Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz tupacamaru #17200 üzenetére
Köszi a tanácsokat tupacamaru és ádyz.
Nekiállok és megtisztogatom, nyomogatom, dugdosgatom hátha tényleg ilyesmi gond lesz. Legalább is nagyon remélem, hogy nem a winyó fog meghalni .- http://pazsitz.hu -
-
tupacamaru
veterán
válasz PazsitZ #17202 üzenetére
Csak azért írtam mert nekem már volt ilyen hibám és segitett rajta.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Kanadába fogok utazni és a laptopomat magammal akarom vinni. Ott ha jól tudom 110 volt van és amerikai konnektor (nem 100%). Ha veszek átalakítót ami csak a formáját alakítja át akkor azzal tudom használni a magyar töltős laptopom? Ha nem van megoldás?
Köszi
-
zsolesz010
senior tag
-
tupacamaru
veterán
A töltőre az Inputhoz mi van írva? Mert van olyan is ami jó mind a két szabványhoz. Mondjuk a 120-at nem t'om, de 110-240-es biztosan van.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
zsolesz010
senior tag
tupacamaru kollégának igaza van. A tápodon lesz a válasz.
A Delta Electronics Inc. tápom pl. 100-240V és 50-60Hz adatokat kapott a cimkére. Ehhez csak egy átalakító kellene, hogy a konnektorba passzoljon.
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy az alaplap nem akar pendrive-ról bootolni és csak cd-ről tudnám megoldani, viszont a bootlemez készítő progi csak pendrive-ra tudja felírni a fájlokat h azok azonnal induljanak. Cd esetén ez hogy olható meg?
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
lajo
senior tag
A táp szerint 100-240V 50-60 hz. Akkor ez jó lesz szerintem csak átlakítót kell szereznem. Köszönöm.
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egy ici-pici segítség kellene nekem.
Az asztalon lévő iconok alatti szöveh hátterét, hogy állítom át átlátszóra?
Vmilyen oknál fogva nálam fekete lett és így nem bejövős a dolog.
Előre is köszi!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
galóca18
tag
válasz Klemens #17210 üzenetére
Szia!
Itt elolvashatod, hogyan kell. A szín egyébként attól függ, milyen háttérszínt állítasz be az asztalra, ezt persze a háttérképed eltakarja, szóval "nagyon" fontos, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
Ze'_
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem/kérésem.
Először a konfigom:
táphieftech 450W
gpu: Gigabyte 8800GT
cpu: Intel E7200
alaplap: Gigabyte GA-p35-ds3
ram: 2x1gb Geil
A gép kb 3-4 hetes. Semmi problémám nincs vele. Kivétel ma reggel firefox-os böngészés közben kaptam egy kékhalált. Az eseménynaplóban ez a bejegyzés van: Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x1000008e (0xc0000005, 0x8054a51a, 0xb68f29d0, 0x00000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini072208-01.dmp.
Újraindulás után a firefox még emlékezett arra, hogy böngészés közben volt kékhalál és felajánlotta a munkamenet helyreállítását. Akkor most mi lehet a hibás? A firefox bekevert valamit?
Apropó még egy érdekesség. Amikor betölt a gép és az eset smart security tölt be addig nagyon semmit se lehet csinálni és kb 3-4 percig eltart. A netre jelszóval kell belépni, lehet, hogy a nem állandó net elérés miatt tölt be lassan?
Válaszotokat előre is köszönöm! Remélem valaki tud megoldást.
üdv: Ze'_ -
7
addikt
Újraindulás után a firefox még emlékezett arra, hogy böngészés közben volt kékhalál és felajánlotta a munkamenet helyreállítását. Akkor most mi lehet a hibás? A firefox bekevert valamit?
Nem. A Firefox ilyen-olyan módon tudja, hogy nem zárták be rendesen (végrehajt egy műveletet bezáráskor, pontosabban tudtommal egy lockfile-t töröl - ha ez a művelet nem történt meg, akkor egyértelmű, hogy nem a hagyományos módon került bezárásra), a munkamenetet meg folyamatosan menti.
-
pukee
csendes tag
Hali
2 db kérdés:
1. vettem egy Logitech Dialog 320-as mikrofont. Ezt bizony majd' be köll kapnom ahhoz, hogy rendesen hallani lehessen a hangom. A vezérlőpult beállítsásnál / hangkari beállításnál már tökig húztam a hangerőt. Ez gondolom nem normális. Mit csináljak, vagy milyen másikat vegyek? Ezt gondolom nem vennék tőlem vissza mert működik, az én gondom az, hogy hogy. Ja, integrált Gigabyte alaplapi hangkari.
2. WAV file-t akarok winyón konvertálni. Progit én is tudnék találni, de van-e valakinek tapasztalata, hogy melyiket érdemes használni?Köszi a segítséget.
Pukee
-
Draut_HeV
tag
1: Kapcsold be a +20dB-es erősítést (Bemész a hangerőszabályzóba, majd Opciók->Beállítások, ott válaszd ki a felvételt, és ok. Utána pipáld be az Opciók->Speciális beállításokat. Mikrofon alatt ott lesz egy speciális gomb. Ott elvileg megtalálod a boost-ot.)
2: Például JetAudio (ez egy lejátszó) belső konvertere tökéletes, vagy Goldwave, SoundForge... etc."Magyar ütőérre magyar vámpírt."
-
pukee
csendes tag
Yesss, köszi!
Mivel érdemes még foglalkoznom? (valszeg köll majd még 1 miki, esetleg fülessel, vagy külön)
Üdv
Pukee
-
Ze'_
csendes tag
Nem. A Firefox ilyen-olyan módon tudja, hogy nem zárták be rendesen (végrehajt egy műveletet bezáráskor, pontosabban tudtommal egy lockfile-t töröl - ha ez a művelet nem történt meg, akkor egyértelmű, hogy nem a hagyományos módon került bezárásra), a munkamenetet meg folyamatosan menti.
Akkor miért indulhatott újra, ha nem a firefox volt? Esetleg valakinek még van ötlete?
-
gaboca0527
csendes tag
Üdv!
Egy speciális esettel fordulok hozzátok.
A problémám egy Windows 2000 alatt futó programmal, hogy nincs meg a telepítője és egy másik alaplapon, másik windowson kellene ezentúl használnom.
A programról csak egy ghost-olt verzió van a teljes C meghajtóval együtt. Vagyis az image fájlban benne van az eredeti alaplap és minden hardver drivere.
Kérdésem, hogy van-e valamilyen mód arra, hogy a C meghajtóról készült image-et (Windows 2000-et és a programot) egy másik hardver környezetben (alaplap, processzor) elíndítsam?
Az eredeti gép egy P3-as rendszer, a másik pedig P4 vagy annál újjabb. Nem tudom mennyit számít egy újabb generációs gép.
Azzal próbálkoztunk, hogy az összes telepített drivert default-ra állítottuk vissza, de nem segített, kék-halállal indult a másik gép.
A programról annyit, hogy egy teljesen egyedi, speciális hardverre íródott, vagyis nem lehet megtalálni neten vagy más fórumokon.
A megoldás csak az lehet, hogy a windosban valahogy az alaplapi driverek kicserélődjenek egy másik alaplap drivereire.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!Üdv, Gabóca
One for the money, two for the show!
-
Ze'_
csendes tag
Az előbbi kérdésemre akkor senki nem tud válaszolni?
Előre is köszi! -
gaboca0527
csendes tag
válasz gaboca0527 #17222 üzenetére
Na, lehet hogy találtunk megoldást!
Holnap kipróbáljuk, hogy működik-e.
Egy program, ami elvileg pont azt a célt szolgálja, hogy futtatásokor eltávolítson minden Hardver ID-t, majd újraindításkor elindul egy Mini-Setup Wizard, amivel az új alaplapon segít telepíteni az annak megfelelő drivereket. A program neve Sysprep és rajta van a Win2000 telepítő lemezén.
A forrás, ahol olvastam:
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=772307Ha bejön, mindenképpen megírom!
Üdv,
Gabóca
One for the money, two for the show!
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Tény :
Az 500Gb-os Samumat megformázom akkor csak 465 Gb-os lesz.
Kérdés :
Ha 1Tb-os vinyót veszek akkor kb 930 Gb lesz a tényleges / hasznos mérete ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
7
addikt
válasz Borisz76 #17226 üzenetére
Igen.
Magyarázat: ennek az írásnak a topicjában.
-
#TOTTI
őstag
Leirom mibe botlottam a számolgatás alatt...
Nem mindegy hogy Mbyteban vagy Gbyteban számolsz... 200Mb négyzete az 40000Mb... míg ha ezt Gbyteban számolod azaz 0.2Gb a négyzeten már csak 0.04Gb igy lett 200Mbból nem 40000 csak 40.. pedig ugyanakkora adatmennyiségről van szó.. egyszerű matematika amibe most majdnem beletört a bicskám..
-
Borisz76
veterán
Köszi.....
Azért merült fel bennem ez a kérdés mert nagyot zuhantak megint a HDD árak és lehet ,hogy jobban jövök ki ha nagy vinyót veszek és nem egy kazal üres dvd lemezt.
Kb 60-100 ft egy üres dvd lemez.....átlagban 80 Ft-al számolok.
80 ft * 100 db = 8.000 Ft ami kb 448900 Mb = 438.9 Gb
A duplája : 876.7 Gb = 16.000 Ft.
Amiből számolható , hogy a 930Gb-nyi adattár dvd lemezen kb 17.000 Ft.
