- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazon Kindle JailBreak
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
Ugyanabba futottam bele, mint a Wemosnál is, hogy az udp példáknál a router adatai kellettek volna, nem AP-ként üzemel a lap. Végül azt megoldottam, megy a korábbi kóddal. Sokkal jobb a wifije a DoIt-nak, mint a Wemosnak.
Utána újabb problémába ütköztem, ESP32-nél nincs analogWrite, de végül találtam pwm-es példát. A led fade ok, a motor vezérlése még folyamatban, nem teljesen értem a kódot. A resolution miért 8? Amit tippeltem azért?
L293d motorvezérlővel menne a 2 dc motor. Nekem kell az en1 meg en2, vagy menni fog a jumperrel? Tulajdonképpen a jumper ebben az esetben alapból engedélyezi a motorokat? Van másik fajta leírás, ott engedélyezést ír az ábra, ezen meg pwm-et. De a Wemos-szal mikor az analogWrite-tal teszteltem akkor simán az in1,in2-re adtam a pwm értéket.
Akkor ebben az esetben pl.: ledcWrite(0, 100); Nyilván a 100 helyett majd kap egy változót udp-n keresztül.
Éjjel valamit írtam még, de nem ment a motor, csak a ledek villogtak a vezérlőn. Nincs még összeforrasztva a motor a kábelekkel, lehet simán nem érintkezett. Nem a builtin leddel teszteltem, hanem a gpio 13,12-vel.// the number of the LED pin
const int ledPin = 2;
// setting PWM properties
const int freq = 5000;
const int ledChannel = 0;
const int resolution = 8; //Ez itt miért 8? Arra tippelek, hogy 2^8=256, és ennyi lesz a fordulatszám tartomány
void setup(){
// configure LED PWM functionalitites
ledcSetup(ledChannel, freq, resolution);
// attach the channel to the GPIO to be controlled
ledcAttachPin(ledPin, ledChannel);
}
void loop(){
// increase the LED brightness
for(int dutyCycle = 0; dutyCycle <= 255; dutyCycle++){
// changing the LED brightness with PWM
ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
delay(15);
}
// decrease the LED brightness
for(int dutyCycle = 255; dutyCycle >= 0; dutyCycle--){
// changing the LED brightness with PWM
ledcWrite(ledChannel, dutyCycle);
delay(15);
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ProArt Gamer PC Intel Core i7 14700HX/RTX 4080 Super/64GB RAM/4TB SSD konfig eladó jó áron
- 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AMD RYZEN 3 - 5 / DDR4 / NVME SSD / HDMI / Normál magas vga is rakhato bele , nem SFF méret
- X1 Yoga 6th 14" 4K+ IPS érintői7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Samsung Galaxy Z Fold 7 Újszerű állapot, hajlítható csúcstechnológia 12/512 GB Gyári garanciával!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest