javasolnék. Igaz, az most nem a 30 eFt-oskategória...
itt bővebben róla:
[link] -
LuuPocok
csendes tag
Köszönöm a válaszokat
-
#TOTTI
őstag
válasz fastleslie #16548 üzenetére
Ez igy van de ha ragaszkodsz az ATIhoz és a CFhez akkor 3850 és igy 30on belül maradsz.. amugy én is a 4850et ajánlanám.. és ha az mellé tudnal tenni még egy ilyet az lenne a kanaán..
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Kutya topik
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest