Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD vs Intel processzorok topicja (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-06-18 16:20:34

LOGOUT.hu

Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) Petykemano válasza xmercedesx (#1845) üzenetére


Petykemano
veterán

Sajátos mérési eljárás a multithread score-t leosztani a magok számával és az alapján értékelni a magok teljesítményét.

Értem a logikát, de azt gondolom, hogy ezzel csak azt bizonyítottad, hogy a 3950X 16 magja Multihread működés közben valahol valamilyen bottleneckbe ütközik és nem lineárisan skálázódik a teljesítménye az alacsonyabb magszámú ryzenekhez képest.

Ez a bottleneck lehet memória, vagy akár a TDP keret is. hiszen a 16 magos változatnak pontosan ugyanannyi a TDP kerete, mint a 12 magosnak. Szerintem ez alapján érthető, hogy sokszálas terhelés alatt az 1 szálból kijövő teljesítmény a 12 magosnál lesz magasabb.

Vegyük pl a guru3d tesztjét

Itt a 10900K eredménye ugyan pont ugyanannyi, amit te írtál, de azt magyarázhatja más alkatrészben levő különbség.

A 3800X, a 3600X is 620 pontot hoz ha magokra leosztjuk a MT eredményt. Ez a guru3d tesztjében mért 10900K magra levetített eredményével megegyezik.

Valószínűleg, hogy ha a 3950X TDP keretét magasabbra vennék, akkor az is tudná a magonkénti 600-620 pontot.

Ha a 6 magost hasonlítjuk a 6 magossal, vagy 8 magost a 8 magossal, akkor azt látjuk, hogy a magokra leosztott eredmény megegyezik. Számoljunk a 640-eddel. Ezt a magonkénti 640-et az intel úgy érte el, hogy jelentősen megemelte a fogyasztási keretét a cpu-nak:
PL1: 125W
PL2: 240W
Az AMD processzora nem fogyaszt ennyit, de ott is ki van maxolva az órajel amennyire lehet.

Tehát akkor mégegyszer: hol van nagy lemaradás?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#1852) carl18 válasza xmercedesx (#1850) üzenetére


carl18
addikt

Jó mindegy tárgytalan akkor .... Akkor vedd a Skylake-t és legyél vele boldog :)
Igen egy rommá húzott 10 magos 300 watt fogyasztással megvert egy 10 magra visszafolytott 3900X-t ami alapórajelen járt. Micsoda eredmény, micsoda teljesitmény. Tapsoljatok emberek, örjöng a tömeg. Azta , intel performance. Ja bocs nem XD

Majd ha jön az új Golden Cove mag, akkor végre újra harcképes lesz a intel. De jelenleg max a fanboyok választják a kék oldalt.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1853) xmercedesx válasza carl18 (#1852) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Alap értékeket/eredményt neztem semilyen ocrol nem beszéltem. Minden adattot megtalalsz a googlen keresztül. Miről is beszélsz? A 3900x et azert vettem 10 magon mivel az intelnek nincs jelenleg friss procija 12-16 magon. Igy kiszamolhato ha lenne mire lenne eleg de hogy ne beszeljek olyanról ami nincs ezért szánoltam mind a 3 cpunál 10 magot nyugodtan számolj utána kiderül szánodra is melyik tud többet...... Oc nelkul felejsd mar el amugy meg az intel jobban ochato igy tobb plusz van benne.

Biztos a samsung is fanboy mert a legujabb laptopba is. Intel került 😂

Meg milyen 300w rol beszelsz? Alap 125w tdpje van hivatalosan en ezzel szamoltam OC nélkül a 10 magos teljesítményt és így veri a 10 magon a 3900x es 10 magon 3950x ez is.

Egyesek tényleg elég fanboyok és felkellene ébredni meg utána számolni kicsit. Egyértelmű 10 mag nen tud ringbe szállni 16 mag ellen ezt a hülye is tudja.Viszont ahogy lebontod kicsit az eredményt hamar megkapod hogy a magok mire képesek. Ergo 10 magot nézel 10 maghoz kapásból veszít a vörös.

[ Szerkesztve ]

(#1854) carl18 válasza xmercedesx (#1853) üzenetére


carl18
addikt

Az alap 125 watt TDP Akkor érvényes ha valami 3,2 ghz-en járatod :D A Ryzenek sokkal kevesebbet esznek.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1855) Petykemano válasza xmercedesx (#1853) üzenetére


Petykemano
veterán

Azért nehéz (értelmetlen?) veled vitázni, mert amikor kifogysz a csíkokban ábrázolható érvekből, akkor
- elkezdesz játszani a különböző dimenziók súlyozásával (pl: fogyasztás meg kit érdekel?), Eközben nyilvánvaló, hogy pár W fogyasztás valóban nem számít, és mindenki saját maga igénye szerint ítélheti ezt meg, de a technológia vonatkozásában a gyakran másfélszer, vagy kétszer akkora fogyasztás azért már számottevő ahhoz, hogy igenis figyelembe lehessen venni tényezőként.
- elkezdesz sajátos számítási módszereket bevezetni. Mint pl ez a magokra leosztott pontérték, vagy az, hogy "kiszámítod", mit tudna egy 10 magos AMD.
- Vagy ha már ez sem válik be, akkor előjön az, hogy a kurrens értékek mit sem számítanak, mert majd ha jön az intel új architektúrája vagy új gyártástechnológiája, na akkor majd akkor. Majd.

Rajtad kívül mindenki a valóságból, a megkapható, mérhető tényekből indul ki és azokkal érvel. Miközben látjuk, hogy az intel milyen mértékben engedte el a fogyasztási értékeket, senki nem kezdett el azzal érvelni, hogy nézzük meg, mit tudna a 8/12/16 magos Ryzen 125/240W fogyasztási értékekből. Tudjuk, hogy ilyen jelenleg nem kapható a piacon.

Szerintem amit lehetett már megbeszéltük:
- az intel top SKU-i gyakran jobb 2-4%-kal a játékokban, mint az AMD top legjobb SKU-ja
- ez azonos árszegmensben levő termékek esetén (a hozzájuk dukáló gpu-val) alig érzékelhető.
- Többszálas teljesítményben az AMD kínál jelenleg jobb termékeket, de ez nem jelenti azt, hogy azonos árszegmensben feltétlenül kiugróan jobb többszálas teljesítményt kínálna.
- AMD kínálata versenyképes árban és teljesítményben, miközben gyakran valamivel jobb fogyasztási értékekkel kínálja ezt.

Én úgy látom, hogy aki leginkább képtelen elfogadni azt, hogy az intel terméke valamilyen szempontból alulmaradhat és állandóan érzi a késztetést, hogy felültrompfolja azt valamilyen - akár mondvacsinált - érveléssel, az te vagy.

Igazából engem már az érdekelne, hogy miért csinálod?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#1856) wwenigma válasza xmercedesx (#1847) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Szorozd mar fel a fogyasztast es a melegedest is aztan mutasd mar meg nekem hogy mivel hutod le hogy ne kezdjen throttlingolni? Mert ezekkel a horror hulyeségeiddel csak magad járatod le.

Ez az alap TDP-re valo szamolas meg kulonosen utal arra hogy fingod sincs mirol beszelsz csak jar a szad és osztod a hulyeseget. :DDD

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1857) paprobert válasza Petykemano (#1849) üzenetére


paprobert
senior tag

Köszi!

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#1858) xmercedesx válasza wwenigma (#1856) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Komolyan a fogyasztáson annyira rugozol hogy fáj nincs pénz áramra? Vegyél laptopot,vagy konzolt vagy ne gépez.

