Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halihólaci
tag
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a fórumot, nekem is 905-ösöm van (ráadásúl 3 db...):
http://www.aliexpress.com/item/2016-KIII-Android-5-1-1-TV-Box-2G-16G-Amlogic-S905-2-4-5G-Dual/32597380577.html?spm=2114.13010208.99999999.261.m4iYEf
Nagyon jó kis gép, gyors,stabil, eddig kétszer lépett ki a három gépen összesen a Kodi lejátszás közben, ennyi belefér, szóval stabil is. A wifi-je különösen erős, két falon keresztül is simán szakadás nélkül megy a 720p már 2,4Ghz-en is. Persze azért írok, mert azért problémám is van bőven...
Az első, egyszerűen nem bírom rávenni az automatikus pontos idő frissítésre. A beépített progi hol frissít, hol nem. Már feltettem a két progit, a clocksync egyszerűen nem ment, a Smart Time Sync már működik, de sehogyan nem tudom a rendszerrel együtti indításra rávenni, mindig rendszergazdai jogokat kér, pedig már párszor megadtam neki örökre... esetleg ötlet?
A másik gondom a médiatár. A lejátszón főleg filmeket nézünk Kodi-n egy Synology 212j nas-ról. Már a Kodi beállítása sem volt-nekem-semmi, de a médiatárral egyáltalán nem bírok.
A fájlkezelőben lett a nas betallózva, szépen le is játszik már mindent, de a Jukebox-os felület nekem sehogyan nem jelenik meg, persze a médiatár sem. Mit kell még tennem? A Synology-n a filmek a video mappában vannak, és még egy külső HDD is rá van dugva a synologyra. Minden filmet lát, le is játzsa szépen. A betallózott filmekből nem automatikusan hozza létre a médiatárat? Nekem a több helyen írt tartalommegadás sem jelenik meg. A filminformációknak a Universal Movie Scraper-t jelöltem be, de semmi nem jelenik meg.
Nyilván vmi nagyon egyszerű dolgot nem tudok, mert mindenki írja,h ez mennyire jól működik.
Mivel elég sok filmünk van klassz lenne ha megmaradna a mappaszerkezet, de megjelennének a borítók-leírások!
köszi:Laci -
Halihólaci
tag
Ezzel küzdök én is, ezekben nincsen akku, és sajnos akkor sem marad meg a pontos idő, ha készenléten a tápon marad. Ami még rosszabb,h nem is állítja be automatikusan!
Pont itt írtam az előbb miket próbáltam eddig, ha van ötlet jöhet, pár proginak sajnos kell a pontos idő! -
Halihólaci
tag
válasz interstate76 #779 üzenetére
Már most 3 ilyen gépünk van (és rendeltem még egyet) , a készenléti 0,7W még belefér, de az üzemi 4W azért már szerintem sok. Minden TV-t ezzel okosítok, ezeken tényleg minden megy! Persze azért főleg a filmnézés lenne, szóval az az elsődleges.
-
Halihólaci
tag
Sambán nem látja a nas mappaszerkezetét. Sajna ymiért NFS-en sem. Ami érdekes,h a Synology videótár szintén letölt vhová mindent, azt hittem a Kodi azt látni fogja, és akkor boldogság... próbáltam rákeresni, a Synology fórumban kérdezni de sajna szerintük csak a saját videólejátszójuk jó (DS video), ami persze nem játszik le ISO-t, (és nem tudtam hozzárendelni a KODI-t sem lejátszónak), nekem meg abból eléggé sok van.
A képek lementése egyesével, hát ez kb megoldhatatlan. A NAS-on is van már bőven film, de a rádugott HDD-n is van 150db DVD ISO, ennyit egyszerűen nem ér! -
Halihólaci
tag
válasz DoItYourself #782 üzenetére
Igen, én is ezt gondolom,h vmi nagyon egyszerű dolgot nem értek, de tényleg nem megy! Kb két hete ezen agyalok, annyi cikket elolvastam (külön köszönet Zsigusnak), és még sem megy...
-
Halihólaci
tag
válasz Beni2360 #783 üzenetére
Természetesen a videók hozzáadásánál értettem a fájlkezelőt, szóval ott tallóztam be.
És persze nekem nem "ugrik fel" ilyen ablak... hol, hogyan ugrik fel? Bal klikk hosszan (vagy 'C', van mindegyik géphez egy mini vezeték nélküli billentyűzet is) és megjelenik a lejátszási lista, kedvencekhez adás, stb. De semmi tartalommegadás, és semmi olyan amit mindenhol olvasok. Szóval akkor én itt akadok el, nem tudom a tartalmat megadni. Lejátszás már bőven volt minden gépen, pár hete már használjuk. -
Halihólaci
tag
Azt gondolom,h ott van a kutya elásva,h ezek mi kis kütyüink alapvetően telefonos hardverrel rendelkeznek,és mellette telefonos szoftverrel is. Szóval szerintem a telók a mobil hálózatról veszik le a pontos időt, az itt természetesen nem megy. És persze a mobilban van akku is...
Azért én már közeledek a megoldáshoz, ha el tudnám boot-oláskor automatán indítani a smart time sync-ot, az már kéziben lan-on is szinkronizál! Alakul ez! :-) -
Halihólaci
tag
Pont ebből vettem a KIII-at!
[link]Nem tudom eredeti-e (egyáltalán mit jelent egy kínai terméknél az eredeti...), de hármat vettem, mindegyik jól működik, a wifi-je extra jó. Már volt pár féle nálam, (MxPro is), nekem eddig ez tűnik a legjobbnak. És ha még beruházok az ac-s Wifi-s router-re!
És Beni2360 hathatós segítségével már megy a Kodi médiatár is, végül FTP-n kellett betallózni a mappákat, utána már működött!
[ Szerkesztve ]
-
Halihólaci
tag
válasz DoItYourself #825 üzenetére
Még csak pár hete van meg, eddig ami tetszik,h simán lehet mindent letölteni a google play-ről, nagyon gyors, és bitang erős a wifi-je. Face, messenger telepítése után a filmek alatt kitette az értesítéseket, szerencsére pici kínai tett rá egy root jogokat adó-felülíró progit amivel ki lehet kapcsolni bármelyik progi automatikus indulását.
Most más csak a pontos idő van, az kézzel már megy, már úgy is jobb mint a beírogatás, ha lesz időm azzal is foglalkozok majd,h az pedig induláskor mindig állítsa be.
De most még ott a médiatár, közben átírogattam a filmek mappában levő mappák neveit magyarul pontosan a film címekre. Az ISO-t magát is át kell? Próbálgattam, de nem találtam fix megoldást, hol jó volt, hol nem. -
Halihólaci
tag
válasz Beni2360 #826 üzenetére
Nem kerülöm, egyszerűen azon nem ment. De majd azért arra is szánok időt. Sajna abból van a legkevesebb.
Amikor elkezdtem ezeken a lejátszókon agyalni több szempontom is volt. Az első persze az,h ki tudjam fizetni... pici legyen, elég a tükrözés, majd azért játsszon le is, aztán már gigabites lan, na jó legyen 5Ghz-es wifi, aztán már ac-s wifi... Végig mentem a létrán, mindenkinek írom, ha anyagilag megteheti ne kössön kompromisszumot, szánja rá az időt, és keresse meg azt a kütyüt, ami tényleg alkalmas arra, amire szeretné, és ha lehet egy picit többre. Én azért kockáztattam, megnéztem pár telepítési-használati (jellemzően orosz nyelvű) videót, de nem sok minden van még erről a termékről. Egyet rendeltem, két hét alatt itt volt az ali-ról. Aztán még kettőt, és most még egyet. Négy TV-nk van, háromon már ez megy, eddig nagyon jó. Dobozában küldték, minden tartozékával, szóval nem oem. Jó a mini távvezérlő is, főleg,h a TV alap funkcióival tanítható, szóval AV power hangerő. De azért én rendeltem hozzá mini távvezérlőt is, a dedikált gombjaival nagyon használható!
[link]Egy döbbenetes tapasztalat, a három KIII-as gép teljesen egyforma, de az egyik dobozára 12V van írva, és a hozzá adott tápegységre is. Persze beüzemeltem, ment e 12v-os is rendesen, de kikapcsolás után pár perccel állandóan visszakapcsolt. Gondoltam rossz a táp, lekapcsol, és akkor elindul ha újra feszt kap. Próbából rádugtam a másik 5V 2A-es tápját és lám, azzal hibátlan... Elképesztő!
[ Szerkesztve ]
-
Halihólaci
tag
Sziasztok! még azt szeretném megkérdezni,h több helyen olvastam,h a médiatárhoz magyarul legyen a film címe mappanév, és magyarul legyen maga a fájl is. Viszont nekem így alig talál meg vmit. The Movie Database a scrapper. Mi a tapasztalat?
-
Halihólaci
tag
válasz DoItYourself #855 üzenetére
Elkezdtem így, szóval magyarul, és kihagyott egy karakter, aztán zárójelben az év, majd az alcím:
A kaptár (2004) - Apokalipszis
és akkor a mappán belül a fájlnév:
A kaptár (2004).mkv
de sajna így sem mindig látja. Sokat beírtam így, kb felét-kétharmadát ismeri csak fel. -
Halihólaci
tag
Klassz, a Zsigus leírása alapján kb 150-et írtam át magyarra...
Oké, megpróbálom! persze lassan eljött az az érzés,h nem a technika van értünk... -
Halihólaci
tag
válasz interstate76 #880 üzenetére
Ami egyébként szerintem nem is olyan rossz, én az aktív vibrálását valahogyan soha nem tudtam megszokni, a passzív nekem jobban bejön! És a felbontás csökkenése ellenére is jobban tetszik!
-
Halihólaci
tag
válasz DoItYourself #905 üzenetére
pcbrr: nekem van KIII (3 db is), hibátlan a WIFI-je, az eddigi legerősebb ami nálam volt! Szerintem az egész gép eléggé meggyőző!
Robi1979: sajna nem találtam rá, én pár hete már használom, innen a fórumról beleszerelmesedtem, de én még nem hivatalos OpenElec sem volt sehol (pedig alapfokúm van oroszból! :-) )
-
Halihólaci
tag
válasz robi1979 #911 üzenetére
Nekem semmilyen ilyan tapasztalatom nincsen,3D kipróbálva, de mi nem szeretjük, A TV-m a frekit csak indításkor írja ki. Amit látok,h szépen lejátszik mindent. A nyers erő ehhez bőven megvan, de h ez játékokra elég-e, azt én soha nem próbáltam, szerintem nem is fogom, nem arra vettem. Csak azt akartam,h stabil, még akár pár év múlva is használható kütyüim legyenek. Azt gondolom, ezt tudja is.
-
Halihólaci
tag
válasz Extracsaba #914 üzenetére
Nekem is csak N betű van, talán a nézet szót rövidítették le!
-
Halihólaci
tag
válasz robi1979 #927 üzenetére
Nekem pontosan ez van, pontosan ettől az eladótól, de nem tudom,h ez eredeti-e, vagy klón! Honnan lehet azt tudni? Play-ből simán minden felmegy rá, eddig hiba nélküli. Illetve nekem van az a problémám,h nem tudom beállítani, vagy vmiért nem megy a pontos idő-dátum induláskori automatikus frissítése. Ha ez megoldódna szerintem hibátlan a típus.
A kadenciahelyes lejátszást sajnos nem tudom. Két Pana TV-ből az egyiken hibátlan volt a két elsőre, a másikon nagyon sokat szenvedtem, már a Kodi-android hibára gondoltam, de végül a TV elektronikája vert át, de a Kodiban is volt mit beállítani (váltottsoros mentesítés ki, képskálázás legközelebbi szomszéd) persze a régi TV képe volt alapból a jobb. Iso-ból béha remegett-szakadozott a kép. Aztán kikapcsoltam minden képjavítót, így már egészen jó lett, de azért még mindig a régi a jobb. Szóval bár soha nem az aljáról vettem TV-t, itt már mégis azt érzem már a TV-m a gyengébbik láncszem. Az android alapból nem jó 24p-ből, jó lenne tudni hogy ez valóban jó-e! -
Halihólaci
tag
Sziasztok! Végre meg tudtam oldani a Synology-Kodi smb párosítását, ahogyan írtátok is ezen már hibátlanul magyarul beolvas minden adatot a filmekhez, bár máig nem értem ftp-n miért nem.
Mindegy, a médiatár megy, ellenben most meg nincs hang... A jobb felső sarokban egy piros áthúzott hangszóró látható, és bármit próbáltam nem ment. Itt több hanggal kapcsolatos hozzászólás volt, de nem tudtam megtalálni mi a megoldás erre! Ha vki tudja kérem segítsen!
Köszi -
Halihólaci
tag
Nos nem csináltam semmit, egyszer csak megszólalt! Most még gondolkodom,h ennek örüljek-e... minden esetre van hang!
-
Halihólaci
tag
Nekem ez van, a sima elemes (de később vettem észre,h pár euró különbségért van akkus is).
Már dedikált pár gombja miatt is megéri, film közben is nagyon használható! Klassz a touch pad is, állítható az érzékenysége. Az összes géphez vettem, szerintem nagyon jó, és kb 2 hét alatt mindegyik itt volt. Itt most éppen nem ingyenes a szállítás, de általában az, meg kell keresni. Én csak olyantól rendelek, aki már azért sokat adott el a termékből, inkább fizetek picit többet.
[link]Ez az akkus, ebből csak egy db-om van, ennek a dedikált gombjai androiddal nem mind mennek, de pc-n pl tökéletes:
[link][ Szerkesztve ]
-
Halihólaci
tag
Sziasztok! Azt be lehet vhol állítani,h a box automatikusan a Kodi-val induljon? Szinte csak erre használjuk, az olyan elegáns lenne!
Már egészen jó kezd lenni, bár még az időszinkronizálással nem bírtam, anélkül pedig nem megy a YouTube, a Kodi-n belül sem. Nekem is a smb lett a megoldás, bár a Synology fórumban nem ajánlották, a Kodi hibátlanul nálam mégis csak azon fut. -
Halihólaci
tag
válasz Fr@nkieWilde #1031 üzenetére
A Play általában a pontos időt hiányolja, ha az nincs beállítva semmi nem megy rajta!
-
Halihólaci
tag
Sziasztok!
Nos megjött a 4. KIII is, szerencsére ez is simán, szóval most megúsztam! :-)
Aztán pedig nem bírtam ki, én is szétszedtem a gépet...
Úgy néz ki a dupla hátsó antenna csak maketing, bár kétségtelenül jól néz ki, és mellette ez az eddigi legjobb WIFI amivel találkoztam! És persze hátha nektek több derül ki a gépről a fotók alapján!
-
Halihólaci
tag
válasz DoItYourself #1299 üzenetére
Nincs benne semmi logika, nekem mind a négy itt volt 2-3 hét alatt, és pont most egyik sem akadt fent. Igazából eddig csupán egy dolog volt amit próbáltak, de pont akkor volt hasonló nevű olcsóbb termék, bár volt egy-két email váltás, bankigazolás, de végül azt is elfogadták. Szóval szerintem ez nagyon a véletlen műve.
-
Halihólaci
tag
-
Halihólaci
tag
válasz DoItYourself #1395 üzenetére
Így igaz, én is Asus-ról váltottam, eszméletlen nagy a különbség! A KIII Jaris-al indul, a Párom is tudja használni, borítok, leírások, főszereplők, fantasztikus! Nekem az az érzés, mintha egy nagyon sokkal komolyabb-drágább médialejátszót vettem volna! :-) és piszok gyors, és stabil! ja, és kipipálja a sorozatoknál amit már megnéztünk! apróság, de előtte mindig azzal kezdtük, melyiket néztük tegnap? :-)
-
Halihólaci
tag
válasz Beni2360 #1446 üzenetére
Amiben az a szép,h szinte biztos,h a KI-ed 5V-ról is elmegy!
Pár hete írtam pont ide be,h az akkor még 3db KIII-ból egyet 12V 1A-es táppal-felirattal küldtek. Az volt a félelmem,h nehogy belekeveredjek és tönkretegyem, feliratoztam a tápot-gépet, nehogy baj legyen. Aztán azt vettem észre,h a 12V-osnak írt készenlétről állandóan bekapcsol. Szétszedtem a kétfélének írt gépet, teljesen egyformák! Kipróbáltam az 5V-os táppal, és voálá, azzal nem kapcsol ki, azóta is úgy használom, hibátlan!
Szóval próbáld ki, szerintem menni fog, és máris nincs több ilyen hiba! -
Halihólaci
tag
válasz dugesz77 #2442 üzenetére
Nekem is minden géphez az M2S van, (meg azért persze pont ez a Logitech-ből is van kettő...) egészen használható. Arra kell csak figyelni,h bár elvben készenlétre meg ha nem használod, ez zabálja az akkut-elemet. Szóval sajnos le kell kapcsolni! Javasolt az akkus változat! Abban a Nokia BLC5-nek látszó akku van, 4-5 hétig el megy vele bekapcsolt állapotban, aztán töltés!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest