Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus

addikt

LOGOUT blog

válasz Aryes #11400 üzenetére

Ugyanabba futottam bele, mint a Wemosnál is, hogy az udp példáknál a router adatai kellettek volna, nem AP-ként üzemel a lap. Végül azt megoldottam, megy a korábbi kóddal. Sokkal jobb a wifije a DoIt-nak, mint a Wemosnak.
    Utána újabb problémába ütköztem, ESP32-nél nincs analogWrite, de végül találtam pwm-es példát. A led fade ok, a motor vezérlése még folyamatban, nem teljesen értem a kódot. A resolution miért 8? Amit tippeltem azért?

L293d motorvezérlővel menne a 2 dc motor. Nekem kell az en1 meg en2, vagy menni fog a jumperrel? Tulajdonképpen a jumper ebben az esetben alapból engedélyezi a motorokat? Van másik fajta leírás, ott engedélyezést ír az ábra, ezen meg pwm-et. De a Wemos-szal mikor az analogWrite-tal teszteltem akkor simán az in1,in2-re adtam a pwm értéket.
    Akkor ebben az esetben pl.: ledcWrite(0, 100); Nyilván a 100 helyett majd kap egy változót udp-n keresztül.
    Éjjel valamit írtam még, de nem ment a motor, csak a ledek villogtak a vezérlőn. Nincs még összeforrasztva a motor a kábelekkel, lehet simán nem érintkezett. Nem a builtin leddel teszteltem, hanem a gpio 13,12-vel.

// the number of the LED pin
    const int ledPin = 2;

// setting PWM properties
    const int freq = 5000;
    const int ledChannel = 0;
    const int resolution = 8; //Ez itt miért 8? Arra tippelek, hogy 2^8=256, és ennyi lesz a fordulatszám tartomány

void setup(){
    // configure LED PWM functionalitites
    ledcSetup(ledChannel, freq, resolution);

// attach the channel to the GPIO to be controlled
    ledcAttachPin(ledPin, ledChannel);
    }

void loop(){
    // increase the LED brightness
    for(int dutyCycle = 0; dutyCycle <= 255; dutyCycle++){
    // changing the LED brightness with PWM
    ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
    delay(15);