Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Autoglym
tag
EZT csináltam a hétvégén. Lebénult a bal kezem
[ Szerkesztve ]
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Ha meg csúcs minőségű waxot keresel High Definition Wax (30-40 kezelésre elég a készlet és kb 6 hónapig tart a hatása...
-
Autoglym
tag
válasz dozoo95 #6844 üzenetére
Alakul ez! Elsőre nagyon jó!!! Jók a képek is... Nyomással és fordulattal játsz még egy kicsit. Nagyon jó, hogy kaptál teszt elemet, így bátrabban gyakorolhatsz.
Ha nem ápolja valaki az autóját, bizony ilyen kis pontok keletkeznek, ahol a beleágyazódott fémpor, szó szerint átlyukassza a fényezést...
-
Autoglym
tag
Alapvetően fényezés és igény függő, hogy mit tudsz elérni kézzel. Egy akril fényezésből csodákat lehet kihozni fényt tekintve, de ha szalon közeli állapotra szeretnéd felpolírozni, ahhoz gép kell. A flex amit említettél gondolom sarokcsiszolót takar, nem FLEX márkájú polírozó gépet, mint amit én is használok. Azzal nem lehet polírozni. Hobbi kategóriában az Einhell polírgép lehet jó választás, mert kb 15.000Ft-ba kerül, míg az én FLEX-em 90.000 bolti áron.
HOMASITA-nál (próbálkoznak prémium termékekkel is...) tartottam egy termékbemutatót a lakossági termékeinkkel és egy erősen mattult "piros" (legjobb szín bemutatózni ) Suzukit 2 óra alatt kézzel úgy gatyába ráztam, hogy leesett az álla mindenkinek, de karcok tekintetében még lett volna mit dolgozni rajta...
Első nekifutásra próbáld meg a Super Resin Polish-t, ami tisztítja a lakkot, feltölti a mikrokarcokta, gyönyörű fényt és wax-os védelmet ad. Ha ez nem elég, akkor az oxidált területeket polírozd át Paint Renovator-al SRP előtt.
Ezzel a két termékkel, kézzel az emberek 99%-nak az igényeit ki lehet elégíteni (sajnos)...[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Mr Paris #7024 üzenetére
Ha csak fekete autóra szeretnéd akkor UDS, de ha van más is a családban, akkor SRP, mert az minden színre jó. Ha szeretnéd még fokozni akkor az SRP-re mehet Extra Gloss Protection vagy HD Wax, de már önmagában is jobb mint a polírok és waxok többsége.
Felvinni több féle képpen lehet.
Perfect Polishing Cloth (8db van a dobozban)
Perfect Palm Applicator
Hi Tech Polish Applicator (ipari termékek közt van a weboldalon)Letörléshez is jó a Perfect Polishing Cloth, de én inkább mikroszálast használok.
Mosás után a legkímélőbb és legjobban használható szerintem a mikrotürcsi.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Mr Paris #7031 üzenetére
Bocsi ha lassú vagyok, de MINI találkozón vagyok kiállítani Balatonfüreden...
Hivatalos álláspont szerint az UDS-re semmit sem kell és szabad tenni. DE tapasztalat szerint a HD-t rá lehet tenni, csak biztos ami biztos várni kell 24 órát, hogy kössön meg rendesen az UDS.
Piros mikroszálasból 1, applikáror párnából 2 van a HD-s készletbe.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Teljesen rendben van, ha kis vízgömbök alakulnak ki. Ez mutatja, hogy van védelem a felületen. Keress rá gugliban hogy "water beading". Olyannak kell lennie, mint amiket ott fogsz látni. Ez olyan dolog mint az antisztatikus védőbevonat a műszerfalon. Ha a por le akar szállni valahova, akkor le is fog, de nem vonzza a felület, így később lesz poros. Ebben az esetben meg arról van szó, hogy lassabban koszolódik a felület, de azért koszolódik, mert a kosz ha lassan is de azért felépül majd. Könnyebben tisztítható, kevésbé karcolódik a lakk, ellenáll az UV fénynek stb. De ettől még ha ritkábban is, de karban kell tartani a felületet. A levegőben szálló fémpor és ipari szutyok ha nem takarítod rendszeresen elöbb vagy utóbb átjut a védőrétegen (még a legkeményebb bevonaton is), ezért érdemes évente teljesen megpucolni a felületet (gyurmázni) és előröl kezdeni a kezelést. Év közben elég csak felfrissíteni kb 4-5 havonta EGP esetén.
PS: a Gtechniq a legkomolyabb nano bevonat, de az ár/érték aránya nem a legjobb. Én is gondolkoztam, hogy forgalmazni kellene, de tized ennyiért tudok olyan nano bevonatot, ami sokkal jobban megéri és mivel úgy is újra kell kezelni évente 1-2x a fent leírtak miatt, a HD WAX sokkal olcsóbb megoldás, fényben meg egy nano cucc sem tud olyat, mint egy jó Carnauba Wax...
-
Autoglym
tag
Beltérsamponból ha kompletten mindent megcsinálsz elfogyhat 1 egész, ha nagyon koszos, de azt tudnod kell, hogy nem kell vele eláztatni a kárpitokat, csak épp bepermetezni. Ott ahol sok a retek, mehet több is...
A gyurma egy lakktisztító eszköz, ami kímélő módon szedi ki a lakkból a beleágyazódott szennyeződéseket (fémpor, kátrány, fanedvek, ipari szmötyi stb...) Aki először látja, hogy mit lehet vele csinálni, leesik az álla az tuti. Főleg a fémpor, madártrutyi és a bogarak jelentenek veszélyt hosszútávon. Ha waxolod az autót rendesen és kellő rendszerességgel mosod is, akkor csak a fémpor okozhat gondot. Ezért javaslom évente 1x legyurmázni (leszedni a régi wax rétegeket és a szutykot) és utána újrakezdeni waxolgatni az autót 4-6 havonta.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
Körkörösen végigmegyek az egész autón, várok minimum 15 percet (mire körbeérsz majdnem el is kezdheted leszedni), majd leszedem. Ennyi. Semmi 8 réteg, kötésgyorsító, 24 óra, meg egyéb hókusz-pókusz
Még mielött nekem esne bárki, tudom, hogy nem ez a legjobb wax a világon, csak az egyik közülük , de ár/értékben, fényben, pláne időben és könnyű kezelhetőségben nem nagyon van versenytársa.Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a jó és tartós waxolás 90%-ban az előkészítésen múlik...
-
Autoglym
tag
Senkit sem szeretnék megtéríteni és nem is fogom azt mondani, hogy az Autoglym-nél nincs jobb termék a világon, de aki próbálta már a termékeket hosszútávon és tudja is, hogy hogy kell használni az tudja, hogy ár értékben a legjobbak között van. Az, hogy mi a legjobb, olyan meddő vita, minthogy melyik a legjobb autó, az AUDI, Merci, BMW, Lexus stb. vagy melyik a legjobb telefon. Kinek a pap kinek a papné. Mindenki azt használ, amit akar és amire pénze van. Aki igényli, annak szívesen segítek, mert van némi tapasztalatom egy átlag autóshoz képest.
Úgy gondolom, hogy a cég referenciái mellett (gyári beszállító a Jaguar, Merci, Aston Martin, McLaren, Bentley gyáraknak) azért nagyon nem kell magyarázkodni.
Független teszteken a HD Wax a Swissvax, Collonite-el (áraikat érdemes megnézni) együtt a legjobbak között van, míg a DODO Juice, Chemical Guys stb, stb hamar elvérzett a fél éves tesztekenAnnak viszont örülök, hogy van ennyi, az autójára igényes ember
-
Autoglym
tag
Szia Moric,
Lehet egy nagyon pofátlan kérésem? Kölcsön tudnád adni jövő héten az excenteres FLEX gépedet? Le szeretném tesztelni, mert gondolkozom rajta, hogy veszek egyet, de a FLEX-nél egy sincs most raktáron, így kölcsönbe sem tudnak adni
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz zsolt1129 #7351 üzenetére
Sajnos nagyon nem mindegy, hogy hogy van előkészítve a felület. Egy tökéletesre polírozott és zsírtalanított (políranyagok is tartalmaznak a síkosítás miatt olajakat...) felületen egész más tartósság és csillogás érhető el, mintha csak úgy levaxolnánk egy tisztának hitt fényezést. Ezért elég becsapós tud lenni, hogy ki mit tapasztal bizonyos vaxokkal, sealent-ekkel kapcsolatban, mert az ideális előkészítés ritkán valósul meg. Nem mellesleg ezért csalódnak sokan a képeken, vagy videókon látottak alapján elvárt eredmény elmaradása miatt.
-
Autoglym
tag
válasz Hzqatti #7448 üzenetére
Szia Ati,
Ha nem jön be a mikroszálas, bár tényleg nem mindegy milyet használsz, akkor ezt is kipróbálhatod: Perfect Polishing Cloth
-
Autoglym
tag
Fúrógépet felejtsd el. Egyébként nem rosszak a flexipads korongok. Nyugodtan waxolhatsz kézzel. Egyenletes lesz az, mert amikor visszatörlöd és eltávolítod a felesleget úgy is csak 1 mikron körüli réteg marad rajta mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Élőben tudnám csak eldönteni, de nagy a valószínűsége, hogy elég lenne a HD Wax.
Egyébként szereztem Angliából LifeShine készleteket. Ezt az Autoglym gyártja és új autók fényezését, kárpitjait, szőnyegeit, üvegeit lehet levédeni elvileg nagyon hosszú ideig. Még csak 1 autón használtam és az is egy kereskedésben áll azóta, de elég meggyőzőnek tűnik. Ezt a készletet csak profiknak és csak Nagy Britanniában árulják, de abszolút nem nehezebb használni, mint pl az Extra Gloss-t, a kárpitokat meg egyszerűen "agyon" kell permetezni vele.Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
6000Ft-ba kerül a készlet (fényezésre, üvegre, kárpitokra való lötty, egy szélvédőmosó adalék, szórófej és polírkendőt tartalmaz), de nem tudok hozzá szerezni olyan táskát, mint ami elvileg járna hozzá. Igaz kint 300 fontért (kb. 100.000Ft) kezelik le az autókat és adják hozzá a kb 25000Ft-ot érő készletet ami kb úgy néz ki és azokat a termékekt tartalmazza mint EZ A TÁSAK
-
Autoglym
tag
Ez egy készlet. Fényezésre is van benne egy lötty, meg üvegre, meg kárpitokra. Megmondom őszintén nem tudom az összetételét, mert nem árulnak el róla nekünk (külföldi forgalmazóknak) szinte semmit. Kicsi ez a piac ahhoz, hogy megérje nekik bevezetni ezt a terméket itt...
-
Autoglym
tag
Fényezés állapotától függ, hogy kell-e polírozni. Minden wax-ra és sealent-re igaz, hogy igazából akkor működnek tökéletesen, ha újszerű a fényezés és rendesen elő van készítve a felület. Legkönnyebben úgy lehet felvinni, hogy ráfújod egy polírszivacsra, amivel aztán körkörös mozdulatokkal végigmész a fényezésen. Kb 30 perc kúraidő kell neki, ami után polírronggyal és mikroszálassal kell visszafényesíteni. Elég egyszerű a használata...
-
Autoglym
tag
Amennyire ki tudom venni a kép alapján, nem árt neki az SRP, mert vannak rajta mosókarcok. Fura ez a kavics nyom, mert olyan mintha kacsázott volna rajta és le se ment alapozóig...Kavicsfelverődést lehet javítani, ha feltöltöd, visszacsiszolod és egybepolírozod. Ha ügyes a szaki, csak az veszi észre, aki tudja, hogy hol kell keresni, vagy még akkor sem. E miatt én nem fújatnám telibe, de hogy még lesz rajta a későbbiekben több is az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz polimorf #7586 üzenetére
Most valószínűleg, vagy tuti?
Valóban nem vagyok fényező, de már javítottam komoly autókon ilyen hibákat pár száz esetben és, mint mondtam 100%-os eredményt nehéz elérni, de 90-99%-ost el lehet, ami abban az esetben ha nem szeretné valaki telibefújatni az elemet ilyen vagy olyan okból, szerintem nem rossz. Egy 1 éves piros VW színét gyári színkód alapján nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne annyira megközelíteni, hogy rosszabb eredményt érjek el, mint maga a kőfelverődés...[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz polimorf #7590 üzenetére
Egy sötét színű autón a világos alapozónál csak jobban tud kinézni és egy Aston Martin géptetejét, de még egy Polóét sem szívesen fényeztetik újra minden egyes kőfelverődés után... Itthon többet ér a gyári fényezés, mint az esztétikum. Arról nem beszélve, hogy milyen bután tud kinézni amikor egy egész elem színe üt el a többitől... Ha már százszámra van rajta, én is fényezést javaslok, de pár darabnál általában megoldjuk feltöltéssel.
Teljesen fölösleges ezen vitatkozni, mert sokféle igény van. Te mint fényező kínálsz megoldást én meg mint autókozmetikus.[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz golyani #7591 üzenetére
Mit szeretnél elérni az üvegpolírral? Ha karcokat szeretnél kiszedni, arra nem jó a Car Glass Polish... Ez "csak" makulátlanra tisztítja az üvegeket, még a mikokarcokat is kitakarítja, ami után tapintásra is más lesz az üvegfelület, nem párásodik és amíg újra koszos nem lesz, pergeti a vizet. Karcokra üvegesektől lehet szerezni cérium oxid nevű szert, amit filckoronggal használva lehet karcot kipolírozni, de nem egyszerű feladat.
-
-
Autoglym
tag
válasz golyani #7626 üzenetére
Szép lett!
Annyit fűznék hozzá, hogy ha erősebb csiszoló hatást szeretnél elérni az SRP-vel, használj egy ilyen rongyot, mert a mikroszálas, vagy egy szivacs túl puha hozzá. Ezekkel jóformán tulajdonképpen csak felhordod az anyagot és "csak" fényesíted a felületet. Ami mondjuk nem baj... Ez egy laza szövésű 100% pamut kendő ami nem karcol, de jóval durvább közeg mint a mikroszálas.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.