Ismered azt a mondást fogyasztás nélkül nincs teljesítmény? Gondolom ezt nem ismered.
Melegedésről annyit a 7nm eljárással pont csökkenni kellene a hőnek nem pedig növekedni csak lusta voltál utána olvasni . De különben is 14 nm hasonlítasz továbra is egy sokkal fejlettebb technologiához ami még lassabb is és mivel már másba nem tudsz kapaszkodni ezért a hőbe meg a fogyasztásba kapaszkodsz. Ott van világosan alap órajelen 10 magon az 10 magos intel kenterbe veri a dupla áras 3950x et is. pusztán annyival van előrébb hogy van benne 6 maggal több amivel a teszteken villogni tud meg egy két programban. De ahogy elnézem itt egy két embernél az egész asztal teszt programmal van tele szinte mint aki erre hegyezi ép mennyit mér le.

Messze elmarad és hátrányba van a buta naívok meg hiszik mennyivel gyorsabb jah valoban 10 trabant is elhúz 5 tonnát de egy ferrari nem húzza el ezt kellene végre megérteni hogy 10 magot 10 maggal ha hasonlítasz kiderül melyik gyártó van előnyben. fogyasztás ide vagy oda.

[ Szerkesztve ]

(#1859) carl18 válasza xmercedesx (#1858) üzenetére


carl18
addikt

Már annyira elfogytak az érveid hogy személyeskedsz is?
Szerintem innen tárgytalan a dolog, mert ettől nem lesz senki előrébb.
Ha Ryzen 12 magos miért butitaná valaki szándékosan 10 magosra? :U AMD nem tehet róla hogy az intel csak 10 magot tud adni...

Megértem hogy hajtasz, de nem esett le senki se ért veled egyet?
Legalább volna valaki aki melléd áll, de nem a viz a hülye mert a kacsa nem tud uszni. Komolyan semmi érved sincs itt, csak számolgatod a hülyeségeid. Legalább ha már vitázol, támaszd már alá érvekkel. "Fanboy Alert" :D Ennyire sziveden hordod a kék oldalt, tetováld is magadra akkor :)

Amúgy miért kéne bárkinek egy 200-300 wattos procit venni és használnia, mikor a kunkorencia olcsobban kinál olyat ami elmegy 140 wattból is....? ;]

"pusztán annyival van előrébb hogy van benne 6 maggal több amivel a teszteken villogni tud meg egy két programban" Ja a 3950X mindenhol veri a 10900K-t :D

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1860) xmercedesx válasza carl18 (#1859) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

125w hivatalosan a 300w oc va meg össze vissza buuherálva produkálja ez a tipikus butaság

Azért veri a 3950x a 10900k mert 6 maggal van benne több. De láttom még nem eset le.
Trabantba raksz 2 motort nyilván legyorsulja a ferrarit..... Gondolom még nem jöttél rá mit jelent.

Nem kel butitani 10 magra csak ki kell számolni hogy ennyin az a proci mire képes. nyilván10 mag annyival nem gyorsabb hogy a 2 mag hinnyát vagy ép a 6 mag hiányát behozza.
Ha tudnád mit beszélsz akkor rájönnél hogy kb az intelnek minden egyes magja gyorsabb mint az amdnek ahhoz hogy azt a 2 vagy 6 mag hiányt behozzák ahhoz azért jelenleg teljesítményt kellene kipréselni a magokból. Nyilván ez már nem megy és lehetséges a korlátok miatt viszont az hogy így is sokkal jobban teljesítenek a magok mint az amd-nél figyelemre mélto és ebből tisztán látszik melyik ér valamit és melyik mire képes.
Egyszer majd eloszlik a lila köd de az intelnek elég lett volna 15 mag is hogy a 16 magos amdt megverje bármilyen tesztben mert egyszerűen a magok annyival több teljesítményre képesek. És ez majd igazán akkor fog kijönni amikor az intel legyártja a 7nm-t

(#1861) xmercedesx


xmercedesx
csendes tag

7nm előnyei aki nem tudná

Mivel a kisebb tranzisztorok energiahatékonyabbak, több számítást végezhetnek anélkül, hogy túl meleg lenne, ami általában a CPU teljesítményét korlátozó tényező. Ez kisebb szerszámméreteket is lehetővé tesz, ami csökkenti a költségeket, és ugyanabban a méretben növeli a sűrűséget, és ez chiponként több magot jelent. A 7nm gyakorlatilag kétszer olyan sűrű, mint az előző 14 nm-es csomópont.

mit látni a vörösnél?
több mag
nagyobb hő
kevesebb fogyasztás

Kb ennyit a hőre kiérve kapaszkodnak itt egyesek ,hogy rosszabúl lehet hűteni meg így úgy amikor hivatalosan pont csökkeni kellett volna a technologia eljárással szóval a kazán jellegét megtartotta

(#1862) carl18 válasza xmercedesx (#1860) üzenetére


carl18
addikt

16 magon az intel már beverni 400 wattot is, erre még nem is gondoltam. De a fél kilowatt is összejött kis Overclock mellet.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1863) hokuszpk válasza xmercedesx (#1860) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

remélem ezt a sok sültséget komolyangondolod, mert viccnek durvavolna.

az AMD nem is akar 5GHZ -t menni, mert a netrol tuggyuk, hogy az 5G terjeszti a virust. Ezt az is alatamasztja, hogy az 5G -t megfuto Intel procik telivannak biztonsagi hibakkal, ami minden virusok melegágya.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1864) Lacpac válasza xmercedesx (#1861) üzenetére


Lacpac
őstag

Remélem legalább szép vagy.... ha már okos nem.

[ Szerkesztve ]

(#1865) Dtomka válasza carl18 (#1854) üzenetére


Dtomka
veterán

Jó ránézni erre a grafikonra. Fordult a kocka... Az AMD proci már a fogyasztásban is jól teljesít. Remélem a köv gen még jobb lesz... :K
7700k- ról tuti, hogy ~ 1 -1,5 év múlva (addig elég nekem. BF 6, és GTA VI -ra kell majd csak új konfig)

Ezt a mercedes gyereket nem lehet letiltani legalább 1 hónapra? Csak olvasom mit művel itt, hát szánalmas! :U
Csendes tag létére eléggé sok rajongót szerez itt magának. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1866) carl18 válasza hokuszpk (#1863) üzenetére


carl18
addikt


Én idáig úgy tudtam az 5 ghz freqvencián futó processzor közre játszik a globális felmelegedéshez. Az intel Már csak ezért se szabad venni+ a tények magukért beszélnek.
Egyszer egy intel procin elinditották egy benchmarkot és nem futott le. Sajnos 300 watt csak a processzor fogyasztása, és hol a konfig többi része.
Van egy ritka és érdekes sztorim, szóval egy nagyon ritka és régi fejlesztése az intelnek. Az egész úgy volt hogy az intel már a 80-as évekbe is tudta mi a dörgés , Csernobilban nem atomerőmü robbant. Hanem az első kisérleti Core I7 processzor olvadt le. Ősi I7 magyarán mondva, de akkor még nem volt olyan fejlett a gyártás hogy értelmes keretették közé sikerüljön leszoritani. Az ŐSI I7 5 GHZ felett járt a kisérlett közben a vizhütés eldurrant és igy lett vége és katasztrofa.
Azt ne kérdezéttek mire volt képes az ősi I7, de a 10900K láttán az ismét közelebb lépet az intel a katasztrofához. Hogy ez ne következzen be "Osszátok" Hogy senki se vegyen intel. És szigoruan csak AMD-t szabad venn.
"Mercedes szintjére léptem egy kis időre" XDD :DD

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1867) wwenigma válasza xmercedesx (#1858) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Hallod, ennyi.

Tegyél mar le 250W-ot fogyasztó 10 magot 7nm-re. Segitek, egy mini csillag alakulna ki a foglalatban ahogy magába roskadna mindent elemésztve maga körül. 16 magra vetítve 350W-ot kellene eldiszcipálni a hájtek 7nm intel procidnak kevesebb mint 100mm2-en, ehhez kepest a rossz csunya rájzen 140-180ból megoldja. Rendkivul minimalis kulonbséggel raadasul olyan kulonbseggel ami irrelevans barmilyen jatek szempontjabol. Ha eltekintunk a 10+ éves egyszalasoktol mert ott lesz lenyegesebb kulonbség.

De gondolom ilyenkor ez a releváns, az almat rosszul fogtuk ezt meg rosszul mérjuk, ahogy megmondta a főnid. :D

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1868) -Gabesz- válasza carl18 (#1854) üzenetére


-Gabesz-
senior tag

Ez az ábra nekem kicsit furi. Szerintem elengedték a TDP-t. (nem védeni akarom) na de na....Alapon 199W, all core 5,1Ghz tuninggal meg 206W? Alulfeszes tuning volt? :)
Ezzel a lendülettel az egy válogatott darab lehet 5,4Ghz-es potenciával :)

(#1869) VirsLee válasza xmercedesx (#1850) üzenetére


VirsLee
őstag

Hogy tudsz ennyi agyatlan baromságot összehordani?
Minél több magos a proci, annál alacsonyabb az egy magra jutó teljesítmény. A skálázódás hatékonysága folyamatosan csökken.
Másrészt teljesen felesleg osztanod és szoroznod. Az Intelnek van 12 magos procija. Tavaly év végén jelent meg. Később, mint a 3900X és kb. kétszer annyiba kerül.
CB20
10920x multi: 6637
3900x multi: 7155

Egyszerűen el kell ismerni, jelenleg az AMD jobban skálázódik, hatékonyabb az SMT és jobb az IPC. Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben mindig így lesz. Zen2 mag simán jobb, mint a skylake. Ennyi. Majd jön valami rocket lake vagy mi a rák, arra azt írják már javulni fog. Persze az órajel nem lesz olyan magas mint most.

Jaaa, a TDP-ről is csak hülyeséget írtál.

[ Szerkesztve ]

(#1870) Dtomka válasza xmercedesx (#1858) üzenetére


Dtomka
veterán

Szerintem jobb ha törlöd magad... mielőtt végleges tiltást fogsz kapni!

[ Szerkesztve ]

(#1871) Apokalipszis


Apokalipszis
tag

Már intelesként is zavaró ...

(#1872) MPowerPH válasza Apokalipszis (#1871) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nekem konkretan mar kihullott a maradek hajam. Van par AMD fanboy, akikkel mar osszeakadt a bajszunk, de ez mar nekem is sok, mint Intel user, de nem fanboy. :N

Don't Tread On Me

(#1873) xmercedesx válasza wwenigma (#1867) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Ezt a 300w hol álmodtad? 125w a hivatalos alap 16aggal kb 200 enne . Szamolni nem tudnal páran az mar kiderult.

A hulyegyerekek piszkálják meg procit tök értelmetlenül ez a proci alapból mindenre eleg.

Mivel 14nm készült a picit magasabb fogyasztás teljesen elfogadható viszont nagyobb teljesítménye van. Egy magon is meg multiban is ha 10 vs10 magot veszünk alapul.

[ Szerkesztve ]

(#1874) wwenigma válasza xmercedesx (#1873) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

125W a TDP, a valos fogyasztasa nem annyi. Kevered a szezont a fazonnal. PL2 56 masodpercig 10 magra.



A hulyegyerekek hulyesegeket beszelnek....

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1875) hokuszpk válasza xmercedesx (#1873) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

olvasol Prohardver!-t ? a CEG szerint turboval elmegy 250 -ig...
namost ezt szamold at 16 magra ;]
* akik meg meregetik a fogyasztast, azok erre is azt mondjak full loadon tobb is befigyel.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1876) xmercedesx válasza wwenigma (#1874) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Ez azért érdekes mert intelem van és a megadott érték alatt fogyaszt 10 mag esetén is. Szóval hidd el ezt a képet. De tök mind1 mennyit fogyaszt senkit nem érdekel. Max az elvetemült embereket akik abba is bele tudnának kötni hogy milyen foglalatba illik bele

(#1877) wwenigma válasza xmercedesx (#1876) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nem én mondom, intel mondja. Ezért a rendkívül magas túlfogyasztás miatt is képes arra amire. És igen, nálad is ennyit fogyaszt alapon mert ez a gyári beállítás. 10nm asztali proci nem hiába nem jött, ott ezt már nem tudják megcsinálni. 3,7GHz-re vonatkozik a 125W. Kisebb hoatado felület mellett ezt már nem tudják megcsinálni.

Gyk. pár% előny miatt fizetsz irreálisan magas felárat Ryzenhez képest.

Amúgy érdekes hogy mindegy mennyit fogyaszt, mindegy mennyire meleg, hogy változnak az idők és most nem baj ha kazán. :D

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1878) koko52 válasza xmercedesx (#1850) üzenetére


koko52
veterán

NÉmetbe lakok 3x annyi kb az áram és nem érdekel tele van napkollektorral a ház teteje szinte már az a ritkaság akinek nincs.

A napkollektor meleg vizet termel. Ez neked felesleges, mert a procid megtermeli helyettük. Ahogy olvasom a processzorok és az energiatermelés egy szinten van nálad. De ne hagyd abba, jót mulatok!
(van napelemem de nem mertem Intelt venni :DDD ) Amúgy régen járhattál itthon, mert lassan itt is ez lesz a helyzet, napelem-e lesz lassan mindenkinek. :K

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1879) wwenigma válasza koko52 (#1878) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Utoljára még Magyarországon lakott amikor árulta 780k-ert a 8700k-t. :D Én egy szavát se hiszem el....

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1880) koko52


koko52
veterán

xmercedesx szerintem a nemrég törölt troll (már nem tudom a nevét mert csak számot kapott [link] ) isten tudja hányadik regje. Ugyan az a duma: 1 magos teljesítmény, nálam minden érték sokkal jobb mint a hivatalos és a mindenki álltal mért, fogyasztás nem számít, hő nem számít.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1881) hokuszpk


hokuszpk
nagyúr

telleg vicces ez a rendszer :D

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1882) wwenigma válasza hokuszpk (#1881) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

:DDD

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1883) carl18 válasza xmercedesx (#1873) üzenetére


carl18
addikt

Akkor vedd meg, és élvezd a teljesitményét! Ha neked nem számit a hőtermelés/fogyasztás.
Azért tegyük hozzá egy 3700X 101E forint, 3900X 145E ami sokkal barátságosabb árban megy. Az Intelnél most itthon a 9900K 180E ft, most komolyan 8 mag 16 szál csak mert "Intel" ennyit akkor se ér.
A 10900K meg 225E forint szerintem a "Magadfajta" embereken kivül nem sokan fognak lecsapni rá. Télen egy hideg szobába valójában jól jöhet a 10900K Hőtermelése, de nyáron nem túl ideális. ;]

Itt csak az a gond hogy az intel mellet már nem szól semmilyen érv.
Sokkal drágább, sokkal többet fogyaszt, jobban melegszik és az intel mellé nem jár gyári hütés sem. Na és még ennek fejében ott a sebezhetőségek tömkelege.
A 3700X 9900K szintü processzor 80% többe fáj az intel, úgy hogy még annak venni kell külön coolert is. A Ryzen meg müködik a gyárival, ez a nem mindegy.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1884) xmercedesx válasza koko52 (#1878) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Jab mert egyik felle elem a masik meg kollektro bocsas meg hogy elveszek a reszletekbe.
Az intel 14bn kazan akkor az amd 7nm mi? Tuzhanyo? :W

(#1885) xmercedesx válasza carl18 (#1883) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Kulfoldon kell venni 400 euro a 10900. De egy 8700k 250 euro es elbujhat mellette a 3900x

Van itt a forumba egy kep egy 8700k alapon 536 pontot tud egy szálon az amd csak szeretne ennyit kah meg 35w fogyaszt 😁 de ha valakit ennyire zavar a fogxasztas abbak bem vali pc

[ Szerkesztve ]

(#1886) snecy20 válasza xmercedesx (#1884) üzenetére


snecy20
veterán

Végülis csak az asztali CPU történelem legjobb performance/watt mutatójú termékei a Zen2-k, de nyomd tovább az okosságokat.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1887) carl18 válasza xmercedesx (#1885) üzenetére


carl18
addikt

És hol kapja meg az ember ezeket a processzorokat ilyen áron. Te valami alternativ világból jöttél? Amazonra ránéztem de a 8700K is 400 euro + a többiről ne is beszéljünk. Most is megmutattad mennyit ér a szavad, és hogy nem tudod alá támasztani a hiteleséged.

"Képzeld itt a szoméd egy 10900K-t 500 ft-ért árul" :) Mindjárt átugrok hozzá, jó lesz ajtó támasznak vagy alátétnek. :U

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1888) wwenigma válasza xmercedesx (#1885) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Babám, egy 50%-kal elnezted az árakat véletlenül...

A fogyasztás/melegedés/hőátadó felület fogalmakat pedig még mindig nem tudod értelmezni.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1889) arghoska


arghoska
tag

Egyszerűen fájdalmas végigolvasni a sok b. @romságot amit itt összehord. Valószínűleg csak trollkodni jár ide, nem kell reagalni rá és szép lassan lelép innen. Az ilyenek is nagyon jól tudják, hogy a 10. gen intel nem alternatíva jelenleg csak valamiért nem akarják ezt elfogadni...

[ Szerkesztve ]

(#1890) koko52 válasza xmercedesx (#1885) üzenetére


koko52
veterán

Most már tuti te vagy az a törölt reg :C 8700k 536 pont, lemaradt, hogy alap órajelen 65W-al!!! :DD
Látom már órán vagy, nem megy az írás. Gyere ha kicsöngettek!
Addig is, hogy legyen min agyalnod:

Itthon 377 euróra jön ki :U

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1891) Petykemano válasza carl18 (#1883) üzenetére


Petykemano
veterán

Én azt hiszem, hogy a srác, aki 8700K-val bejött szemezve a 3900X-szel, hogy valaki győzze meg, hogy miért lenne jó neki, valójában már megvette a 10900K-t és most racionálizálja a döntését.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#1892) MiklosSaS válasza koko52 (#1890) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Pontosan! Már az elején tudram, csak vártam mikor kerül elõ a 8700K meg a c/c Cinebench.

Jelenteni kell, aztán csókolom.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#1893) xmercedesx válasza koko52 (#1890) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Rossz helyen keresed ennyi :))

Milyen törölt reg?Nem láttod mikor regeltem? Sztem szivsz valamit

[ Szerkesztve ]

(#1894) koko52 válasza xmercedesx (#1893) üzenetére


koko52
veterán

Dobj már jobbat, mert ez a német árukereső!

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1895) xmercedesx


xmercedesx
csendes tag

(#1896) koko52 válasza xmercedesx (#1895) üzenetére


koko52
veterán

Ezmiez? Azt látom, hogy 4 magos valami.
Most írjam megint, hogy mikor tanuljátok a PrtScr gombot?
Ilyet mutattam én is Ryzen 4 magossal: [link]
Most nézem belinkelted az akkori képernyő fényképet. :C Ha ez a 8700k akkor eltűnt két mag?

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1897) carl18 válasza xmercedesx (#1895) üzenetére


carl18
addikt

A kèp minőségèből is látszik, itt nagyon szalajt a lánc. :O

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1898) Yutani válasza xmercedesx (#1893) üzenetére


Yutani
nagyúr

Minden tiszteletem a tiéd, mert nem ismerek még egy olyan 5 évest, aki regisztrálni tudna a Prohardverre.

És biztos vagyok benne, hogy te csodagyerek vagy. Már 5 évesen annyi eszed volt, mint most.

#tarcsad

(#1899) MPowerPH válasza xmercedesx (#1876) üzenetére


MPowerPH
félisten

Milyen Inteled van, ami a magadott erteken belul fogyaszt 10 mag erelyeig?
A 8700K 1 szalas eredmenye alapon egy kamu. Szoval abbol ne induljunk mar ki.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#1900) xmercedesx válasza Yutani (#1898) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Magadból indulsz ki. 50%nem tevedtem el az arak kapcsan ennyi az ara. Nem boltbol kell venni hanem kez alol szamlaval ,ovp vel

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD vs Intel processzorok topicja (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.