Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD vs Intel processzorok topicja (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-06-18 16:20:34

LOGOUT.hu

Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) MPowerPH válasza Gyuri27 (#1700) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem esett le, hogy az a hsz egy trefa volt?

Egyebkent 2 even belul valt csikszelt az Intel, es egyenlore azt rebesgetik, hogy 80% -os IPC javulas varhato. Ez boduletesen sok lenne... Intelnel azert a csikszelvaltas mindig eleg siman ment. En most sem varok nagy problemat, leven mar van alacsonyabb csikszelen CPU -juk, amin megtanultak a gyerekbetegsegeket.
Almult 15 evben egyeduralkodok voltak a piacon, elkenyelmesedtek. En azt csodalom, hogy meg mindig penzt olnek a 14nm -be, mikor tisztan latszik, hogy lejart az ideje.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#1702) paprobert válasza RECSKA (#1699) üzenetére


paprobert
senior tag

Ezt fejtsd ki kérlek.

(#1700) Gyuri27
Úristen... :D

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#1703) Petykemano válasza Gyuri27 (#1700) üzenetére


Petykemano
veterán

nem a saját, hanem agimat válaszát borítékoltam előre, csak hogy ne kelljen rá várni.
Ez az vita vele már lezajlott egyszer a közelmúltban, azért ismerjük kívülről-belülről az álláspontját. :)

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#1704) MPowerPH válasza Gyuri27 (#1700) üzenetére


MPowerPH
félisten

Egyebkent meg rosszul irtad, IPC -ben a Zen2 mar erosebb, mint a Skylake. A gamek alatti rosszabb szereplesnek mas oka van.

Don't Tread On Me

(#1705) hokuszpk válasza MPowerPH (#1701) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

"Intelnel azert a csikszelvaltas mindig eleg siman ment"

de főleg a 14 -> 10 !

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1706) MPowerPH válasza hokuszpk (#1705) üzenetére


MPowerPH
félisten

Pont azt irtam. Gyerekbetegsegek kijottek, nem is valtottak. Azert ugranak 7nm. Egyebkent ez nem csak az Intel hibaja. Viszont elotte elen jartak ebben, es a Core2duo megszuletese ota taroltak a piac minden szegmenseben.

Ha belegondoltok, visszatekintve azert az AMD sokkal benabban oldotta meg azt a helyzetet, foleg mikor megjott a Core2Quad, alias Kentsfield. Reszben ennek is koszonheto, hogy ennyi evig konkretan csak egy listazott, erdektelen gyartonak szamitottak. Mert akkor nem kellett volna a 4 magos rendszerek ellen penzt olni, es kihozni a Windsor magos FX -eket, 2x2 -es osztasban. Szerintem eddig magasan ez viszi a primet a gyartoi mellefogas orokranglistajan, maga moge utasitve az NV FX kartyakat. Aztan jott a Phenom, ami szinten egy fatalis mellefogas volt, es ezt meg tudtak tovabb huzni, pedig latszott, hogy nem versenykepes.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#1707) Gyuri27 válasza MPowerPH (#1701) üzenetére


Gyuri27
félisten

Igen 2 évet irtam.
Az meg hogy hogy sikerül a váltás meg a jövő zenéje. De elsőre biztos nem lesznek olyan magas órajelek.
Persze addig azért ballag tovább a világ. Az amd ki tudja milyen csíkszéllességen lesz. 6nm, reszelt 6nm, 5nm vagy a jó isten tudja.
Pénzt azért ölnek a 14 nm-be mert nincs más és mert ez viszonylag olcsó. Ez a kényszer.
Játékok alatt igen is sokat hoz a konyhára pár száz MHz és ugye ccx sincs. De majd ez is elmúlik mert valami hasonlót hoz majd intel. Ha csak nem ragaszkodnak (és techinikailag kivitelezni tudják) a monolitikus dizájnt.
Ez is a jövő zenéje.
Mióta én ebbe a mókuskerékbe benne vagyok (486 ugye cyrix, via, sis stb-stb). Egy két kivételtől eltekintve az intel mindig is szarevő cég volt. Mindig nagyon magasról szartak mindenki fejére. A bevétel a nyereség volt a legfontosabb. Aztán meg ha gond volt akkor fizettek. Partnereknek, tesztoldalaknak, boltosoknak stb-stb.
Most is a 14++++++ kapcsán 3 billiárd dodót toltak a marketingbe (hivatalosan). Azt ugye nem tudjuk a partnereknek (és mások) zsebébe mennyi vándorolt.
Szal ja. Fasza cég ez.

Amd - Radeon - Ryzen

(#1708) Apokalipszis


Apokalipszis
tag

2 dolog. az intel maga gyártja a processzorait. Nem fog gépsorokat cserélni, csak ha már a szart is kipréselte a meglévőkből.
A másik az, ha az amd lesz ilyen helyzetben, ők is ezt fogják csinálni. Nem fognak lemondani egy valag pénzről azért, hogy pista meg Józsi jól érezze magát.

(#1709) Apokalipszis válasza MPowerPH (#1701) üzenetére


Apokalipszis
tag

80% IPC.
Pedig ilyesmi lesz az intelt ismerve. Azért kéne most minél jobban megerősödni az amd nek. maradjon számottevő konkurencia utána is.

[ Szerkesztve ]

(#1710) wwenigma válasza Apokalipszis (#1709) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

80%, az apróbetűs részben meg majd a dian hogy a prescotthoz képest amin bekapcsolták az összes biztonsági patchet. :D

Várom hogy kinyiljon az a fiók....

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1711) carl18 válasza Petykemano (#1694) üzenetére


carl18
addikt

Intelnek 7 nanométer? Akkor még várhatunk 3-4 évet legalább.
3950X jóval gyengébb? Jó vicc :C

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1712) Apokalipszis válasza wwenigma (#1710) üzenetére


Apokalipszis
tag

:D jóvan az engem úgy sem érint, nincs mit ellopni :D
De amúgy mindegy. csak legyenek kb egy szinten, az a jó mindkét tábornak.

[ Szerkesztve ]

(#1713) #90211072 válasza carl18 (#1692) üzenetére


#90211072
törölt tag

""Egy pár év múlva mikor a játékok profitálnak a több magból majd jobban lehet érezni a különbséget!,,

Ezt kb azóta fújják mióta elkezdték nővelni a magok számát azóta sincs semmi értelme,játékok alatt mert iszonyatosan magas programozási szint kellene hozzá hogy az összes magot és szálatt rendesen kihasználja ez mellett meg nem éri meg a készítőknek hiszen minél olcsóbban kijönnek annál nagyobb a profit.Azt meg sem említem most kaidnak bármilyen játékot nézd meg mi a cpu követelmény,de ha kapásból 6 -8 vagy 10+mag lenne alig vennék meg azt még maga ajáték is vagy 2-3x drágábba kerülne.
Látod hogy pörgeti a magokat ha megnézed a grafikát ,de igazából mégsem. Ezt akkor látod amikor lekapcsolod a 6 magból 5 öt és egy megy csak vagy amikor összeméred a 6 magot a 10 maggal látod ,hogy igazán nincs különbség.

3900x és a 3950x melegszik alapból sőt az elsőhoz még kapsz hűtött is ami igazából a kukába való mert rendesen nem tudja lehűteni ,de valahogy rád sózzák.(ezt meg hiába kupakolod meg mert már alapból jó pasztát raknak alá)
Az intel alapból elég magas órajelen adja a procit mivel a gyenge paszta van a kupak alatt így érdemes kapásból cserélni meg egy minőségi kupakot rátenni és láss csodát nem is melegszik :)
Gyuri27
Jól írod ,de az amd is sokat eszik és so hőt termel ahoz képest hogy már 7nm készültek. (sajnos a vörös gyártó a kazán rossz tulajdonságától nem tud elszakadni)
Még annyi az intel mindig magasabb órajelen üzemelt emlékeim szerint az alap elv más a kék és a vörös közt.

(#1714) MPowerPH válasza wwenigma (#1710) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem, oda van irva, hogy a 14nm Skylake -hoz kepest. Teljesen mas architektura lesz, a sebezhetosegek valoszinuleg architekturalisan lesznek kikuszobolve. Erre Skylake -nal meg nem volt mod. Nem az asztali felhasznalokat erinti, hanem a szervereket.
En nem irnam le az Intelt, tekintve a ket gyato multjat, es az elmult 15 evet. Szvsz most fel eve, hogy az AMD felzarkozott, es ugyan azt adja, azonos teljesitmenyen, de kisebb fogyasztassal, es olcsobban. Ez a Zen3 -al valszeg atlep oda, hogy tenyleg erosebb is lesz, game -ek alatt is. Utana pedig kiderul.

carl18: Azert maradjunk ennel komolyabbak, senki nem gondolna, hogy 4 evbe telik a csikszel valtas. 2 even belul megtortenik.

Egyebkent nem esett le, hogy viccnek szanta a hozzaszolast? Ennyire nincs humorotok? Vagy a nem ment at a hsz szarkazmusa? :U

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#1715) MPowerPH válasza #90211072 (#1713) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem paszta van az IHS alatt, hanem forrasz anyag. Indium... Az megvan, ha csereled/leszeded a kupakot, akkor a gari papiron ugrik?

Az AMD pedig komlyan forrasztott, nem olyan osszecsapott sz@r, mint az Intel. Ott a chip merete a problema, de a 16 magost pont annyira lehet meghuteni, mint egy i9 -et. Es a 16 mag majd annyit eszik, mint az Intelnel a 8 mag. Tehat akkor magra lebontva a 7nm megfelezte a fogyasztast. Nekem ez nem tunik soknak.

A jatekokra visszaterve, a konzolok viszik a piacot, es ha ott 8 mag lesz a standard, akkor a fejlesztok 8 magra optimalizalnak. Marpedig az lesz.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#1716) Apokalipszis válasza MPowerPH (#1715) üzenetére


Apokalipszis
tag

Valójában nem baj ha beszélgetsz vele, mert kénytelen olvasni és fejlődni közben. Csodálom a kitartásodat :D

(#1717) koko52 válasza #90211072 (#1713) üzenetére


koko52
veterán

Ezt az 1 magot miért nem tudod elengedni? Ez a baromságod eltörpül a high end procid mellett. Tessék egy teszt, amit nézned kell az a 0,1% és 1% FPS. [link]
Van itt egy ami még közelebb áll a hülyeségedhez: [link]
De ha neked 1 mag mindent ugyan úgy visz akkor légyszi erről egy tesztet. Gondolom erre is jön a tesztelj magadnak, nincs időm stb... válasz.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1718) wwenigma válasza #90211072 (#1713) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

az amd is sokat eszik és so hőt termel ahoz képest hogy már 7nm készültek. (sajnos a vörös gyártó a kazán rossz tulajdonságától nem tud elszakadni)

:DD :DDD ember, vicces vagy. Tudod nem mindegy hogy 200mm²-en 90+°C vagy 77mm²-en 80°C, oda se neki! :C

BMW001: meglátjuk, majd ha lesz belőle termék és nem ígéret meg apró betűs rész.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1719) MPowerPH válasza wwenigma (#1718) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ez igy van. De nem aprobetus, ugyan annyira nem, mint a Zen3 -nal a 16%. :)

Don't Tread On Me

(#1720) #90211072 válasza MPowerPH (#1715) üzenetére


#90211072
törölt tag

szerintem szed szét a procidat azt nézd meg vagy ajálom figyelmedbe a yutubot van rajta sok oktatóanyag. ugriak a gari és? egy proci nem döglik csak úgy be max ha valaki okoskodik vele és leégeti.

koko amíg az ilyen teszteknek hiszel addig jó :)én egy ilyen lommal sem játszok mert ez kb az 5 éves vadálatoknak van a teszt azért furcsa mert a 8700k 2080 is 180 fpsel tolja a gamet pl a battlefild 5 öt -

(#1721) koko52 válasza #90211072 (#1720) üzenetére


koko52
veterán

:R

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1722) MPowerPH válasza #90211072 (#1720) üzenetére


MPowerPH
félisten

Szetszedtem mar nem egyet.... A Coffee refresh az mar forrasztott, nem pasztazott. Nezd meg youtube -on.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#1723) Apokalipszis


Apokalipszis
tag

véletlen lenne? :D

(#1724) hokuszpk válasza #90211072 (#1713) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

az AMD mar az elso Ryzen kupakja ala sem pasztat rakott.
az Intel pasztazast majd a kollegak mondjak, tudtommal a 8 gen ota ott is forrasztva van.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1725) koko52 válasza Apokalipszis (#1723) üzenetére


koko52
veterán

:DDD :DDD :DDD ilyet még nem is láttam.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#1726) #90211072 válasza MPowerPH (#1722) üzenetére


#90211072
törölt tag

jah tényleg forrasztott már ,de azt akkor is le kell szedni azt rendesen megpasztálni meg rendes kupakot rányomni.

amd a kupakon sporol nagyokat ezért nem lehet folyékony fémet a hűtő meg a cpu közé tenni.

(#1727) Apokalipszis válasza koko52 (#1725) üzenetére


Apokalipszis
tag

engem is meglepett :D

(#1728) Apokalipszis válasza #90211072 (#1726) üzenetére


Apokalipszis
tag

Pedig a legjobb ám kupak nélkül. Erről mi a véleményed?

(#1729) MPowerPH válasza #90211072 (#1726) üzenetére


MPowerPH
félisten

AMD -nel nincsen semmi baj a kupakkal es a forrasztassal sem. Egy delid is 4 fokot hoz a maghon, de szerintem nincs olyan ember, aki bevallalja, tekintve, hogy az IHS szele mellett tele van rakva resistorral.

Don't Tread On Me

(#1730) Yutani válasza #90211072 (#1726) üzenetére


Yutani
nagyúr

Az AMD-ről ezeket a baromságokat te magad találod ki, vagy súgja valaki? :))

#tarcsad

(#1731) RECSKA válasza Yutani (#1730) üzenetére


RECSKA
veterán

Olvasta a neten! Márpedig akkor az úgy van! PONT! :B

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#1732) hokuszpk válasza RECSKA (#1731) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

tudom nemmeno az indexet idezni, de...

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#1733) lovas001


lovas001
aktív tag

Srácok visszaolvastam kb 200 hsz-t , ez valami szenzációs :D eskü ennyire sokat nem röhögtem rég óta .Ilyen, ennyi aranykopés egy embertől... szenzációs :DD

De hogy legyen némi tartalma is a hsz m nak , pontosan az ellenkezője a helyzet jelenleg a piacon proceszor téren mint kb 4-5 éve volt . Intel elavult gyártásteknologiára alapozva felélte az előnyét az évek során ameddig az amd rengeteg zsákutcás fejlesztést követően kivételesen nem csak a jövöben majd jó lesz alapon betalált a ryzenekkel.
8700k ra kitérve szerintem a best léggel néztem annó (silver arrow extreme) és 5,2-5,3 között hozza single core ba a srác értékét, tehát ha nem a "processzort piszkálta" akkor az alaplapon beállította a limitert (asrocknál nem tudom hogy hívják) maxra amit bírt (ettől ez még a processzor piszkálása marad ) és rövidtávú terhelésen remélve hogy nem sül meg a vrm ráengedte a "tesztet.

Annó még mikor FX eztem akkor is sok vitám volt akkor még a legtöbben intel pártfogolásban és ami akkor az ő védelmükben ált( fogyasztás melegedés alaplap ) az most kb mind ellenük fordult. Fx el 5,4 ghz volt a maxom amivel az akkor általam választott ellenfelének 4770k próbáltam kézzel lábbal beérni. multiban már akkor is sikerült de ugye fx felépítés miatt nevetsélges volt a single , és ez él még mindig sok inteles úriemberben a mai napig.

Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.

(#1734) Apokalipszis válasza lovas001 (#1733) üzenetére


Apokalipszis
tag

Allcore tuninggal nálam stabilan megy az 5,1, illetve talán az 5,2 is menne, ha szarakodnék még vele. De az 5 kerek szám, jóazúgy. :) bár, lehet kipróbálom mennyit hozna úgy. (nem szeretem ha melegszik. Feszültséget nem emeltem tovább, így 1,35 és max 75 fok volt egy órás stressz után)
Én inteles létemre nem értem az amd/intel vitát most. Mondjuk régen sem értettem. Annyira egyértelmű a helyzet, hogy csak szektuló emberek nem látják. most, JOBB az amd. Aztán ki tudja mi lesz 2 év múlva. Mondjuk az sem bírom, mikor valaki fröcsögve fogalmaz és közben nyilvánvalóan önkielégít az általa ismert előnyök sorolgatása közben.
Milyen jó lenne egy olyan fórum, ahol az emberek uralkodni tudnak egy TÁRGY iránt érzett "szerelmükön", mert ez beteges. Másik ilyen, mikor egy céget gyűlölnek, illetve e mögé bújva hintik a frusztimusztit szerte a világban. Olyanok, mint egy elégedetlen csöves aki rekedten kurv@nyázik bebacva. :D
Én várom mit lép majd az intel, el sem olvasom a túl hosszú jóslatokat mert nincs értelme. Aztán ha tartósnak bizonyul az amd előnye, a következő upgrade már amd lesz. Kit érdekel ki gyártja, ha jobb. :)

[ Szerkesztve ]

(#1735) zsintai1987 válasza Apokalipszis (#1734) üzenetére


zsintai1987
tag

Én nem csodálkozom! Sokan azért verik össze a másikat mert nem annak a csapatnak szurkol...

3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+

(#1736) lovas001 válasza Apokalipszis (#1734) üzenetére


lovas001
aktív tag

Pontosan. Szerintem a legjobb esetben nagyon hasonló teljesítményt fognak kínálni és akkor max az árazás fog dönteni, aminek mi , a vásárlók leszünk a nyertesei.

Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.

(#1737) paprobert


paprobert
senior tag

Tudjuk, hogy az Intel kimaxolta az órajeleket desktopon, emiatt kimaxolta a TDP-t is. Lassan elfogy a levegő a fejlesztés körül.
Ha nem tud az Intel új node-on új architektúrát hozni, akkor mit tud tenni rövid távon?

Szerintem ami maradt számára, mint rövid távú fejlesztési lehetőség, az az idle fogyasztás feláldozása, és a HEDT valamint a desktop vonal kitömése szilíciummal.
Teszem azt, új foglalat, 2x-es alapterület, óriás chipek, tele magokkal. A TDP ugyanannyi, a pár magos boost hasonló marad, a többszálas teljesítmény pedig sokkal jobb lesz.
Ezzel a lépéssel az idle fogyasztás menne a levesbe, de 14nm már szinte ingyen van, így néhány generációt még ki lehetne bekkelni az új litográfia megérkezéséig.

Persze ha elfogy minden legyártott chip most is, akkor nem feltétlenül éri meg felezni a legyártott chip mennyiséget, de technikailag jelzi hogy még mindig van olyan metrika az architektúrában amit fel lehet használni egy utolsó tangóra. :)

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#1738) xmercedesx válasza Apokalipszis (#1734) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Szerintem ezt egyértelműen kijelenti nem lehet,hogy jobb.A régi kazán melegedési probléma mindig fent áll a 3900x és a 3950x iszonyatosan sok hőt termel. Oké aláírom az intel 10900k is meleg ,de azért ne felejtsük el azt hogy ez 14nm készült.. És sok sok játékban egy hajszállal az Intel még mindig jobb mint a zen 2 persze az amd is jobb pár játék alatt ami rendesen megtudja hajtani a magokat itt nyilván jobban dominál viszont összességében ez a lista a játékok 5-10% ban igaz.
Fogyasztásban a 14 és a 7nm elérték a fele fogyasztást hát ez alapból az új technológiának köszönhető.
Összefoglalva az intel amíg a háttérben bármit csinálhat amíg az amd gőz erővel rengeteg pénz áldozva utolérte és kb most elég egy szinten mozognak ,mert jöttek ki az inteltől is új 14+ procik és viszonlag még ezzel is tartják a lépést. A háttérben folyó fejlesztésekről igazából semmit nem tudunk ,azon kívül amit kiszivárogtatnak vagy a médiában elhintenek. Az igazi durranás szerintem az lesz hogy 7nm ren veri majd az 5nm zen 4 et :))

(#1739) RECSKA válasza xmercedesx (#1738) üzenetére


RECSKA
veterán

hol olvastatok ezt a lehuthetetlen hulyeseget???

nekem a 3600 4.2 allcore tuning mellett 1 fokot emel a vizhon...
a 8600k-m 5.2re huzva egy jobban szellozo hazban pedig 4et emelt....

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#1740) Yutani válasza RECSKA (#1739) üzenetére


Yutani
nagyúr

Valószínűleg az Intel-ribanc Tomot olvassák. :DDD

#tarcsad

(#1741) xmercedesx válasza RECSKA (#1739) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

3900 és 3950 ről volt szó sehol nem említettem az alatta lévő kategóriát.
Ahogy említed így kitérek erre is 4,2 vs 5,2 szerinted melyik termel több hőt ezt szerintem te sem gondoltad át. :W Oc val 2 ével öregebb proci is felveszi a kesztyűt a 7nm amd procival ami elég gáz a vörösre nézve.
A ryzenekkel tele van a piac mindenki szabadulni akar a kazántól :DD

[ Szerkesztve ]

(#1744) snecy20 válasza xmercedesx (#1741) üzenetére


snecy20
veterán

Mi köze az órajelnek - csak így önmagában - a hőtermeléshez?
Lövésed sincs a dolgokról.

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#1745) RECSKA válasza xmercedesx (#1743) üzenetére


RECSKA
veterán

istenem... ;]

kuldenek? Szaki? Privat szakember???

" - Itt mindenki hülye???
-Itt?? Mindenki...." ;]

Tokeletesen leirtad. Regen ilyen volt az arany. 1000bol volt 50 agyatlan, aki eletre keptelen volt. Ezeket lerugtak a tajgetoszba... Manapsag mar sajnos 1000bol 50 olyan van, akit nem... :(

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#1746) xmercedesx válasza snecy20 (#1744) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Szerencsére neked van, majd mutas egy olyan procit amit minden magon 5ghz fölé húzol és nem lesz melegebb mint előtte.

Nyilván több feszültséget is fog felvenni és több hőt termel. Még anno a celeron is több hőt termelt az amdt meg nem is nagyon húzták mert alapból egy jéghűtő kellett rá ,de manapság már az is kevés nekik 😂

(#1748) wwenigma válasza xmercedesx (#1738) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Tehát egy 250W-ot fogyasztó 80°C xy Intel proci nem annyira kazán mint egy 140W-ot fogyasztó 85°C xy AMD?

Kicsit update-elni kellene pár embernél a dolgokat....

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1749) xmercedesx válasza wwenigma (#1748) üzenetére


xmercedesx
csendes tag

Nem értem egy 14nm miért hasonlítasz egy 7nm hez. Itt alapból minden már kissebb. A probléma az hogy ezzel a technológiával sem tudtak előre lépni a hőt illetően ez a lényeg röviden tömören. Ezért írtam azt hogy egy 10900 tól elfogadható hogy meleg viszont egy 3900x vagy 3950 től vicc kategoria ha esetleg nem lett volna érthető. Tényleg updatelni kellene mert páran annyira elfogultak az amd iránt mint az állat pedig ha visszanézed akkor láthatod,hogy az amd mit is ért el.
1 magon az intel sok esetben gyorsabb vagy közel azonos a teljesítmény 14nm ezer éves technikával a 7nm ellen.
Több magon az amd győz mivel a kisebb gyártásí technológia elönyeit élvezi a több mag kevesebb hő és áram miatt de ezen kívül semmit nem tud. Sőt kb úgy melegszik mint a 14nm... Kb ennyit tud a vörös felmutatni . Az intel amint piacra teszi a technológiát a vörös az árnyékában sem lesz nem véletlen ennyire lazák a kékek nagyon jól tudják a 14+ lehet csiholni olcsón és még mindig partyba tudnak vele lenni. Egy gamer meg intelt vesz és nem amdt.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD vs Intel processzorok topicja (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.