.......akkor még most a lemez a nyerő mert az 1TB-os HDD-k még 30.000 Ft körül mozognak.
.............................a fenébe is
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
-
szente
addikt
hali
egy frissen összeállított konfigra szeretnék win xp-t rakni,de nagyon nem akar összejönni.
a probléma a következő:
bootol a cd-ről a telepítő,kiválasztom melyik partícióra települjön a win,lemez ellenörzés,majd másolja a telepítéshez szükséges file-okat.itt ugye újra indul a gép.na és itt kezdődnek a problémák.szétmegy a a partíció vagy nem tudom.
nem tud bootolni a hdd-röl a telepítő,a alaplap is hdd hibát ír.azt mondja nyomjak meg egy gombot,de ilyenkor elindul újra a cd-ről a telepítő.betettem a régi gépbe,megnézni hogy mi van vele.ugyan felismerte a régi gépben a win,de rákattintottam a meghajtóra és nincs lemez-t írt.formázás után már jó lett,de ha visza rakom az új konfigba akkor megint ugyan ez lesz a baja.kipróbáltam már 3 külömböző ide kábelt,de nem igazán javult.
az új konfigban egy kábelen van a hdd és egy cd meghajtó.a hdd master,az odd slave.mivel csak egy ide csati van,ezért vannak 1 kábelen a 2 drive.
sürgős lenne a megoldás,mert csak kölcsönbe van a ram ami az új gépben van, és már vinné el.
köszi
üdv -
dedoo
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem 1 új gépet és folyton megfagy, vistát 9. re rakta fel igaz nem azokkal a ramokkal amiket vettem hozzá hanem a régi 667-es samsung rammal, igaz ma már mind1 neki hogy melyik ram van benne 15-60 percen belül befagy a rendszer, resivel jó de csak megint egy bizonyos ideig.
a gépem:
alaplap: Asus Maximus 2 Formula
cpu: Core2 E8400
vga: Sapphire Radeon HD4870
ram: CORSAIR TWINX KIT 800MHz 2048MB CL4 DHX
táp: Chieftec DT450A2 aktivPFC ATX2 12cm
hdd: SAMSUNG 320GB HD320KJ 16MB 7200rpm és egy WD SATA2 3200AAKS 320GB 16MB CACHE -
#TOTTI
őstag
válasz zacsy82 #17234 üzenetére
Másik gépen látod..? Ha be kell jelentkezned akkor nem biztos hogy az IP cimet tiltották csak ki.. a bejelentkezésed is.. viszont ha nem kell bejelentkezni akkor nem lehetséges az IP ellenörzés.. Mivel ettöl be vannak védve a böngészők és az már legális sem lenne... De ha ennek kivédésére talalsz programot szólj és kiprobálom hogy tényleg működik e..
-
-
tothm
őstag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy star officeban van-e olyan ami a m. officeba nincsen benne! köszi előre is: Máté
-
raydex
csendes tag
Üdv!
Hp 5 l nyomtatómhoz keresek drivot, vista alá. Az enyémből hiányzik a nyomtatótámogatás. -
Zofren
aktív tag
dedoo: helyedben frissitenék bios-t eloszor is. ha ez megvolt és utána is fagyogat, akkor memoria tesztet csinálnék, ami van a Vista telepito cd-jén is. esetleg a kék halál hiba kodját ide irhatnád.
raydex: tolts le hozzá xp-s drivert, hátha megeszi. amugy nekem alapból felismerte. ezért nem kell kivenni a drivereket belole
tothm: talán, hogy tud pdf-be exportálni, meg olcsobb.
[ Szerkesztve ]
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
Klemens
őstag
Az ikonok sarkából hogyan lehet eltüntetni azt a kis nyilacskát (ami a parancsikont jelöli)?
Valahol már ezt is megtaláltam, de passz, hogy hol.Előre is köszi!
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Zofren
aktív tag
válasz raydex #17246 üzenetére
talán még ez és itt a
" Automatically check if your drivers need updating (MS Windows only)" válaszd, ami csak IE alatt megy. Több ötletem nincs.Klemens: ha xp: Parancsikon nyíl eltüntetése
Indítsuk el a REGEDIT-et, majd keressük ki a HKEY_CLASSES_ROOT\ lnkfile
ágat, innen töröljük ki a IsShortcut bejegyzést, majd indítsuk újra a gépet.ha vista: akkor ez
[ Szerkesztve ]
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
Zolkabácsi
csendes tag
Sziasztok!
Valami olyan megoldást keresek amivel tudok letölteni ftp szerverről.
Hallotam olyasmi megoldásról, hogy egy router és benne egy winyó és nem szükséges menni e a PC-nek és tudok így FTP-zni. Légyszi segítsetek, hogy működik, mi kell hozzá pontosan?? Köszi.. -
dedoo
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest