Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #369 üzenetére
tárgytalan. User error!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
icon
senior tag
válasz belaazallat #383 üzenetére
Köszi, már tesztelek is
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
icon
senior tag
válasz belaazallat #383 üzenetére
Szia, visszaolvastam amúgy az atitool 0.27 beta4 lett a megoldás, azzal egész jól lehetett húzni
-
icon
senior tag
válasz belaazallat #402 üzenetére
Én csak arra hivatkoztam, amit más fórumokon olvastam, sok panasz van az ilyen jellegű összeakadásokra.
De szerintem az nforce2 összeeresztése egy HD3650-es kártyával nem túl szerencsés választás, hiszen alapvetően egy PCI-E technológia lenne ez a fajta videókártya, melyet a HSI-chippel próbálnak AGP-síteni, ilyen-olyan sikerrel.
A régebbi kártyáidat nem tudom milyenek, voltak, de ha alapvetően még AGP-re készültek, akkor kevesebb lehetett a hibajelenség.
És emlékképeim szerint az nforce2 nem igazán volt egy jól sikerült chipset...
-
xGregAx
csendes tag
válasz belaazallat #412 üzenetére
Azt tényleg elfelejtettem leírni, hogy milyen procim van... AMD Athlon XP 2600+. (Tudom, nem mai darab.) Amúgy nincs húzva és egyelőre annyit tudok, hogy alap állapotban 43 fokos és most a hétvégén pasztáztam a procit, de mást még sosem pasztáztam a gépben mióta megvan. Erre őszintén szólva nem is gondoltam, hogy a procin kívül mást is kéne.
-
general
addikt
válasz belaazallat #419 üzenetére
s478 - abit ic7
p4 3Ghz Northwood@3.3 Ghz
1Gb ram18k a boltban, megéri lecserélni a 7300gt-t, ami 600/800-on fut?
-
general
addikt
válasz belaazallat #421 üzenetére
az minimum 50 ropi, annyi nincs, és igazából nem is olyan fontos most, viszont egy kis gyorsulásnak örülnék, ha lecserélem, az kb 10 ropiba fáj, annyit megérne.
7600gt- szerettem volna, de azt nem lehet kapni agp-st, nem tudom, hogy ez jobb-e avagy nem annál, mivel tesztet nem találtam.
ha kb a 8600gt és 2600xt-hez hasonló, az azért nem olyan rossz, gondolom... -
rbalazs89
csendes tag
válasz belaazallat #417 üzenetére
Enermax 350w os a táp 2 ventilátoros a drivert a cd ről raktam fel
újjab drivert ha fel akaromrakni akkor azt irja hogy nem kompatibilis a gépemmel -
xGregAx
csendes tag
válasz belaazallat #417 üzenetére
Mindjárt megnézem ezt a drivert, de az a durva, hogy leszedtem a gyártó (Sapphire) saját oldaláról az agp-s drivert a kártyához és azt sem tudtam felrakni a már jópárszor emlegetett probléma miatt.
Új eredményem pedig az, hogy kipróbáltam az Oblivion-t majdnem maxon, csak az antialiasing-ot nem kapcsoltam be és a screen effecteknél a Bloom-ot állítottam be és a börtönös szakaszt gond nélkül gyönyörűen végigvittem, viszont ahogy kiléptem a szabadba és egyszer körbefordultam, megintcsak újraindult a gép...Ja és tényleg jobb a 3650 a 8600GT-nél? Ez nekem gyanús egy kicsit.
-
general
addikt
válasz belaazallat #430 üzenetére
Hát én kérek elnézést, hogy a gyári, dobozos kellékekkel (értsd: driver) nem működik a kártya...!
Olvasgattam előtte természetesen ezt a fórumot, sajnos az említett intelmet nem találtam, pedig nem csak az utolsó oldalt futottam végig!
Kodek asszem kettő van, ami x.264-hez ajánlott (ha mégis több, ne kövezzetek meg), abból az egyiket használom már hónapok óta hibátlanul, ha az Ati-nak ez nem jó, nem szereti, és keresgetnem kéne itt, mint Columbo a megfelelő szoftvereket, kísérletezgetni, akkor kösz, inkább nem kell ez az agp-s varázslat, majd előbb-utóbb gépet cserélek.
Ha ennyi próbálgatás kell neki, nem lehet valami stabil, összerakott termék...
Ez az én véleményem... -
general
addikt
válasz belaazallat #434 üzenetére
Nem, csak az Core avc-t használom.
Igazad van, már látom a hsz-okat, de tényleg nem volt időm sem (hamar ki kellett deríteni, hogy okés-e a kari, vagy nem, és ha nem, visszaveszik) és kedvem sem elkezdeni bűvészkedni!
Sebaj, majd télen kell csak igazából, most ritkán játszom... -
Vicoo
senior tag
válasz belaazallat #436 üzenetére
Kodekcsomagot soha!!! A general által leírt "hibák" pedig minden atival megjelentek volna: a HD-gyorsítást nem minden lejátszó támogatja, a WMP biztos nem,szóval hiába van UVD ha a lejátszó nem használja. A fűrészfog pedig azért van ,mert alapból ki van kapcsolva a pulldown detection, ami pont ezt szünteti meg. Konklúzió: tényleg kár volt visszavinni.
-
tpeter
aktív tag
válasz belaazallat #446 üzenetére
Hello, köszi a választ!
Mielőtt postoltam a kérdést elovasgtattam itt a hozzászólásokat és több ember is említi hogy ez a kártya "amúgy sem hajlamos a melegedésre", szóval kicsit furcsáltam a dolgot.
Egyébként tudtok valami olyan tool-t amivel beállítható hogy vegye vissza az órajeleket hogyha nincs rajta nagyobb terhelés? Most az Atitool-t használom ilyen célokra, de nem tudom hogy az manapság mennyire jó ötlet... elég régi cucc.
-
tpeter
aktív tag
válasz belaazallat #448 üzenetére
Az miért lehet hogyha az Ati Tray Tools nem tud hőmérsékletet mérni?
Továbbra is egy 3650-esről van szó.Köszi!
Sajnos az Everestben első ránézésre nem jöttem rá hogy hol kell nézni a hőmérsékleteket, de az viszont feltűnt hogy 2D-ben is 725/500-on ketyeg a cucc. Legalábbis az Everest szerint
-
tpeter
aktív tag
válasz belaazallat #459 üzenetére
sajnos fejből nem tudom a verziókat, amúgy XP alatt van minden. Az ATT is mér hőmérsékletet, de nekem ki van szürkítve a "GPU Temperature", úgy csinál mintha a kártya nem támogatná...
Nem lehet hogy a Catalyst kavar be? Neked fel van téve?
-
gyalag
csendes tag
válasz belaazallat #471 üzenetére
Köszönöm!
-
drax18
csendes tag
válasz belaazallat #506 üzenetére
Igen... de ez már lassan 4 éves probléma szóval kicsit idegesít : - \ . Azt mondták alapból nem szabadna ilyennek lennie...
[ Szerkesztve ]
Asus M4A78-AM , AMD Athlon II x2 245 , 2GB Geil Ultra DDR2 , Sapphire Radeon 3650 256mb
-
w.simmons
csendes tag
válasz belaazallat #518 üzenetére
500w-as, de szerintem az se valami nagy szám!
-
drax18
csendes tag
válasz belaazallat #510 üzenetére
Ha lennél olyan kedves és utána néznél akkor megköszönném!
Asus M4A78-AM , AMD Athlon II x2 245 , 2GB Geil Ultra DDR2 , Sapphire Radeon 3650 256mb
-
rodman91
csendes tag
válasz belaazallat #1089 üzenetére
kösz szépen akkor látom nem csak én nem fogok többet új játékkal játszani
-
kicsirigo01
csendes tag
válasz belaazallat #1101 üzenetére
Bocsi, jogosak a kérdéseid!
Sajnos márkás tápot hosszútávra (amíg megjelenik 1 ilyen fagyás) nem tudok, winfos xp, update legújabb, kb 2 hónapos, de lényegtelen, mert kb 8-10 hónapja ezt csinálja, és ez kb. az 5. féle xp. Volt már fent szűz, moddolt.... stb. szal hardveres probléma 100%. Geforce Mx 440 64mb volt előtte a gépben, azzal nem volt ilyen probléma. Tuning nincs. Hőmérsékletek: nyugalmi állapotban gpu 49, cpu 55-60 fokos. cpu-n zalmann, sokat nem nő, az alap elégnagy, de terhelésnél lent bírja tartani.A legnagyobb gyanúsított a táp, szóval ha nektek is ilyesmi benyomásotok van, akkor nyomom a "kosárba teszem" gombot a netes boltban, és elvan intézve, de remélem, hogy jól teszem, és nem pénzkidobás, mert sajnos nincs hova kidobni.
Köszi előre is a tippeket!
-
kicsirigo01
csendes tag
válasz belaazallat #1103 üzenetére
Ez túlzás nélkül kb. a tizedik féle driver, ami most fentvan...
Természetesen AGP-set. -
kicsirigo01
csendes tag
válasz belaazallat #1105 üzenetére
Mostmár az lesz, hogy veszek egy új tápot, csak még beletelik egy kis időbe. Majd ha jutottam valamire, leírom itt. Köszönöm szépen a segítséget!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1109 üzenetére
Hali!
A kártya fél éves, Windows Xp sp 3, és Windows 7 build 7600 (Catalyst 9.2) felváltva a 2 oprendszert.
Nem hiszem hogy megpiszkáltam, legalábbis szándékosan biztos nem! Mi az a rivatuner?Most, ahogy nézem, nem látom hogy különösebben poros lenne.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1111 üzenetére
Hol írja ki? Bocsi de nem látom!
Nem semmi, hogy neked hova visszaveszi a GPU órajelet!
Nekem szinte mindig (XP alól írok most) ezek az adtok vannak:GPU órajele: 722 MHz (eredeti: 725)
Memória órajele: 693 MHz (eredeti: 700)
És most csak a böngésző fut. (firefox 3.5.1)És jeleneleg 48-49 fokos úgy, hogy még a szobai ventilátor is fújja megállás nélkül, ráadásul a gép falait is leszedtem hogy rendesen át tudja fújni!
Na most megtaláltam a megjelenítésnél!
state1, state 2, state 3 - mindegyiknél a gpu 725MHz van![ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1113 üzenetére
De most látom hogy neked PCI-e kártyád van, nekem meg AGP!
Ez nem lehet gond? És hogy hogy nem tudja alapból?
Hálás vagyok, hogy megkeresed nekem!Köszönöm, hogy már meg is kerested!
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1115 üzenetére
Hmm...látom nem egyszerű. Nekem fenn van a Catalyst Control Center!
Ezt el tudom úgy távolítani, hogy a meghajtó programok fenn maradnak?Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1117 üzenetére
Nekem olyan van, hogy ATI szoftver eltávolító, és ha elindítom, akkor azt írja ki:
- távolítsa el az ati grafikus szoftvert, meghagyja a chipkészlet szoftvert (ajánlott)
- teljesen távolítson el mindent még a chipkészlet szoftvert isNem szó szerint persze!
Akkor az elsőt válasszam?!
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1119 üzenetére
Na feltettem csak a drivert és az ATT-t!
VIszont az everest szerint még mindig ugyan az a helyzet, mind eddig!
HOl tudom beállítani hogy alap esetben csökkentse le az órajeleket és csak ha szükséges emelje fel a normálra, túl nem kell lépnie?!Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
válasz belaazallat #1121 üzenetére
Na jó, én ezt feladom!
Nekem ez kínai és ahelyett hogy csökkene a hőmérséklete csak növekszik, már 62 fokos.
Arról nem is beszélve hogy teljesen más ikonok meg nevek vannak a leírásban, mint ami nekem van ATT.
Áááá...nem értek én ehhez!Semmit sem írok alá!
-
Gaskin
aktív tag
válasz belaazallat #1126 üzenetére
Hát elvileg felkerült a legújabb sapphire vga driver. A sima AMD ati drivert nem eszik meg a sapphire driverek tudomásom szerint. Szóval azt hiszem ennél jobb/újabb drivert nem tudok feltenni..
-
Gaskin
aktív tag
válasz belaazallat #1128 üzenetére
Hát kösz a tippet. Lehet hogy már csak képzelődök, hogy csak a sapphire drivert eszi meg a kártya. Na teszek a próbát a gyári mezei amd ati driverrel.
-
Gaskin
aktív tag
válasz belaazallat #1132 üzenetére
Köszönöm, rákeresek, kipróbálom!
-
mcs
veterán
válasz belaazallat #1134 üzenetére
Hol bekavarnak egymásnak, hol nem. Játékfüggő, nálam legalábbis mindig volt egy-két játékban probléma annak ellenére is, hogy futtattam driver sweepert.
Biztos, ami biztos alapon érdemes újratenni a wint.[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz belaazallat #1139 üzenetére
Win xp32
-
Bone78
csendes tag
válasz belaazallat #1142 üzenetére
És természetesen 55nm...(ha az számít valamit,s nem csak a cserére buzdító adat)
Köszönöm a segítségeteket,feltétlen megfontolom! -
V.Stryker
nagyúr
válasz belaazallat #1142 üzenetére
Kategoriának egy kategória. Lehet én voltam kicsit ironikus. Ha kategóriába kell sorolni, akkor természetesen ugyanabba tartozik, de a teljesítményt nézve nem igazán vehető egy kalapba, mert a 3650 már lényegesen újabb és a teljesítménye, fogyasztása, hőtermelése sokkal jobb, mint a 2600. De ez szerintem....
-
-
Bone78
csendes tag
válasz belaazallat #1147 üzenetére
Igen,a fogyasztás eredmények tényleg érdekesek,hiszen elvileg a 2d-ben visszavett órajelnek(tehát üresjáratban) kevesebbet kéne ennie a 2600-nál,és gyakorlatban mégsem így van.
Azért ha az évnek csak a téli hónapjaiban játszok,a fogyasztás is fontos...bár ezek még így sem az áramzabáló szörnyek,tehát nekem csak az a lényeg,hogy drasztikusan ne egyen többet feleslegesen.
Ja,csere lesz,ha másért nem is,de a tudatomnak jobb lesz.
Feltétlen asus,mert a többi ventihangjában nem bízok.
Nem szeretnék valami helikoptert kifogni,aztán . -
laci1128
tag
válasz belaazallat #1152 üzenetére
Úgytűnik eléggé félresikerült sorozat az AGP-s 3650 - Csak azért mert az enyém is lefagy állandóan 3D alatt, egyik ismerősöm kártyája szinte mindig fagyást produkál, másik ismerősömé pedig ritkán, de behülyül és végül, de nem utolsósorban panaszkodnak az AGP-s kiadásra itt (és külföldi fórumokon) is.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
peti_s
addikt
válasz belaazallat #1155 üzenetére
ATI-nál igen, nVIDIA-nál nem.
#1147 Belaazallat, a 3650-es DDR3-as memóriával erősebb mint a 2600 XT.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz belaazallat #1157 üzenetére
Igen, attól függ miben nézed. A számítási teljesítménye nagyobb a 3650-nek, plusz az újabb driverek még gyorsítottak rajta. Az azért nem igaz hogy u.az. mint a 2600 XT kisebb órajelen, és 55nm-en. Ám ha lehetőséged nyílik rá nézd meg mind2 kártyát 1600*1200-as felbontáson, vagy nagyobban, ott már láthatóan erősebb a 3650. Én Euro Truck Simulatorral, NBA 2K9-el, NBA Live 08-al tudtam összehasonlítani őket.
-
peti_s
addikt
válasz belaazallat #1159 üzenetére
Nekem mind2 ASUS volt, a 2600 XT csak kölcsönben volt nálam. Én mind2-t a P4-el használtam, 3300 MHz körül. Elég sokszor CPU limit volt sajnos.
-
peti_s
addikt
válasz belaazallat #1161 üzenetére
Én a COD5-t folyamatosan játszottam, de 15 FPS-el. De amint rákaptam a tuningra, 3300 MHz-en már folyamatos lett. 3818-on az új alaplappal már nem volt szerencsém kipróbálni. Nekem most egy E3200 van tervbe véve, de én nem igen játszom a gépen. Ezek a játékok amik fent vannak a Mafia és az MM2 kivételével nem miattam vannak fent.
-
kovid2
csendes tag
Szia belaazallat!
ATI Radeon HD 3600-at akartam feltenni 3650-hez! XP Professional 2002-es verzióra! SP2-es volt de felfrissítettem már SP3-ra!!
-
kovid2
csendes tag
válasz belaazallat #1164 üzenetére
Ugyanezt töltöttem le én is, de ezt a hibaüzenetet írja ki megint csak: Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system! vmi más ötleted van?
-
kovid2
csendes tag
válasz belaazallat #1166 üzenetére
De igen AGP-s
-
laci1128
tag
válasz belaazallat #1155 üzenetére
Passz, sokmindent kipróbáltam a hiba korrigálására - többszöri Windows újratelepítés - ASUS-os alaplapi driverekkel, utána NVIDIA-féle frissített nForce 3 driverekkel is próbálkoztam, letiltottam a legtöbb alaplapi cuccot - RAID vezérlőt, intergányolt hangot, soros-, párhuzamos-, MIDI portokat (háth' nem tetszik az IRQ neki - bár ugyanúgy 19-es maradt, ami, ha nem tévedek Windows-féle szoftveres buher (virtuális) IRQ , mindegy ).
Érdekes és megemlítendő, hogy bizonyos 3D-s játékok, névszerint a F.E.A.R. második epizódja (az első része az fagyott keményen), illetve a Titan Quest egyáltalán nem produkálta a tüneteket a 3650-el.
A Sapphire-féle AGP-s HD 3650 előtt egy, az előbb említett gyártó cimkéjét hordozó 9600 XT-m volt, amely semmiféle hibát nem produkált. Most ideiglenesen egy Club3D márkájú NVIDIA GeForce 4 MX feszít a gépben, szintén nem okozva fagyást. Mondjuk ezek natív AGP-s kártyák, nem ilyen ATI Rialto híddal szereltek. Egyébként a driver ellátottságról is lesüt, hogy mennyire kipróbált, tesztelt és stabil módszer a HD2/3/4000-es szérián ez a Rialto híd.
A Fast Write-ról: a problémán ez sem segített, sőt a Sideband Addressing-et is kapcsolgattam - hasonló végkimenetellel.
Igaziból nekem az előző ATI kártyámnál semmilyen galibát nem okozott sem a Sideband Addressing sem a Fast Write bekapcsolt állapota, sőt amíg nem produkálta kezdeti időkben (első két hónapban kb.) a HD a fagyásokat, addig ezen is aktiválva voltak a szóbanforgó opciók.Ezekután vajon megeshet, hogy a kártya a ludas?
-
killer15
csendes tag
Hali!
Sajnos nem tudtam kipróbálni másik gépben, nincs húzva a proci, a táp amivel ki lett próbálva az 1 chiftek 500w-os táp, a kártya teljesenen tiszta a hőfok kb50 fok körül van, driver pedig a gyári amivel kaptam a karit volt még a gyártói oldalról 8.9 és 9.6 ezek Xp driverek (Xp van telepítve eredeti), Most az elmúlt 2 nap alatt eljutott odáig a gép, hogy kiírja a biosszal valami nem jó, abból is letőltöttem a legutólsót az abittól és felraktam most meg az everest ir csak annyit ki, hogy a "dma" (remélem jól írtam) a bios-ban nem működik rendesen nemtud helyes értékeket kiolvasni, de lehet hogy ezt csak azért rja ki mert a chipset hűtőmnek néha eltűnik a bips-ban a fordulat száma aztán meg megjelenik 1 pillanat múlva.
Már simán csak net közben is lefagy, a memóriákat is teszteltem egyesével és mind ugyanolyan tökéletesen működik mindegyik kártya helyen.Köszi eddigi válaszod, várom a következő megoldásokat.
-
laci1128
tag
válasz belaazallat #1174 üzenetére
Hmm... Erre igaziból nem is gondoltam. Azért egy próbát megérne a november utáni Windows XP (x86, magyar) frissítések átnyálazása.
Másrészről ugyanúgy művelte ezt a hibajelenséget Windows Vista x64 SP1 illetve Windows Server 2008 x64 alatt, többféle Catalyst-tel. Próbaképpen felraktam key nélkül a két újabb Windowst (30 nap bőven elég fagyogatás tesztelésére ).Végülis úgy kezdődött, hogy először csak néhány játék alatt fagyogatott, késöbb pedig mind több és több cím alatt produkálta a hibát. Egyébként a fagyások ideje is rapszodikus. Valamelyik játék (pl. Dawn of War és a második része) néha a belépés után 2 mp-el megfagy, néha elrohangál vígan egy délután is, némely játékok (pl. Live for Speed) általában kb. 3 perc játék után dobják el a kártyát. MS játékokról: a Rise of Nations atombombázás környékén hal be (gondolom az "atomgomba" a legkomolyabb 3D-s modell benne ), a Halo 2 Vista only, de pl. egy órát is el lehetett játszani vele fagyásig, a Halo első epizódjával meg éppen nem rendelkeztem. Intenzív tesztelés után már csak a F.E.A.R. 2 és a Titan Quest alatt nem tudtam kihozni a fagyást belőle. A tesztelt játékok között OpenGL alapú (Counter-Strike) illetve rengeteg DirectX (6-7-8-9) alapú játékot teszteltem. Fagyott pl. a DX6-os NFS III, és (ha nem tévedek) a DX7 ( ) alapú Unreal Tournament is.
*Jut eszembe, a WarCraft III alatt (ritkaság) NEM tapasztaltam gubancot.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz belaazallat #1186 üzenetére
Lehet hogy HyperMemory-s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja