Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stiggy
tag
Sziasztok!
Évi eleji gépfelújítás keretein belül egy 4830-asra gondoltam (később CF-ben). A neten utánaolvasgatva sok helyen, többek közt itt is csak dicsérik a tuningolhatóságát. Azonban a gyári hűtők elég hangosak és állítólag PowerPlay se működik minden kártya esetén megfelelően - gondoltam érdemes lenne megdobni a kártyát egy Accelero Twin Turboval. Hogy tutira összepasszoljanak egy MSI OC kártyára lenne megfelelő, mivel referencia nyákos.
Az accelero leírásában olvastam, hogy 2 fan pluggal (dugóval?) érkezik. Kérdésem az lenne, hogy a nyákon van 2 ventillátornak csatlakozó? Vajon elérhető egy ilyen hűtővel egy 4850 Toxic teljesítménye?
Köszi előre is
-
stiggy
tag
Esetleg, ha valakinek van valami tapasztalata accelero twin turbo és 4830 párosítással vagy más 4800-as kártyával kapcsolatban és megosztaná velem? Megköszönném.
-
stiggy
tag
Sziasztok gondoltam jó, ha ezt megosztom veletek!
A HIS megbízható, jó teljesítményű, halk kártyákat gyárt (ICeQ széria)... nagyrészt.
A képen látható 4830-at, valamint ennek az újabb kiadását (rövidített nyák) kerüljétek!
Nézzétek meg a
- ref nyák - energiaellátásért felelős részét.Majd a - HIS kártya nyákját -.
Egyszerűen lehagytak párat az eleve megterhelt (ciripelő) kondenzátorok közül.
- Ezt pedig már nem is kommentálnám -.
Hogy ez körülbelül mit jelent teljesítményben?
- 650/1850 -es OC kapacitást.Ráadásul a hűtése is hangos.
Summa-summárum a HIS ezen kártyája talán még egy refkártyánál is rosszabb választás, mivel drágább annál. (azon egy hűtő csere megold minden problémát)
Az ICeQ4-es 4830-asról nem tudok nyilatkozni. De a képek alapján az is csonkított nyákra épül.
Aki szeretné túlhajtani a kártyáját, annak az MSI-t ajánlanám. Mivel teljesen áttervezték a nyák ezen részét. Több kondenzátor dolgozik rajta mint a referencia kártyán, ráadásul fizikailag képtelen a ciripelésre. többek közt ezért is dolgozik nagyon feszültséggel mint a többi kártya, valamit valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
stiggy
tag
-
stiggy
tag
Anno olvastam - ezt a tesztet - .
Ha az általam linkelt 2 képet váltogatod, fogadok fel fognak tűnni a különbségek
A cikkben le van írva minden szépen:
- a ref kártya 4 pin-es csatlakozója le lett cserélve egy 2-pin-esre ami, annyit jelent, hogy a kártya nem képes a ventilátor sebességét a hőmérséklet függvényében szabályozni.
GPU áramköréből hiányzik:
- 3 kerámia kondenzátorE mellett hiányzik a memória körből:
- egy MOSFET is.
- 2 dióda
- legalább egy kerámia kondenzátor
-1 feszültségszabályzó chip+ Quimonda memóriák
... és ez még nem is a rövidített kártya.
Egyértelmű, hogy költségcsökkentés áll ezek mögött, de milyen áron?
A HIS márka a legtöbb ember szemében a megbízhatóság, teljesítmény márkája. Én csak felhívtam a figyelmet arra, hogy a 4830-as szériára ez nem áll. Nehogy véletlen valaki azért rendeljen külföldről, vagy vegyen itthon drágábban ilyen kártyát, mert HIS.Newegg árak jelenleg: Zafír 99& < HIS 108$ < MSi 124$
Én csak pár hónapja figyelem ezt a topicok, de talán a többiek i megtudnak abban erősíteni, hogy túlnyomó többségben a kártyák bírják a 690-700Mhz-es órajelet és legalább 1900Mhz-en ketyegő memóriát.
A HIS kártyája ezzel szemben 650/1850-nél nem ebben az esetben többet. Persze előfordulhat, hogy pont egy hibás kártyát kaptak tesztelésre és nem a csonkítás eredménye a tuning kapacitás csökkenés, de szerintem mindenki döntse el magának... és ami legfontosabb hiába a márka, jobb utánanézni a dolgoknak.
-
stiggy
tag
Köszi a gyors választ. Mellesleg a stabil 750-es órajel nagyon combos, jó kis kártyát fogtál ki. Reméljük hosszútávon is bírni fogja.
GPU-Z nevű progi kiírja a feszültséget, ha minden igaz.
Szóval a Club3D magától állítja a fordulatszámot. Az újonnan vásárolt MSi-k is tudják (talán frissebb a biosuk), vagy továbbra is ATT-ben kell ügyeskedni?
-
stiggy
tag
#2211 és #2212
A GTA 1600*1200 körüli felbontásban van, hogy még 4870-esen is akad. Kalapsz*r a játék portolása konzolról.
Ha valaki mindenáron GTA-zni szeretne maxra húzott grafikával az említett felbontás környékén vagy a fölött, bőven 32K fölé kell mennie sajnos. :/
Egyébként a GTA IV egy, azon kevés mai játékok közül, ami szereti ha 1gb vram van alatta.
Esetleg 1Gb-os 4830-asra be lehet ruházni, de nem garantálok semmit. ... ha más nem crossfire felálláshoz jó lesz majd, úgy sem adódnak össze a vramok.
-
stiggy
tag
válasz freeapro #2221 üzenetére
Ezt én is néztem.
1GB vram elvileg nem kell a mai játékokhoz, később pedig inkább a kártya teljesítménye lesz kevés szerintem.
pro:
- 4830 crossfire-nél a nagyobb memóriájú kártyának a memóriáját használja a rendszer. (értsd 512+512=512Mb, 512+1024=1024Mb)
- ha foglalkozol 3Ds modellezéssel jól jöhet egy kis ram.
- GTA IV (nem olyan látványosan később töltődnek be a távoli textúrák)
- mert miért ne? Ki tudja lehet jól jön majd egy kis tartalék.kontra:
- +3k HUF
- nem tudom pontosan, (illetve fenntartásokkal kezelném) hogy a memóriák azonosak-e az 512-es verzióéval. (ddr3, 1800mhz, samsung)
- fogyasztás különbség (minimális szerintem)
- 35+K HUF-ért már ref hűtős 4850-et kapni (amihez persze illik legalább egy AC accellero twin turbo + 5-6K)Nem könnyítettem meg a döntésed szerintem Talán a CF kiépítés a mérvadó...
Szerk. Most látom, hogy nagy az egyetértés Osynhoval
[ Szerkesztve ]
-
stiggy
tag
Ácsi!
Mielőtt felhúznád a efszültséget 1.258-ra jobb ha tudod, hogy az MSi-nek saját tervezésű 4+1 fázisú energiaellátása van (1 külön a memóriáknak), szilárd kondenzátorokkal. Addig a Club3D-n képek alapján 3 tekercselt kondi van.
Órajel emeléssel nem igazán lehet tönkrevágni egy kártyát, de amint hozzányúlsz a feszültséghez fennáll a veszély. Már így is rekordokat döntöget a kártyád.
-
stiggy
tag
Hmm, ezek szerint
TechPowerUp
Tom'sa PowerColor/ Club3D kártyáknak szokása bírni a 750+-os órajelet
Ám, legalább ennyire valószínű, hogy a memóriákat nem lehet, (+40-90Mhz) tovább húzni. Talán a Qimonda ramoknak köszönhetően.Memória húzás 4830-asoknál amúgy se jelent igazán fps növekedést.
[ Szerkesztve ]
-
stiggy
tag
Sziasztok!
Már nekem is egy MSI csücsül a gépemben, néma csendben teszem hozzá. Nvidiáról váltottam, így fogalmam sincs, hogy mennek a dolgok az ati háza táján. :/
Lenne pár kérdésem:
- CCC-vel magától visszaveszi az órajelet a kártya?
- hol, miképpen tudom megnézni mennyire vette vissza?Köszi előre is!
-
stiggy
tag
Kíváncsiságból, bár kissé félve feltettem a GTA IV-et és egész pozitívan kellett csalódnom. Fogalmam sincs hány fps-el, de tökéletesen fut a játék 1600*1200-ban. A textúrákat medium fölé nem tudtam húzni (nem engedte a játék), de nekem ez is bőven elég. Az image qualityt meg high-on hagytam, nem nyúltam semmilyen beállításhoz.
Természetesen vannak objektumok a távolban, amelyeket látványos késéssel tölt be a játék, de ehhez már hozzászoktam az előző részekből.
Szerk. Az alaplapon nem kapcsoltam ki az energia gazdálkodást, így lehet hogy csak 2,2-n fut és a videokarit sem húztam.
[ Szerkesztve ]
-
stiggy
tag
Sziasztok!
Minap próbálgattam a 9.2-es vista drivert win7 alatt, catalysttal és anélkül is, de telepítésnél azt írja nem ismeri fel az msi 4830-amat, valami gáz lehet a karival?
-
stiggy
tag
válasz bakosgabor57 #3513 üzenetére
A 9.1 működik win7 alatt, csak a 9.2 nem hajlandó települni. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Dell notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- LEGO klub
- Napelem
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest