Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz aelod #132019 üzenetére
Ha Android 6 Marshmallow vagy feletti a telefon akkor csinálj egy bugreport-ot (magyar menüben általában a beállítások > telefonról / névjegy > processzor pontra 5..6x koppintva vagy a fejlesztői menüben lehet csinálni) aztán töltsd fel pl. PC-n böngészőből ide vagy ide (vagy telepítheted a Battery Historian-t a saját gépedre is [1] [2]) és nézd végig a diagramot és a statisztikákat soronként hogy mikor mi tartotta ébren, mikor mi fogyasztotta a szuflát. Szerintem egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz aelod #132053 üzenetére
Ha megvannak az APK-k PC-n akkor van rá "üres" ZIP (leírás itt) amibe csak bele kell pakolni és utána majd fel tudod flash-elni.
Van egy XDA-s fejlesztésű Windows program is (java, megy linuxon is..) ha a manuális app bepakolgatásnál "egyszerűbbet" akarsz. (Ígyműködik video, van egy régebbi tool is de az már régen nem volt piszkálva, nem tudom MM felett mennyire működne).
A másik app az az App2zip de az is kb. olyan, mint a ZipMe (de ehhez alapból kell root).
De az eddig (nekem) legjobban bevált az a Titanium Backup.
-
crok
Topikgazda
válasz aelod #132056 üzenetére
TiBu - ha akarsz szűrni mert van pl. címkézésed akkor szűrd le a listát - menu - batch action - legörgetsz a végére - recovery mode - itt kijelölöd az appokat amiket akarsz, kijelölöd, hogy app+data vagy csak app (vagy data only, bár azt annyira nem értem minek van ) aztán zöld pipa - belső tárhely gyökérbe csinálja a Zip-et. A ZIP-be beteszi a TiBu-t is, kelleni is fog mert úgy fogja megoldani, hogy a ZIP-et kicsomagolja majd és rendszerstart után auto indítja a TiBu-t ami majd megcsinálja az install-t (és a data recovery-t ha kérted).
[Szerk.] Amit láttál update.zip rész az csak a TiBu-ból csinál flash-elhető ZIP-et.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Sokan ajánljátok és használjátok az Aqua Mail Pro-t - most megint 50% akciós (1799.-) FYI ha valaki rápróbálna.
-
crok
Topikgazda
válasz w.miki #132160 üzenetére
Vagy belefutottál a híres-neves Win10 MTP bugba?
-
-
crok
Topikgazda
Mielőtt elolvasod a kérdés az volt hogy tudja-e valaki mitől lehet.
(Rá lehet venni hogy innentől ne kódolva mentse de akkor elvész amit már beírtál.)Az S4 Zoom egy elég régi készülék, azon a wpa_supplicant-ba még plain-text kerültek be a jelszavak, nem PBKDF2-vel az SSID-re kódolva. Így most az app amivel nézed csak a már beforgatott PSK-t mutatja. A Note 4 már pont egy kicsivel frissebb, abban már csak ez a kódolt PSK van. (Amivel próbálod nézni az csak simán megnyitja a /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf-ot és "parse-olja" - kiírja mi van a psk= mögött, de ennyi.) Semmi baj a root-al - csak arra kell hogy a file-hoz hozzáférhess. Nincs mellette a /data/misc/wifi/ alatt olyan, hogy raw_conf.conf esetleg? Valahol ott kell lennie. Valamelyik root-ot használni képes file kezelővel nézz szét. Kis háttérinfo: a két string gyakorlatilag olyan szempontból ekvivalens, hogy a mit látsz hex PSK-t fogja a WPA-PSK továbbhasználni úgyis, szóval az idézőjelek közt levő psk a wpa_supplicant-ban még ugyanúgy át lesz alakítva használat előtt. Csak pár gyártó csinálja így - pl. a Samsung - de a többinél általában mindnél megy a "sima" kiíratás a file-ból mert simán menti el csak. Van jó oldala is amúgy: sima ASCII karakterekből ugye nem mindent lehet beütni a jelszómezőbe, de a már hex psk-ra alakított string-ben ez nem lesz már lényeg (ezért sincs mindig értelme se visszaállítani mert lehet be se tudnád ütni a sima ASCII kódot).
-
crok
Topikgazda
De tudsz vele kezdeni, ímhol hogy mit:
build.prop-ban ro.securestorage.support legyen false
/etc/secure_storage/.system.wpa_supplicant könvtárat (de csak ezt) töröld.
De megint meg kell adni majd a jelszavakat. -
crok
Topikgazda
Egyszerűen?
Nem.Számolatlan számítási teljesítménnyel és idővel (brute-force, végigtolva)?
Igen, de nem belátható emberi időn belül.Igen, a leírások szerint a módszer használata után már "rendesen" menti a készülék. Azt nem tudom hogy mennyire kényes / háklis a Samsung-od a build.prop mókolásra vagy egyébre (backup mindig mindenről előre legyen csinálva, ne utólag görbüljön a szánk). De ha már van root hát leírtam milyen file-t és hol kellene keresni, hátha ottvan és akkor abban már eleve benne lennének a jelszavaid. Akkor csak annyi a trükk, hogy a psk= után idézőjelek közé kell írni a sima szöveg jelszót.
És pontosan ezért szoktam off-ba tenni néha amit írok..
csak azért is meg lettem már szólva : D[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Na akkor mégegy:
Szoktátok említeni az F-Stop Gallery-t mert jó,
na most a Pro 699.- ami állításuk szerint -50% -
crok
Topikgazda
válasz mobilizmo #132302 üzenetére
Hm.. érdekes, most telepítettem, még be is léptem, aztán local+cloud mentés Swift-ben, majd uninstall, majd restore cloud-ból => mint a pinty elindult, semmi FC, a login is maradt. (Pedig MIUI 10-et használok most, ami köztudottan nem egy matyóhímzés rendszer szempontból). Mondjuk én azt mindig beállítom, hogy "restore with all permissions" (utána kiszedem ami nem kell) valamint a "backup expansions" (OBB-k mentése) és a "backup external data" is mindig be van kapcsolva.
Ja igen, pár megjegyzés:
- a mentés helye: ha a Swift appot magát törlöd akkor törli az összes mentést is mert a saját könyvtárába ment - hacsak nem állítod át a mentés helyét SD kártyára.
- SMS/Hívás jogosultság: A Swift megkapta a Google-től a használat jogát még 2018 Nov. 30-n. -
crok
Topikgazda
válasz fa4hu #132315 üzenetére
hu.dijnet.digicsekk 17.7.11 (utolsó ami még fent volt)
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz pvt.peter #132448 üzenetére
Esetleg..
MIUI hidden settings appot tedd fel - nyisd meg - megfelelő Android verzió tabot nyisd meg - harmadik pont / Notification log - aztán böngészheted hogy pontosan mikor pontosan mitől jött-ment értesítés (hátha benne lesz).
-
crok
Topikgazda
válasz kuksa90 #132456 üzenetére
Feltételezésekre hagyatkozom, de:
0, Nougat-ot használok, ott ilyen nincs is.
1, Én nem mondtam hogy telepítsd fel
2, azt pláne nem hogy futtasd
3, azt végképp nem hogy random nyomkodd de
4, ha egy appot csak letiltani lehet akkor az rendszerapp, márpedig rendszerappot telepíteni a semmiből APK-ból nem lehet mezei felhasználóként, ahhoz root kell mert a /system-et remount-olni kell RW-re, átmásolni az APK-t és visszamount-olni RO-ra. Kért root-ot a rendszerapp telepítéséhez? Megadtad neki? Mondjuk ezt se mondtam hogy tedd meg.
5, Ám ha már fent van és van root akkor ugyanezzel a jogosultsággal meg Titanium Backup-al (vagy bármi random root uninstaller-el vagy ADB-vel..) törölheted is az appot. -
crok
Topikgazda
válasz bb.bocs #132463 üzenetére
Ja ha nem is volt root-olva akkor a MyBackup is max az APK-t mentette el.
Nincs amúgy az apphoz password reset saját email-re, SMS-re vagy valami?A root megjegyzésre: pont emiatt zárják a bootloader-t alapból és pont emiatt próbálják úgy erőszakolni hogy csak úgy nyitható ha factory reset-et csinál a telefon hogy a bootloader nyitással ne tehess fel egy időben root-ot is (mindegy hogy Magisk (vagy az "elődje" a phh su) vagy SuperSU vagy KingKang bármi..) úgy, hogy az eredeti adatok kinyerhetőek legyenek mert a file-okhoz hozzáférsz.
-
crok
Topikgazda
válasz vizimento #132493 üzenetére
Akkor MIUI 10-ed van gondolom. Tárcsázóbal alsó sarok beállítások 3 vonalas gomb -> Hely (location) -> Alapértelmezett országkód itt 36 és alatta van egy gomb hogy ezt adja is hozzá minden egyes számhoz -> na ezt kapcsold ki.
(Megjegyzem a számaid átírását javaslom, ezt javasolta már a Telekom is 10 éve) -
crok
Topikgazda
válasz Jakuu #132589 üzenetére
Bizonyos esetekben azt szoktam ajánlani, hogy YouTube video letöltésére (ésvagy abból csak a hanganyag letöltésére) használja az ember a clipconverter.cc-t.
(CLI-ben meg a youtube-dl-t,
böngészőben meg a (Tamper|Grease)monkey mellé a YouTube Center Developer Build-et (nekem még remekül működik, és remélhetőleg lesz folytatása maia-yt néven)). -
crok
Topikgazda
válasz kuksa90 #132595 üzenetére
"A google play frissíti le, ez egy gplay alkalmazás (gplay services), de mivel rendszer alkalmazás, nem hat rá a gplay beállítása (frissítés tiltás stb.)."
Nem tudom mennyire jó ötlet ZipSigner-al aláíratni a Google Play Services-t, aztán elfelejtkezni róla aztán megint ide írni hogy nem frissül semmi Google Play-en keresztül meg nem kap meg üzeneteket (egyszercsak mondjuk meghal a GMS is mert az API outdated) aztán kb. esélyed se lenne kitalálni hogy mi lehet a gond. Vagyis de, nekem pl. igen, mert belefutottam már bugzó Google Play Services-be jópárszor és persze nem nagy etwas töröltetni a frissítéseket. Meg rendszerappot - ami integrált - nemigen lehet csak úgy aláíratva visszatelepíteni (eredetit tiltani ha lehet, aláírtat meg feltelepíteni). Mindenesetre a changelog-ot érdemes átolvasni, hátha javították azt a hibát ami miatt kéne a "megoldás".
Inkább azt kéne tudni, hogy mi a gond ami miatt ezt akarja csinálni és miért nem frissít pl. kézzel ha egy verzió egyszerűen rossz. (Akár ott van a Play Services Info app is vagy APKMirror-ról is leszedhező - mellesleg pont van alig egy hetes stabil frissítése, vagy esetleg pont ezzel van gond?)
-
crok
Topikgazda
válasz acsati #132598 üzenetére
Mindjárt más a leányzó fekvése.
Azt általában lehet állítani hogy csak WiFi-n mehessen - de talán Android főverzió függő.Szóval milyen telefon / milyen ROM / milyen OS?
Egyébként a Play beállításai közt ha a beállításokat megnézed van olyan menü amiben be lehet állítani hogy hogy tölthessen le frissítést: bármilyen hálózaton / csak wifin / mindig kérdezzen.
-
crok
Topikgazda
válasz petymeg #132606 üzenetére
IPv6 címet kapsz/használsz? Wifi kapcsolatok beállításainak legalján szokott lenni hogy mi az IP-d, ha ott van IPv6 cím is akkor próbáld meg letiltani hogy ne kapjon. Meg akkor gondolom új készülék, költözésre nem használtál valami wifin keresztül költöző appot? A hotspot nem maradt bekapcsolva véletlen? [Szerk.] @macilacus ezt én is kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz kezman #132619 üzenetére
Keepass2Android vagy pl. KeepassDroid ami F-Droid-on is elérhető így nem kell hozzá Google Play se.
A Keepass2Android-al Google Drive-ba és egyéb felhő alapú tárolóba- vagy ból szinkronizálható az adatbázis.
-
crok
Topikgazda
válasz napalmdude #132637 üzenetére
Hello, valamikor kérdezték már tőlem és [itt] le is írtam hogy hogy működik ez, mi hol milyen helyet foglal.
-
crok
Topikgazda
válasz napalmdude #132650 üzenetére
Magánvélemény, de ugye azt írod, hogy:
"Meg az óriási, jó drága bővítő kártyákat"
Ali-ról vagy eBay-ről, megbízható helyről megbízható uSD kártyákat lehet venni akár.. Egy 32GB-os U1-es ~2500.-, egy 64GB-os U3-as ~4000.-, az már 4x több mint amid most beépítve van és valószínű gyorsabb vagy ugyanolyan gyors. Szerintem nem drága. Szerintem.Valószínű ezek szerint a linkelt írásom szerintem végül nem olvastad meg azt se ami körülötte volt, akkor lehet megúsztad volna azt a három órát, mert az esetek elég nagy százalékában egy-egy rosszul generált és meghízott .thumbnail file szokta a helyet foglalni amit amúgy az SD Maid root nélkül is írt volna. (Környezetemben előfordult már 200MB küröltől 7.5GB nagyságú thumbnail file is). Régi letöltött APK-kat nem tárol a rendszer. Meg egy egyszerű Disk Usage is sokat segít(het)ett volna.
De ezt már nem tudjuk meg, te se, mi se. Ha gondolod legközelebb nézz rá ezekre. Hátha még azt a 3 órát is megspórolhatod magadnak.
-
crok
Topikgazda
Automatikus 2G-re váltás mobilnet kikapcsolással amikor csatlakoztatott WIfi van érzékelve, és amint nincs onnantól 2G/3G preferált (vagy amit akar az ember) és mobilnet bekapcsolása => Automate + Teasaver flow
Az meg hogy egy navigációs app úgy van megírva hogy nincs benne ez a flag az appban az nem plusz igény hanem hiba. Ezesetben az automatizáció csak workaround.
-
crok
Topikgazda
válasz kiraly.andra #132723 üzenetére
Hmm.. kiváló kérdés, nálam nincs olyan készülék amin nincs root.. de az Automate-hez vannak [itt] külön appok (ikon nélkül) amikkel a megfelelő jogosultságokat (és csak azokat) meg tudja kapni az Automate app maga (talán elég neki a network + a settings de inkább azt mondom hogy root + network + settings mert a flow eleve írja a root-ot mint opciót).
-
crok
Topikgazda
válasz GrotESC #132727 üzenetére
Szerintem bekaphattál valami malware-t ami webview-nak használja a Chrome-ot a reklámjaihoz/spammeléshez, szóval alapvetően szerintem nem a Chrome csinálja.
Az oldal SSL cert-jét egy ingyenes SSL CA írta alá (Let's Encrypt) és ami számomra kicsit gyanússá teszi az az, hogy tegnap előtt 11:59-kor lett aláírva és csak május 14. 12:59-ig tart. Esetleg gondold át mit frissítettél vagy tettél fel mostanában, esetleg ha melegszik+merül is a telefon akkor lehet egy javascript bitcoin miner.. vagy.. nem adtál jogot neki értesítések megjelenítésére? [Szerk.:] Chrome-ban a beállítások - honlap beálítások (site settings?) - értesítések alatt?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz tekes #132756 üzenetére
Hacker's Keyboard - más miatt de én ezt használom: nyílt forrás, nincs reklám, megvan az összes F billentyű és kurzormozgató is ha kell és ahogy nézem ha hozzáadod a magyar nyelvet meg 5 sorosra állítod számsorral akkor pont azt kapod amit akarsz (szerintem).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest