Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tib-bee
tag
válasz lcee79 #29305 üzenetére
Nekem 2001-es ph2 Clio van. Szintén van egy műanyag a hangszóró mögött, ha nem fér el a mágnes nyugodtan lehet vágni, de nem muszáj az egész műanyagot, elég csak annyit, hogy elférjen a hangszóró. Ha nem akarsz vágni, akkor a Clioba talán 50 vagy 55 mm mély hangszóró fér el. Gondolom a Megane is nagyon hasonló lehet.
-
tib-bee
tag
válasz lcee79 #29313 üzenetére
A hangváltót nagyon nem lehet elrontani, csak találni kell neki egy tuti száraz helyet. Csak arra kell figyelni, nehogy polárhibásan kösd be. Ha újat veszel, akkor egy papíron tuti rajta van egy ábra, hogy kell bekötni, de tényleg minimális tudás kell hozzá, mert rá vannak írva a be és kimenetek.
-
pps1
senior tag
válasz lcee79 #29353 üzenetére
Ez a volt Gt-Trading cég dolgozóinak gyátrmánya, akik kezei közül a Steg, Ciare, Audio System F... szériák is kikerültek. Így szar nem lehet. A mostani Audio System X-ion erősítők is nagyon jók.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
válasz lcee79 #29357 üzenetére
Ja igen, a németek megtartották magoknak az AudioSystem márkát, országukon kívül meg Gladenként árulják a cuccokat, amik tudtommal 1 generációval régebbi fejlesztések, mint amit az AudioSystemnél lehet kapni.
Pl a Gladennél a 275c megegyezik az AS 280.2-essel, miközben az AudioSystem kínálatában már a rendesen átdolgozott 300.2 kapható.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
Peti66
senior tag
válasz lcee79 #29372 üzenetére
Nem olcsóság,ez tény...
Orbano: Nállunk 1Kw-os rekesz továbbító motor ami cserés lett(gar nuku) bruttó 110k.És, nagyobbrészt a km/100Ft dobott rajta.A kétfős akasztói team (270km) számolt el oda-vissza A "főnökömnek "meg a szeme sem rebbent meg másfél óra meló...héderelve..Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
gabber01
addikt
válasz lcee79 #29437 üzenetére
Értem.
Nekem hiányozna a mélynyomó, de van aki boldogan megvan nélküle. Ha ki lesz szigetelve az ajtó legalább, akkor anélkül is lesz azért mély. De ehhez a szetthez szerintem mindenképpen kell az erősítő, a fejegység valóban kevés lesz hozzá (ez mondjuk minden normálisabb aftermarket hangszóróra igaz). Mondjuk elég érzékeny, tehát szólni fog, de az igazi csak erősítőről lesz. Igazából ezek olyan dolgok amiket magad is tudsz sztem.
Szigetelés pedig jellemzően sokat javít (persze ha jól van megcsinálva).Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz lcee79 #29439 üzenetére
Ha sokat ülsz autóban biztosan megéri. Gondolj bele, azt mondtad még vagy 2 évig meglesz a kocsi, az havi szintre lebontva nincs egy ezres.
Erősítő ügyben majd ajánlanak a nálamnál tapasztaltabbak valamit. Én mondjuk a helyedben carstyling-on néznék valami jó kis használtat, pl. Steg, Kicx, Audio System vagy vmi régebbi Alpine-t.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Peti66
senior tag
válasz lcee79 #29437 üzenetére
(I)"Fog e legjobban hiányozni?"(/I) Fog...
Mikkor gurulsz, az alsó hang fertály kezd el tünedezni...Szigeteléssel is,de kevésbé...
footy az, aki élharcosnak számít ebben a témában A van-e élet as subon innen című fejezetben
van sok tapasztalata
A jövendőbeli szetted karakterét vagy képességét,egy kb.15-20literes otthoni hangfalba becsavarva
nagyjából kiismered .Ha nem is teljesen Na most, mondjuk úgy "szűzen"(szigetelés nélkül) berepíted
az ajtókba a két 16-ost, ill kétoldalassal a magasat az A oszlopra.Na, így tudod kb. felmérni a jelentőségét a szigetelés meglétének vagy hiányának.
ill. és a mélytartomány (midbass,kickbass) gyorsaságának ,teltségének és pontosságának stb....stb...[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
aneda
senior tag
válasz lcee79 #29451 üzenetére
Ne rágódj ennyit a dolgon ezt most érdemes megcsináltatni!
Szerintem ráadásul 13k a két ajtóra még túl olcsó is, ill. érdemes 1cm-es szivacsot rakni az ajtókárpit és az ajtó közé.
Meg fogsz lepődni a változáson, nagyon demagóg megfogalmazásban: mintha kétszer olyan drágább hangszórót vettél volna...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
orbano
félisten
válasz lcee79 #29620 üzenetére
Audio system mx, hertz dsk a két ajánlott ilyenre. ezeknél kicsit igényesebb, de drágább is mondjuk egy udimension element, de már az is határeset. szebben szól, mint az előzőek fejről, de nem annyival, mint amennyivel drágább (mondjuk én régi alpine-nal próbáltam, azoknak még jó hangjuk volt a mezőnyhöz képest a beépített erősítővel)
A vér nem válik VAZZE!™
-
kavics325i
őstag
válasz lcee79 #29623 üzenetére
Egyet kell megérteni. Fekvőtámaszt se csak lefele csinálunk. Minél "jobb" egy hangszóró annál nehezebb kordában tartani. Egy fejegység sem képes erre.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
-
_NCT
őstag
válasz lcee79 #29878 üzenetére
Nem nagyon akarok invesztálni az autóba, nem biztos hogy sokáig nálam marad már...Ha fejegység csere szükséges, akkor újabb hangszórók, + adapter hogy a kormányról tudjam vezérelni a zenét stb.... akkor meg tényleg inkább megyek a bontóba hangszóróért, ennyi pénzmagot nem terveztem beleönteni...
-
_NCT
őstag
válasz lcee79 #29881 üzenetére
Tudom, lemértem, 50mm-ig jó vagyok, az 52-esnél már hegeszteni kell. Ezért is korlátozódtam csak a Kicx-re meg talán még az Alpine-nak van egy szettje, amit be tudnék rakni hegesztés nélkül. Alpine SXE-1350s
Mod: jaja, néztem ma azt is, bár az olcsóbb változatot.. Bár azt a 2 forrasztást még talán meg tudom csinálni másik fajtával is.
[ Szerkesztve ]
-
ssj81
aktív tag
válasz lcee79 #29879 üzenetére
Mivel elég kicsi a teljesítmény szinte mindegy milyet veszel,persze ez így teljesen nem igaz,mert mindegyik máshogy fog szólni.Ládát mindig ki kell próbálni.Alapjában véve ara törekedj,hogy az érzékenysége nagy legyen.Nekem Pioneer-rel van tapasztalatom nagy érzékenységűben szépen szólnak, kicsi erősítővel is kellő mélyet tudsz előcsalogatni.Azt mondom kinek mi az igénye evvel is szét tudod rezgetni az autód ha azt szeretnéd,de kemény basszusokra ne számíts ahhoz kell a teljesítmény.
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
ssj81
aktív tag
válasz lcee79 #29887 üzenetére
Szívesen.
shteer úr nálam jobban tudja biztos neki van(volt?)ilyen.
Persze ez a teljesítmény elég arra,hogy azért dübörögjön,ha meg csak kiegészíteni akarod vele az első szettet pláne.DE...
ezt a "135w"-ot se fogod tudni maradéktalanul kihasználni.Érdemes mindig nagyobb teljesítményű erőlködött kisebb teljesítményen használni.Kinek mire kell.A "Jó" ezért tág mert ha vki azt írja,hogy vegyél ilyen és ilyen 4-500w-os mélyet mert az nagyon jó az neked nem lesz jó mert nem fogod tudni kihajtani.Egy nagy érzékenységű kisebb teljesítményű ládával jobban fog neked szólni.Link.Én jártam így volt egy Pio és egy Phase reflex ládám.Az Pio 150w a Phase 260w rms tudott.Kipróbáltuk a vevő autójába és jobban szólt a Pio neki olcsóbb is volt sokkal ezért ezt vette meg,pedig az én autómba nagyon nagy különbség volt a kettő között a Phase Linear javára csak én egy nagy Hifonics-al hajtottam,ő meg egy pici erősítővel.Most van egy eladó Axton-om igaz nem túl jó az érzékenysége.Ha Pesten jársz kitudjuk próbálni az autódba még ha nem is kell neked csak,hogy halljad hogyan szól egyáltalán.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
-
PiciPeti
őstag
válasz lcee79 #29900 üzenetére
Szerintem 90W nem elég egy mélyláda kiszolgálásához. Főleg egy zárt ládához. Megoldás lehet egy nagy érzékenységű nyomó, de ezzel nem a szép, tiszta, pontos mélyeket támogatod. Ahogy a "kis" erősítő teljesítménnyel sem. Ahogy az első szettnél, itt is a kontrolláltság a leginkább "fülbetűnő".
Nekem olyan 180-200W RMS jut a mélyre, bár a videón annyira nem látszik, de szemléltetésnek jó talán. [link]
Látszik, ahogy a 30-40mm-es kitérés után egy tizedmásodperc alatt megfogja a membránt. Nem libeg-lobog magatehetetlenül. A nagy kitérés, és hangnyomás mellett, ezt a "kézben tartást" is segíti a nagy teljesítmény.
Illetve a damping, és sok más, de ha akarják, a nálam szakavatottabbak elmondják, hülyeséget nem akarok írni.Nekem az a tapasztalatom, hogy az erősítők teljesítményének növelésével inkább a pontosság nő, mint a hangerő. Természetesen az adott nyomó/láda fizikai korlátain belül.
-
gabber01
addikt
válasz lcee79 #29900 üzenetére
Ez egy elég érzékeny, nem túl nagy terhelhetőségű nyomó. Persze, megszólal, de hogy nincs kihajtva az 110%.
Erre csak annyit mondok, hogy nekem DLD500+-om van (25ös, 500W RMS). Korábban egy 4csatis Hertz H420-al hajtottam, cca. 200-240W-ot tudott hídban. Nem volt rossz, de vhogy nem volt az igazi. Előzőleg rövid ideig egy szakadt membrános SAL nyomó volt valami 50W-os aktív ládából kölcsönbe (maga a nyomó lehet bír többet, de arról nincs info). Az majdhogynem jobban szólt a DLD-nél. Hát nem is voltam túl boldog. Aztán beszereztem egy 1Ohm stabil, 4Ohmon 500W-os monoblokkot... Ég és föld a különbség!! Sokkal teltebb, dinamikusabb, sokkal jobban bírja a nagy hangerőt, magára talált a DLD.Mélynyomónak kell a teljesítmény, a mélyhangok már csak ilyenek, zabálják az ampereket. Az a Steg semmiképpen nem erre való sztem. Első szettnek viszont kiváló.
Ja, kérdésedre válaszolva, sztem is az lenne a legjobb ha szereznél egy jó kis 2csatis erőt, vagy egy monoblokkot a nyomónak.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz lcee79 #29904 üzenetére
Az egy jóféle nyomó sztem. Használt piacon is körülnézhetsz ha gondolod.
Erőnek pl, itt van egy, kettő.
Ja, amúgy kisebb erővel ne nagyon párosíts nyomót. Érdemes azért minél közelebb lenni a nyomó terhelhetőségéhez alulról. Ha több, az meg sosem baj, legalább van tartalék.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
PiciPeti
őstag
válasz lcee79 #29903 üzenetére
Erősítőt passzolom, én valami öreg, amcsi erősítőt keresnék. Pl Rockford, Hifonics, Hollywood. Helix Dark Blue is szimpatikus nekem. Vagy akár JBL. Első szett, mélynyomó, és az autó függvényében lehetne találgatni.
Nekem Audio Gods Amos 2.6 van most, meg vagyok elégedve vele, de ennél azért vannak bőven izmosabbak, minőségibbek.
Nyomóban a fent látott SPL Dinamics-ot hajtja. (Nem sima SPL, az kínai... ) Szerintem ár/értékben egész jó. Bár zárt ládához nem illene szerintem. -
Peti66
senior tag
válasz lcee79 #29914 üzenetére
Orbano jól mondja, a Németek szeretnek hazabeszélni...überclasse..spitzenclasse etc.
Jók,és ez nem vitás A Jbl-t azért ne hagyd ki A Gto-k se rosszak.De ezt,[link] vagy innentől érdemes rájuk nézned...
Itthon szinte alig van inkább Ebay...Erre pályáznék, amúgy én is...[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
pps1
senior tag
válasz lcee79 #29917 üzenetére
Van, persze. Ha nem akarsz utcára zenélni, akkor több közül választhatsz. Az AS M-line érzékeny, Gladen RS is könnyen hajtható szerintem.
Van egy régi Hifonics PW 1028-asom, na annak a 12 "-os verziójával boldog lennél szerintem. Érzékeny nagyon."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest