Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Aktív témák
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok. Tudja valaki hogy a Gigabyte EP35-DS4 es alaplapon miért van és mire jó a NorthBridge FAN? Én egyszerüen nem értem minek van ott, hiszen az egész hűtőrendszer paszív. Vagy valami más számítúgépházbeli ventit lehet odadugni, azért lenne? De akkor meg miért NorthBridge FAN a neve? Kérem ha valaki tudja erre a rejtélyre a választ mondja meg, mert megőrülök.
Köszi, sziasztok.
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz zsolesz010 #12504 üzenetére
De hát, gyárialg rádolgozott és kialakítottt hűtőrendszer van az alaplapon! Ki akarná azt leszedni? Amúgy így néz ki az alaplap: [link]
Tehát a kérdés az, hogy miért van northbridge-nek nevezett ventilátordugasz, ha maga az alaplapon lévő northbridge hűtő passzív? Vagy nekem kerülte el valami a figyelmemet? Dehá már 100X átnéztem a lehetőségeket.
Nem értem én ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz zsolesz010 #12506 üzenetére
Köszi.
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok. Valami nagy windows guru segítségét szeretném kérni. Milyen operációs rendszert érdemes feltenni a 64bitesek közül? Annyira sokmident lehet hallani, ráadásul sok helyen egymsának ellentmondó dolgokat hogy teljesen össezzavarodtam. Kérem aki tud adjon tanácsot. Köszönöm.
-
Vulkhaan
csendes tag
4 giga ramom van és 2 magos proci. tehát csak 64 bites rendszerben gondolkodhatom. devajon melyikbe?
vista sp1 jó lehet?
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok. Mennyire normális az hogy a memteszt 3.4 3150 mb/s os sebességet ír ki egy e2140(1.6-os) és csx 2x2gb 800as memóriájú gigabyte ep35-ds4 es f3as biszos konfigra? én keveslem kicsit. nem kéne több legyen ez? most vettem a gépet és kicsit rosszúl esik ez az érték. mit mondtok?
köszi
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok. Kérem mondja meg valaki aki tudja hogy mit jelent az hogy a dual channel-ben működő memóriáknál a rendszer indulásakor azt írja ki hogy Dual Channel Interleaved?
igazából az érdekelne hogy mi az az interleaved?
jót jelent vagy rosszat?
segítsen kérem aki hozzá tud szólni. köszönöm.
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz zsolesz010 #13073 üzenetére
Tehát ez az interleaved mode csak jót jelent?
Még 1 kérdés. memtesztet futtattam és a memória átviteli sebességére 3150 mb/s volt írva. a konfig: E2140(1.6Ghz), 2x2 CSX 800as ram (elvileg 4-4-4-12) és gigabyte EP35-DS4. a kérdés az lenne, hogy az a 3150 mb/s nem kevés egy kicsit?
Haveromnak valemi Intel P4 D je van 3.4 Ghz és 667es rammal és neki meg a memteszt 3750 mb/s et írt.
Szóval az én gépemmel van valami baj? Ti nagy szakértők biztos átlátjátok a helyzetet amit vázoltam és tudtok valami épkézláb magyarázatot adni erre a szitura?
Új a gépem, és lassabb mint egy másik gyorsabb processzoros de lassabb ramos konfig és nem tudom hogy ez normális-e.
kérlek mondjatok valami okosat.
köszi
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz zsolesz010 #13076 üzenetére
igazából a memteszthez szeretnék igazodni.
zavar hogy a havernak csak 667esek a ramjai, az enyémek meg 800asak de a memória sebessége kevesebb.
megőrülök bele. napok óta keresem rá a válasz, de semmi. vagy esetleg a gyorsabb mhz-s es processzor befolyásolná a memóriák sebességét is?
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok.
A segítségét szeretném kérni azoknak akik nagyon értenek a dvd írókhoz. Szeretnék venni egy új dvd írót, de nemtudom milyet vegyek. Semmilyen csilli-villi tudás (pl lightscribe) nem kell hozzá. Olyat keresek ami leehtőleg a legtöbb dvd lemezt és a legrégebbi lemezeket is olvassa. Kérek midnenkit aki hozá tud szólni segítsen. Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Vulkhaan
csendes tag
Sokan írnak, de legfőképp problémáikról a dvd íróikkal. Engem továbbra is az érdekelne hogy pillanatnyilag melyik gyártótól melyik fajtájú dvd írót a legérdemesebb megvenni!
Kérlek írjatok.
Köszi
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok.
Nagy problémám van, kérem aki tud segítsen. Vettem egy FSP ZEN 300w-os tápot. Egy Pentium 3-as szgépbe tenném, mert teljesen passzív lenne így már a gép. A problémám az, hogy nem indúl ezzel a táppal a gépem. Utána próbáltam olvasni neten, de csak ilyen utalásokat találtam. Állítólag az a baj hogy túl kicsi az indulási áramfelvétel és azért nem bootol a gép. A táp biztos jó mert átraktam egy komolyabb gépbe, ahol simán ment. Kérem akinek van ötlete, tanácsa, esetleg tapasztalata, mondja el. Ez kéne hogy menjen és akkor sikerülne összehoznom a kis fogyasztású, teljesen passzív gépet.Előre is köszönöm azoknank akik segíteni próbálnak.
Üdv.
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok.
A következő jelenséggel kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.
Új proci került a gépembe. E5200-ről váltottam E8400-re. Elkezdtem tunningolni. 390fsb x 9cpu szorzó. Hibátlan a rendszer, és stabil is. Futtattam 3Dmarkot is, jól ment. feljebb húztam az fsb-t, 440 körülre. Ekkor is prime stabil volt a gép. Super pi 1M ~11sec, everest memoria read write ~9000/9600 (mondjuk érdekes hogy több a write). Ezután jött a pofáraesés, mikor indítottam a 3DMarkot. Körülbelül a harmadára esett vissza a teszt szerint a teljesítménye az első teszt szerint. Tehát addig, normálisan ilyen 110 FPS-el indított az első teszt, de a 440 körüli fsbvel, jött a visszaesés. Rebootoltam többször is a gépet, ugyanúgy gyengén teljesít. Visszaállítottam 390re az fsb-t, DE SEMMI MÁST nem állítottam át, és akkor meg minden jó. Teljesen érthetetlen hogy 390 feletti fsbven miért esik vissza, a vga teljesítmény. Namost ehhez ha valaki tudna valami megoldást, magyarázatot hálás lennék nagyon. Már az őrület határán vagyok
üdv. -
Vulkhaan
csendes tag
válasz 8nemesis8 #39932 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani hogy, ha előjön ez a probléma, akkor nemcsak a 3DMark szarozik, hanem a normális játékok is. De kiemelném hogy úgy tűnik, nem a matematika számításokkal van a baj, mert azok nagyon szépen teljesítenek.
Nemtudom mi az a hotfix, és mire vonatkozik.
390fsb, rendszer jól megy <-> 440 körüli fsbkkel, video teljesítmény visszaesik.
ÉRTHETETLEN!!! -
Vulkhaan
csendes tag
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz 8nemesis8 #39937 üzenetére
mi lehet még? 350 wattos Enermax tápom van. lehet hogy ez lenne kevés?
de annyira fura az egész jelenség. ha áramtalanítom a gépet és úgy indítom és persze 440 körüli fsb-n vagyok, akkor néha jó az fps, csak az első windózos újraindítást követően jön elő ez a visszaesés. -
Vulkhaan
csendes tag
válasz Sk8erPeter #39941 üzenetére
ok. le fogom fixálni. de szerintetek ez a jelenség amit vázoltam, minek a hibájára, elállítódására utalhat? vagy mi nem a megfelelő?
-
Vulkhaan
csendes tag
válasz 8nemesis8 #39943 üzenetére
ok. akkor annyit írjatok meg légyszi hogy egy 4ghz körüli álapothoz miket mire állítsak a biosban? goldolok ilyen overvoltageokra, MCH, Northbridge, FSB... meg egyéb dolgok, mint pl a pci-e freki lefixálása 100mhzre.
Gépem: Alaplap: Gigabyte EP-35-DS4, CPU: E8400, Vga: Gigabyte 8800GTS, Ram: 2x2 Corsair Dominator 1066mhz. -
Vulkhaan
csendes tag
válasz 8nemesis8 #39948 üzenetére
láttam, de most itt nem is ez a lényeg. nekem prime stabil 4ghz felett, és a matematikai számításokat is szépen végzi. a gond hogy a vga teljesítmény esik vissza. szóval a gépe stabil, csak valamiért a vga nem úgy teljesít 440 körüli fsbvel, mint pl 390es fsbvel. teljesen érthetetlen ez az egész. valami oka csak van. erre szeretnék rájönni, ezért kérem a segítségeteket, hátha valaki tudja a megoldást, látott már ilyet vagy hasonlót...
-
Vulkhaan
csendes tag
Lefixáltam 100mhzre a pci-e-t. bootolt szépen, tökéletesen ment 445 mhzes fsbvel. rebootoltam, és máris jött az említett teljesítmény visszaesés. Őrület. beállítás után jó, első reboottól számítva meg elromlik. mi a fene lehet ez?
-
Vulkhaan
csendes tag
Hellosztok.
Érdeklődni szeretnék hogy van-e valaki akinek van személyes tapasztalata vagy valamilyen véleménye a TP-Link TL-WR1043ND routerrel kapcsolatban, mert ilyet szeretnék venni és tudni szeretném hogy érdemes-e.
Köszi előre is aki segít.
Üdv.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs