Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:59:05

LOGOUT.hu

ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) huniross válasza DoItYourself (#3999) üzenetére


huniross
tag

Sőt! Több mint egy éve nem változott. A 8081-es porton el is érem mindig a download mastert, és használom az ftp-t is nagy megelégedettséggel. Viszont sajnos hetente egyszer újra kell indítani az egész routert, arra kellene a belépés. Milyen porton próbálkozzak?

Szerk.: meglett, a 80-ason megy.

[ Szerkesztve ]

(#4002) huniross válasza Gubek-Einste (#4000) üzenetére


huniross
tag

Két emelet között utp kábellel van összekötve a upc router az asus routerrel. Lent is, fent is van pc, tablet telefon, smart tv.

(#4003) a510


a510
aktív tag

Hali.
Eredeti probléma:
"T-home-os D-Link DCM-704 után AP módban szeretné használni, de hiába állítom kézi AP módba a routert nem lát ki a netre, mivel nem kap a T-home hálózatba eső IP címet. Megpróbáltam sima router módban is, úgy sem megy."
Megoldás: a D-Link és a fali csatlakozó (~20m) között 10Mbps kapcsolat volt, ezt nem szerette az ASUS :-o

Köszi mindenkinek a tippeket: @sugarforce, @huniross, @DoItYourself, @Gubek-Einste :R

(#4004) HXY


HXY
addikt

Sziasztok!

Használ valaki Padavan Firmware-t?

Ha igen, akkor megnéznetek, hogy a WiFi-je támogatja-e a kliens módot, és
a WPA2 PEAP (vagy más néven 802.1x) titkosítást?

Tudom, hogy OpenWrt alatt három kattintás lenne, feltelepíteni, de egy olyan (Xiaomi mini vagy 3) routerre kellene amire az OpenWrt még nem biztosít stabil AC-s WiFi drivert. Köszönöm szépen!

(#4005) sziszitheone


sziszitheone
újonc

Sziasztok!

ASUS RT-N56UB1 el olyan problémám van, hogy 3 hete átálltunk szélesssávú 100/100 as internetre a korábbi ADSL ( 15/5 talán de inkább 1/1 :D ) netről. Hirtelen a belső hálózatunkban nem láttuk a gépeket. Azt hittük valamelyik géppel vagy valami mással van gond, de aztán kaptunk ma egy tippet, hogy húzzuk ki a routerből az internet kábelt és ellenőrizzük le úgy a belső hálót.
Láss csodát minden gép tapsra látszik a hálón.... NA DE....
Internet kábel visszadug, minden belső gép elbújik....
Láttatok már ilyet? mit kell átállítani ezen a routerben adsl - széles sáv váltásnál?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#4006) sugarforce válasza HXY (#4004) üzenetére


sugarforce
őstag

Itt elég sokan használunk padavan firmware-t, de ez egy asus topik, nem xiaomi.
De, hogy a kérdésedre válaszoljak, a padavan firmware a hardvertől is függ, asus n56u-n csak radius szerverrel kombinálva megy a 802.1x. Persze ettől függetlenül lehet, hogy az a xiaomi router tudná, de erről itt nem tudunk neked bővebben nyilatkozni.

(#4005) sziszitheone: milyen szolgáltató, milyen internet? modem van a router előtt? milyen eszközökkről beszélünk, wifivel, kábellel csatlakoznak, stb. nem ismerjük a hálózatod, kicsit több infó kéne.

[ Szerkesztve ]

(#4007) sziszitheone válasza sugarforce (#4006) üzenetére


sziszitheone
újonc

Köszönöm a gyors választ!
Igyekszem leírni röviden.

Nyíregyházi régi szolgáltató - GIGANET Kft -semmi baj nincs velük, szeretik a szolgáltatást a városban.
100/100 as internet, ahogy már írtam.

Nincs modem a router előtt, kaptunk egy kábelt és kész.
Minden gép kábelen van csatlakoztatva a hálózathoz, persze switchek vannak közbeiktatva.
Eddig a gagyi telekom ADSL-el minden ment gond nélkül.

A hálózatban WIN XP-től WIN 10 -ig minden van.
Semmi különös nincs benne, egy normál windows network hálózat.

Mit szeretnél még tudni, azonnal írom.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#4008) sugarforce válasza sziszitheone (#4007) üzenetére


sugarforce
őstag

Azok a gépek, amik nem látszódnak a hálózaton, azokon van net? ha pingeled valamelyik gépet, arra válaszol? router kliens listája mit mutat? Publikus ip-t ad a szolgáltató?
Pontosan hol nm látod a gépeket? total commander hálózatoknál?

(#4009) sziszitheone válasza sugarforce (#4008) üzenetére


sziszitheone
újonc

Minden gépen van net, pingelni lehet a gépeket, fix ip címe van a routernek.
A router kliens listáján minden gép látszik.
A fájlkezelőben a hálózatnál, nem látok a 42-ből csak 3-at WIN 10 ről nézve. XP ről néha feljön az összes gép aztán hirtelen eltűnik mind. Ugyan ez van a totál commanderben is sincs egy gép sem a workgroupban.

(#4010) woodworm válasza sugarforce (#4006) üzenetére


woodworm
veterán

Annyival kiegészíteném a válaszodat, hogy szerintem az n56u sem tudja kliens módban az adott azonosítást, csak ap módban.
Nincs általános padavan topik és máskor is láttam már, hogy ide jönnek vagy irányítanak más asus routerekkel padavan témában. A xiaomi tudtommal ugyanazt az 5GHz-es chipet használja, padavan alatt ugyanazzal a driverrel, túl sok eltérés ebből adódóan nem lehet.

(#4011) sugarforce válasza woodworm (#4010) üzenetére


sugarforce
őstag

Mivel nem használom a PEAP-ot aktívan csak azt látom, amit a router a jelenlegi listájába kiirat,amit router módeban használok. Ezért, ahogy írtam korábban is, tapasztalat nincs vele, csak látom a listában, hogy radius szerverrel kiegészítve menne.
Az, hogy hasonló hardveres megoldás van benne és a firmware alapjai hasonlóak, nem jelenti azt, hogy a kérdező kérdésére érdemlegesen választ fogunk tudni adni. Persze szokás itt mindenkit összevissza irányítgatni, de a legtöbbször szóvá is van téve, hogy nem jó helyen járnak. Rengeteg ilyen eset van tv<----->xbox vonalon is, heti rendszerességgel. Szerintem a legtöbben itt szívesen segítünk, de egy asus topikban valljuk be, nem nagy sikerrel fogunk belefutni olyan emberbe, aki tök más routert használ(még ha a hardveres alapok hasonlóak is). Lehet padavan topik nincs, de xiaomi egészen biztosan van, tekintve, hogy elég nagy népszerűségnek örvend a márka.

(#4012) hfrici


hfrici
aktív tag

Sziasztok!
PC-ről szeretném (Windows 10 64 + Firefox 52.0.1) AiCloudon nézni a routerhez csatlakoztatott külső lejátszó tartalmát. Indításnál feldobja, hogy töltsem le a VLC lejátszót, amit meg is teszek. Ennél viszont messzebbre nem jutok, mert minden indításnál csak ez történik, pipa a firefox, meg az x micsodánál ott van.. Zenét 13 másodpercig játszik le, ami szintén nem tiszta, hogy miért. Segítsetek légyszives..

(#4013) Magnat


Magnat
veterán

Üdv,

a "milyen routert" topikból gyövök, ismerősömnek kéne egy router és ami fontos neki, h 5ghz-n legyen legalább olyan jó lefedettsége mint a Tp-Link 4300-nak, ami megdöglött neki. Kérdezném, h a Asus RT-N56U B1 és a Tp Link 4300 viszonylatában van-e vkinek tapasztalata ilyen téren, illetve, h gyári fw vagy Padavan alatt lehet-e játszani a wifi teljesítménnyel? (Tudom, h a végtelenségig nem lehet emelni és a kliensnek is vissza kell tudni kiabálni, de vmennyit talán segít)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4014) woodworm válasza Magnat (#4013) üzenetére


woodworm
veterán

A 3600-assal tudtam összevetni, de szinte csak az átflashelés után volt ott egy napig. Nálam egy kicsit jobb eredményt produkált, mint a tp-link.
Másolásban a gépek között, egy xiaomi mini közbeiktatásával, hozta a 100-as portokból adódó elérhető maximumot mind a két sávon.
Padavan alatt túlhajtani nem lehet a wifit, csak 0-100% között állítani, legalábbis a gyors áttekintés után.

(#4015) Magnat válasza woodworm (#4014) üzenetére


Magnat
veterán

Köszi!

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4016) limpi


limpi
aktív tag

Sziasztok!

Ugyan Asus RT-N18U-t használok, de a problémám a rajta futó Asus Download Master-rel van, szóval remélem tudtok segíteni.
A routeren a legújabb (nem béta) Asus firmware van fent (3.0.0.4.380_7266) és a Download Master-t is aktívan használom (egy külső notebook HDD van csatlakoztatva a router-re).
Eddig beton stabil volt az egész, gond nélkül ment éjjel-nappal, akár hónapokig.
A legutóbbi Download Master verzióra (3.1.0.101) frissítés óta azonban ez megszűnt, a Transmission (amit 2.82-ről 2.92-re frissít ez az update) gyakran egyszerűen megáll és onnantól nem reagál semmire, RPC-n keresztül sem irányítható (Transmission Remote GUI 5.5.1-et használok).
Ebből az állapotából csak a router admin felületén keresztül a Download Master USB applikáció Disable, majd Enable műveleteivel lehet feléleszteni. Ezt jelenleg naponta többször is meg kell tennem... :(

Szóval kérdésem, hogy hogyan tudom downgrade-elni a Download Master-t egyel korábbi verzióra?
Sajnos annak a verziószámát nem jegyeztem meg, mert nem számítottam rá, hogy a következő verzió instabil lesz... :( De az még a Transmission 2.82-re épült és teljesen jól működött nekem, arra is a router admin felületén keresztül frissítettem korábban. Vagy nekem az is jó lenne, ami a 3.0.0.4.380_7266 firmware-be alapból csomagolva van, az is stabil volt.

Ha lehet, úgy szeretném visszatenni az egyel korábbi Download Master verziót, hogy minden más változatlan maradjon (mert a router egyéb működése változatlanul stabil).

Köszi! :)

U.I.:
Szerintem NE frissítsétek az Asus Download Master-t 3.1.0.101-re, ha a jelenlegi verzió gond nélkül megy nálatok! ;)

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#4017) sugarforce válasza limpi (#4016) üzenetére


sugarforce
őstag

Szia!
A router saját topikjában szerintem nagyobb sikerrel járnál ezzel a kérdéssel, látom ott is kérdeztál már.
Amúgy külön csomagot (download master) úgy tudsz downgradelni, ha külön ssh-ból telepíted fel, ehhez viszont kellene a régebbi download master csomagja, aztán azt valahogy felberhelni vissza a routerre. Teljes firmware-t egyszerűbb visszarakni, na meg megkeresni a neten, mint külön csak a DM-t.
Vagy rakj rá Tomato-t.

[ Szerkesztve ]

(#4018) atus_boy


atus_boy
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Évek óta használok egy RT-N65u routert.
Időnként előjön egy olyan probléma, hogy a routerre kötött winchestert látja ugyan, de nem úgy ahogy kéne.
Ketté van particoionálva:
LETOLTO ez FAT32
TOSHIBA_EXT ez NTFS.
Normál esetben mindkettőt be tudom mappelni
pl:
p: \\hálozat\LETOLTO
és windows 7 alól simán használom. Most hálózati hiba miatt újraindítottam mindent és
nem a lemezek főkönyvtárait adja be, hanem az alkönyvtárakat és azokat tudnám mappelni.
Mit rontok el? Ötlet?

Előre is köszönöm

üdv

Attila

(#4019) huniross válasza atus_boy (#4018) üzenetére


huniross
tag

A samba server beállításainál nézz szét, lehet a jogok kiosztása kavarodott meg. Nekem volt hasonló gondom, mikor újraindult minden. Egyébként javasolt ext3 vagy ext4-re formázni inkább a particiokat.

(#4020) sugarforce


sugarforce
őstag

Tudtok olyan szktiptet, vagy service-t az padavan-os N56U-ra, ami leblokkolja azokat az IP címeket, ahonnan többszöri (2-3) próbálkozás után sem tudnak belépni a webes felületre, vagy ssh-ra? A blokkolás lehetne akár örökre, vagy csak bizonyos időre, vagy akár a blokkolás pillanatában bekerülne valami konfig fájlba és az onnan való törlésig. Köszi

(#4021) la_cc válasza Sebibalu (#2946) üzenetére


la_cc
addikt

Sziasztok!

Ezt a problémát sikerült megoldani valahogy?

Rt-ac87u-hez telepíteném az asztali alkalmazást és ugyanezt csinálja.

Üdv!

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#4022) havri1 válasza la_cc (#4021) üzenetére


havri1
félisten

Ez a program nálam sose ment. Legelső volt, hogy ki akartam próbálni, ua volt a jelenség, nem hiszem, hogy programfrissítés okozza, hisz akkor még nem jelent meg a mostani verzió, lassan egy éve, hogy próbáltam.

havri

(#4023) la_cc válasza havri1 (#4022) üzenetére


la_cc
addikt

Valszeg szarul van megírva a program eleve. :((

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#4024) DefJamHUN


DefJamHUN
aktív tag

Sziasztok!
Szeretnem a segitsegeteket kerni ugyanis vasaroltam egy Asus Rt-n56u tipusu routert. A szolgaltatom ilyen videki "tanya" net. A problemam az lenne, hogy amikor megerkezett a router meg csak egy 10/2 es netem volt aztan kiderult hogy hogy van mar 60/30 is amit sikeresen bekottettem vagyis kicsereltek a modemet. A 10es nettel hibatlanul mukodott am miota meghoztak az uj modemet folyamatosan elmegy a net. 15 percenkent kb 2 percre. Ez a 3. Modem amit hoztak es ezzel sem mukodik.
Az asus naploban ezt irja : Connection: Ethernet link down.
Apr 11 10:12:13 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Apr 11 10:12:28 WAN Connection: Ethernet link up.
Nagyon megkoszonnem ha tudnatok segiteni.
Udv mindenkinek!

" Vegyetek jót ha tudtok "

(#4025) Gubek-Einste válasza DefJamHUN (#4024) üzenetére

Melyik szolgáltató és milyen modemet kaptál?
Router nélkül nincsen szakadozás?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4026) CirrMee


CirrMee
addikt

Bekopogtatok ide is:
tegnap házhoz állt egy RT-N56U B1 darab, ami Digi 500 -as netre került (háztartásba LAN kábel bejövős). A telefon miatt van itt egy ZTE ZXHN H298N router is, amit terveztem bridge módba kapcsoltatni, amint látom üzemelni az Asus -t önállóan. ZTE routert ennek megfelelően leszereltem, majd beállítottam a helyére a jövevényt, WAN portba bejövő kábelt bedug, és hajrá. El is kezdtem beállítgatni a routert, Pppoe kapcs belő, majd hosszasan csatlakozni próbál, de nem sikerül neki, csak egy (valami időtúllépéses) hibaüzenettel fogad. Ledek közül a netes világítani kezd, amint kap (bejövő) kábelt a WAN portba, kihúzáskor, vagy más kábelnél természetesen nem. ZTE visszakötve vidáman tolja a netet. Az imént AP módba kapcsolva felcsatoltam a ZTE mögé az Asus -t, WAN porton keresztül kapja az áldást, a port tehát fizikailag jó. Valakinek valami tippje, hogy miért nem képes pppoe csatlakozni a digis nethez?

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#4027) Gubek-Einste válasza CirrMee (#4026) üzenetére

Szükség van a szolgáltatói eszközre is de inkább a Digi net topikjában kérdezzél erre rá.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4028) Dr. Gonzο


Dr. Gonzο
senior tag

Sziasztok!

N65U routerem van, gyári 3.0.0.4.376_3754 fw van rajta. Eddig jól ment rajta a Download Master, de mivel tárhely gondom volt, le kellett választanom a külső tárhelyet. Aztán visszatettem ugyanazt a merevlemezt de a böngésző nem találja Download Mastert.
"A webhely nem érhető el A(z) 192.168.1.1 visszautasította a csatlakozást."
Uninstall aztán újra install után is ez a helyzet.
Merevlemez újraformázás után is ezt adja elő, másik merevlemezzel is.
Master verziója: 3.1.0.101
Mi lehet a gond, azaz a megoldás?

(#4029) Dr. Gonzο válasza Dr. Gonzο (#4028) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Ha most Uninstallálni akarom a Download Mastert, látszólag csinálja de a végén az a végeredmény, hogy nem szedi le. Mert nem kínálja fel az újratelepítést, hanem az Uninstall gomb marad a felületen.
Ki érti ezt?...

(#4030) fabula


fabula
őstag

ASUS RT-N56U B1 routerem van, pár hónapos, eddig ment rendben minden rajta. Tegnap kezdett rendetlenkedni. Egyszer csak elment a vezetékes net a teljes hálózatban és a routert sem lehetett elérni az IP címén. Újraindítás után ez megszűnt, működött rendesen a vezetékes LAN hálózat és a WiFi is, router kezelőfelületét is el lehetett érni, semmi hibát, vagy hibás beállítást nem találtam.

A mai napon megint ugyan ez történt, vezetékes net leállt. Gondoltam megint újraindítom, de sajnos most ez nem segített. WiFi hálózat van, azonban a 4 vezetékes LAN port egyikén sincs hálózat, a router sem elérhető az IP címén, pingelésre sem válaszol. Volt reset is a reset gombbal, de az sem segített.

Lekapcsoltam a routert, visszaraktam a régi ASUS WL500gP-t és azzal most működik a hálózat és a net is, csak hát lassú a 240-es nethez.

Fogtam egy laptopot és rádugtam az RT-N56U B1 egy LAN csatlakozón keresztül vezetékkel és láss csodát, el lehet érni a router kezelőfelületét, elérhető az IP címén.

Mi a fene lehet ez? Lehet szoftveres hiba, vagy a LAN része gyengélkedik hardveresen? Másnak volt már ilyen?

A firmware gyári, 3.0.0.4.378_7220. A gyári ASUS oldalon csak egy ennél régebbi, 3.0.0.4.378.5291 számú van 2015.05.19-i dátummal. Hogy lehet, hogy a gyári oldalon régebbi van, mint a routeren? Honnan lehet újabb firmwaret?

Előre is köszi a válaszokat.

(#4031) Gubek-Einste válasza fabula (#4030) üzenetére

Sajnos a B1-re nincsen friss firmware letöltési lehetőség.
Milyen eszköz van/volt előtte?
Nem volt áramszünet vagy hasonló?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4032) fabula válasza Gubek-Einste (#4031) üzenetére


fabula
őstag

Köszi a választ. Áramszünet nem volt és előtte egy pár hete cserélt Connect Box nevű fehér színű UPC modem-router kombó van, melyet bridge módba kapcsoltam, mivel annak router részét és WiFi-jét sem használom. Ez csatlakozik az RT-N56U B1WAN portjára.

Előtte egy Cisco UPC modem volt, abban nem volt router és jól is működött, de most "erőszakkal" lecserélték, mondván, már túl régi, pedig én ragaszkodtam volna hozzá, mivel nagyon stabil és megbízható volt, semmi hibát nem tapasztaltam a csere előtt. Érdekes, hogy csak a LAN portok haltak le, WiFi ment, ebből már én is gyanakodtam kicsit az új UPC modemre, de nem tudom, ez okozhat-e ilyen hibát?

Amúgy miután a reset után a laptopról megint beállítottam az RT-N56U B1-et, visszatettem a rendszerbe és most működik, de azért idegesít a dolog, mert ez megint bármikor előjöhet, amíg nem tudom, mi okozhatta.
Így meg gariban nyilván nem küldhetem vissza, hiszen miután kivettem a rendszerből, működni kezdett.
Attól, hogy szétszedéskor áramtalanítottam nem javulhatott meg, mert ezt legalább háromszor próbáétam előtte is, mikor elszállt a LAN.

[ Szerkesztve ]

(#4033) bexinho23


bexinho23
őstag

Sziasztok!

Owncloud jellegű szolgáltatást lehet varázsolni az N56U-ra? Vagy van ilyen?

(#4034) Dr. Gonzο


Dr. Gonzο
senior tag

Valakinek esetleg erre ötlete?
Ha nincs akkor ma csinálok a beállításokról mentést, aztán reset.
Ha nem oldja meg, akkor fw csere.

(#4035) bjantsi


bjantsi
csendes tag

Helló!

Van egy Asus RT-N65U tipusú routerem.
Szeretnék beújítani, kinek mi a tapasztalata az újabb modellekkel?
Asus RT-AC87U AC2400 ezt szemeltem ki. Vélemények?

(#4036) Gubek-Einste válasza bjantsi (#4035) üzenetére

Nézz be a saját topikjába.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4037) billyke


billyke
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert teljes analfabéta vagyok hálózat témakörben. Vásároltam egy Asus RT-N56U B1 típusú routert, a firmware-t azóta frissítettem az ajánlott padavan 3.4.3.9-099. verzióra. Az internetem DIGI 100, modemem, másik routerem, egyéb eszközöm nincs a hálózatban.
A routerben elhelyeztem egy pendrive-ot, melyet belső hálón látok, elérek, tudom írni-olvasni, de nekem arra lenne szükségem, hogy ugyanezt a pendrive-ot külső hálózatból, gyakorlatilag bárhonnan elérjem. Az lenne a legjobb, ha mindez még telefonon keresztül is működne (de ez már tényleg az álom kategória). A telefonra telepített AiCloud a padavan féle firmware esetén nem találja meg az eszközt, azonban ha a gyári firmware van a routeren akkor a wifin csatlakozott belső hálón keresztül a telefon is látja a pendrive-ot, de mobilneten már nem (belső-külső hálózat problémája szintén).
A hosszú felvezetés után, röviden: tudna-e valaki lépésről lépésre (részletesen elmondva, leírva) segítséget adni, hogy mit, hol, hogyan állítsak be a külső hálózaton keresztül történő elérés érdekében?
Előre is köszönöm! :R

(#4038) Dr. Gonzο válasza Dr. Gonzο (#4034) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Megoldás született a problémámra, bár napokig próbálkoztam vele.
Hátha valakinek lesz hasonló a jövőben, így leírom.
Sem reset, sem a gyári beállítások visszaállítása nem hozott eredményt.
A gyári fw-t ismét feltettem (többször is), a hiba megmaradt.
Feltettem egy Padavant, azzal valami miatt nem volt wifi, bármit is állítottam be.
Itt azt gondoltam, hogy kukázom az egészet, de visszatettem a gyári fw-t és láss csodákat minden rendben működik lassan 24 órája. A feltöltés is rendesen megy. :)

(#4039) huniross válasza billyke (#4037) üzenetére


huniross
tag

Én az ftp-t használom erre a célra.

(#4040) ArthurShelby válasza hfrici (#4012) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Hali! Nem tudom mennyire késői a válasz.
Nálam is ez volt a hiba.
2 feltétel kell. Hogy 32bites firefox, és 32bites vlc legyen telepítve. Ha ez sem elég, akkor 51-es firefox kell (52-től csomó kiegészítő nem elérhető).
Ha ezután sem megy, akkor tedd fel a kérdést a firefox topikban. (bár én már anno ezt megtettem)

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4041) kklausz


kklausz
tag

Sziasztok.

A hétvégén sokat olvastam a topikot de nem találtam megoldás a gondomra. (vagy nem vettem észre).

Az alap szitu. Adott egy Thome-os CISCO EPC3925 modem. El szerettem volna érni otthonról a cuccaimat, illetve távolról torrentezni (tekintve, hogy nincs otthon gépem a routerrel gondoltam megoldani), ezért mögé tettem egy ASUS N56UB1 router-t. A dolog ott dölt meg, hogy a cisco mögött 192.168.*.* ip van, így kívülről nem elérhető. Szóval ezt hagytam is. (bridged mód nincs stb)
A cél most az lett volna, hogy legalább otthonról menjen a torrent.
a Gyári FW : 3.0.0.4.378.5291.g75448a6. Feltettem a download managert a telóra az appo-ot hozzá més működött is. Csakhogy állandóan leszakadt a cisco-ról, vagy újra kellett konnektálni vagy újra indítani hogy legyen net rajta. napokig ez ment.
Aztán feltettem a Padavan rom-ot. Ez tök jó, napok óta stabilan működik. A gondom most a torrenttel van.
Engedélyeztem a Transmission-t, majd a Transmission remote gui-val illetve a Tornado nevű appal gondoltam feltölteni a file-okat meg vezérelni az egészet.
Beállítottam a 192.168.1.1 IP-t, és a 8081 -es portot (a download manager azon volt elérhető), de nem tud kapcsolódni hozzá semmi. 9091-es (default ) beállítással sem.

Kell még valamit beállítani, telepíteni a routerre vagy ilyesmi?

Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#4042) Kobor válasza kklausz (#4041) üzenetére


Kobor
aktív tag

(#4043) kklausz válasza Kobor (#4042) üzenetére


kklausz
tag

Köszi.

Ezek jórészét így is csináltam, de a transmission-t nem tudom configurálni. Mivel nem érem el. Vagy a padavanban volna valahol a transmission config is?

(#4044) Gubek-Einste válasza kklausz (#4041) üzenetére

Ha nincsen IPTV előfizetés akkor kérheted a bridged mód beállítását.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4045) kklausz válasza Gubek-Einste (#4044) üzenetére


kklausz
tag

De igen van. De a távoli elérés másodlagos jelenleg.
Mivel a gyári firmware-el folyton leakad a netről, padavannal meg nem tudom használni a torrentet.
Első körben ezek valamelyikét kellene megoldani.

(#4046) magyarzoltan


magyarzoltan
tag

Halihó, találkoztatok e már olyannal hogy ezen a kiválló routeren a 2,4ghz rész instabil, értem úgy hogy eldobálja a hálót, a távolság nem gond, a telefon laptop tablet minden veszi vígan az asztali gép mellett az 5ghz jelet, de sajnos a desktopban csak 2.4-es kártya van. Mi lehet az oka?

(#4047) Gubek-Einste válasza kklausz (#4045) üzenetére

Ha az Asus router módban van akkor biztosan másik alhálózatban van mint a Cisco?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4048) Gubek-Einste válasza magyarzoltan (#4046) üzenetére

Környezeti viszonyokat kellene ellenőrizni.
Milyen adapter van a gépben?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#4049) magyarzoltan válasza Gubek-Einste (#4048) üzenetére


magyarzoltan
tag

Egy Ralink chipsetes valami,, de egy G-s Dlink usb-vel is ezt csinálja, ott ahol 5ghz full erősséggel jön, router oldalon lesz valami, ja meg légvonalban 2m-re van a routertől full szabad rálátással

(#4050) Gubek-Einste válasza magyarzoltan (#4049) üzenetére

Zavaró wifi hálózatokkal mi a helyzet?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.