- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
MNBT
tag
Sziasztok
Nos, mai napon megvettem életem első Macbookját, és pár óra használat után nagyon imádom! Igaz zenei producer munkálatokra lesz de azt majd későbbiekben kezdem.
Pár kérdésem lenne a készülékkel kapcsolatban.
- 2012es 13" MID gépet vettem, ami USA billentyűvel rendelkezik. Kérdésme az lenne hogy betűket hogyan tudok egyesével cserélni, illetve beszerezni a géphez?
- Az akkumlátor kijelzőn észrevettem hogy sajnos a százalék nem írja real time-ban a százalékot. Mindig rá kell mennem, kivenni a pipát a százalék megjelenítésről, és visszatenni és akkor írja ki a frissített értéket. El Capitan van fent nekem, ezt hogyan tudnám orvosolni?
- Utolsó dolog egyelőre az lenne hogy a speciális billentyűk mint pl a kacsacsőr, dollár vagy euró jel, ezt hol tudom megnézni hogy hogyan kell begépelni?Előre is köszi!
-
moya#no1
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #48158 üzenetére
adobe oldaláról töltöttem.....
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Ezt mennyire lehet elhinni hogy eredeti?
LINK vagy ez csak mese habbal? -
-
dorika87
őstag
válasz
XFishboneHUN #48182 üzenetére
Sajnos számít a tárhely, (min. 5-6 évre tervezek és két op. rendszer lenne rajta) pont ezért keresek konkrétan 256gb-osat a lehető legkedvezőbb áron, de amúgy én is félek az ilyen boltoktól, csak érdeklődtem náluk, ennyi.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #48186 üzenetére
Igaz. Köszi, de bamba vagyok.
-
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 2 napja lettem boldog MacBookAir tulaj
Az a gondom, hogy nem tudom Bluetoothon párosítani az Iphoneommal (SE). Mindkét eszköz a legfrissebb szoftverrel van. Van egy bluetooth-os hangprojektorom (Panasonic), azzal gond nélkül egy pillanat alatt sikerült párosítani, de az SE-vel egyszerűen nemtudom. Az írja, hogy a "MacBookAir nem támogatott eszköz". Hallott már valaki ilyenről? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv -
dabgergo
őstag
EXIF viewer extension/plugin van Safarihoz? Akárhogy keresem nem találom, de nehezen hiszem el h nincs...
-
access_denied
senior tag
-
dorika87
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #48177 üzenetére
már kérdeztem, és mivel bontatlan ezért nem tudja
amit furcsáltam is
szóval azért kérdeztem hátha a típusszámból ezt ki lehet deríteni, de ezek szerint akkor nem. -
wm2
őstag
válasz
tDr1v3r #48174 üzenetére
Igen. Az ultra fast sd még nem ment ki a divatból, sőt. De itt 2 dologra gondolok: dzsoni szimetria mániájára, hogy az úgy nem arányos!
A másik, hogy akkor tudnád bővíteni a gépet.
Lehet kapni ilyen szarokat:
Csak ez mennyi idő alatt törik le?
Így marad az a megoldás, hogy veszel olyan usb3 pendriveot, amin van egy microSD nyílás is.
-
dorika87
őstag
Szerintetek ez megfelel a magyar billentyűzetkiosztásnak?
-
tDr1v3r
veterán
Nekem pont az SD miatt siralmas ez... oke legyen, harom atalakitot elviselek (HDMI tevehez, DP es USB-B monitorhoz - hogy oda menjenek a periferiak), de akkor meg egy USB-A atalakitot is hasznaljak egy kva kulso kartyaolvaso vagy a fenykepezo sajatja miatt?Es meg esetleg hordozzak is magammal kulso olvasot, ha tobb SD-nyit osszefotozok? Nonszensz.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
Rage47 #48109 üzenetére
Hello!
Tudnál segíteni? Én is ilyesmi progit keresek, de se ez amit te javasoltál se hasonlóak (dont sleep,coffeine) nem oldják meg a problémám. Teamviewert szeretnék használni, ami addig működik is szépen amig le nincs hajtva a mac fedele. Amint lehajtom rögtön megszűnik a kapcsolat. Estleg tudsz vmi speckó beállítást? (Teljesen új mac felhasználó vagyok
) Köszi,üdv
-
wm2
őstag
Itt nézz még szét, van kisebb horizontális is.
-
tboldi
nagyúr
Grat!
Én is gondolkodtam a napokban, hogy lecseréljem-e az Air-t egy új Próra, mert kellene a nagyobb teljesítmény. Kedden megnézhettem élőben is, a retina kijelző, a force touch trackpad és a touch bar is nagyon tetszik, de most inkább az öreg asztali PC-t cserélem, és marad az Air egyelőre. Esetleg majd ha jön a frissített modell.
-
wm2
őstag
Grafikai teljesítmény, amiről fentebb már beszéltünk a kollégával. A 7500U QHD XPS ráadásul drágább is, mint a rMBP. Az i5 és i7 "U" között viszont 10-15% körüli különbség van. De kinek a pap, viszont érdemes siránkozás helyett teszteket nézegetni, főleg kijelzőben egy fos szar ASUS-al összevetve.
33:
Vertical dock portokkal!
-
wm2
őstag
Ez az USB Type-C kezd már nagyon lerágott csont lenni. A PowerBook-on volt vagy 10 port és mégis vennem kellett firewire, micro usb és dvi átalakítót. Most vennem kellett hdmi, usb3 és sata 2,5" átalakítót. A hdmi úgyis a tv-ből lóg ki, akkor már nem mindegy a vége? Egyébként az új 13" XPS-ről is lehagyták az USB3-at és mégsem siránkoznak annyit. Ami viszont ott megmaradt az a microSD, ami a rMBP-n is elfért volna, mert hiába veszel átalakítót ha fényképezőgépek USB2-vel tudják küldeni csak és a kártyaolvasó praktikusabb, gyorsabb lenne (nem, nem jó a wifi sem, mert fgépek csak N-est tudnak, ha tudnak).
Az akksi idővel és a rendszer gyorsaságával nem lesz gondod majd meglátod.
-
33as
senior tag
Szia, végül is megvettem a Prót, igaz nem a 2015-ös hanem a 2016-os belépőt!
Igaz, mentségemre legyen mondva bontatlanul 1390€-ért! Igy már igazán megértede persze ott van a két usb-c port!
Ja,és itt van egy videó a boot folyamatomról, de nekem nem lett gáz az idő!
-
dorika87
őstag
válasz
XFishboneHUN #48160 üzenetére
ezt én is megtaláltam, de itt nem lelem, hogy milyen nyelvű a bill. és egyáltalán megfelel-e a magyar kiosztásnak? (persze lehet én keresem rosszul)
-
dorika87
őstag
Ez melyik fajta Air lehet: Mmgg2N/A (RAM, SSD, milyen billentyűzet)?
-
megema
őstag
Volt már róla szó korábban, de továbbra sem tapasztal senki olyat Safariban, hogy a csípéses nagyítás-kicsinyítés gyakran csak 2. próbálkozásra működik? Külső és belső trackpaddel is tapasztalom, de más alkalmazásokban nem jelentkezik. Végre találtam egy thread-et róla, van benne videó is.
-
dorten
tag
Sziasztok,
MBP 2012 Retinahoz hol erdemes kijelzot csereltetni es ez anyagiakban mit jelentene? Meg nem vittem szervizbe igy tapasztalatom sincs ebben. Koszonom!
-
Mister_X
nagyúr
válasz
megema #48154 üzenetére
Ha a 10.12 az Sierra, akkor nálam rendesen működik: mindkét kijelzőről tudom vezérelni a másikat és nem tűnnek el a felsorolásból, ha deaktívak. Egyedüli "hiba", hogy elveszti a külső monitorom a primary screen beállítást, ha lekapcsolom (de miért kapcsolnám le, ugye).
-
megema
őstag
válasz
Mister_X #48153 üzenetére
Remek.
De csak óvatosan használd, mert Sierra alatt gondok lehetnek!
-
Mister_X
nagyúr
válasz
megema #48150 üzenetére
Jelentem a program tökéeltesen működik. A tükrözéssel lehet probléma lenne, mert nagyobb felbontáson használom a külsőt, mint az Air natívja. De mivel a program teszi a dolgát, nem is kell mókolni
@tDr1v3r: egyelőre még barátkozok a gyorsbillentyűkkel... az előbb is sikeresen megtaláltam az Alt + F4 kombó helyi változatát, pedig csak egy @ jelet akartam a neved elé írni
Windows-hoz képest pont fordítva van az alt és cmd ugye.
-
megema
őstag
válasz
Mister_X #48149 üzenetére
Ezt a programot nézd meg esetleg, vagy valami hasonlót. Beépített kijelző teljes, önmagában való lekapcsolására nincs gyári megoldás (tudtommal), a lecsukáson kívül. Esetleg kiterjesztés helyett tükrözés módba is kapcsolhatod a kijelzőket, de akkor nem tudom, hogy ki tudod-e használni a monitor felbontását.
Én is úgy értettem, ahogy mondod, csak arra nem gondoltam, hogy a saját billentyűzetét használod.
(#48148) lmno: Miért kéne kihúzni? Kikapcsolni is elég.
-
Mister_X
nagyúr
Arra amúgy nincs megoldás, hogy ha egy játék kiteszi magát fullscreenbe (nem borderless windowed), akkor az egér ne vándoroljon át a másik képernyőre?
-
Head88
addikt
válasz
bull84ghia #48139 üzenetére
Sierra-val sok hasonló bluetooth hiba van.
-
-
madle
őstag
Kicsit off... outlook.hu-s email címet, hogyan lehet beállítani a Mail.app-ban? Nincs ugye sablon, nekem viszont fogalmam sincs, hogy a bejövő/kimenő szervert meg a többi dolgot mire kell állítani stb...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
koma106 #48132 üzenetére
Igen, de akkor mintha hajszárító lenne beépítve. A furcsa az, hogy HearthStone alatt is elkezd süvíteni.
Amíg böngészek vagy egyéb terheléssel nem járó folyamatot végzek, hangtalan.
@lmno: "...az amúgy se menne az Airen" - amúgy se lenne natív OSX verzió belőle
Egy Mac nem játékra való, nem is várnám el, hogy a legújabb Battlefielddel játsszak mondjuk egy iMacen. Ami van (indie, régebbi címek, teljesítményt nem igénylő programok), az bőven elég nekem.
@wm2: most nem a TN-es Air meg egy Retinás Pro közötti különbséget néztük, hanem a 15.6-os consumer notikat, tudtommal. Láttam már Retina displayt, tényleg lenyűgöző, de nekem megfelel az Air kijelzője is - PPI érték pont jó, a kijelző nem vészes (láttam már sokkal ótvarabbat).
-
wm2
őstag
Dolgozz az új retinával pár hónapig, majd válts vissza a TN paneles AIR-e. Érezni fogod a különbséget. Hiányozni fog rendesen.
-
r4z
nagyúr
válasz
TommyNagz #48121 üzenetére
Nem egeszen. Ha nem allitod at, akkor a legtobb app alapertelmezetten a beepitett kijelzon nyilik meg, ha meg gyakran valtogatsz a belso es a belso+kulso kozott, egy ido utan konnyu belekavarodni, mi hol lesz. Nekem is a monitor az alapertelmezett, sokkal egyszerubb az elet igy.
-
Head88
addikt
válasz
bull84ghia #48122 üzenetére
Jogos. Próbáld meg resetelni a bluetoot modult.
Nyomd le egyszerre a shift+ alt gombokat és kattints a tálcán a bluetooth ikonra. Így a legördülőben megjelenik egy olyan menüpont h: hibakeresés. Kattints a bluetooth modul visszaállítása lehetőségre. Ha befejezi a gép a resetet, indítsd újra és csatlakoztasd a bluetooth fülest. -
válasz
yuyizi #48120 üzenetére
Egy új Air, 8GB RAM-mal és 256GB SSD-vel szerintem elég lehet. Sajnos ez már nem olyan olcsó mint a 128GB-os változat, ezért ha találsz hasonló 2015-ös 13-as prót jó áron, az is megéri, az újakért én nem adnék annyit amennyiért most elérhető. Sajnos egyik modell sem bővíthető, így utólag nem tudsz több memóriát, vagy tárterületet belepakolni...
Teljesítményben az előző nagytestvérektől sem marad el, a proci mindenre elég, amire az Air-t kitalálták. A kérdés a retina kijelző, ami elég nagy fíling az Air után és szó szerint űrtechnika egy átlag 1366x768-as 15-ös laptophoz képest, de ha még nem volt, simán jó lesz.
Egy szó mint száz, az Air teljesen megfelelő lehet a következő pár évre.
-
yuyizi
tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Barátnőm szeretne egy macbookot és engem bízott meg e nemes feladattal, hogy válasszam ki neki a megfelelőt. Neki az Air-ek tetszenek a legjobban de a legfontosabb szempont, hogy sokáig kihúzza vele ami 5-6 év lenne kb. Mit javasolnátok? Amire neki kellene az netezés filmezés esetleg szövegszerkesztés ennyi kb. Én a pro-t javasoltam neki de, mivel sosem volt még mac-em, gondoltam a szakavatottabbak több segítséggel tudnak szolgálni.
Előre is köszi a segítséget -
Mister_X
nagyúr
Igyekszem kevesebbet fárasztani titeket
Tegnap is vagy másfél órán át tiszta idegbeteg voltam: sehogy se bírtam a játékokat rávenni, hogy a külső kijelzőn fussanak, egyedül a WoW-ot sikerült "meghekkelni", hogy full screen legyen a másodlagoson...
Túrtam a HotS hivatalos topicjait, az OSX beállításait, aztán pár infó után kilyukadtam valami OSX-es weboldalra, ahol egy kép megfogta a tekintetem és eltoltam egy facepalmot:
Én azért megszoktam, hogy kiírják a dolgokat, mondjuk "set as primary" vagy hasonló, de nem... ott a felirat nélküli fehér cetli, miért is nem jutott eszembe?
Think different... think... don't think...
-
dorika87
őstag
válasz
Remiel #48113 üzenetére
Az MM oldala azt írja, hogy "valamennyi magyarországi Media Markt áruházban és a webáruházban leadott megrendelés esetén, kizárólag a megjelölt termékekre érvényes."
Na most a webáruházban a 128gb-s Air 269990,- Ft. Erre is vonatkozik vajon a kedvezmény. Vagy itt már a kedvezményes ár van feltüntetve? -
Remiel
őstag
válasz
dorika87 #48111 üzenetére
Ugye te kérdezted hol a legolcsóbb a 256GB SSD-s Air?
Megkérdeztem, az MM áruházakban készleten lévő notikra is érvényes az akció, így mivel ott 380k körül van és ebből lejön 10% így elvileg kb 340k az ára, nem tudom van e ennél olcsóbb bárhol is új gép esetén.
(Mondjuk én a Pólusban voltam, a készlet, sőt az árak is eltérhetnek áruházanként)
-
dorika87
őstag
Mi a különbség az MMGG2MG/A és az MJVG2MG/A modellek között?
-
válasz
norberto_th #48107 üzenetére
Amphetamine nevű app ébren tartja a macen a hálózatot, akkor is, ha nem használod. van csomó beállítás, nézd meg.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
norberto_th #48107 üzenetére
herhehe, nem
Szép is lenne, kéne hozzá tárhely rendesen. Ott a Time Machine. Vagy Carbon Copy Cloner. Amúgy nem hülyeség amit mondasz, annyira iOS-esítik (butítják) az OSX-et (bocsánat, macOS-t -.-), hogy simán elképzelhető.
A lehajtott fedéllel való működést meg valami külön programmal meg lehet oldani, mindjárt megsúgják a kollégák, hogy melyik az. Amúgy nem biztos, hogy jó, mert ha megnézed, a zsanérnál van a szellőző. Ha konstans fújja a meleg levegőt a panelre, akkor idővel lehetnek rajta világosabb foltok. Láttam már ilyet.
-
norberto_th
aktív tag
A sierra nem készít biztonsági mentést mint az ios-es cuccaim iCloudba?!
Másik kérdés, hogy lehet azt beállítani, hogy ha lehajtom a fedelét a MBP-nak, akkor ne kapcsoljon alvó módba, hogy tudjon futni az utorrent?! -
Ez az apple.com magyar store resze tenyleg ennyire gaz? Vagy sikerult kifognom valami bugot? Szerettem volna venni egy USA kiosztasu magic keyboardot. Kivalasztom a termeket, mindent kitoltok (bankkartyaval szeretnek fizetni), aztan a megrendeles gombra kattintva, vagy egy Ops oldalt kapok vagy altalaban nem tortenik semmi. (Safari, Firefox, Chrome alatt probaltam, kb mindenhol ugyan ez) Van ennek valami trukkje vagy valamit rosszul csinalok?
-
teguran
tag
sziasztok,
erdemes macbook 12" m5-t a macOS sierrara frissiteni? danke
-
törölt tag
hali!
.pst-t mivel tudok megnyitni?
-
Remiel
őstag
válasz
dorika87 #48099 üzenetére
mondjuk van ott 512 es is de vicces áron... ja ez 11" nem szóltam, bár úgy még viccesebb
viszont érdekes, hogy a 256 os még a listában sem találom, pedig van nekik, 385 k ha jól emlékszem, pont a minap néztem mert akartam venni
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!